Армія

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Мих, 2 чер 2007.

?

Ви проходили службу в армії?

1. Так

45,5%
  2. Ні

54,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Яворив. Стартуют учения и совместные тренинги Нацгвардии и спецназа армии США.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Твій дідо, чи шо? Славна династія.

3. kym

kym Well-Known Member

Бардак.... американці рівно на білій лінії наші розгільдяї криво ))))))
    але думаю то американці приїхали вчитись з москалями воювати

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В наших якось і прапор сі не тримає під 90 градусів.

5. manur

manur Well-Known Member

Може, не бардак. Може, наших вчать ставати ПЕРЕД лінією, а мериканців - на САМІЙ лінії.

6. Robert

Robert Well-Known Member

Далеко не все в таких рожевих безобідних тонах. Як правило, більшість неправомірного списаного майна - речового, продовольчого, матеріалів і т.п. попадає на ринки.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Паливо списується по шляхових і агрегатних листках. Якби був факт викрадення майна, то це так і називалось би - виявлено нестачу на суму тра-ля-ля. А тут виявлено факти неправомірного списання. Це інше. Тому не варто робити висновки, не знаючи суті питання. Те, що галасу наробили, добре, а от чи той галас не є пустобрьохством, це треба подивитись. Сказали ж, що віддали папери в прокуратуру, хай розбираються.
    Є безліч випадків, коли отакі гучні заяви закінчувались пшиком. Дуже цифри підозрілі. 1 700 000 грн/ 20= 85 тон палива. Кількість співставна із недоторканим запасом деяких частин.

8. Robert

Robert Well-Known Member

Чудово!

Поправлю. Викрадення - це коли вкрали, а списати, тобто оформити документи, або не встигли, або і не збирались. Коли ж списали неправомірно - оформили відповідним пакетом документів, але насправді руху техніки не було. Просто писали шляхові листи, ліпили години роботи для спецтехніки, а насправді транспорт в той час простоював у боксах. Паливо, звичайно, в частині не залишалось. Є і інші хитрі способи, і не тільки з паливом. Перевірка таких фактів і виявлення неправомірного списання не є непосильним тягарем. Було б бажання.

9. manur

manur Well-Known Member

Туй в термінології може бути песик закопаний.

Ревізори в акті пишуть "незаконно (чи якось так) списали".

А вже в матеріалах кримінального провадження буде фігурувати (якщо таке провадження буде) - "викрали".

Ревізор не може написати викрали, бо по цифірях він того стверджувати не може.

Карочє, ніц детального ніхто з нас вповісти не може, бо не бачимо ми матеріалів. Туй пан Василь правий.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А шо, тепер погони будуть спереду на курточці?

11. manur

manur Well-Known Member

Вже давно є.

12. Robert

Robert Well-Known Member

Що є, то є. За роки таких "неправомірних" списань винуватці обростають численними зв"язками, на прокурорів, суддів тиснуть або просто домовляються, звичайно, не за просто так. Справи по-тихенько з"їзджають і закінчуються пшиком. А якщо котрась таки дійшла до судового вироку - це або не ділився, або з кимось побив горщики.

13. VasMT

Роками армія сиділа на підсосі. Були часи, коли на місяць давати чотириста літрів соляри і двісті бензину. Якраз, аби возити варту і командирову задницю. Так що багато не насписуєшся. Зараз дають палива багато, але це тільки один рік. Не встиг ПММ-щик обрости проплаченими зв'язками за такий короткий термін.
    І ще одне. В моїй частині, після мого звільнення, була заведена кримінальна справа по факту нестачі колючого дроту в підрозділах. Моя служба, мій колючий дріт, мої папери. Рік тягнулася справа. Переміряли всю колючку, переважили, множили-ділили... Аж поки контрозвідник не порадив прокурорським викликати мене, для дачі роз'яснень...
    Наступного дня справу було закрито.
    Так що отак.

14. manur

manur Well-Known Member

Чи можна взнати, ЩО саме Ви їм вповіли?

Маю надію, що це не є страшною державною таємницею.

15. VasMT

Ні... :)))
    Я просто підняв архів з 2004-го року по 2008-й і показав акти виконаних робіт підрозділами на облаштування огорожі військових об'єктів, які прокурорський не додумався подивитись.
    От і все. :pardon: Мастєрство не проп'єш.

• Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  16. manur

manur Well-Known Member

Він шо - тверезим не бував? Чи сопляк ще був якийсь зразу після універу?

А Ваші колеги, які ще на службі залишалися не мали домкрата, аби ті архіви підняти?:facepalm:

17. VasMT

Старлєй цілий.
    Прайшлі ракі, завялі груді... (беларус.)
    Домкрат вони мали, вони поняття не мали, як правильно оформляється інженерне майно. Підняли книги обліку, акти інвентаризацій, накладні і наряди... А акти виконаних робіт прогавили. В результаті картина вийшла не завершеною. Тому і почали міряти, важити, ділити/множити...

• Подобається Подобається x 1
  18. VasMT

А справа була на великі тисячі. По цінах 12-го року щось за сто тисяч грн.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Акти, облік, наряди, інвентар... Здається хтось всю службу лопати і наволочки видавав на складі.:facepalm:

20. VasMT

А хтось свиням хвости крутив... :))).
    Облік - один із основних аспектів любої служби. Будь то тилового, технічного чи бойового забезпечення.
    Ну а параша в свинарнику, ясєн пєцан, не обліковувалась...:mocking:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)