"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перепрошую. Але Ваше питання стоїть некоректно, а тому відповідь буде відповідна.

Я б Ваше питання поставив наступним чином:

вірите Ви в Бога чи вірите Ви в церкву, яку Бог створив?

І тут бачу народ з радістю відповів: У Бога ми віримо, а у церкву, яку Бог створив - ні. Не пригадую, але шось таке Ромко говорив про фарисейство.... навіяло, як каже Ромко. Буває... Ну але все-таки... Як можна у Бога вірити, а у Його справи - ні.
    Я того не розумію.
    Якщо я вірю в Бога, то я вірю у Його діла, Його справи. І якщо Він створив церкву, то ворота аду її не візьмуть. Я в то вірю. Навіть попри ті негаразди і терпіння через які пройшла церква, навіть через єресі і приниження, через лже-провадирів, через гріхи, через муки (доречі, все це сказано у Біблії), Слово Боже є тверде і я вНього вірю, навіть при тому, що бачу багато чого не так, але все одно вірю.

Вдумайтеся у фразу, де сказано про церкву: "ворота аду її не візьмуть".

Що це означає?
    Не тре бути великим дослідником, щоб зрозуміти, що буде боротьба, жорстока боротьба. Ад (пекло) намагатиметься церкву поглинути, але не зможе. Ви в то вірите, що не зможе? Та й сама боротьба... як ви її уявляєте? А реалії дуже прості, у церкву потрапляють на високі пости люди, котрі не є достатньо стійкі, душпастері часто підпадають під атаку злих сил, спокус. Все це є. І тут нема чого дивуватися. Це є та боротьба, що описано у Святому Письмі. Та що тут казати? Навіть апостол Петро тричі відмовився від Господа, той Петро, якому Господь дав ключі від Небесного Царства, той Петро, на якому Господь збудував церкву! То скажіть, що вже нам, простим грішним робити, чи тим, хто служить у церкві?

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бог створив ВСЕ.
    От,читаю Злотникова...знайшов цікаві роздуми...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

То чого ж ти не віриш у церкву?

мало схоже на правду. Візьмем для прикладу Юду Іскаріоцького.....

носійння хрестика - нє суєвєріє, якщо є віра.

Не зовсім "зря". ходиш до церкви, молишся, тоді є шанс отримати віру, бо якщо і тОго не робиш, то шанси взагалі мізерні.....

Завостро сказано. Прийти до віри можна з Божою допомогою + своїм старанням і бажанням.

Знову забув про Бога... во дайот!

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чого ж не вірю?
    Але Бог є всюди..а не лише там...

Ти впевнений,що він не прийшов до Бога?
    А Савл?
    А Петро,який тричі
    зрадив?
    А Варавва,вбивця,злочинець?
    Якщо про мене особисто...то,повір,надія в мене тільки на Нього...бо виходу немає зовсім...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

прочитай останнє повідомлення volk і побачиш там свій плюсик.

Ні, я ж написав, що не впевнений, а ти питаєш, чи впевнений. Я сумніваюся, що шлях Ічкаріоцького - то шлях до Бога, тільки сумніваюся і не більше, а ти? віриш, що життя Іскаріоцького - то дорога до Бога?

Останнє редагування модератором: 13 жов 2009
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Слухайте! Ви вже не вперше перекручуєте мої слова! Ви написали:
    Я ТАКОГО НІДЕ НЕ ПИСАЛА !!!
    Дивлячись ЩО САМЕ, бо (для прикладу) з уст людини походить як добро, так і (за словами Ісуса) і лихі думки. Тому від людини походить як добро так і зло, і прошу більше не прекручувати!;) А я відповідно до теми звертала увагу на те, що відповідає змісту описаного у Біблії вчення, і звертала увагу на вигадки опонентів, які не могли ці вигадки довести біблійно.
    Я то знаю, та є такі , які називають таку конфесію "святою" і "непомильною". Не здогадуєтесь хто?
    Думати можна багато. Так усі думають. А я не хочу стверджувати ні "за" ні "проти", спираючись на слова Ісуса "добре дерево лихих плодів не родить", бо не можу приписувати Духу ті страшні і ганебні сторінки історії церкви, яканазиває себе святою і непомильною. ТОму стосовно того - що лежить у площині правдивої/неправдивої - все давно сказано Ісусом. (і про "плоди" і про "любов" і про інше). Якщо у вас є якісь біблійні аргументи відповідно до назви теми, то прошу. Хоча, якщо (як бачу) хочете просто абстрактно побалакати, зробити деякі припущення, то не заперечую, лиш не перекручуйте ні Писання, ні моїх слів:) Бо ось Олена вже приводила цитати з Писання про молитви праведників, які Богу подобаються, про молитви за ворогів, перекрутивши, ніби там вказується на те, що у таких молитвах Бог потребує посередництва інших праведних людей. Не треба нічого додумувути і вигадувати.

