"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Позитивні приклади характерні здебільше для ДЕЯКИХ сільських священиків, де величина парафії і доходів не звабила їх. Церковне начальство усіх рівнів завдяки фінансовій "піраміді" живе як правило іншим життям, тому і не ставить у приклад відданих своїй справі священиків (приклад яких ви наводили), і не карає служителів мамони (за винятком вимоги - більше передавати "наверх" піраміди і не створювати з цього приводу конфліктів з парафіянами, щоб не виносити "сміття з хати".).

• Подобається Подобається x 1
  2. Gron

Gron тафгай

Згоден, бо сам знаю такого священника, в маленькому селищі під Одесою.
    Кілька років тому, мав проект по виводу з кризи заводу ЗБК, познайомився, коли він приїджав за камінням(домовитись за ціну, та доставку, бо раніше доставляти небажали, чи багато грошей запрошували)
    Отець Ондрій церкву будува, з фундамену, на пожертвування ,а сам, як Ви кажете, жив з жінкою, та чотирьма дітьмами, у "шевченківській хаті".
    Допоміг йому разів п" ять, бо будівельники щось наплутали ,та стінку ламати прийшлось.
    Але це ж не дешево, а на власні кошти (на жаль),ще не можу цілу церкву збудувати, а по собівартості каміння продавати, та транспорт враховувати, теж, не так власник сприйняти мог, от і прийшлося відмовляти, хоч на місяць(бо ще ж є ЗБК, окрім цього)
    За місяць, знов прийшов, коли невідмовив, то біблію подарував, пішов, я відкрив, а там долари, десь 800, подзвонив на охрану щоб вернули того Ондрія, гроші повернув, мов би я ж від серця, а Ви...
    Почервонів Ондрій, та пішов, а я собі гадаю, чи я такий наівний, чи все не так просто, бо гроші єпархія хіба не виділяє, та чи можливо священнику хабаря давати, хай би і на храм?

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та й в основному конфлікт Ковпака з святоюрською горою стався через гроші. При тому,представники святоюрських,щоб прибрати до рук багатющу парафію,не гребували НІЧИМ. Йшли в рух поливання багном в пресі,відвертий шантаж,підкупи,"наїзди",залякування,цькування, підпали...все в "добрих традиціях"... І це все на очах людей... Такі випадки непоодинокі...:sad:

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я теж на це звернула увагу, коли побачила цей сюжет:
    http://tsn.ua/bin/video.php?media_i..._page=1&subtype=&article_id=70745&subtype_id=
    ("клік" робити не по центру екранчику (бо так чомусь реклама вмикається), а зліва внизу на "Play" відеопрогравача.
    Навіяло:
    "Ісус каже йому: Коли хочеш бути досконалим, піди, продай добра свої та й убогим роздай, і матимеш скарб ти на небі. Потому приходь та й іди вслід за Мною. Почувши ж юнак таке слово, відійшов, зажурившись, бо великі маєтки він мав." Мт.19:21,22.
    Це можна перефразувати: "Ісус каже Філарету (прізвище можна замінити іншим ієрархом): Коли хочеш бути досконалим, піди, продай годинник за 35 тис.євро, одну з машин за 150 тис.євро і віддай на храм тому священику, що на ровері їздить, чи убогим людям, і матимеш скарб ти на небі. Почувши ж Філарет таке слово, відійшов, зажурившись, бо великі маєтки він мав."
    Типова "картина".

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Вони воюють не за душі, а за гаманці вірян:
    http://www.youtube.com/watch?v=0kEd9EIKfkM&feature=player_embedded
    http://www.youtube.com/watch?v=KXbP_TvrEts&feature=related

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

І зауваж, Ромко! цьому священику не заважало те, що хтось там серед священиків має триповерхову хату, чи іномарку. Йому не було потреби із-за того покидати церкву, не приймати участь у службі Божій. Чому? Бо він умів боротися з спокусами, і жодні бабульки, жодні плітки його не цікавили.
    Мене взагалі дивують наступні ситуації: не ходжу до церкви, бо:
    1. молитва закінчується тацою. Відволікає? відволікає. Але запитайте самі себе. Невже я цілу Літургію 100% зайнятий думками про Бога? Скільки часу займе вкидання на тацу 1-2 гривні? Немаю, чи шкода? Так ніхто і не наполягає і рук не викручує, та навіть уваги не звертає.
    2.священик жирує. Буває. Не оправдовую. Але не люблю, коли з священика хочуть зробити святого, от, мов, він повинен. Те, що він повинен знає Бог, а не я і не мене його судити. Чому ми судимо ближнього? Мало того, що судимо!!! Ставимо у вину йому те, чому ми не ходимо до церкви!!! Вдумайтеся!!! Так от. Ні, братику! Те, що ти не ходиш до церкви, винуватий лише ти і ніхто інший, а той священик перед Богом відповість сам! Без тебе! Ти ж відповісиш за себе.
    3. Не ходжу до церкви із-за бабульок, що сидять і обмовляють.
    Ну знаєте... а це вже взагалі смішно. Бо як мало тре, щоб людині загородити дорогу до Божого дому!!! Просто поставити на вході 2-3 бабульки і все!!! Послухайте, а де ваша віра? І до Кого Ви йдете? Чи Ви вважаєте, що від дому до церкви має бути вистелений коврик-доріжка, чи як? Навіть смішно про це говорити.

