"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

У світлі вашого розуміння особисті флуди адресуйте собі.:wacky-girl:

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Порівняйте родовід Ісуса Христа в Матфія та в Луки. Передання дає чітке пояснення розбіжностям, а "соло Скриптура" як до цього ставиться? ;)
    P.S. Десь на тиждень їду по церковних справах, можете не квапитись з відповіддю.

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Патріарх Кирило в Україні насправді шукає захисту від Путіна
    30.07.2009

Основний зміст візиту Предстоятеля Руської православної церкви Патріарха Московського і всія Русі Кирила – це спроба опертися на закордонні парафії, щоб хоч якоюсь мірою унезалежнитись від тотального впливу Російської держави на Московську патріархію. Про це заявив лідер політичної партії «Братство» Дмитро Корчинський.
    ......Він вважає, що російська церква насправді дуже мало впливає на політичні процеси в Україні, як це вже показав 2004 рік. Але разом з тим Російська православна церква ніколи не погодиться на українську автокефалію.
    Ну це вже зовсім не по-демократичному, а тим більше не по-Божому. Чому не відпустити з миром своїх братів та сестер...?
    http://ua.redtram.com/redirect/news/212781854/

4. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ну, Корчинський Вам багато може розповісти цікавого:)))Моя думка, що той Кіріл пропагує тут політику, яку веде той самий Путін відносно України в Москві. В Росії держава і Церква завжди були єдиним цілим. От в Донецьку про шахтарів розповідав, про їхні злидні, маючи на руці годинник за 30 000 євро, хай би віддав на потреби нужденних, як такий добрий:)

• Подобається Подобається x 1
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

6. Окультист

Консультант, Ви мене розсмішили:haha: - фото Янека, а під ним Ваш підпис - "Хто знає, чого бракує людині?" В яблучко:) Підпис пасує до цього фото, дійсно, хто його знає, що йому бракує?

• Подобається Подобається x 1
  7. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Другим зустрів Ющенко
    Третя зустріла Тимошенко

Вот таке сучасне християнство

8. Окультист

Я б сказав сучасна Церква, християнством тут спекулюють патріархи і політики, як кому заманеться.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я вела мову про питання віри, а не розбіжності у датах чи подіях. "Отці" церкви по-різному трактують скажімо обряд хрищення, який стосується важливого питання віри. І більшість авторитетних для трад.церкви «отців» відкидає небіблійну суть і практику хрищення немовлят. У апостолів такого різнотлумачення немає. Для прикладу: якщо приміром ап.Петро писав: «Хрищення – це обітниця (прохання)Богові доброго сумління», то інший апостол не міг писати, що хрищення – це таїнство, яке від чогось захищає. Ми говоримо про різні речі. Звичайно, що стосовно подій або дат необхідні дослідження, застосування допоміжних наук (археологія, історія і т.п.), тому тут справа не в переданнях, а самих дослідженнях, в ході яких стосовно вашого прикладу пояснюється, що розбіжність родоводу випливає із правових наслідків так званого левірата (Повт. 25:5, Мт.22:24). Ще у третьому столітті це питання дослідив Юлій Африкан, який довів, що Ілій, батько Йосипа, (за родоводом Луки), і Яків, батько Йосипа (за родоводом Матвія), були одноутробними братами (синами однієї матері, але різних батьків), обидва з роду Давидового, а саме: Ілій по лінії Нафана, Яків по лінії Соломона. Яків одружився на вдові бездітного Ілія, і від цього шлюбу народився Йосип, який будучи сином Якова, вважався за законом левірата сином Ілія..." У Матвія родовід описано de-facto, а у Луки - de jure. Ось і вся розбіжність, де справа у дослідженнях, а не протирічних переданнях питань віри.
    Т.з. "соло скриптура" передбачає Біблію, - як єдину основу віровчення, де немає місця небіблійним вигадкам про чистилище, лімбо, освячення помешкань, непомильність, індульгенції, заборони одружуватись і інших відступництв, але «соло скриптура» не заперечує дослідження спірних питань Біблії і навіть дуже позитивно ставиться до досліджень (Дії 17:11).

