"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

А я хіба заперечувала? В даному разі мова йшла про віру у вигадане посередництво святих, яка притаманна православним і католикам.

2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

всі ви тут один одному тицяєте пальцями на недоліки, а правду знає лиш Він.

хай би любов панувала між нами.

"...по тому дізнаються всі, що ви - Мої учні, коли будете мати любов між собою..."

• Подобається Подобається x 4
  3. Yur

Yur Well-Known Member

Як уже мав нагоду вам говорити, Христове вченння одне ВСЕЛЕНСЬКЕ.
    А Біблія не Талмуд, хоч і в Талмуді напевно не має вказівок на всі випадки жтиття :pardon:
    У молитвах до Святих немає жодної крамоли, й молитви ці якраз відповідають духові Біблії.

Наведені вами цитати з Євангелії ..

Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус (1-е Тимофiю 2:5)
    Тому може Він завжди й спасати тих, хто через Нього до Бога приходить, бо Він завжди живий, щоб за них заступитись. (Євреїв 7:25)

.. теж в жодній мірі не протирічать молитвам до тих праведних душ, хто перебуває з Христом.

Тож коли маєте якісь застереження чи запитання стосовно вчення Христової Церкви, говоріть просто й не мудрагельствуйте.

Знає Господь думки мудрих, що марнотні вони! (1-е до коринтян 3:20)

• Подобається Подобається x 1
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Що значить механічної? Через рукоположення так, давав, і Ісус, і Лука, і Павло
    Мт 28.19
    Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.
    Деян.14:23
    І рукопоклали їм пресвітерів по Церквах, і помолилися з постом та й їх передали Господеві, в Якого ввірували.
    2Тим.1:6
    З цієї причини я нагадую тобі, що ти розгрівав Божого дара, який у тобі через покладання рук моїх.
    Ні, Таїнство Євхаристії було встановлено особисто Ісусом Христом на Тайній вечері
    Мт.26
    26 Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє.
    27 А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі,
    28 бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!
    А хто не їстиме Тіла і не питиме крові, не буде мати життя в собі...

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так ясно ж... Де б можна було перечити такому світилу, як ти, у богословських питаннях? Ну а обсудити Церкву... то ж "святе". Знаєш, як твій авторитет зросте? Це ж не що небудь! А ціла католицька церква з папою Римським!
    Ромко, ти просто герой! Подумаєш, були там й святі, й сподвижники, екзорцисти, що духів виганяли.... А ось ти, дійсно... як критик Бєлінскій в російській літературі.
    Одним махом покрив всіх і вся.... всю церкву. Всьо у брехні і крові, тільки я - то чиста правда.

Вєрной дорогой ідьотє товаріщ.

6. Yur

Yur Well-Known Member

Все ж цікаво було б почути думки тих дописувачів, що не поділяють молитов до Святих.
    У чому полягає крамола, коли ми молимося, скажімо до Св. Миколая Чудотворця.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

А сила молитви...в самій молитві...коли концентрується...віра...прагнення...надія....уповання...
    Кожне наше слово...кожна думка знаходить відгук у Всесвіті,зачіпає якусь струну,запускає якийсь процес,що впливає на нашу долю..
    А до кого...
    Всі наші молитви спрямовані до Нього.

8. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

І ЦЕ ПО ЛЮБОВІ?, СЛОВОПРІННЯ, І СПОРИ МІЖ ЛЮДЬМИ ПОШКОДЖЕНОГО РОЗУМУ... ЯК ХРИСТИЯНИН МОЖЕ ТАКЕ ПИСАТИ? ДАВАЙТЕ ЗУСТРІНИМОСЬ І ПОГОВОРИМО, БО ВИ ВЖЕ ВІДСТОЮЄТЕ СВОЮ ПОЗИЦІЮ ІЗ ПРИНЦИПА, А Я ВАМ СКАЖУ: ХТО ЧИТАЄ БІБЛІЮ І РОЗУМІЄ ЇЇ,(А ВОНА НАПИСАНА ДУХОМ І РОЗУМІЄШ ЇЇ В ДУСІ), ТОЙ В ТРАДИЦІЙНУ ЦЕРКВУ НЕ ПІДЕ, А ЯКЩО І ПІДЕ, ТО ДЛЯ ТОГО, ЩОБ БУТИ ТАМ СВІТИЛЬНИКОМ.
    :preved:

9. Romko

Звичайно,що по любові..:dntknw:
    Мих нас з Даяною любит і хоче,щоб ми молилися іно в церкві,бо щиро переконаний,що тіки там найліпше молитисся..
    Я переконаний,що молитися можна і ТРЕБА будь-де.:dntknw:
    ЗІ.Навіть,на хаті.