Якщо всі ці перегороди забрати, то здавалося б... можна вже йти до церкви. Але тут приходить лукава думка: а для чого? Бог є всюди! От, яка хороша думка! Головне, про неї не попреш. Бог є всюди, то нашо йти до церкви? Зручна думка. Сиди собі на печі, дивися телевізор... Бог поряд.... Можна ше помолитися. Можна? Можна! Доречі, хотів би зауважити, бо дехто думає, що ті, хто ходить до церкви, ніколи не моляться поза церквою, вони ніби і не підозрюють, що молитися поза церквою - можна. Спішу заспокоїти. Ті, що ходять до церкви - теж моляться.

Яка ж перевага тих, хто ходить до Церкви на Літургію?
    1. Слухають Слово Боже з подальшим роз"ясненням людини, яку 6 років вчили цьому у семінарії.
    2. Причащаються Хлібом і Вином.
    3. Мають можливість покаятися і висповідатися.
    4. Спільна молитва.

Хто не ходить до Церкви, той, на жаль, немає такої можливості. Мало того, я зауважив, що їх підсвідомо це мучить, хоча вони із-за гордині цього не визнають.
    Зверніть увагу, кожен, хто не відвідує церкву, намагається пояснити це навіть тоді, коли його про це не зовсім просять. А це вже не що інше, як оправдання свого стану. Знаєте, як знайти у собі дОкори сумління? тре просто подумати, де я постійно шукаю виправдання своєму стану душі, своїм діям. Якщо я в думках оправдовую свій стан, значить то говорить про вину перед сумлінням, перед Богом.

• Подобається Подобається x 4
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

До Бога,Миху дорога є всюди.
    А до церкви най ходять ті,що відчувають потребу.
    Я такої потреби не відчуваю.
    Бог є всюди
    А не лише в церкві.
    Мене не мучить.
    А після висловів твоїх,Левкових і т.д. відраза до "побожних" лиш зміцніла...
    От,чим ти відрізняєшся від тих же СЄ,на котрих ти наїзжаєш..не втямлю...:dntknw:
    Кожен відповідає за себе...

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так, маємо. З ними якось вигідніше. :) Щоправда, це є так би мовити рекомендацією. Необов'язковою. Я особисто зазвичай молюся до Бога безпосередньо чи прошу просити за мене Пречисту Діву Марію, за посередництом до святих звертаюсь рідше.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Рідше.. частіше... прошу просити... То вже справа кожного, якщо він вірить у небіблійні молитви вигаданих йому ПОСЕРЕДНИКІВ.(Мт. 4:10 ; Ів.14:6; Об. 22:8,9.; 1 Тим.2:5)

Останнє редагування: 11 жов 2009
  10. аксакал

Чому Бог дозволяє зло... Багато що написано, але не відповіді хочемо, а щоби зла в особистому житті не стало. Але - що ж поробиш - в Бога своя думка. Кажуть, він дає стільки випробувань, скільки кожен здатний витримати, щоби виплавити чисту сталь з руди.

Не вигадані ПОСЕРЕДНИКИ. І янголи, і ПДМ, і святі. "Куме, чого ти мені не відповідаєш? - А чи ти питав, чого мовчиш?"

11. Зануда

Зануда така зануда

Всі молитви "своїми словами" небіблійні? Молитись цитатами з Біблії?

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ні.(там далі йшли слова -"вигаданих йому ПОСЕРЕДНИКІВ"). Я неточно висловилась і мала зовсім інше на увазі - небіблійне ПОСЕРЕДНИЦТВО у молитвах.

13. аксакал

В нас в Миколаєві бачив. Але, якщо надішлю фотку, звинуватять у нагнітанні міжконфесійної ворожнечі до Патріарха Володимира. Щоб ще за цей допис не...

