"Апостольська церква і сучасне християнство"

Discussion in 'Християнство' started by Мих, Apr 20, 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та дай Бог, щоб він не відійшов. І що таке церква мені відомо.
    А відходом від церкви є визнання того, що Ісус є самовбивця (почитайте Ромкові пости). Отакий одиночний стан рано, чи пізно призводить від відходу від церкви. І повірте, таца, гроші - то дрібнички і для віруючої людини воно б не становило якоїсь перешкоди.
    Ну й обовязкові офіри... вперше таке чую. Вам викручували руки, чи як?

• Подобається Подобається x 1
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ромко очевидно не проти церковної спільноти, але не може знайти таку, яка би не відповідала Ісусовій ознаці "добре дерево не може родити лихих плодів", і не відчуває себе відкинутим від церкви Христової, яка не обмежується воротами храмової споруди.
    +
    +
    http://www.iveron.ru/37/
    =

• Подобається Подобається x 3
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, але тут деякі ціни досить поблажливі.

панахида - 5 рублєй.

вєчноє помінаніє - 7 000 рублєй:crazy:

Но тут вже вєчноє. Розділіть 7000 на безкінечність і ви отрмаєте число, що наближається до нуля (Ука не дасть збрехати).:crazy:

4. pravednik

pravednik Well-Known Member

Не про то мова. Мова йде про то, що справжній християнин сам пожертвує на церкву і набагато більше ніж в такий спосіб, як для прикладу з тацами. Якщо не пожертвує, то його справа. Краще хай нічого не дає, ніж має потім згадувати.
    Миху, поблажливі, чи непоблажливі, суть не в тому. Факт залишається фактом те, що навела Даяна. Богові Боже, кесарю-кесареве. Даром даю, даром віддавайте. Де логіка деяких "праведних" священників. Але знову ж таки напевно є на це Воля Божа. Можливо навіть для того, щоб в такий спосіб люди мали шанс навчитись відділяти зерно від полови, правду від брехні, Істину від фальші...
    Так, це помилкове твердження, яке базується на хибній основі. Коли самиця захищає своїх немовлят ціною свого життя, вона не може бути самовбивцею, радше мученицею, яка намагалась захистити своїх нащадків ціною власного життя. Бувають моменти, що людина в"є собі якусь аксіому в голову і вроді би по логіці все вірно. все один до одного, а з часом виявляється повний ноль... Якби там не було це грубе помилкове формулювання Ромка не є свідченням про відрікання від Бога. Головне він розуміє. що таке Бог і звертається во ім"я Його. Більш того, наскільки я зрозумів в нього великі проблеми, а він продовжує триматись, опираючись на Волю Божу. Честь і хвала його вірі у Всемогутність і Всюдисущність Божу, і хай Господь Бог допомагає Йому!

Last edited: Oct 10, 2009
    • Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та все я розумію, праведнику. Але от би ставили б ми такі вимоги до себе, як до священика... мов працюй за просто так, бо шо тобі далося - дай іншим.

6. pravednik

По-перше, він йшов туди гроші заробляти, чи Богові служити? По-друге, якщо він буде справжнім священником. Бог і люди ніколи не залишуть його на призволяще, по-друге, яка може бути мова за 100% праведність, якщо починаючи від вступу в семинарію, потрібно заплатити немалу суму, не кажучи вже й про висвячення та пристойну парафію з пристойним прибутком. Не закривайте сам собі очі на правду, Ви ж все прекрасно бачите.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це питання можна поставити будь-кому, не лише священику.

якщо будь-хто буде справжнім (................(сюди поставте що завгодно)), Бог і люди ніколи не залишуть на призволяще.

яка може бути 100% праведність, якщо починаючи від вступу (.............(сюди вставте любий навчальний заклад)),потрібно заплатити немалу суму, не кажучи вже й про взяття на роботу з пристойним прибутком.

Не закривайте собі очі на правду. Ви ж все прекрасно бачите.

То чому ж до інших ви ставитесь поблажливо, так, як ніби то все має так бути, а до священика предзвято????

