Бардак.... американці рівно на білій лінії наші розгільдяї криво )))))) але думаю то американці приїхали вчитись з москалями воювати
Далеко не все в таких рожевих безобідних тонах. Як правило, більшість неправомірного списаного майна - речового, продовольчого, матеріалів і т.п. попадає на ринки.
Паливо списується по шляхових і агрегатних листках. Якби був факт викрадення майна, то це так і називалось би - виявлено нестачу на суму тра-ля-ля. А тут виявлено факти неправомірного списання. Це інше. Тому не варто робити висновки, не знаючи суті питання. Те, що галасу наробили, добре, а от чи той галас не є пустобрьохством, це треба подивитись. Сказали ж, що віддали папери в прокуратуру, хай розбираються. Є безліч випадків, коли отакі гучні заяви закінчувались пшиком. Дуже цифри підозрілі. 1 700 000 грн/ 20= 85 тон палива. Кількість співставна із недоторканим запасом деяких частин.
Чудово! Поправлю. Викрадення - це коли вкрали, а списати, тобто оформити документи, або не встигли, або і не збирались. Коли ж списали неправомірно - оформили відповідним пакетом документів, але насправді руху техніки не було. Просто писали шляхові листи, ліпили години роботи для спецтехніки, а насправді транспорт в той час простоював у боксах. Паливо, звичайно, в частині не залишалось. Є і інші хитрі способи, і не тільки з паливом. Перевірка таких фактів і виявлення неправомірного списання не є непосильним тягарем. Було б бажання.
Туй в термінології може бути песик закопаний. Ревізори в акті пишуть "незаконно (чи якось так) списали". А вже в матеріалах кримінального провадження буде фігурувати (якщо таке провадження буде) - "викрали". Ревізор не може написати викрали, бо по цифірях він того стверджувати не може. Карочє, ніц детального ніхто з нас вповісти не може, бо не бачимо ми матеріалів. Туй пан Василь правий.
Що є, то є. За роки таких "неправомірних" списань винуватці обростають численними зв"язками, на прокурорів, суддів тиснуть або просто домовляються, звичайно, не за просто так. Справи по-тихенько з"їзджають і закінчуються пшиком. А якщо котрась таки дійшла до судового вироку - це або не ділився, або з кимось побив горщики.
Роками армія сиділа на підсосі. Були часи, коли на місяць давати чотириста літрів соляри і двісті бензину. Якраз, аби возити варту і командирову задницю. Так що багато не насписуєшся. Зараз дають палива багато, але це тільки один рік. Не встиг ПММ-щик обрости проплаченими зв'язками за такий короткий термін. І ще одне. В моїй частині, після мого звільнення, була заведена кримінальна справа по факту нестачі колючого дроту в підрозділах. Моя служба, мій колючий дріт, мої папери. Рік тягнулася справа. Переміряли всю колючку, переважили, множили-ділили... Аж поки контрозвідник не порадив прокурорським викликати мене, для дачі роз'яснень... Наступного дня справу було закрито. Так що отак.
Ні... Я просто підняв архів з 2004-го року по 2008-й і показав акти виконаних робіт підрозділами на облаштування огорожі військових об'єктів, які прокурорський не додумався подивитись. От і все. Мастєрство не проп'єш.
Він шо - тверезим не бував? Чи сопляк ще був якийсь зразу після універу? А Ваші колеги, які ще на службі залишалися не мали домкрата, аби ті архіви підняти?
Старлєй цілий. Прайшлі ракі, завялі груді... (беларус.) Домкрат вони мали, вони поняття не мали, як правильно оформляється інженерне майно. Підняли книги обліку, акти інвентаризацій, накладні і наряди... А акти виконаних робіт прогавили. В результаті картина вийшла не завершеною. Тому і почали міряти, важити, ділити/множити...
А хтось свиням хвости крутив... . Облік - один із основних аспектів любої служби. Будь то тилового, технічного чи бойового забезпечення. Ну а параша в свинарнику, ясєн пєцан, не обліковувалась...