"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

я себе не декларую,як "всечеснійший".
    І не розкзую людям,як добре там,де я ніколи не був.
    Не вимагаю,щоб мені цьомали руцю.
    Я не продаю "благодать".
    І,за свої гріхи кару несу вже тут.
    хоч і усвідомлюю,що це далеко не кінець.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Немало "я" тут. А нікого бува не судиш? І голки в чужому оці не бачиш?

3. Romko

Я...всього лиш людина.
    і не претендую на звання "всечеснійшого".
    Судити?
    Хай їх Бог судить...
    Я лиш бачу,те,що бачу.
    І золочені ряси не засліплюють мені очей.
    як декому.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

В тому-то справа, що у церкві я не звертаю увагу на всілякі такі речі, золото мене не муляє, бо я знаю чого я прийшов і не намагаюся пояснити чому я не ходжу.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Чого ви вчепилися до Ромка? Це оффтоп. Демонструйте краще далі різницю між апостольською церквою і сучасним християнством.
    Стосовно ж "судити", то такий зміст слова (доречі правильний), який вкладаєте ви (оцінка, характеристика) стосується вас не менше ніж інших форумлян у цій темі. Тому є поняття СУД (який належить Богові), і є судження (оцінка). Ніде не бачила, аби Ромко когось судив, а от оцінку, і характеристики давав. Називати речі свїми іменами - це не суд. Саме таку думку висловлюють деякі (поодинокі нажаль) священики:
    "В таких єпархіях посадові особи, що займають ключові посади, а часто суміщають їх, дружать між собою, та всіма можливими методами придушують будь-яку критику і викривання їх спільного гріха. Вони одностайно стверджують, що церковнослужителів не можна засуджувати, бо це є смертельна провина і цим ставиться надійна заслона такому свавіллю. Так, сам Спаситель вчив не судити, щоб не бути осудженим, але одночасно Він казав: «Що зв’яжете на землі – буде зв’язане на небі, і що розв’яжете на землі – буде розв’язано на небі». Тобто судити зовнішність, недоліки, соціальне становище тощо будь-якої людини (і церковнослужителя в тому числі) є порушенням слів Христа. Але вказувати на гріх, невиконання своїх обов’язків щодо Церкви або на їх свідоме порушення є правом і обов’язком кожного члена «Тіла Христового». Як вказано у Символі віри, Церква наша соборна, а не авторитарно-олігархічна.Так що ж робити членам Церкви, які бачать чи знають про наявність симонії? Звичайно, можна сидіти тишком-нишком за принципом «моя хата скраю» і заспокоювати себе тим, що судити церковнослужителів є смертним гріхом. Але є ще й інший шлях, важкий, проте істинний – спробувати з Божою поміччю відлучити злого з-посеред себе, за словами апостола Павла."
    http://risu.org.ua/ukr/study/religstudy/article;27787/
    "Не криючись, торгує Божою благодаттю, встановлюючи у храмах тверді ціни за молитви (йдеться про молитовні записки за здоров’я та упокій); визначає певні тарифи навіть на святі таїнства та церковні обряди (хрещення, поховання, вінчання тощо), що прямо суперечить Христовій заповіді: “Ви дармо дістали – дармо й давайте”.
    В'язне у марнославстві та низькопоклонстві, спонукаючи вірних цілувати руки єпископам і священикам, чого Христос аж ніяк не навчав, але настановляв: “Ви знаєте, що князі народів панують над ними, а вельможі їх тиснуть. Не так буде між вами, але хто великим із вас хоче бути, хай буде слугою він вам. А хто з вас бути першим бажає, хай буде він вам за раба. Так само й Син Людський [Христос] прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох!”
    Погрузла у міжконфесійних та внутрішньо церковних чварах, що являється результатом гордощів, нелюбовності, заздрості та лицемірства зфарисейщеної частини церковної ієрархії, забувши слова Ісуса: “По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою...” (Євангеліє від Іоанна).Перетворює обряди на обрядовірство, а догмати віри – на догматизм, гадаючи самими церемоніями вести людей до Божого царства".
    http://p-p.com.ua/articles/3255
    Шкода, що їхні оцінки (а не суд) - як "горохом об стіну".
    Збуваються пророцтва. Так мусить бути.
    "Хай ніхто жадним способом вас не зведе! Бо той день не настане, аж перше прийде відступлення, і виявиться беззаконник, призначений на погибіль, що противиться та несеться над усе, зване Богом чи святощами, так що в Божому храмі він сяде, як Бог, і за Бога себе видаватиме." 2 Сол.2:3,4.
    Але й не СУД, який передбачає не лише вияв факту злочину(гріха), (це може виявити і досудове слідство), але й обвинувачення і вирок.
    http://www.refine.org.ua/pageid-2750-1.html

Останнє редагування: 28 жов 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нєа...... "судження" не дорівнює "оцінка", навіть приблизно. То не синоніми. Але шо не зробиш, щоб себе ......

