Армагеддон

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 3 лют 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Дайте відповідь і вона стане ще цікавішою

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та ви мене хоч би підбадьорили до пошуку цих цитат, а то витрачати свій час не знати заради чого ліньки. Може то буде дірка від бублика.

3. Сергій аспірант

Саме це ви і мали знайти.

І ходив із Богом Енох, і не стало його, бо забрав його Бог.
    (Бут.5:24)
    Забраний, але ж не написано що на небо?

4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Просторово - часовий барєр, через який не може проникнути жодна матерія. За ним нема матерії, ні часу ні простору.

5. Blessed

Blessed Well-Known Member

Я знаю про існування духовного світу і читала її звісно не як настільну книгу і вказівник дій,а для більшого усвідомлення про пеальність такого світу.

А її привела для Василя,який в це не вірить але хоча б як художню прочитав, може дійшло б до нього де ховаються чорти коли він спілкується виключно з людьми.

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

"Так совершены небо и земля и все воинство их" Буття 2:1

6. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

І ще про Іллю наведіть...а то чомусь забули:blush:

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

А де обiцяне цiкаве? "Забраний, але ж не написано що на небо" -то не цiкаве, а просто ваше незнання, бо якраз написано!!!
    євр.11:5. Вірою Енох був перенесений на небо, щоб не бачити смерти; і його не знайшли, бо Бог переніс його. Бо раніш, як його перенесено, він був засвідчений, що Богові він догодив.

• Подобається Подобається x 4
  8. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Таки знайшла!:give_rose::good:

• Подобається Подобається x 1
  9. Levko

Levko Well-Known Member

От власне.
    Також так подумав.
    Не уявляв собі- як ще по-інакшому можна потлумачити таке відоме місце з Євреїв про перенесення Еноха на небо?:scratch_one-s_head::dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а Бог є не на небі?

11. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Ви неточні Василю. Можливо звідси ваші проблеми. Біблія пророкує, що Месія визволить усе людство, а не лише Єрусалим.

---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ----------

Саме знищення Єрусалиму і розпорошення народу Ізраїль і пророкував Ісус. А архаїчні як ви виражаєтеся пророцтва дуже навіть стосуються сьогоднішнього світу. Не вірите? Перечитайте хоча б пророцтво записане в 24 розділі Євангелія від Матвія.

12. Василь

Василь Well-Known Member

Так людство теж не визволено!

Ага, особливо вірш 34! Крім того, те, що будуть війни, зовсім ніяким пророцтвом не є, бо війни були завжди. Справжнє пророцтво було б, якби він сказав, що війни перестануть. Єдине пророцтво, яке заслуговує уваги, так це те, що, кожен, хто назве себе Христом, насправді є лжехристом. Я повністю під цим підписуюсь і стверджую, що ніколи ніякого Христа на землі не буде, а будуть лише лжехристи.

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Не можу перевірити вашого твердження, бо не маю під рукою Огієнка. Але в синодальному цей вірш звучить так:

"Верою Енох переселен был так, что не видел смерти; и не стало его, потому что Бог переселил его."
    Аналогічний текст і в італійській католицькій Біблії в перекладі Гарофало, Вульгаті, та Біблії Короля Якова.
    Немає там згадки про небо.

На яке «небо» «вознісся Ілля в вихрі»? Це не була ані якась віддалена частина фізичного Всесвіту, ані духовне місцеперебування Бога та його синів-ангелів (Повторення Закону 4:19; Псалом 11:4; Матвія 6:9; 18:10). Небом, на яке піднявся Ілля, була атмосфера землі (Псалом 78:26; Матвія 6:26). Пересуваючись крізь земну атмосферу, огняна колісниця, очевидно, перенесла Іллю в іншу частину землі, де він ще певний час жив. Через багато років після цього Ілля написав листа Єгораму, царю Юди (2 Хронік 21:1, 12—15).

14. Василь

Василь Well-Known Member

Бога немає ні на землі, ні на небі, бо він є віртуальною, а не фізичною істотою! Шукайте його у віртуалі і Ви обов"язково його десь там здибаєте! "Кто ищет, тот всегда найдёт!"