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тілько тому,що він священник. Так,будь яка робота повинна робитись з душею. Але є три(це на мою думку)...хм..професії(?),куди повинні йти люди і жити тим,не працювати,а жити...це вчитель,лікар і священник. На жаль,в реальності це далеко не так...:sad:

9. pravednik

Відповідь Ви вже читали. Вона внизу.
    Миху, як що завгодно? Не що завгодно, а те що личить священникові.
    Про що й мова. То чим погана молитва Ромка в лісі? тТам можливо він дійсно спілкується з Богом, а не дивиться озлоблено слухаючи фальш та бачучи несправедливість.
    Не предвзято, а з критикою. Поблажливо ставлюсь до інших тільки тому, що вони самі звичайні люди, які ледь кінці з кінцями зводять, намагаючись вижити в цьому житті, а коли наближатиметься смерть, змушені будуть відкладати гроші на похорон або навіть місце на цвинтарі, інакше в їх рідних почнуться фінансові проблеми та "тертя" з духовним отцем. З другої сторони в мене немає поблажки до священників, бо кожен з них знав куди йшов, а раз прийшов, то будь добрий, служи Богові, а не мамоні. Мало тобі, кайло в руки і працюй. Там матимеш стільки скільки захочеш, скільки заробиш і дійсно скільки Бог подасть... Я поважав і поважатиму тих священників, які є дійсно християнськими праведниками, а хитромудрими батюшками.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

:good::good::good::good::good::good::good:
    "«Ні срібла, ані золота, ні одежі чиєїсь я не побажав... Самі знаєте, що ці руки мої послужили потребам моїм та отих, хто був зо мною. Я вам усе показав, що, працюючи так, треба поміч давати слабим, та пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам проказав: Блаженніше давати, ніж брати» (Дії 20: 33-35). "

Факти, факти, факти .... : http://ru.tsn.ua/spetsproekti/yak-u-boga-za-pazuhoy/

11. Romko

Так,священники є люди,з усіма людськими слабощами...але він священник. Він вчитель і лікар в одній особі. Це величезна відповідальність перед людьми,перед самим собою і перед Богом...

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

А мені ось це "сподобалось" :) :
    Пожертвования на требы:
    Крещение - 500 руб.
    Венчание - (пн, ср, пт, , вс, кроме постов) 1500 руб.
    Освящение автотранспорта - 300 руб.
    ВНИМАНИЕ!!!
    Для заказа поминаний присылайте почтовый (телеграфный) перевод по адресу: 175400 Новгородская обл., г. Валдай, остров, Иверский монастырь, на имя: архимандрит Ефрем (Барбинягра), там же в почтовом переводе, в примечании, укажите имена и что заказываете.
    http://www.iveron.ru/37/
    Цивілізація, нє? По пошті - "любой капріз" Тепер інтернет вже підтягується:
    http://www.omolenko.com/638.html
    Хоча я для зацікавлених пропоную безплатну і швидку послугу (результат той же самий :) ) :
    http://in.dali.dj/

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

14. Полковник

Полковник миється в бані

А как у украинских товарищей?
    Не практикуется?
    Нет?

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

У вас манія переслідування?:) http://www.segodnya.ua/news/14083450.html Практикується, лиш відвертих фоток прейскурантів ніхто не може знайти. Може допоможете? Бо у більшості випадків, - як у лікарнях, - люди знають таксу.:) Чи ви мали на увазі телеграфні грошові прекази? Такого не зустрічала.

Last edited: Oct 11, 2009
  16. Полковник

Полковник миється в бані

Что Вы?
    Нет!
    Я имел в виду приветливый взмах рукой Товарища Путина из бронеавтомобиля.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ви мене питаєте, чи самі себе?
    Бо я не писав, що погана.

Ага, а священики не прості люди, не зводять кінці з кінцями, живуть лише повітрям, як, доречі, і їх сім"ї, на них не наближається смерть, у них нема витрат на похорони, чи на труну, нє?

Last edited by a moderator: Oct 11, 2009
  18. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Місце священників і вчителів намагаються зайняти журналісти,хоча я ще ніде не чув,щоб професію журналіста порівнювали з професіями лікаря чи вчителя чи священника, мабуть ім покликання не потрібне, чим менше моральні сюжети, тим більша популярність.:mocking:

Та передача теесену провокативна,це просто фільтр,який щось пропускає, а щось затримує. Люди неуцерковлені, діти, підлітки на те все легко піддаються, приймають за чисту монету... Брехня, напівправда, маніпуляції,спеціально підібрані сюжети, змонтовані фотографії, похабщина, аморальність, реклама - скоро по телебаченню нічого буде дивитись.:dntknw:

