"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Мені здається, пане Юр, Ви знову з"їхали з теми...
    Нагадую. Мова йшла про те що католиків, православних і протестантів об"єднує одне- віра в Ісуса Христа!
    Як на мене, то це і є найголовніша ІСТИНА, завдяки котрій християни різних конфесій є братами по вірі.
    Але Ви ще говорили "про пошук ІСТИНИ, котра розділеною бути не може".
    Вибачте, що перепитую, але я ніяк не можу збагнути що ви мали на увазі? Що це за "розділена ІСТИНА"???

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нагадав би то самим християнам...КЦ,УГКЦ,КП,АКП,МП...і єнчим...
    А...то лише ти то знаєш...а вони нє...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

На мою думку, повнотА спасіння і віри є у апостольській церкві (католицька і православна).

Можна себе назвати як завгодно, але є одна церква, про яку сказано у СП. І справа не у назві навіть. Років 15 назад було близько 320 християнських громад. Сьогодні їх число зросло до 600. А їх вчення дуже відрізняються. От років два тут був нЄкій блаженний (так себе назвав). Чули б ви, що він тут виговорював! У сні такого не побачиш. Згадав слова Ісуса: Не кожен, хто каже "Господи", ввійде у Царство небесне.

4. Yur

Yur Well-Known Member

Бзумовно, пане Levko, віра в Ісуса Христа є об'єднюючою силою. Але ж ми говоримо про Церкву.
    Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них. (Матвія 18:20)
    Чи ми є зібраними докупи?. Навпаки сторонемося одне одного, випоминаємо .. Про яку спільність можна говорити, коли осуджують єрархів за те, що вони проводять спільну молитву з католиками???...
    http://www.cerkva.info/2009/10/27/informacia.html
    Ми маємо розкол між Церквою, глибокий і болючий. Істина ж не може бути розколотою. Вона там, де Боже Слово (Матвія 16:17-19)
    Тож прислухаймося до Нього, православні брати.

Істину не можна спостерігати зі сторони. В істині треба перебувати. Відірваність внаслідок розколу якраз вказує на споглядання зі сторони.
    Й саме тому немає богословської визначеності у православних Церквах. Бо не відчувають під ногами твердині.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Cтрашні слова для католиків... а головне, стільки фантазій на цю тему..." ... Ну… добре, якби це я відкидала т.з. СП, вважаючи Біблію джерелом віровчення, але католики, як і у випадку з питанням хрищення немовлят, шляхом подвійних стандартів - вибирають лиш те, що вигідно. Кіпріан, Августин, Іларій — відносять ці слова: «І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, — і сили адові не переможуть її» не до особистості Петра. Іван Золотоустий, каже, що Христос засновує Свою Церкву не на людині на ім’я Петро, а на вірі Петра! В чому полягає його віра? В словах: «Ти — Христос, Син Бога Живого!» А Іларій каже: «Петрові Отець Небесний відкрив те, що він мусив був сказати: «Ти — Христос, Син Бога Живого!» Таким чином, Церква базується на цій скелі віросповідання. Писання дає ясно зрозуміти, що главою церкви (скелею, каменем, фундаментом) є Ісус, а не Петро: «І пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос!» 1 Кор.10:4 «Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога, збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос, що на ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі.» (Еф. 2: 19 -21)
    «Приступайте до Нього, до Каменя живого, дорогоцінного, що відкинули люди Його, але вибрав Бог.» 1Петра 2:4. «Бо стоїть у Писанні: Ось кладу Я на Сіоні Каменя вибраного, наріжного, дорогоцінного, і хто вірує в Нього, той не буде осоромлений! Отож бо, для вас, хто вірує, Він коштовність, а для тих, хто не вірує камінь, що його занедбали були будівничі, той наріжним став каменем.» 1Петра 2: 6-8 «Він камінь, що ви, будівничі, відкинули, але каменем став Він наріжним!» Дії 4:11. А між Богом і людьми – лиш ОДИН посередник Ісус (1Тим.2:5), а не «непомильний заступник Бога на Землі» (2 Сол.2:4) Але було досить однієї фрази , щоб придумати і старшинство над іншими апостолами, і т.з. Петрову спадкоємність (яка до речі не є безперервною з огляду на періоди лжепапства) і непомильність, і надмірну шанобливість, що протирічить позиції апостолів, і багато іншого
    http://my.opera.com/krusha/albums/showpic.dml?album=672989&picture=9150095

Останнє редагування: 2 лис 2009
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знаю, не чув... але Біблія каже:
    Ше хто шо каже?;)

Даяно, прочитав я докінця Ваш допис. В армії ви б були чудовим замполітом!... Так З"ЇХАТИ!!! То тре вміти.:give_rose:

Порадив би Вам, Даяно, дізнатися, що означає І"МЯ Марія. Марія - та, що терпить, покірна, а ім"я Петро - скеля.
    А Імена даються зверху... а таке чув.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Краще прокоментуйте своїх "святих отців церкви". Чи вони теж на вашу думку з'їхали, не бажаючи у реченні про скелю вбачати те, що уявляєте собі ви?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дайте посилання, почитаю.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Завітайте до Ватикану. Там є Базилика ап. Петра, де він похований. Як він там опинився, га? :haha:
    P.S.Петро мав, а його наступники мають ті духовні ключи, а хтось - фомку.