15. Сергій аспірант

Я не дарма просив скористатись друкованим виданням- слово небо в перекладі Огієнка виділено курсивом, що означає що воно є вставкою перекладача.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

1. І сталося, коли Господь мав узяти Іллю в вихрі на небо, то йшов Ілля та Єлисей із Ґілґалу.
    2. І сказав Ілля до Єлисея: Сиди тут, бо Господь послав мене аж до Бет-Елу. Та Єлисей відказав: Як живий Господь і жива душа твоя, я не залишу тебе! І зійшли вони до Бет-Елу.
    3. І повиходили бет-ельські пророчі сини до Єлисея та й сказали до нього: Чи ти знаєш, що сьогодні Господь бере пана твого від тебе? А він відказав: Я також знаю, мовчіть!
    4. І сказав йому Ілля: Єлисею, сиди тут, бо Господь послав мене до Єрихону. Та той відказав: Як живий Господь і жива душа твоя, я не залишу тебе! І прийшли вони до Єрихону.
    5. І підійшли єрихонські пророчі сини до Єлисея та й сказали до нього: Чи ти знаєш, що сьогодні Господь бере пана твого від тебе? А він відказав: Я також знаю, мовчіть!
    6. І сказав йому Ілля: Сиди тут, бо Господь послав мене до Йордану! Та той відказав: Як живий Господь і жива душа твоя, я не залишу тебе! І пішли вони обоє.
    7. І п'ятдесят чоловіка пророчих синів також пішли, і стали навпроти здалека, а вони обидва стали над Йорданом.
    8. І взяв Ілля плаща свого, і згорнув, і вдарив по воді, і вона розділилась пополовині туди та сюди...
    9. І сталося, як вони перейшли, то Ілля сказав до Єлисея: Проси, що маю зробити тобі, поки я буду взятий від тебе! І сказав Єлисей: Нехай же буде на мені подвійний твій дух!
    10. А той відказав: Тяжкого зажадав ти! Якщо ти побачиш мене, що буду взятий від тебе, буде тобі так, а якщо ні не буде.
    11. І сталося, як вони все йшли та говорили, аж ось появився огняний віз та огняні коні, і розлучили їх одного від одного. І вознісся Ілля в вихрі на небо...
    12. А Єлисей це бачив, і він закричав: Батьку мій, батьку мій, возе Ізраїлів та верхівці його! Та вже не побачив його... І схопився він сильно за одежу свою та й роздер її на дві частині.
    13. І підняв він Іллевого плаща, що спав із нього, і вернувся, і став на березі Йордану.
    14. І взяв він Іллевого плаща, що спав із нього, і вдарив по воді та сказав: Де Господь, Бог Іллі? І також він ударив по воді, і вона розділилася пополовині туди та сюди!...
    15. І побачили його знавпроти єрихонські пророчі сини, та й сказали: На Єлисеї спочив дух Іллів! І пішли вони назустріч йому, і попадали перед ним до землі,
    16. та й сказали до нього: Ось із твоїми рабами є п'ятдесят чоловіка хоробрих, нехай вони підуть та пошукають твого пана, а ну ж забрав його Дух Господній, і кинув його на одну з гір або в одну з долин! А той відказав: Не посилайте!
    17. Та вони сильно благали його, аж докучили йому, то він сказав: Посилайте! І послали вони п'ятдесят чоловіка, і шукали три дні, та не знайшли його.
    18. І вони вернулися до нього (а він мешкав в Єрихоні). І сказав він до них: Чи ж не казав я вам: Не йдіть?

Щодо листа Іллі до Єгорами, то тут важко сказати оскільки невідомо, коли Ілля був перенесений. Це могло бути на початку царювання Єгорами. Однозначної відповіді немає. Гіпотеза щодо його життя на іншій землі Біблією не підтверджується. А те, що Ілля є на небі, про це я багато біблійних свідчень.
    І ця вставка досить доречна.

• Подобається Подобається x 2
  17. Сергій аспірант

Доречна чим? В оригынальному тексті її немаєі нічого не вказує на те куди потрапив Енох.

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Які напркиклад?

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Згідно біблії на небо зійшов лише Ісус?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Де таке написано?

19. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Наприклад?

20. plastic

plastic Well-Known Member

А звідки ж вони потрапили на гору до Ісуса при Його переображені?

а де твій аватар? :)