• Подобається Подобається x 2
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Просто-напросто він вас не почує. Якщо його дух і перебуває десь на землі, дуже мала гарантія, що він поруч вас. А якщо хтось "молиться" до нього десь в Чілі чи Бразилії?
    Адже один Бог є всесильний і всюдисущий. Більше ніхто. Не Петро ні Павло ні Марія, мати Ісуса.
    Так що робіть висновки.
    А з іншого боку, для чого??? Адже ж в Біблії Христос постійно призивав ПРИЙДІТЬ ДО МЕНЕ!!! І ніде не згадано про якісь "молитви" до його апостолів чи його матері.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, як ж можна не вивищити своє "Я" серед "сірої маси", як не у церкві?
    Я - світильник! Як гарно, скромно і переконливо звучить!!!

6 Був один чоловік, що від Бога був посланий, йому ймення Іван.
    7 Він прийшов на свідоцтво, щоб засвідчити про Світло, щоб повірили всі через нього.
    8 Він тим Світлом не був, але свідчити мав він про Світло.
    9 Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ.
    10 Воно в світі було, і світ через Нього повстав, але світ не пізнав Його.

Так підходить?

До чого відступництво призводить!

12. Romko

То ти світильник,Миху,оказуєся...:scratch_one-s_head:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ото Даяно, "штучно-механічне" передавання влади і невизнання покладання рук, а у Біблії про все це сказано прямим текстом. Звичайно, для тих, хто є поза церквою, це не стосується, тому вони мусять відстоювати протилежну думку, хоча вона й суперечить СП.:)

Нє, Ромко, не я.
    Я лише погоджуюся з вченням Церкви і переконуюся у її правоті.
    Ти, Дяна, нецікавий говорите самі від себе, я ж орієнтуюся на вчення церкви.

Останнє редагування модератором: 16 лис 2009
  14. Romko

Особливо,судячи з твоїх дописів, з тим основопологающим документом.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

котрий з моїх дописів?

16. Romko

Майже у всіх дописах,в релігійних гілках. В інших гілках ти троха стримуєшся...:sorry:

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Звичайний набір звинувачень, аби не простягнути навзаєм руку заради співробитництва.

18. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

ІВ. 5:З5
    НЕ РОЗУМІННЯ І НЕЗНАННЯ, МАБУДЬ ГІРШЕ, БО ВЕДЕ ДО ЗАБЛУДЖЕННЯ , А ПІСЛЯ ВІДСТУПНИЦТВА, БОГ СИЛЬНИЙ ''ПРИВИТИ МАСЛИНУ'' БЛУДНИЦІ І ГРІШНИКИ ЙДУТЬ ВПЕРЕД НАС В ЦАРСТВО БОЖЕ, ЯКЕ ДЛЯ БАГАТЬОХ, ЩЕ НЕ ПРИЙШЛО, БО ПРОСЯТЬ ПРО ЙОГО ПРИХІД.

