Це Вам дідо про фінську розповідав? Не хочу ображати Ваших красномовних друзів, але вже з п"ятнадцять років (якщо не більше), як розачу їжі проводять індивідуально. Як в студентській їдальні. Став в чергу, взяв підноса, вибрав тарілку, що більше сподобалась з першим, що більше сподобалась з другим, що більше сподобалась з салатом, що більше сподобалась з хлібом і горнятко, яке найбільше сподобалось, з компотом. Сів за чотиримістний стіл і товчи у всю пику...
А ви знаєте що робиться у всіх військових частинах?! Раз я таке пишу, значить сам же не придумав ото щойно.... Ну гаразд, суб"єктивізм рулить.
Знаю. І будьте певні, армійська система - це не депутатський корпус. Там чітко виконують всі вимоги, які наказано виконати. Особливо, що стосується солдат строкової служби. А Ваші корєша, або служили при Язові, або понти колотять перед салабонами
Фігня, кажете? Ну, ну. Мабуть на тому ролику теж фігня заснята. То все постановочна зйомка, хлопці приколювалися... Скажіть, ви свої дописи щиро пишете? Мабуть таки да. А я от, ябо ще хто візьмемо та й скажемо - та фігня це все! Як воно таке відчувати? Яким би не був скептиком, а все одно зачепить. От і В.Примост описав те, що бачив на власні очі, або чув від тих, кому цілком довіряє. До речі, він у вступі до книги так і написав (я читав друкований вариант, у електронному цього немає). І я йому вірю. Та, власне я і не збирався обговорювати книгу Примоста і, навіть, пропонувати її до читання. Просто хлопцеві було дивно: чому четверо-п'ятеро роблять із двадцятьма що завгодно - а ті мовчки терплять! А набагато раніше таке питання я задавав собі сам. І вичерпніше, ніж як там сказано, я відповіді не знайшов. І немає різниці де і коли це було, або відбувається. В СА, РА, чи УА. П'ять, двадцять років тому, чи сьогодні. Бо все залежить від людей: хороше треба постійно оберігати, вирощувати, а зло як зараза, як бур'ян - саме пролізе і вимахає, варто тільки розслабитись. Покидьки та моральні уроди були завжди поруч з нормальними порядними людьми і кожна суспільна група живе за правилами тих, хто виявиться сильнішим. Ось до чого тут психологія.
У-гу... Тоді так... А ще на пілю саджають і ремні зі спини ріжуть... А коли в атаку йдуть, то стріляють в спину... А ще тавро на чолі випалюють... Бо ж різниці нема, коли то було... Бо було ж ... ---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ---------- Цілковита! Тільки дебіл, який жодного дня не служив в армії напише таке: Відкрию Вам страшну тайну. У всіх без винятку арміях світу після підйому проводиться фізична зарядка, а постіль ПРОВІТРЮЄТЬСЯ! Ще одна таємниця - прибирання приміщень проводиться не після, а під час зарядки. Ще одна таємниця: ранковий огляд триває 10 хвилин. І так дальше. Всі ці часові нормативи регламентовані Статутом Внутрішньої служби і порушувати їх ніхто не має права. Це типовий розпорядок дня для всіх ЗС! Про змістовне наповнення цього твору сперечетись не буду - все це мало місце. Правда тут явний гротеск, але що було, то було. Зараз дідовщина набула зовсім інших ознак і прявів.
теж скажу,що бздур...тота книга..... Всі оті речі,описані там - мале місце бути...але....цо задужо - то нєздрово...
а армія з слинявих інтелігентів - це стадо овець не коментуючи твір, на який ви посилаєтеся (там достатньо коментів до твору, і далеко не на користь автора) - зазначу лише одне: ви спіймалися на типове для сьогодення жонглювання словами. Коли на основі одного двозначного факту вибудовується теорія всесвітньої змови. Почитайте фантастику - "космічні рейнджери" - там описано "американську дідівщину". Гляньте кліп "статус кво" - там теж зазнято "буржуйську" дідівщину. == салага, що максимум де побував - то у двотижневих таборах, якими закінчується курс воєнки - не може розповісти про армію нічого. і переповідати його опуси, а тим паче ще й серйозно обговорювати - це товкти гноївку в ступі.
То ви з власного досвіду знаєте? Чи хтось підказав? ---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ---------- НУ так я зрозумів, треба самому їх гасити, а не чекати підтримки! Нехай тих 11-тьох б'ють, а я 12 буду відбиватись! навіть у мене в ліцеї так було) Хтось бігає, а хтось в кубрику шуршить!)
Наряд нарядом. А "уборщики" є уборщиками. А ще є прибиральники на територію. Я завжди, взимку біля труби теплотраси, або в "предбаннике" гарнізонної лазні, будучи черговим частини, "фрахтував" ничкарів, для розчистки снігу біля штабу
В армии это по-субботам. Сейчас устраиваю по-пятницам. Народ привык - не возникает уже. А порядочек в компании наводится. Так что ПХД - хорошее дело, ИМХО.