- членам английской королевской семьи запрещается при любых обстоятельствах есть спагетти. Считается, что это блюдо практически невозможно есть красиво или хотя бы аккуратно
В принципі, декілька людей про це написали, під дописами, з котрими погоджуюсь, мої плюси стоять. З цим не погоджуюсь зовсім. Фінансове благополуччя з тим всім не має нічого спільного. Навмисне не давала власних думок в перший допис. Хочу зрозуміти, які асоціації в людей з цим словом. Знову ж таки - думки, котрі мені близькі, оплюсовані в кармі.
- что именно оттуда напомнила Вам выделенная фраза "скорее мешает, чем помогает?" Кстати, снобизм ("недоделанный аристократизм", - вариант щекодуйства, когда кроме гордости за "кровь" и снисходительного отношения к "быдлу" ничего его обладателю не вложили из аристократических черт) обладателю не мешает. Его особенность такова, что он не даёт носителю заметить нелепость среди современных людей Но вряд ли и помогает в жизни.
Про потішила - при сливовиці тобі розкажу, через місяць в Славську. ) Засмутила тим, що нагадала про певні якості мого характеру, через котрі не переступлю ніколи. Знаю, що в практичному житті вони дуже заважають, але позбутись їх не хочу. Їх плутають доволі часто.
Враховуючи мої коріння - то ще під питанням. ---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:31 ---------- Наведіть приклади таких людей на вашу думку. ---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:32 ---------- Вичитав де ви поставили плюси. Виходячи з дописів Левандівки - здатність стримувати емоції вродженого нахабства? М-та-а-ааак... ---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ---------- Виходячи з допису Фрезії - в українській мові таке поняття називається - "культура" (людини), культурність!
Ви з багатьма знайомі? Наприклад, родина чеських Лобковіц у сорокових роках повністю втратила маєток - просто забрали, все. І змушені були поїхати в Америку, Австрію, хто куди, як і більшість шляхти. Вчились у звичайних школах, без титулів. Жили життям звичайних людей - Їржі Лобковіц, наприклад, приїхав по свої маєтки "звичайним інженером" хоч і з хорошої школи, маючи декілька титулів, проте якщо будете з ним розмовляти - не здогадаєтесь про них, такою невимушеною є його поведінка. Ні, здатність стримувати бажання послати нахабу. З допису Фрезії якраз виходить, що аристократизм - це культура поза соціумом, культура заради культури. А ще є допис Яруськи, про благородство, котре спонукає людину поводитись і наодинці з собою так. Але то вже не всім зрозуміло.
еліта - це прошарок суспільства, без якого народ є просто населення, а не довершене суспільство. Серед еліти завжди знайдуться ті, які готові взяти на себе відповідальність за країну, підняти народ, очолити народ. Наприклад, Рюриковичі, Романові - це були еліта суспільства. Без еліти суспільство буде некероване, слабке, без національної ідеї.
Дуже аристократично. У їхній присутності всі рівні, наприклад. Вміння не вивищуватись через своє походження - також мабуть буде, аристократичністю.
Традиція поколінь людей, чиї предки правили імперіями, це не може не накласти відбиток на риси характеру. Сучасні аристократи вже не рубають голови підданим, але зберегли кращі традиції своїх родів. В способі життя, в світогляді. Англійський принц наприклад служить в Афганістані, тому що королі здавна виховувались як офіцери і воєначальники. Мені це просто імпонує, бо хто у нас може уявити синульку президента не те що в Афганістані, а просто в армії. В якому смислі? Чи потрібен соціальний клас?
Тоді це їм великий плюс і пора закрити усі існуючі школи і відкрити тільки з навчанням аристократизму!
Як писали - навчитись цього неможливо. Це з повітрям, з кров"ю, з духом передається. Мабуть, не випадково не допускались змішані шлюби з нижчими кастами - аби не попсути кров, не виродити краще. До речі. Останній Габсбург і король чеський, Карел, був одружений з Цітою (Цісарівна австрійська, коронована королева угорська, королева чеська, далматська, хорватська, славонська, галицька, лодомерська, ілірська, королева єрусалемська, ерцгерцогиня австрійська, герцогиня тосканська і краківська, лотрінська і барська зальцбурська і штирська, корутанська, кранська і буковинська, велика княгиня семиградська, маркграфиня моравська, графиня Верхньої і Нижньої Сілезії, Модени, П"ячензи і Гуастали, освенцимська і заторська, тішинська, фрільська, рагуська і зарська, графиня габсбурзька і тирольська, кібурзька, горізійська і градійська, княгиня трідентська і бріксенська, маркграфиня Верхніх і Нижніх Лужиць на Істрії, графиня гогегемська, фельдкіршстка, брененська і соненберзька, пані з Терсту, з Каттару і Віндійській марсі, ерцгерцогиня Сербії, інфантка іспанська, принцеса португальска і пармська, це її повний титул). Дівчинка виховувалась у строгості, у монастирській школі, і разом з сестрами розвозили бідним одяг і їжу, або ж допомагали у лікарнях. Разом з Карлом, вже після вигнання жили у неймовірній бідності, коли Карел, останній цісар, помер, ховала його з дітьми, котрих потім виховувала, як могла, сама, без змоги спертись на котрийсь із своїх титулів. До чого я веду... Отто фон Габсбург, старший син, вже живучи у суспільстві, у котрому титулам не надаються значення після відміни монархії, одружився з Регіною, принцесою Сасько-Майнінгенською, з котрою має семеро дітей, і всі вони, у свою чергу, одружені з титулованими особами.
Мабуть було б якось по-монгольськи аристократів усіх розстріляти чи депортувати, як у нас в 17-ому році. А паруються по-любому робочі з робочими, селяни з селянами, інакше не виходить.
Містифікуєте? Не заборонено. Хоча. Теорія крові - то так би зауважили. Але давайте глибше розглянемо. Візьмемо за яскравий приклад Австрію. Там простолюдини вироджувалися, бо не було свіжої крові. Мають посередню зовнішність, не сяють інтелектом. Якщо взяти осіб кололівської крові, то вона дуже є помішана якраз іншими націями, тому і елітність зовнішньості - на лице. Що до манер і виховання - як людина виховалася - так себе і веде. Совок в приклад. Виховуючи людей в дусі принців і принцес - отримаєте в третьому поколінні 95 відсотків аристократів. А принци і принцеси - це для дітей. (фанатизм ніхто не відміняв) Німці живуть без цих еліт і живуть добре. І кожен знає, що якщо йому платять гроші - він працює на повну. Це в них в крові (вихованні). І вони не є ні принцами і не аристократами. .
Не заборонено, звісно. Просто пальчиком помахали і право на корону відібрали. А це яким боком до аристократизму?