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ні, не більш як посередництво. Вульгарно пояснюючи, можна порівняти звернення до святого як звернення у правових справах до адвоката - можна й без них, але через них шанс на Божу ласку росте. До речі, Ви просили показати де безпосередньо про таку практику написане в Біблії. Безпосередньо до померлих святих - ні, і Ви це чудово знаєте. Але навіть Старий завіт рясніє проханнями до живих, хоча б до Мойсея або Іллі. А Ісус сказав - в Бога нема померлих, усі живі. Отаке пояснення можна знайти у Писанні, а можна на це заплющити очи.

Ісу Христос - ми також це сповідуємо - ОДИН посередник до Бога-Отця. А щодо посередництва перед Ним, таким поважним Посередником - не думали? В нас конкретно практикується прохання до Його Матері. Наприклад. "Господи Боже! За Твєю ласкою дай нам здоров'я душі й тіла і через заступництво Пресвятої Діви Марії збав нас від зла на землі і одари вічною радістю на небі. Через Христа, Господа нашого. Амінь."

Пишете, що не знаєте. Це написано в казці Єршова, як іронія, що Іванушка "помолився на забор". А (принаймні в нас) для молитви до Бога можна молитись без ікон-статуй-свічок. Якщо є - добре, краще зосередитись, а ні - жодної проблеми. Ось зараз пригадав. Один старий священик розповідав, що в сталінських таборах. куди він потрапив за своє священство та незгоду "стукати", він служів навіть Святі Меси без ікон-алтарів-орнатів, причащаючи бажаючих табірним сурогатом хліба.

Та невже потрібує? Олена такого не казала. А що за посередництвом/заступництвом як тих, хто ще на землі, так і тих, що вже в небі - краще, то й я скажу. Бо маю конкретний особистий досвід. Хоча - як пояснити смак халви тому, хто її не брав і не хоче брати до рота?

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви ще не втомилися вправлятися у біблійно неаргументованих вигадках?
    Ще що небудь придумайте, - наприклад, що через посередників вдвічі легше і швидше отримати вічне життя. іт.п. Людська фантазія - безмежна!:preved:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно. А про дерево ви читали, чи з памяті? Чому я питаю? Бо у Святому Письмі у даному місці, яке ви так "вдало" приклеїли до церкви, насправді, мова не йде про церкву, і дерево аж ніяк Ісус не прирівнює до церкви, а до кого?

цитата:
    15 Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки.16 По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків?
    17 Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі.
    18 Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити.
    19 Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається.
    20 Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!

Отже, якщо ви ні так, ні ні, то уважно читайте. Ромкові не дивуюся, бо він Біблію майже не читав, ви ж то читаєте, нє?

15 Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки.

Похоже на СЄ, бо кінець світу пророкують і в овечій одежі ходять.

Останнє редагування: 13 жов 2009
  10. Даяна

Даяна Well-Known Member

:) Якщо читати у контексті цілий Мт. 7-й розділ, то там мова йде у загальному, настанови для усіх, де дерево з плодами стосується усіх відступників, а найбільше лжепророків, там йдеться в цілому про беззаконня Мт.7:22, яке може чинити як окрема особа, так і будь-яка політична чи релігійна організація людей. Тому у Луки 6-й розділ про це (уже без згадки про лжепророків) сказано так: " Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий. Кожне ж дерево з плоду свого пізнається. Не збирають бо фіги із тернини, винограду ж на глоду не рвуть".

Останнє редагування: 13 жов 2009
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Луки 3 підверджується, що мова йде про особу:

5 Нехай кожна долина наповниться, гора ж кожна та пригорок знизиться, що нерівне, нехай випростовується, а дороги вибоїсті стануть гладенькі,
    6 і кожна людина побачить Боже спасіння!
    7 А Іван говорив до людей, хто приходив, христитися в нього: Роде зміїний, хто навчив вас тікати від гніву майбутнього?
    8 Отож, учиніть гідний плід покаяння. І не починайте казати в собі: Маємо батька Авраама. Бо кажу вам, що Бог може піднести дітей Авраамові з цього каміння.
    9 Бо вже он до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та до огню буде вкинене.
    10 А люди питали його й говорили: Що ж нам робити?
    11 І сказав він у відповідь їм: У кого дві сорочці, нехай дасть немаючому; а хто має поживу, нехай робить так само.