7. Yur

Yur Well-Known Member

Ага, ніготь буде вказувати п'яті, що вступила в лайно :mocking:

Звідсіль й усі ті пустопорожні балачки.

Нехай вас не зводить ніхто удаваною покорою та службою Анголам, вдаючися до того, чого не бачив, нерозважно надимаючись своїм тілесним розумом,
    а не тримачись Голови, від Якої все тіло, суглобами й зв'язями з'єднане й зміцнене, росте зростом Божим. (Колосян 1:18,19)

8. Romko

Звичайно,що пустопорожні.
    бо бюрократичний апарат,що називає себе церквою не має жодного стосунку до того.що проповідував Ісус і апостоли.

9. Yur

Yur Well-Known Member

А хто має, назовіть?

10. Romko

Ісус і апостоли

11. Yur

Yur Well-Known Member

То виходить шансів немає ні у кого ..
    А ви нарікаєте :)

12. Romko

І на що ж?

13. Yur

Yur Well-Known Member

Та ж на людей нарікаєте, котрі не є такими як Ісус і Апостоли.

14. Romko

Назву теми глянули?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

прочитав останні пости... Ромко, ти не відчуваєш, що пишеш анекдоти?

:crazy::crazy::crazy:

виходить Ісус і апостоли мають відношення самі до себе.

І після таких реверансів ше крошать батон на церкву, а що самі говоримо фігню, що не тримається одне одного - не помічаємо... ну-ну...:)))

Доречі, Ромко, а чому гнітиш церкву? Адже вона ліє згідно Божої волі, чи не так?;)

16. Romko

Ні,але після того,як в Римській імперії вирішили єдину офіційну релігію,християнство визнали найвигіднішою для правлячої верхівки.Трішки підмінити поняття і всьо гуд
    А потім - звичайна політика.
    який був названий Нікейським.
    отак

Ісус Христос розп’ятий був не раз.
    Там, на Голгофі, це було уперше.
    Умер од смерті, може,— від образ,
    і за життям не пожалів, умерши.
    А потім розп’яли на полотні,
    у мармурі, у гіпсі і в граніті.
    А потім розп’яли його в мені,
    і розп’яли на цілім білім світі.
    І тіло з’їли, кров’ю запили.
    Ще рік, чи два, чи десять, чи довіку?
    І продавали образ з-під поли,
    і не дають умерти чоловіку.
    Куди піду? Куди тепер піду?
    Де на землі земля обітована?
    Казарми в Гефсіманському саду,
    І всі народи — як розкрита рана…

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Класно ти з"їхав з теми.... При чому тут Римська імперія до теми?

І взагалі, хіба Римська імперія не Божої волі?

А вершик файний лише тим, що не москальською... а так... нічого розумного.

18. Romko

Нікуди я не з’їжджав.
    Історію і хронологію тре знати...
    І хто був Костянтин,який до речі так і не прийняв християнства...формально хіба...
    Звичайна коньюктура і політика...:dntknw:

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Жодного" - це перебільшення. Певна частина того, що проповідувала апостольська церква збереглася, причому у тій частині є і важливі складові, але частково ви праві. Люди вдаються до того, чого не бачили, не чули і не читали, вигадуючи припущення, надимаючись своїм тілесним розумом, шукають собі посередників у спасінні серед священиків, померлих святих людей, зводячи себе удаваною покорою Анголам у молитвах до них, не тримаючись вчення Ісуса Христа, відриваючись від Голови, з якої усе тіло, бо перше має бути відступлення і виявитись беззаконик, який у Божому храмі сяде як Бог і за Бога себе видаватиме.

20. Romko

Угу..збереглося...щасс...:sorry:
    І переформатовувалось згідно до вимог часу,згідно до вимог правлячої верхівки,політичної коньюктури,амбіцій отців,кожен з яких хтів бути єдиним главою..і теде...

а де твій аватар? :)