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тема розмови: "Апостольська церква і сучасне християнство", де ми побачили різницю як у догматиці, так і практиці церковного життя.
    В даному випадку ми маємо приклади апостолів (Дії 20: 33-35), і з іншого боку ми маємо приклади корупції, бізнесу на вірі, торгівлі Божою благодаттю та служіння мамоні, де, як правило, кількість поданих мамоною "милостей" священикам залежить від величини їхніх парафїй і сану (тому в одного - велосипед, в іншого - "Опель-Кадет", а в іншого - гараж з кількох авто за 150 тис. євро). Зворотні приклади можна і не наводити. Виключення лише підтверджують правило:
    http://tsn.ua/bin/video.php?media_i..._page=1&subtype=&article_id=70745&subtype_id=
    А стосовно писанини на зразок : "Священики теж мають за щось жити", - то йдеться зовсім не про це, і ніхто не заперечує добровільних пожертв. На все решта дав відповідь ап. Павло своїм прикладом:
    «Ні срібла, ані золота, ні одежі чиєїсь я не побажав... Самі знаєте, що ці руки мої послужили потребам моїм та отих, хто був зо мною. Я вам усе показав, що, працюючи так, треба поміч давати слабим, та пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам проказав: Блаженніше давати, ніж брати» (Дії 20: 33-35). "
    А на практиці ми бачимо, що за "ці руки" священиків працюють хіба що прислуги на їх земельних участках. Вже дійшло до обкладення парафіян церковним податком, а ієрархи це навіть виправдовують і навіть вживають слово "оподаткування".
    Коли Гузару задали питання: "«Прошу сказати, чому в окремих єпархіях у Львівській області священники встановлюють примусові "податки" з кожної хати/будинку на отримання церкви, обгрунтовуючи це "розпорядженнями з церкви св.Юрія"? Наприклад, такий "податок" в одному селі біля Львова становить 5 грн. у місяць, і якщо хтось його не сплачує, прізвища цих людей "виголошують" у церкві. У селі понад тисячу будинків, і в місяць виходить приблизно 4-5 тис.грн. доходу у "кишеню" священика, бо всіма коштами урядує тільки він, причому, що перед парафіянами жодним чином не звітує. Цей священик має трьохповерхову хату, 2 автомобілі і прислугу з парафіян. На Вашу думку, це нормально, коли священики роблять бізнес на церкві і розкошують за рахунок парафії?»
    ... то "Блаженнійший" Гузар каже: "«Мусимо розрізнити - наша церква удержується з пожертв вірних нашої церкви. І тому вважаємо справедливим такі пожертви збирати за певним приписаним порядком Але це ОПОДАТКУВАННЯ мусить бути абсолютно прозорим. » о_О
    http://www.risu.org.ua/ukr/religion.and.society/other_art/article;8897/
    А хтось може подати інформацію, - як вище церковне начальство наказує служителів мамони? Яке там покарання? Хіба що голослівна відповідь на претензії парафіян про речі, які стали повсякденними. Бо вони мають від мамони більше "благ", ніж їхні підлеглі. Отож, відповідно до теми, - або показуємо різницю з апостольським християнством, або знаходимо таке у апостольській практиці.
    Зайдіть на вказанеий мною сайт ТСН і подивитися, що там вказані прзівища, місця, заклади, інтерв'ю і т.п. Та й у цій гілці - купа ФАКТІВ.А ви собі називайте все підробкою. Для ортодоксів таке характерно.:) І інтерв'ю з Філаретом у якого гараж з кількох автомобілів, ціна кожного з яких перевищує 100 тис. євро називайте монтажем,(нема питань, якби він це заробив як ап. Павло заробляв - "своїми РУКАМИ") ,і інтерв'ю з Гузаром, що захищає обов'язкове загальне оподаткування парафіян, називайте фальшивкою.
    Від цього нічого не зміниться.

20. Romko

Є ще одне але... Просто наведу приклади. Отець Ворончак. Греко-католицький священник,монах. Багатолітній в'язень ГУЛАГу. Потім працював двірником,ночував в комірчині. На старості був монахом в ц. Михайла,де й був похований. Все життя віддане Богу. Був...і залишається СВЯЩЕННИКОМ. Інший приклад. Отець Василь Ковпак. Незважаючи на тонни помиів,вилитих на нього з святоюрської гори,він теж для мене є прикладом того,яким повинен бути священник. Він мешкає поблизу церкви. В "шевченківській хаті". З мамою і сестрою,в якої троє малих дітей. Не знаю,коли він спить,бо або править,або похорон,або шлюб,або біля майстрів(постійно щось добудовується),або з діточками,або з хором... Це бачуть і знають всі. Так,я особисто теж не сприймаю багато з того,що він говорить,не сприймаю його гордині(що теж має місце). Але він приклад того,яким повинен бути священник на своєму місці. А не дбати за власні хороми,авта,навчання дітей за кордоном і теде(таких теж знаю)

а де твій аватар? :)