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Християнське вчення є ТЕ, ЯКЕ ЗАЛИШИВ ХРИСТОС І ЯКЕ ПРАКТИКУВАЛИ АПОСТОЛИ !!! Оскільки християнство - релігія всесвітня, то звичайно, що християнське вчення носить глобальний, всесвітній (вселенський) характер, і цього вчення повинні дотримууватися усі: як вселенська католицька церква, так і вселенська православна церква, так і вселенські протестантські церкви. Тому не чіпляйтеся до слова "вселенська". Апостольська ценрква не називала себе ні православною, ні вселенською, ні баптистською чи ще якоюсь там... Вона була просто ХРИСТИЯНСЬКА, і крапка. НАзва нічого не вирішує. Як "Свідки Єгови" не є єдиними свідками Бога, так і католики не є єдиною церквою, що підпадає під визначення "вселенська".
    Протягом ТИСЯЧІ РОКІВ Божий люд мав змогу використовувати посередництво скажімо Авраама, Моїсея, Якова, Давида, Ноя, Йова, ангелів та ін. Але не робив цього. Католики (чи православні) мудріші за Божий люд усієї докатолицької історії ?????
    Я виділила у наведеній вашій цитаті слова, на які прошу звернутии увагу (Хто є ОДИН, що застуапається за людей). У мене немає застережень стосовно Христового віровчення. У мене є застереження стосовно віровченння католицької конфесії (від самого початку і до цієї сторінки різниця між цими двома поняттями очевидна). Якщо будете мати якісь біблійні аргументи стосовно католицьких фантазій і гіпотез (в даному разі на користь посередництва святих), то будь-ласка, подавайте, будемо розглядати. Якщо не матимете, то прошу вигадки доповнювати уточненням : "згідно з католицьким віровченнням".
    :good:
    Гарні цитати!:good: Механічне спадкоємництво, - це династія (біологічна чи просто посадова або кастова). Духовне спадкоємництво (згідно з критеріями Ісуса) - це збереженння у чистоті Христового вчення і заповідей любові. Крім вказаних вище цитат про рукопокладання є багато віршів у Новому Завіті, де описано, що через покладання рук передавався Дух Святий. При цьому передача рукопокладанням Духа, як показує НОвий Завіт, не обов'язково супроповоджувалася призначенням на посаду наглядача чи старійшини (єпископа, пресвітера), а часто це було само по собі, без призначенння, хоча дійсно, під час призначення наглядачів християнського збору, як правило передавали святого Духа (звичайно не того духа, під дією якого чинилась інквізиція і продавались індульгенції). І все це не має жодного стосунку до вигаданого висвячення на священиків, оскільки у апостольській церкві не було священиків яких замінив собою один Ісус, як і не було ні "висвячення" (духовних санів) чи "посвячення" (наприклад помешкань чи засобів транспорту), а були наглядачі (єпископи) і пресвітери (старійшини), які керували церковним життям, не носили спеціального одягу і коштовностей, їм не цілували рук, не надавали титулів і особливих почестей, і вони не були посередниками між Богом і людьми, а лиш пастирями (керівниками, вихователями, проповідниками) християнських громад.
    Авжеж. Усі християнські конфесії приймають причастя (крім частини С.Є.), і я в тому числі. Лиш поняття "таїнство" (як і у випадку з обрядом хрищення) вигадано зовсім не апостолами. Ісус пояснив, що тіло і кров - насправді це дух і життя , тому про ніяке "перетворення" хліба і вина апостоли ніколи мову не вели, хоча спочатку теж помилково сприйняли слова Ісуса буквально (Ів.6:58-63).
    Я не сприраюся на вчення якоїсь конфесії, а доказів і аргументів шукаю у вченні і практиці апостолської церкви. ТОму я згідна з вами, що ви говорите від імені конфесії, незалежно від того, чи є цьому доказ у Слові Божому. Ви свою фанатичну упереджену запрограмованість не раз яскраво показали, особливо коли почали сміятисть над словом "віроісповідання" в контексті слів Ісуса до Петра про "скелю", а коли я почала вам тицькати, що це пояснення І.Златоустого, то ви - немов води у рота набрали, - щоб і не відректися від слів Златоустого і не піти у розріз з позицією конфесії. ТОму вас певні застереження чи заохочення апостолів (Гал. 1:8) (Дії 17:11)нажаль навряд чи колись стосуватимуться. Отож, репрезентуйте (як і С.Є.) вчення організації, це ваше право.

Останнє редагування: 16 лис 2009
  20. Yur

Yur Well-Known Member

А сила молитви хіба не у вірі й не у її щирості ..
    Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне (Матвія 7:21)
    Якщо люди пам'ятають які чудеса творив іменем Бога Святий Миколай (і не він один) коли ще жив, чому ж їм не звернутися до його світлої душі, що в небі з Богом перебуває.

Висновок тут один. Хтось вірить, що душі котрі перебувають в Бозі вартують Божої молитви, а хтось не усвідомлює, що є перебувати в Бозі.
    КАТЕХИЗМ
    1025 Жити в небі – це «бути з Христом». Вибрані живуть «у Ньому,» але вони там зберігають чи, краще сказати, там віднаходять свою правдиву тотожність, своє власне ім’я http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/1020.html (рос.)

Не розділяймо Христа.

ми ж відважні, і бажаємо краще покинути дім тіла й мати дім у Господа. (2-е Кор. 5:8)
    щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового (Ефесн 4:12)
    бо ми члени Тіла Його від тіла Його й від костей Його! (Ефесн 5:30)

а де твій аватар? :)