ПРИКАЗ МИНИСТРА ОБОРОНЫ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ Министр обороны Российской Федерации А. Сердюков. 16 декабря 2010 г. № 1835 г. Москва Товарищи солдаты и матросы, сержанты и старшины! Товарищи офицеры! Уважаемые учёные, конструкторы, инженеры и техники, работники оборонных отраслей промышленности! Дорогие ветераны-ракетчики! 17 декабря 2010 г. в Российской Федерации отмечается День Ракетных войск стратегического назначения. Созданные в середине XX века, РВСН обеспечивают надёжную защиту от возможной агрессии против Российской Федерации. Сегодня на вооружении одного из самых грозных родов войск Вооружённых Сил Российской Федерации находятся уникальные стратегические ракетные комплексы, обладающие высокой боевой готовностью, надёжностью и управляемостью. Личному составу Ракетных войск стратегического назначения присущи высокая профессиональная подготовка, чувство особой ответственности за содержание и эксплуатацию ядерного оружия, высокая дисциплинированность, позволяющие успешно осваивать современное вооружение и военную технику, непрерывно нести боевое дежурство, быть в готовности к немедленному выполнению поставленных задач. Поздравляю личный состав и ветеранов РВСН, учёных и конструкторов, работников оборонных отраслей промышленности с Днём Ракетных войск стратегического назначения. Желаю всем крепкого здоровья, счастья, благополучия, новых успехов в ратной службе и труде на благо Отечества. РВСНщиков с праздником!!!!!
Мене Бог милував,а колєґа в "стратєгах" служив,в дивізіоні,то полисів ше там,а за два роки по дємбелю вмер.
Ну шо ніпонятного? Дємбельнувся і два роки по тому вмер. Мама його розказувала,що,як розтин зробили,то казали,що всередині всьо вже розклалося. Йому було 22 роки. Сподіваюсь,що там йому легше.
Нас, інжінєрОв, лякали РВСНом. А ще Приамурськими незаміняємими районами... А на рахунок Вашого корєша, то скажу так. Мій старшина таж не дожив до 50-ти... Застрелився... Служба, бібійого мать...
Таки не знаю,чи причина в отих ракетах...чи у випромінюванні... Я служив на "передатчику",на "постоянці" майже рік. Точка в лісі,кілька кеме від КП,повністю автономна.(свої дізєля) 8 станцій(дві Р410,4 Р412 - тропосфера) Р140 - для льотчиків,ше шось...не пам"ятаю вже. Як дємбєльнувся,півроку майже безперервні головні болі. І нічого не знайшли,хоч швидка викликалась частенько - втрачав свідомість з болю. Падав зір...теж без видимих причин.Потім відновився. Та й вотак.
Романе, я не буду ніц казати. Але 140-ківка, тисне не більше міксера. Тропосфери.... Там спальники класні, цегейкові... Маю два... Супер. Навіть іноді сплю зимов на бальконі... А Ви знаєте, що таке ПРВ, П-18, П-19.... Це по простому... А трьохкоординатка? А в нас ії як гною... І нічо... Пацани дєцко кльопають, аж гай шуме... Не раз був на уродинах-хрестианах... Я Вам так скажу, який би союз хрєновий не був, але інструкцію по мірам безпеки і шильдики "Опасно для жизни" ліпив де того було треба...
Яі не стверджую,що мої проблеми були від того...але були...і по часу співпало... ---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ---------- Про армію. автор - майже мій ровесник. І погляди наші співпадають багато в чому. «Два солдата из стройбата заменяют экскаватор, а один из ВДВ заменяет их вдвойне, а один из ПВО заменяет хоть кого» (ПВОшная мудрость, с которой согласны не все рода войск) «Кто не был, тот будет, кто был – не забудет 730 дней в сапогах»
Ех-ех-ех... Якби поставити в одну шеренгу всіх "аффторитетних" знавців "армії" які мені "правдиво" розповідали про совармію, росармію і укрвійсько, то ними можна було би розмінувати дуууужже широке поле. Знавці, бібійогомать...
Пояснюю спеціяльно для офіцерів у відставці. Чи то в запасі. Лінк відкриваєцця просто: курсор мишки наводицця на виділений текст і вказівним пальцем правої руки клікається по виділеному тексту. Там написано: Справа в тому,що я служив в тих краях. В ПВО. В роті зв"язку.
Тоді Ви або підтвердите, або спростуєте ці слова Особисто я Вам відверто заявляю, що отой вуйко, germanych, БЧ бачив тільки у кіні "Ключи от неба". Тільки виходячи із цього абзацу... Далі ще є...
Особисто,я Вам скажу,що на КП планшетисти таким і займались. Зрештою,я міг розібрати і зібрати Р410,не маючи жодного поняття про теорію. Дємбєль,замість якого я ставав на "постоянку" - здоровенний хлопуньо киянин Приступа навчив мене за місяць. Ми були друзями,але він мені відверто казав - Я хочу скоріш додому,то ж,як не будеш доганяти,будеш п....ний.Без обід. І я намагався доганяти. А пояснення йшли от таким чином - Якщо не працює ота хіротєнь,то значить,що через оту фіговину не подається живлення. То означає,що згорів клістрон(або ще щось). На "точці" мало бути по змінах:3 дизеліста. Троє з КВ-передающого. Троє УКВ. І 3 льотчики -связісти. По змінах. А було нас двоє. І так я вчив білоруса Сашу Кришталя.
Я не про те... Є безліч методів і способів підшарити... Я про несення БЧ. Як організовується РЛрозвідка? Працюють станції розвідки, станції звязку і КП роти. Інформація від станцій розвідки на КП поступає по дротяних лініях. А з КП роти на КП батальйону? Невже тіті-тата? Якщо Ви не служили в ППО, то можете і не знати, що зчитующий передає планшетисту старшого КП інформацію через радіорелейку. Р-409 наприклад. Бо інформацію поновлюється постійно. Максимум 2-5 хвилини. І одночасно по 20-30 цілей. А він тут нам лапшить Азбука-Морзе... ще одна диріща в цьому опусі - це безперервна бойова робота на протязі доби. Брехня несусвітня. Всі РЛС і РЛпідрозділи вмикались і вимикались чітко по графіку. І графік цей встановлювався ніфіга не комроти чи комбатом. А верхнім штабом. І несанкціоноване вмикання станцій розвідки чи радіозвязку каралось як ізмєна Родіни... Чи я не правий? Отож... Брехло він, Ваш ПеВеОшнік...
Зараз в армії ніхто не служе. Сьогодні багато хворих людей: імбіцилів, алкоголіків. А хто просто відкуповується.
Точно... От тільки питання: звідки ж гімно береться? Щотижня гімновозка вивозить повнісіньку бачку із нашого зрп...
У одних моїх знайомих - син таке витворяв, що його ледь не посадили у 15 років. І крав у батьків, і з хати ішов - не казав куди, і подалі їх усіх посилав. Коли прийшов час служити у армії - батьки його відкупили. Хоча він здоровий: не п'є, не куре. Я у шоці. Чогось мені не хочеться спілкуватися з тими людьми.
Хм.... В мене таке було 10 місяців. І шо? Р410-ті не вимикались ні на мить. Одному постійно треба було знаходитись на "точці". І це було незмінне. В будь-який момент могла піти задача.