10. Peri

Peri Well-Known Member

11. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

30. Хто не зі мною, той проти мене, і хто зі мною не збирає, той розкидає.

І кожен вважає, що він з Богом а всі інші ні.
    В Біблії 31тисяча віршів, варіантів "правди" повно, фанатиків, ще більше.

12. аксакал

Різні речі? Е ні, отут Ви зараз оперлися як раз на Передання, бо Юлій Африкан саме на нього посилався! А Ви спробуйте вирішити питання виключно за текстом Біблії. ;) Якщо вирішите, можете далі сміло пропагувати цей хибний протестантський тезис. :tongue:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все просто. Кіріл просто відпрацьовує посаду, яку йому дав Кремиль. Мусить показати, що щось робить.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Різні речі" полягають у тому, що в одному випадку досліджується те, що є у Біблії (родовід, пророцтва і т.д.) а в іншому,- вигадується те, що Біблії взагалі не стосується, а часто їй навіть протирічить. Питання дослідження історичних подій, і питання догматів та віри і є тими "різними речами". Дослідження Ю.Африкана узгоджують біблійні писання і спираються на них. А на що спирається (для прикладу) теза про те, що нехрищені діти були спочатку в пеклі, потім у лімбо, а потім ніби опинились у раю?
    Якщо для вас між такими речами немає різниці, то "можете далі сміло пропагувати ваш хибний церковний тезис". :tongue:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от...... щойно по ящику сказали, що Кіріл повернувся у Москву і зразу зустрівся з Медвєдєвим, щоб обговорити результати поїздки на Україну.

І це правильно:crazy:, підзвітність мусить бути, щоб збоку не виглядало, що хтось штани протирає.:crazy:

:haha:

16. Peri

Peri Well-Known Member

17. аксакал

"Дослідження Ю.Африкана узгоджують біблійні писання", але спираються на Передання. Заперечити цього не можете, тому вдаєтесь до "прийомчиків". Саме тому Ви тримаєте у суворій таємниці, до якої конфесії належите або прихильні, щоби я не не відповів базарним "а ти сама чоловікові невірна"? Не дочекаєтесь.
    Про лимбо можна обговорити трохи пізніше, щоби з питання не з'їзджати.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Я нічого не приховую і прошу на мене не наговорювати того, чого знати не можете. Я позаконфесійна, хоча підтримую більшість з віровчення протестантського напряму, принаймні у тих питаннях, які є для них спільними і побудовані на Біблії.
    2. У питанні передань у мене нема ніяких "прийомчиків". Я приймаю будь-які передання, які будуються на дослідженнях питань історії і хронології, якщо вони не протирічать документальним джерелам чи Писанню. Стосовно ж ВІРИ І ДОГМАТИКИ,- її джерелом є Слово Боже, а не слово людське. А до "прийомчиків" з переданнями вдаються католики з православними, наприклад, коли афішують (непідтверджені певними книгами, розділами і сторінками) цитати "отців" церкви на користь хрищення немовлят, і замовчують та відкидають пояснення цього питання шанованими ними "отцями" церкви (Іустин Філософ, Григорий Нісский, Василій Великий, Тертулліан та ін.).
    Ось це дійсно "прийомчики".

19. аксакал

Дякую.

P.S. 1. Однак, звідки саме Юстин Африканський узнав про що розповів? ;)
    2. Слово "прийомчик" я застосував до намагання з'їхати на питання про лимбо.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ще раз: Я приймаю будь-які передання, які будуються на дослідженнях питань історії і хронології, якщо вони не протирічать документальним джерелам чи Писанню. Стосовно ж ВІРИ І ДОГМАТИКИ,- її джерелом є Слово Боже, а не слово людське. "Соло скриптура" не заперечує наукових досліджень біблійної історії і стосується лише питань віри та догматів.

а де твій аватар? :)