Якщо Ваші цитати вірні, і у відповідному контексті, ці автори не ближче до правди ніж Арій, теж зі тодішніх авторів.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

А це щось змінить? Я дала вам цитату. Якщо ви визнаєте, що ваші т.з. "отці" у цьому випадку (як і з хрищеннням немовлят) були праві, то можу дати і посилання. Але вам жодних посилань не треба. Бо для вас - сказано "лімбо - значить "лімбо", сказано :"лімбо відмінено", значить відмінено. Я навіть могла би дати вам і посилання на те, як католики виправдовуються за те, що т.з. "отці церкви" не визнавали примату першості Петра, але це не змінить лицемірних подвійних стандартів католиків стосовно до СП. Бо практично усіма релігійними організаціями використовується методика зібрання докупи усієї критики і намагання всю цю критику пояснити і виправдати своє вчення. (У С.Є. - це сайт "Антибіотик".
    Тому я вказала на СП не тому, щоб вас у чомусь переконати, а щоб ви не розкидалися фразами на кшталт "з'їхати з теми" і т.п.
    А нашо католикам знати - шо то за ключі, скільки їх і хто крім Петра такими ж користувався? Це вони про лімбо і чистилище знають докладно.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, а чому, коли вам тре, то ви берете цитати з СП, а коли там щось "не грає", то звертаєтесь до святих отців? Якщо б я звертався - мені можна пробачити, мов така церква, такий Мих... але ж Вам!!! Ви ж лише взнаєте ТЕ, що у Святому Письмі, чи я щось не так зрозумів?

12. Yur

Yur Well-Known Member

Нєт уж!
    Краще коментуватимо кіку яєц даєсі до струцля о_О

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Праці святих отців дають уявлення про розвиток церковної доктрини тому посилання на них цілком доречні в даному контексті.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Про яйці до струцля напевно думали "непомильні" мудрі католицькі богослови, коли у Біблії шукали (І "ЗНАХОДИЛИ", це ж треба....) то, за шо потому вибачєвсі "непомильний "папа, шо свідчить про то, жи у католиків і кількість яєц до струцля можут зіграти неабияку роль у доведенні їхніх догматів.
    Для мене т.з. СП не є джерелом віри , а лише допоміжною інформацією.Я вже вам відповідала, але повторюся. Я наводжу СП лише для того, щоб показати лицемірність католицьких богословів, які методом подвійних стандартів вибирають з них лише те, що їм вигідне. Отож, я хотіла показати, як ті "непомильні" фільтрують у інших "непомильних" - що їм "грає", а що "не грає".

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ого... і кіко їх? Кожному по ключику?

16. Yur

Yur Well-Known Member

О, вєдити як всьо зразу добре пішло, -- яєц бракувало :)))

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Опа-на!!! Навіть Писання Вам не Закон, коли не вписується у Ваші погляди?? Ні, пані, або "соло скриптура", або приймате Передання, неєретичні праці богословів. Словом, гайда до найближчого католицького храму на катехизацію. :)

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

А мої дописи вам також цікаво перекручувати, як і Писання?
    Де я писала, що мені "навіть Писання не Закон"? Я лиш писала про т.з. "святі передання".
    Кидайте катехизм, і - гайда - до Писання на апостолізацію!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поки цитат з Івана Злотоустого я не отримав... але то й не дивно, що ви не даєте посиланнячко, бо воно або з атеїстичного цитатника, або з сайту нової релігійної течії, яка за номером утворення попорядку 289(наприклад):haha:
    І тішимося, радіємо... як діти....;)

Ото ви написали правду за багато часу перебування на форумі. Якщо забрати традицію, катехизм, Святе Письмо - залишиться ваша віра, що базується на ваших ж думках.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую, п. Юр. Тепер зрозумів про яку "розділену ІСТИНУ" Ви говорили...
    Ви мали на увазі розкол між християнськими церквами на католиків, православних...

Моя думка щодо цього.
    На рахунок того "чи ми (католики, православні, протестанти) є зібраними докупи", то думаю, що є, адже нашою об"єднавчою Особою є Ісус Христос!
    І, стосовно цього, Ви дуже доречну цитату привели, що "де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них." (Матвія 18:20) .
    Зібралися, наприклад, двоє чи троє католиків в Ім"я Ісуса Христа-Він є серед них!!!
    Зібралися двоє чи троє православних в Ім"я Ісуса Христа-Він є серед них!!!
    І коли зберуться також двоє чи троє протестантів в Ім"я Ісуса Христа-Він також буде серед них!

Я думаю, що як перші так і другі так і треті разом і складають Єдину Соборну і Апостольську Церкву!
    Таке поняття як Єдина Свята Соборна і Апостольська Церква все одно зберігається, незалежно від того чи у людей однакові звичаї, чи різні.

Ілюстрація.
    Ми з братом маємо спільних батька і маму!
    Коли були малі жили однією сім"єю, а коли стали дорослими стали жити окремо зі своїми власними сім"ями. І це є нормально: у нього в сім"ї свої традиції, у мене свої, але як він, так і я шануємо і любимо своїх батьків. І батьки нас не осуджують, що ми живемо окремо, навпаки, ненормальним би було якби я, чи мій брат зі своїми сім"ями хотіли жити разом однією великою сім"єю. Найбільшю радістю для батьків є те коли в сім"ях їхніх дітей є любов і коли між мною і братом є братня любов.

Так само і з Богом. Ми, віруючі в нього, є Його духовними дітьми. І поділ на різні конфесії є нормальним явищем. Ненормальним є гризти один одного...

а де твій аватар? :)