У Луки 6 так само про людину.

43 Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий.
    44 Кожне ж дерево з плоду свого пізнається. Не збирають бо фі? із тернини, винограду ж на глоду не рвуть.
    45 Добра людина із доброї скарбниці серця добре виносить, а лиха із лихої виносить лихе. Бо чим серце наповнене, те говорять уста його!
    46 Що звете ви Мене: Господи, Господи, та не робите того, що Я говорю?

-----------------------------------------------------------------------------------------
    Це і логічно. Бог не судитиме організації, а людей.
    Організація не піде у ні у пекло, ні у рай...

О, супер! Підтримую.

- ваші слова.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я вам підкреслила і інші слова також у цитаті.:) Хоча ви праві, що кожен відповідатиме за себе окремо, бо організація складається з окремих людей, і Бог судитиме людей, а не організацію. Лише тим здається, що Бог зважатиме на організацію, хто каже, що поза тією організацією (конфесією, церквою) спастися неможливо.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

приналежність до конфесії визначає в значній мірі погляди і вчинки. Проте не думаю що в Новому світі існуватиме безліч конфесій. Зверніть увагу - в Біблії є розповіді про окремих вірних богові людей лише до отримання Мойсеєвого закону. Далі коли мова йде про вірних мається на увазі єврейський народ- язичники які приймали юдаїзм фактично ставли членами єврейського народу. Християнство ще за часів апостолів було поділено на численні групи і ми не бачимо що апостоли уе схвалювали

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ага.... Дякую за підказку. Звернула увагу, особливо на ставлення до подібного Ісуса: Марка 9:38-41.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви вже встигли відповісти? :)Я стерла питання. (не туди потрапила) Перенесіть будь-ласка віідповідь у тему "Свідки".

Миху, а ви прочитали Марка 9:38-41 перед тим, як ставити мені "плюсик"?
    Не думаю (судячи з попередньої полеміки), що ви підтримуєте те ставлення Ісуса.:)

Останнє редагування модератором: 13 жов 2009
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ще ні, зараз гляну.......

але перед тим знайшов ще одне пояснення:
    Для разъяснения одинаковой мысли употреблены целых четыре стиха, в которых предмет рассматривается с разных сторон, почти до тавтологии. Но, по словам Златоуста, если Спаситель говорит об одном и том же два раза, то тут нет тавтологии. «Чтобы кто-нибудь не сказал, что худое дерево, хотя и приносит плоды худые, но может приносить и добрые, а при двояком плодоношении трудно уже делать различение, в опровержение этого Спаситель говорит, что так не бывает, что оно приносит только худые плоды, и никогда не может принести хороших, и наоборот. Что же, неужели добрый человек не может сделаться худым и наоборот? Жизнь человеческая наполнена многими такими примерами. Но Христос не то говорит, будто худому человеку невозможно перемениться, или доброму невозможно пасть, но то, что человек не может принести доброго плода, пока живет худо». По словам Августина под деревом разумеется здесь человеческая душа. Под плодом же дела человека; ибо не может худой человек делать доброе, и добрый злое. Следовательно, если пожелает худой делать доброе, то должен сначала сделаться добрым.

Глянув.... Не бентежить воно мене і плюс я добре поставив.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мдя, ви явно не муж досконалий, який правильно розуміє і пояснює святе Письмо.
    Смішно не те, що ви чогось не розумієте, смішно, що ви заперечуєте те, чого не розумієте.:)

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви напевно пишите про себе? От ви, намагаючись довести посередництво святих, заперечуючи тим самим Писання, де вказано, що є лише ОДИН посередник між Богом і людьми (Ісус), наводили цитати про те, що молитви праведників приємні Богові, що треба молитися ЗА ворогів і т.п., хоча там ніде не сказано про чиєсь посердництво. Тут дійсно, - "Смішно не те, що ви чогось не розумієте, смішно, що ви заперечуєте те, чого не розумієте." :)

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

То прошу на підставі Біблії показати заборону Святим на наше прохання за нас молитися.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

:) А продавати індульгенції чи віддавати опонентів на страту інквізиційному суду хіба Ісус чи апостоли забороняли? Вам пояснення не вистачає і потрібна наявність прямої заборони?
    У Біблії сказано, що між Богом і людьми є лише ОДИН ПОСЕРЕДНИК - Ісус (1 Тим.2:5). Католики зробили посередниками між Богом і людьми ангелів, святих і священиків, "спираючись" на те, що нема прямої заборони, та й ще на "доказ" цього насмикали цитат, де йдеться не про посередництво, а зовсім про інше. :haha:

а де твій аватар? :)