"Апостольська церква і сучасне християнство"

Discussion in 'Християнство' started by Мих, Apr 20, 2009.

1. Yur

Yur Well-Known Member

Вибачте, що відповідь моя виявилася не надто чіткою. Буду конкретнішим.
    На відміну від вас у моєму розумінні Католицька Церква є саме Вселенською Церквою. От я належу до Греко-Католицької Церкви і вважаю себе християнином-католиком православного (східного, візантійського) обряду. Себто в моєму розумінні усі християнські церкви мали б Бути Вселенською/Католицькою Церквою. Однак на даний момент частина церков (православних і протистантських перебувають в розколі з Вселенською Церквою.
    Вважаю, що такий стан речей не є добрим для Христової Церкви і згадані мною відколоті церкви повинні подолати власну гординю й повернутися в лоно Святої Католицької себто ВСЕЛЕНСЬКОЇ Церкви.
    Саме гординя, що є великим гріхом, не дозволяє тим же православним об'єднатися з католиками, й можливо саме така позиція призупиняє де-які протистантські церкви.
    Визнати таке -- не вистачає волі. Для цього й видумуються усілякі догматичні причини, котрих попросту не існує, нагнітаються причини історичні й таке подібне.

Думаю тут неточність у самому визначені. Глава Церкви, -- як намісник Тіла Христового на землі. Свого роду управитель призначений Паном. Тим Хто і Є справжнім Головою, й чиї вкзівки вимушений виконувати управитель.
    Зрештою й не стільки важливим є де саме на землі буде резиденція Папи. Й звичайно ж церковні єрархи зуміли б домовитися між собою -- аби була добра воля. Але на разі Рим не пішов під воду, стоїть на місці й просто немає причин змінювати місце дислокації управителя Божою Господою. Чого де-хто ніяк не може пержити, мріючи про власний Рим.

Сподіваюся я досить повно розкрив власну позицію.

Про освяченя, індульгенції, непомильність папи у віровчені, чистилище і все інше можемо поговорити.
    Фантазії ж, таки краще залишайте при собі.

Чи ви вважаєте, що достатньо сказати лімбо й це уже буде фактом відступництва від Апостольського вчення о_О
    Ні, шановна. Море букв ще не є доказаом. Думки свої треба уміти обгрунтувати на основі того ж Святого Письма.

Last edited: Nov 18, 2009
    • Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм..а православні вважають ідентично...
    Рсобливо МП.
    Тільки вони - Вселенські...
    єнчі - розкольники...

3. Yur

Yur Well-Known Member

Отут і слід звернутися усім, хто право і хто криво, до Благої Вістки:

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі! (Матвія 16:18,19)
    Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої! (Івана 21:17)

Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця. (Євреїв 4:12)

• Подобається Подобається x 1
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Якщо б так воно було насправді, а не на словах, був би і восьмий вселенський собор, був би висвячений Православною Церквою єпископ Риму, не було б визнання Таїнств Католицької Церкви православними. А ті, що бачать гординю в інших, а не в собі, є в обидвох Церквах... Саме вони прагнуть, щоб інший приєднався до них...;)

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Цікава думка, але не біблійна. Скелею є людина Петро і його віра, яку йому відкрив Отець Небесний. Церква, збудована на Петрі, є оплотом цієї віри, скелею, яку будуть намагатися здолати як зовні, так і з середини. Тому навіть для розпорошених і розділених християн ця скеля є гарантом християнської віри.

6. ovod

ovod Well-Known Member

Петро не Бог, а людям властиво помилятися, навіть якщо Бог буде робити щоб Його слова не були перекручені чи не так сказані, то все-одно залишаються інші люди яким також властиво по-своєму сприймати слово Боже. Чи не доцільніше, в такому випадку напряму звертатися до Бога і вірити що вони зрозуміли правильно?
    Звичайно, не всі такі як Петро, але це не означає що він зрозумів все правильно.
    Тому зараз всі кому не лінь доповнюють слово Боже :)
    п.с. спиратися на скелю, яку підмиває вода не зовсім безпечно

7. Yur

Yur Well-Known Member

Ще раз для тих, хто бажає розібратися й не перекручувати слова :

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі! (Матвія 16:18,19)
    Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої! (Івана 21:17)

Також хотів би нагадати, що Церква Христова перебуває в розколі, й такий її стан не може бути добрим
    Підтримувати такий стан розколу, всіляко намагатися оправдати розкол-- великий гріх супроти Церкви.
    Вихід один -- визнати, покаятися й увійти в лоно Святої Католицької Церкви.

8. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

якою мовою написаний Новий 3авіт?

9. Зануда

Зануда така зануда

Ви назву теми давно читали?

10. Нецікавий

вивбачте ....

11. Yur

Yur Well-Known Member

Ваше запитання зрозумів, як спробу розібратися в поданих цитатах (Матвія 16:18,19) (Івана 21:17). Якщо це справді так, кажіть відверто про свої думки чи застереження й ми поговоримо.
    =======================================================

Хотів би також зазначити, що є цілком свідомий того, яку негативну реакцію у християн нЕкатоликів можуть визивати подані тут думки.
    Утім переконаний, що жодні компроміси у Божому Слові не допустимі.
    Як написано -- так і має бути.

Не на на людську похвалу маємо розраховувати.
    Горе вам, як усі люди про вас говоритимуть добре, бо так само чинили фальшивим пророкам батьки їхні! (Луки 6:26)

Слову маємо догоджати, а не людям.
    Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим.(Галатів 1:10)

12. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

А тепер дивіться, що пище "Катехизис Католицької Церкви"
    Католицька Церква не звинувачує православних в гріху розколу, то чому ви звинувачуєте? Прозелітизм засуджується на всіх православно-католицьких зустрічах обидвома сторонами...:nea: Якщо хтось один перейде сюди чи туди, розкол не вилікується:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  13. Yur

Yur Well-Known Member

І я не звинувачую православних. Лиш повторюю за Церквою, що малого недостає, а саме -- визнати, покаятися й увійти в лоно Святої Католицької Церкви.
    :)

Й переходити нікого не заставляю. Лиш пропоную чинити згідно Божого Слова. А коли годі (усі ж слабкі і грішні), тоді знайти у собі сили й не перекручувати Слово.

14. Нецікавий

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ці дві думки вважаю вірними, хоч думка Юра вирвана з контексту. Не переходити потрібно, а духовно об’єднатись і стати ОДНО в Христі, бо Христос не розділявся. На мою думку це й буде згідно Божого Слова. Чим більше християн перестануть ділитися у своєму серці на православних, католиків і протестантів, тим швидше перестанемо бути протестантами Богові.

• Подобається Подобається x 3
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Язичники??? Коли Ісус говорив ті слова, його послідовники були на 100% євреї. В Євангеліях зустрічається кілька випадків, коли язичники повірили Христу. Правда, пасти з язичників, власне кажучи, було нікого.
    По-друге, це швидше до Юра, де в Євангелії згадується про звязок ап Петра і Римської церкви? Адже він проповідував майже виключно євреям.

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Пані, чи Ви забули, вже це обговорювано, і Ви призупинили наїзди, коли я знайшов, що в оригіналі католицьких документів написано "пресвитер", а священик-кюре-ксьондз-падре-прист - то національні назви для пресвітера, неофіційні чи напівофіційні. А Ви знову змішуєте незмішуване, і на цьому робите дуже далекі висновки.

18. Нецікавий

Ісус ходив в Галілею язиченську

угу...
    А петро любив попоїсти з поганами.

ГАЛ. 2:11-14

а ще 1ПЕТРА 1:1
    ДІЇ 10:28-З5

Last edited: Nov 19, 2009
  19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

20. Yur

Yur Well-Known Member

Навіть судячи з вашого відкриття, пастух призначений для усієї пастви.

Зовсім вірна думка. Котра й означає, що духовне об'днання можливе лише во Христі. Для цього маємо жити зі Словом і чинити згідно Слова, а не шукати "золоту середину" й не перкручувати Слово в угоду людським амбіціям.

а де твій аватар? :)