"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм... ви ввели нове поняття - "основна частина церкви". Значить є "неосновна". Цікавий поворот, нє?

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не "поняття". Називайте це - не основна, а "першопочаткова", чи "найбільша", чи як завгодно. Це опис того (2Сол.2), як беззаконник залишиться у храмі зі своїми прихильниками, а "той хто тримає - буде "усунений ЗСЕРЕДИНИ", тобто назовні. Що у такому випадку є основною частиною, Миху? Напевно та механічна спадкоємність, за яку ви чіпляєтесь, вигадавши, ніби вона є ознакою правдивої конфесії, в той час, коли Ісус подає інші критерії правдивості. Для прихильників беззаконника механічне спадкоємництво на перший погляд, ніби - зручна позиція пояснювати свою "правдивість" СВОЇМ ВЛАСНИМ ВИГАДАНИМ критерієм для тих, які були "усунуті із середини".

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому ви вирішили, що це механічна? І що взагалі означає "механічна"? Ісус Петрові довірив ключі механічно? Церкву збудував на Петрі механічно? А Петро мав механічних учнів?

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Описане вами було не лише механічним, але насамперед ДУХОВНИМ спадкоємництвом. А у світлі вказаного пророцтва у беззаконника яка спадкоємність, - духовна? Тому Ісус і дав зовсім інший критерій для свої наступників "Коли слово моє будете берегти, - тоді учнями Моїми будете,по тому пізнають, що ви Мої учні, коли будете мати любов між собою і т.п.". А у світлі пророцтва 2Сол. беззаконник з прихильниками хіба не у тій буде церкві, яка починалась з апостолів, і яка вдасться до відступлення, " а інші, що тримають, "будуть тримати, доки не будуть усунуті зсередини". Яка участь тих, що полишаться, - описана у пророцтві. Механічна спадкоємність, це коли - Чорновіл старший, і Чорновіл молодший, що не означає їх спадкоємності духовної.

Останнє редагування: 29 жов 2009
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

механічна - то наслідство по родині, як от помер король - став його син. А коли влада передається не відносно тілесного унаслідування, а унаслідування по духу, по вірі - то це духовне.
    У світлі, чи то темряві беззаконника - це переворот, духовний бунт.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

:good: :good: :good:... або: батько - вчитель, син вчитель, внук вчитель..., або Лєнін-Сталін- Хрущов... , або Апостоли - папи...., (механічне), що не доводить духовної спадкоємності на основі ІСусового критерію "Коли у слові Моїм позостанетесь, тоді учнями моїми будете". ТОму для беззаконника механічна (чи то ІСТОРИЧНА) спадкоємність може бути (на відміну від Ісусових критеріїв) засобом доведення правдивості.

• Подобається Подобається x 1
  7. Yur

Yur Well-Known Member

Бог допустив владу "Злого" не тому що так того людині забажав. Настанова Його чітка і однозначна.
    Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! (Буття 2:17)
    Допустив Бог -- наперед знаючи, до чого може привести людину непослух.
    Так як і батько наперед знав, що може статися з блудним сином. Але силою сина не утримував. Лиш говорив як зі своїм спадкоємцем, вільним вирішувати за себе, а не підвладним рабом.

Свобода людині дана не насолоджуватись "автоматичним біоорганічним механізмом", про це якраз нашіптує змій. Свобода дана людині обирати Бога. Прямувати до Його Святости до Його Божої досконалости. У Ньому й знаходимо правдиву ДУХОВНУ насолоду.
    Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)

=========================================================
    =========================================================

Усунення із середини, це аж ніяк не механічна дія. Мова про усунення духовного зла, того що поки в середині Церкви.

Аж вийшовши із середини храму, де воно ще пербуває, зло відкриється себто набуде видимих/матеріальних/механічних ознак й буде знищеним.

І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого.
    И тогда откроется беззаконник, которого Господь Иисус убьет духом уст Своих и истребит явлением пришествия Своего.

