Аристократизм

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 28 чер 2011.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вони вже себе ведуть як аристократи.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це насправді складніше набагато. Суспільство - де всі однакові - це соціалізм. В соціалістів люба доярка могла бути (по ідеї) депутатом, а любий колгоспник знати декілька мов (знову ж таки по-ідеї). Як приклад головний герой радянського фільму "Адьютант его превосходительства", який шифрувався під царського аристократа, а по теорії був робочо-селянським революціонером. В реальності це звичайно не працювало, бо все суспільство не може отримати однакові умови для розвитку, це утопія.

• Подобається Подобається x 2
  4. - отчасти может. Чтобы воспользоваться этими одинаковыми условиями для развития, нужно одинаковое желание и умение ими воспользоваться. А базовые ценности, мотивация, мировоззрение (и таким образом отношение к познанию, развитию) закладываются семьёй в самом раннем детстве. Пани Un.Known, насколько я понимаю, называет это "кровью, духом" :)

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тобто, купують дорогі речі і ні в чому собі не відмовляють?

Це зовнішні признаки, котрі, як ми вже говорили, не мусять бути у справжніх аристократів.

А в аристократів для таких є означення nouveau riche.

• Подобається Подобається x 3
  6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знаєте, яка різниця між аристократом і неаристократом? А ніякої.
    Звичайно, аристократи можуть дістати кращу освіту, можливо кращі манери. Але люди є люди. І є різні люди, там і там.
    Я перепрошую, трохи грубуватий приклад, але з пісні слів...
    Яка різниця між аристократом і мужиком? Мужик пукне і оглядається чи нікого нема поблизу. Аристократ подивиться чи нема нікого поблизу і тоді пукне.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

А що аристократи купують собі усе ні в чому собі не відмовляючи? Скільки таких людей у світі?
    Невже, щоб рахуватися аристократом треба бути просто багатим???

9. Un.Known

Я стверджувала протилежне, звідки це питання?
    Звідки у аристократії "незароблені" доходи?

Той самий Отто фон Габсбург володіє чотирнадцятьма мовами, а свої книги та наукові праці пише на чотирьох.

Вільям Лобковіц вкладає величезні кошти у рідкісні книги, збірки, замки і має солідне турбюро.

Їржі Лобковіц вирощує виноград і продає вино.
    Давайте.

Не знаю таких фактів і їхніх причин. Зате гемофілію називають царською хворобою. Знаєте, чому?

А ще були такі наслідки шлюбів між родичами, як глухота, дефекти мови, олігофренія...

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я сказав, що німці (більшість) вже живуть аристократично - адже вони ведуть себе так начебто вони усі підпадають під ваш вислів:

Народилися в аристократичній родині, де вже були кошти і капітали...

То я ж не проти, але з чого ви взяли, що в них має бути статус - аристократи? Вони усі обов'язково всюди ходять у фраках чи мус відвідують всі бали?

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

То аристократи це лорди, графи, герцоги і принци? Всетаки так воно завжди і було, що аристократія це вища «каста» людей, бо простий хлоп ніколи не може стати аристократом, бо аристократом народжуються. Це спадковість, а не набутість.

Знаю, що наведуть мені приклад Сера Елтона Джона, але хіба він з титулом отримав землю? Аристократи були і є титуловані особи. Деякі мають маєтки і статки, а деякі ні.

Мені аристократкою не бути, бо у мене вже є чоловік і він не лорд, ані не принц, не титулована особа. Хіба бим стала вдовою і мене б взяв за жінку брат принца Вільяма, ну тоді інша справа. Бо ж Кейт не посунеться.:cry:

Ось що вікіпедія пише

12. Un.Known

Я вже писала - були серед них і такі, котрі втратили маєток повністю.

Та сама Ціта Бурбон-Пармська вже у вигнанні вчила Отто чотирьом мовам, сама. Як думаєте, що її до цього спонукало?

Юлія Миколаївна Данзас, фрейліна імператриці, на Соловках поводила себе так, ніби вона залишилась фрейліною, ніби нічого не змінилось.

Бо аристократизм - це насамперед внутрішня дисципліна і відчуття обов"язку.

А те, що Ви говорите про німців - це плюси сучасності, котра дає ширші можливості і не маю нічого спільного з аристократичністю.
    :)

Не мус, але є. І з тим нічого не зробиш.
    Вважаєте, саме це ознака аристократичності?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мислення мужика.

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Хоча у теперішній демократичний час рівності всіх професій (ну, принаймні в США так і є) і "робочий" цілком може бути "аристократом", тільки небагатим, і як тоді?..
    Професія за великим рахунком більше не визначає (у 21-му столітті) ні виховання, ні культури, ні інтелектуального, ні духовного рівня людини, хоча в більшості, звичайно, впливає: схиляє, або навіть диктує.
    Я б додала, переплавлені у рівень потреби. Бо потребою вже не ми керуємо - сама автоматично керує нами.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Спадковісьть у чому? Гени?

16. Un.Known

Може, але не мусить. Може жити в однакових умовах, і навіть кращих, що аристократом його не зробить.
    Про це і я говорила.

Неможливість іншого поводження, внутрішній диктат. Необхідність підтримання рівня. Noblesse oblige.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Колись сери і герци теж якось стали серами і герцами... (це просто люди)

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Відбірні породи (собачок) :)))

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

То таки гени?

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Всіх німців, що я знаю - такі :)
    Всі аристократи?

---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

То що таке аристократичність? Високий статус?
    Сучасні принтери друкують будь-яку грамоту. :)))

18. Un.Known

Не скажу, не знаю.

І серед простих людей зустрічаю таких, що вражають аристократичністю. Тільки проявляється вона не фраками.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я царь! Царь я! Я Царь!
    :haha:

20. Un.Known

Зовсім ні.

Швидше:"Мені не можна бути падлюкою, бо я цар". Або:"Не буду хамити, бо я Свято". :)

а де твій аватар? :)