"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

На підтвердження своєї думки я навела біблійні цитати. Ви наведіть контраргументи на підставі Біблії, але попереджаю, що сперечатися чи є Ісус Посередником між Отцем і людиною я не буду, бо так воно ї є.
    Смикати цитати з Біблії - звучить досить грубо щодо змісту цитат.
    Що таке інше у вашому розумінні?

• Подобається Подобається x 1
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

На "підтвердження" своєї думки ви навели цитати про молитви ЗА ворогів, про приємні Богові молитви праведників і таке інше, де в жодній з цих цитат не йшлося про посередництво когось між Богом і людьми. З таким же "успіхом" ви могли навести і Господню молитву та сотні інших цитат де йшлось про "інше" - про все, крім посередництва.
    "Так воно і є" згідно з Писанням (1 Тим.2:5) полягає не лише в тому, що Ісус - посередник між Богом і людьми, але й в тому, що Він є лише ОДИН посередник!;) "Один бо є Бог і ОДИН посередник між Богом і людьми" - так сказано! Говорити у вашому стилі, - це всеодно, що казати: "попереджую, що я не буду сперечатись, що Отець є Бог, але для християн може бути багато Богів і на підтвердження своєї думки наведу цитату про біблійного бога - Ваала.(чи ще що-небудь "інше", яке заперечує слово "один" чи взагалі стосується чогось іншого)." ОСь це і є "смиканням", що грубо звучить по відношенню до фальсифікації вчення з допомогою цитат, а не по відношенню до самих цитат. :)

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви ще забули згадати Йов 42:8. Там Бог сказав праведному Йовові помолитись за його друзів. Чи був в цьому випадку Йов посередником (з маленької букви) між Богом і друзями чи ні не грає ролі, факт залишається фактом.
    Я в це вірю і не сперечаюсь.
    І котрий з моїх дописів навів вас на думку про такий мій стиль? Хотілося би побачити, інакше це бла-бла-бла і ваші фантазії :)
    Пшепрашам, якщо фальсифікувала якесь ваше вчення, я про нього нічого не знала ;)

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Коли Йов молився, то між ним і Богом посередників не було. Факт залишається фактом. Коли я попрошу вас помолится за мене (це цілком вписується у апостольське віровчення), то між вами і Богом не повинно бути ніяких посередників, хіба що Ісус, який може бути ОДНИМ посередником між Богом і людьми. А коли би я сама молилися до Бога через вас, то тоді би ви були посередником. Так само якби друзі Йова самі безпосередньо молилися до Бога через Йова, то тоді би він виступав би посередником.
    Дописи, де ви нібито на підтвердження посередництва наводили цитати про молитви ЗА ворогів, молитви праведників до Бога і в т.ч. молитву Йова, де він молився ЗА друзів без посередництва будь-кого між ним і Богом.
    Ви сфальсифікували вчення "Є ОДИН посередник між Богом і людьми - Ісус Христос" 1 Тим.2:5. ;)

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Отак пані з'їжджає з теми. о_О Як нема що сказати, одразу отаке. Але мудро сказано: хто старе нагадає... :ireful1: Так заперечень не знайшли?

Цю плутанину я вже як міг пояснював. :pardon: Навіть писав, що згідно з традиціями нашої Церкви ми можемо молитись зовсім без ікон. Ще одне порівняння. Ви можете виступати перед публікой кажучи просто від себе, заглядаючи в папірець або читаючи заздалегідь приготуваний текст - все одне то буде Ваша промова.
    Безумовно, це так просто - звинуватити:
    коли Вам пояснюють не своє, а існуючу Традицію Церкви. Ба навіть я навів з Писання, що звернення до святих не протиричить "соло скриптура". Адже що не є забороненим, дозволяється? Так? (Пор. Мк 9:40)

Олено, частково можна здогадатись. Точно що християнсьтво. :give_rose: То не є ані Католицизмом, ані Православієм. Якщо не з Протестанства, то самопальне. Хоча щось не віриться, що пані наодинці вивчає Біблію, завісивши вікна та запершись на всі замки. ;)

Останнє редагування: 14 жов 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Отак пан з'жджає з теми. Виходить (для аналогічного логічного прикладу) - можна віддавати на інквізиційну страту релігійних опонентів, і продавати індульгенції, БО ЗАПЕРЕЧЕНЬ ЦЬОМУ У БІБЛІЇ НЕМА, - так виходить? :haha: Для чого заперечення, якщо є ПОЯСНЕННЯ - ОДИН ПОСЕРЕДНИК! А "багато" - якраз і є запереченням, нехтуванням цього пояснення.
    Згідно з традиціями вашої церкви ви багато чого можете, в т.ч. і описане мною вище. Це вже доведено історією. Для мене важливіше не традиції торгів Божою благодаттю чи (у розглядуваному випадку) нехтування пояснення 1 Тим.2:5, а апостольське вчення, яке твердить, що між Богом і людьми може бути лише ОДИН посередник - Ісус Христос.;)

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Передчуваю.як зараз Мих со товаріщі,прочитавши мій допис познімают шльопанці,познаходят мешти на обцасах,єнчі розмаїті шкраби і зачнут кидати в мене...
    Та ше й Ліля,мабуть спустисі зі свого Олімпу на ДП і приєднаєцця до них..
    Та,як святоюрські плюються і кидаються всім на авторів тих листів...
    Чотири слова з України