У Церкві присутнє як і духовне спадкоємство, де "механікою" служить рукоположення, що є Божим уділенням Духа Святого.
    Так і спадкоємство історичне, уподобання набуті від світу цього.

Лиш увійшовши в есхатололгічний вимір Церква буде повністю звільнена від історичного земного.

КАТЕХИЗМ 668-677 http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0668.html

8. Yur

Yur Well-Known Member

То ж помилки, вияви суто людського нЕбожого у Церкві трапляються, й очевидно таке буде продовжуватися до останніх днів
    Непомильним Є Дух Святий, що від Отця через Сина приходить. Він, до часу попускаючи зло в середині храму, не допустить вияви зла у ВІРІ. Його спадкоємство закладене Богом, з рук в руки переходить до Його духовних спадкоємців.
    У вченні Церкви помилок не має і не може бути, бо по-іншому це означало б зневіру у Духа Святого, котрий надихає.
    Однак Церква живе і зростає у Дусі Святому. Невідступно слідуючи Благій Вістці, Церква переварює усе твердішу й твердішу їжу, доносячи її у своєму віровченні.

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, то не духовне наслідство. То наслідство внаслідок боротьби за посаду.
    На вашу субєктивну думку хіба що.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ви мали на увазі якусь християнську конфесію конкретно..., чи що Ви мали на увазі під словом "Церква"??

11. Yur

Yur Well-Known Member

Саме єдину, святу, соборну й апостольську Церкву.

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

В першу чергу служителі дбають не за те,щоб прислухатись до людей..а про зовнішні атрибути...
    А церква...це в першу чергу спільнота людей...які приходять молитись до Бога.. з своїми бідами..проблемами..не на самоті...щоб відчути підтримку собі подібних..і не знаходять її...
    Христос дав характеристику церкві, якою вона повинна бути: "З того усі спізнають, що мої ви учні, коли любов взаємну будете мати"Ів.13:35.
    Без цього церква перетворилась на на те,чим вона є тепер...бюрократичний апарат,світську організацію, групу егоїстичних, самозакоханих людей... перестала бути церквою...
    Тому я й не хочу більше бути в спільноті,де мені можуть сказати
    Бог мене почує всюди...
    Мені закинуть,що не всі такі...ні..таких багато...а навіть одна паршива вівця псує всю отару...
    В житті і так достатньо болю...а йти туди,де ще більше завдадуть...ні...треба бути мазохістом...

Чужа душа — то, кажуть, темний ліс.
    А я скажу: не кожна, ой не кожна!
    Чужа душа — то тихе море сліз.
    Плювати в неї — гріх тяжкий, не можна.
    Ліна Костенко

Останнє редагування: 30 жов 2009
  13. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Наголос на виділеному...

Може тому що кожен чекає від церкви (спільноти) підтримки, але не вважає за потрібне внести свою частину тепла в ту ж церкву (спільноту) ?...

+100

• Подобається Подобається x 3
  14. Yur

Yur Well-Known Member

Ромку, ви вкотре наводити мої слова:

У мене не було наміру вас образити або вколоти.
    Вибачте мене, що так вийшло.

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А де Ви особисто бачили людей (не ангелів!), що би про себе не дбали не в останню чергу (особливо сімейні)? Я - особисто - також - ні. Такі люди зрідка трапляються - це святі. З недавних - Мати Тереза. Думаю, на весь світ такі з'являються по одному на півсторіччя.

Знаходять взаємну любов. Щоправда не в кожній церкві і не в кожній парафії.

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

То Ви вибачте...що перетворив гілку для теологічних дискусій на місце для вияснення своїх особистих проблем...
    Людина завжди і вюди є самотньою...така природа хомо...і показувати слабкість перед кимось...маєте рацію...недостойно...
    що б там не говорили в церкві..проповідники..і теде...

17. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня.