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

В жодному разі. Хіба тут хтось комусь докоряє за це? Правда Мих якось докоряв за наїзди на католиків (.. мовляв - а чому саме на католиків "найбільше..."), відкривши перед цим гілку для критики свідків Єгови, але хіба вам варто зважати на поодинокі випадки ? Ви цього боїтесь?

:good: Супер! Ви написали про себе! Я написала: "вигадані посередники" і дала посилання,- кому молитись-вклонятись-служити і хто є посередником (Мт. 4:10 ; Ів.14:6; Об. 22:8,9.; 1 Тим.2:5). А ви у відповідь заперечили без аргументів, продемонструвавши це фразою, яка стосується більше вас: "Куме, чого ти мені не відповідаєш? - А чи ти питав, чого мовчиш?".:mocking:

Останнє редагування модератором: 11 жов 2009
  15. аксакал

Жодним чином не боюся, а вдаюся до обережності. Бо вже один раз отримав від тутешніх модерів за менший наїзд.

Пані, якщо Ви мене не зрозуміли, не є приводом сміятися з мене. Навпаки получається. :tongue:
    По суті. Ми молимося виключно до Бога ( в особі Отця, Сина, Св.Духу, Трійци в цілому, чи навіть не визначаючи цього), як то й було заповідано. А до - за Вашою термінологією - ПОСЕРЕДНИКІВ звертаємось до посередництва. Процітую з молитви "Лоретанська літанія": "Отче Небесний, Боже, помилуй нас... Свята Маріє, молися за нас ..."

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Глибоко помиляєшся. Доріг є багато, в тому числі широких. Дорога до Бога є вузенька. Шкода, що не читаєш Біблію.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаве питання ти підняв.
    Ти справді думаєш, що грішна людина, яка банально забула про Бога, або присто нецікавиться станом своєї душі, або думає, що вона права і "пупєц" віри у Бога, коли серце перетворилося на камінь, а гріхи заглушили душу, виникне коли-небуль потреба?
    Я думаю, що вартувало б прикласти зусилля на перших порах і просто походити до церкви, просити Бога у зміцненні віри, тоді можливо, виникне потреба. Чому "можливо"? Тому що віра - то перше Божий промисел, а не людини, але перше зусилля повинна зробити людина.
    І перестань думати, що все, що ти думаєш - є від Бога. Тобто думки не завжди є від Бога, бо навіть апостол Петро тричі відрікся від Господа, а шо вже нам говорити?

Так от що до потреби. Ми можемо відчувати що завгодно і думки можуть бути різні і можемо також сказати, що нема потреби, бо настрій, фізичний стан є різний. Але, я твердо знаю, що всі ці думки є неправильні і, буває, що відчуваю це не серцем, не душею, а банально - розумом. Чому так буває? Тому що у кожної людини стан душі є перманентний. Допустим, я переконаю себе - не йду до церкви, але пройде півдня і жалію, що піддався і думаю, що більше не дупущу такої слабості. Іншого разу йду з великою радістю і натхненням. На мій погляд, краще перебороти себе і піти, навіть можливо відбути номер на службі більш формально, ніж пробити байдики поза церквою. На Літургії відбуваєть Акт безкровної Жертви, і в той момент бути десь в іншому місці, щоб потім бити себе в груди, мов моя віра ОГОГО виглядає малоправдоподібно. Тільки не подумай, що я когось звинувачую у тому, що хтось не ходить до церкви. Просто те, що я написав - реальний стан речей, незалежно від того, чи я то казав, чи ні, чи хтось то сприйме, чи не сприйме. У даному випадку чиєсь ставлення до того немає жодного значення. Це є просто факт і все.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не моя термінологія. Не навівши жодних біблійних аргументів на користь вигаданого посередництва, ви певно так і не читали мої посилання (Мт. 4:10 ; Ів.14:6; Об. 22:8,9.; 1 Тим.2:5)

19. аксакал

Та знаю я Писання :) Тому й написав: "Ми молимося виключно до Бога... як то й було заповідано."
    На добраніч. :)

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Яссссно. До Бога ви МОЛИТЕСЬ, а до посередників - ЗВЕРТАЄТЕСЬ.. Гм... цікаво... Різницю поясните? І заодно - де знайшли посередників між Богом і собою (у світлі 1 Тим. 2:5.) А як наведете подібне в Писанні - взагалі вдячна буду. (http://uk.wikisource.org/wiki/Молитва_до_ангела_хоронителя)

а де твій аватар? :)