8. Romko

Чотири слова з України

9. аксакал

-1. Спосіб молитви - і раптом інквизиція. Та ще вкотре. Прошу надалі без "аргументації" з Привоза "сама обвішуєш". Щоби це припинити, нагадаю, що Протестанство теж відмитилось. Лютерани та англигани (було!) нищили тих, хто лишався католиком. А Кальвин навіть особисто відправляв на вогнище.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Прочитайте уважніше. Я тут ототожнила НЕ ЗМІСТ, а ваш "логічний" підхід а-ля "нема прямої заборони - значить можна":mocking: ... а також порівняла "традиції" у плані, - головне чи то традиція в унісон Божому слову, чи протирічить йому :)
    Посередник між Богом і людьми - ОДИН (1 Тим. 2:5) і ваші "традиційні" приклади - "багато", - можуть перекрутити апостольське пояснення, але НЕ ЗНИЩИТИ ! :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та... Ромко... то ти дуже плитко взяв. Не вартує навіть ламаного гроша. Сперечатися з бувшими кгбістами про віру, чи церкву? а зміст?

12. Romko

Трохи почитав.
    Якщо Гузар дійсно захищає тотих..."пітухів"...то я повністю на стороні підгорецьких.

13. аксакал

Я десь років 5 тому особисто був на зустрічі з блаженнєшим Любомиром. Жодних єресей не чув. Або той Аршаковський вміло підставив його, або щось з ним неприємне трапилось. :sorry: Як Ви побачили, листи звертаються до Ватикану. Почекаємо виважених висновків.

Традиція завжди перевіряється Писанням, і лише тоді робляться висновки.

Останнє редагування модератором: 14 жов 2009
  14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Становище яке виниклов УГКЦ служить доказом поширеної точки зору серед православних РПЦ- що УГКЦ, яку вони переважно називають уніатами є сектою.
    Думою підгорецьким отцям варто булоб взяти до уваги - доводити свою правоту шляхом розколу ні до чого хорошого не приведе. Якщо підгорецькі не згодні з кардиналом Гузаром то хай або очікують на рішення ватикану щодо скарг які вони мають або відмовялться від сану. Інакше це нагадує спробу отримати більшу владу використвши мирян які на теолоічих розбіжностіях мало розуміються.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, давайте розберемо слово "посередник". Невже ви думаєте, що посередник між людиною і Богом = з посередником у звертанні до Бога просто у молитві? Всі люди є різні і мають різний дар від Бога. Наприклад для чистоти судження, візьмемо апостолів, які залишилися після Ісуса Христа. З Святого Письма ми бачимо, що вони оздоровляли хворих, лікували біснуватих і дуже часто це робилося з просьби або хворого, або його родича. І, зауважте, ніколи питання не стояло так: для чого нам якийсь апостол, коли є ОДИН посередник між людиною та Богом? Адже ж все, що робили апостоли - робили Божим Словом! Чому сам хворий/прокажений звертася до Бога і нічого, та вартувало попросити когось з апостолів - тут же виздоровлялися?
    Отже бачимо, що таке звертання через святих людей до Бога має давню традицію, як справедливо й говорила Зануда. Але тре памятати одну річ, що навіть звернення до будь-якого святого - то є звертання до Бога. Та й самі апостоли розуміли, що все, що вони робили - не вони робили, а все це є Божа сила.

16. Сергій аспірант

уточнення - звертання до живих людей. Ви ніде не знайде в Новомц завіті що після смерті апостлів чи когось з 70 до них молились. Молитва була спрямована лише до Бога і щоб почути людину йому непотрібні нагадування.
    Порівяйте чим опікуються католицькі святі і чим для прикладу боги римського пантеону?
    Ісу вчив учнів просити в Бога в його(Ісуа) імя, молитви до когось іншого вигялдалиб в очах перших християн блюзнірством а тк схоже культ святих успішно витіснив культ богів, лише імена змінились.
    це характерно для східних релігій де боги лише різні втілення вищої сили

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та тому що ти плитко дивишсі. Хто такі підгорецькі? Є там і працівники КГБ (бувші). Ну і сам подумай: самі себе провозгласили єпископами!
    Ну от скажи, що б ти про мене подумав, коли б я сам себе провозглосив єпископом?
    Певно б подумав, що за Михом Кульпарка плаче, нє? А тим хоть би шо.....

18. Сергій аспірант

В якому місці писання говориться що людина може бути безгрішною?чистилище, непорочне зачаття, культ Марії,

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

То питання складне тільки для СЄ, бо вони за словами Пупера, думають, що після смерті - "чорний екран", АЛЕ НЕ ДЛЯ ХРИСТИЯНИНА.... Згадайте слова Ісуса : (Івана 11:25 А Ісус їй): «Я - воскресіння і життя. Хто в мене вірує, той навіть і вмерши - житиме! Тобто... святі не мертві, а живі.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

В описаному вами випадку зв'язок через Святого Духа був у апостола - з Богом, без жодного посередництва, крім Ісуса, який того Духа прислав апостолам, і не всі їм володіли.
    Посередник - ОДИН (1 Тим.2:5)., і апостоли в жодному разі не зверталися до чийогось посередництва.

а де твій аватар? :)