Я не про це говрив (змій нашептує)... Можливо не зовсім вдало висловився.
    Мав на увазі, що саме обрання Бога не є єдиноможливим варіантом, без будь-яких альтернатив. Зрозуміло, що людина (розумна, духовна) буде саме цього прагнути, але прагнутиме цього із усвідомленням того, що це її власний вибір. І саме усвідомлення цього факту і дає ту ДУХОВНУ насолоду. Тут я з Вами згідний.

А якае Ви визначення дасте "Єдиній, святій, соборній й апостольській церкві". Це тема форуму, але я бачу що у кожного своя думка... і точаться суперечки...

Останнє редагування модератором: 30 жов 2009
  18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Чому на суб'єктивну? Ну не інквізиція ж з індульгенціями і хрестовими походами були "духовним наслідством". Тому цитати з катехизмів і голослівні заяви про непомильність - неаргументовані вигадки, що суперечать фактам історії. Які там можуть бути припущення про "не допустить вияви зла у ВІРІ"?, коли згадані мною речі з вірою не мають нічого спільного, як і зі Святим Духом (хіба що з вірою в організацію), бо "віра без діл - мертва", і "добре дерево не родить лихих плодів"
    Для католиків це питання риторичне. Звичайно, що єдина, СВЯТА, НЕПОМИЛЬНА соборна католицька». Чи не та, яка згідно пророцтва (2 Сол.2) спричинить відступлення, викине «зсередини» тих, «хто тримає» і посадить на чолі відступника, що «у храмі божому сяде, нестиметься понад усе і за Бога себе видаватиме ?». Хоча, можна і перекрутити (як і зі словом «дармо», вигадавши, що із середини буде усунуте зло, а не «той, хто тримає». А хто ж тоді залишиться в середині? Ясно хто ("в Божому храмі він сяде, як Бог") Та й цікаво, що «беззаконник» то засяде у храмі, де сам бути не може, а з прихильниками. Хто ж ті прихильники, яким «Бог пошле дію обмани, щоб у неправду повірили, щоб стали засуджені всі, хто не вірив у правду, але полюбив неправду.?» Добре, що опоненти нагадали мені про «непомильність», бо я забула згадати цю властивість Бога, якою наділили людину, що так співпадає із пророцтвом. Ну, ясно ж, куди там… - «За Бога себе видаватиме». Але для заперечення, бачу, вистачає лиш кілька голослівних заяв про святість, фіктивне перекручене рукоположення, непомильність і кілька цитат катехизму.
    Отож, Левко, могли здогадатись, що католики вели мову про свою КОНФЕСІЮ.

19. Yur

Yur Well-Known Member

Все ж правдивий варіант один.
    "Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!"
    Усе інше -- варіанти непослуху. Про які всезнаючий Господь знає наперед і готовий допомогти жертвуючи Своїм Словом.
    Хто ж Слова Божого не бажає прийняти, -- мертвяк остаточний.

Прабатьківський гріх й лежить на нас карою вибору.
    Зараз нашим вибором є повернення до Отця, або ж вічні поневіряння.

Думок може бути багато, вірною є одна, -- та що не містить у собі заперечень.
    "І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її."
    Тут і можете запитувати, а я, греко-католик, відповідатиму.

20. Yur

Yur Well-Known Member

Усі вигадки від нерозуміння й небажання визнавати власні помилки, як ото й було з вигаданими "коштами".

Бо вже діється таємниця беззаконня; тільки той, хто тримає тепер, буде тримати, аж поки не буде усунений він із середини.
    І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого.

Ибо тайна беззакония уже в действии, только [не совершится] до тех пор, пока не будет взят от среды удерживающий теперь.
    И тогда откроется беззаконник, которого Господь Иисус убьет духом уст Своих и истребит явлением пришествия Своего

Те, що утримується всередині -- невидиме. Коли буде усунене з середини (из среды), з'явиться откроется себто стане видимим.

Непомильність у віровченні, що від Духа Святого. Від Кого й навчає Церква.

а де твій аватар? :)