"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаво....! ! Колись у суперечці зі мною, Ви заперечували те що "людина створена по образу Божому" і те що ми є Його дітьми...
    Бог відкриває!!!! Слава Богу!!!

Ви гарно сказали, що "ми є теж маленькими абсолютами"!
    Я би додав, що людина, насправді, є тим абсолютиком, але брудним, бо впала в болото(гріх) і поки той абсолютик не захоче, щоб саме Тато Абсолют його обмив і почистив ніколи не зможе стати справжнім абсолютом на образ і подобу Абсолюта!!!

Яка користь просто вірити, що Бог є????
    "...Та й демони (просто) вірують (в Бога), і тремтять." (Як.2:19), бо знають, що приречені на смерть і знають що їх чекає у вічності!

Я би нічим не відрізнявся від тих демонів, якщо би мені Господь не дав шанс (через Його смерть) повірити і спастися цією вірою від вічної смерті!

Є різниця між нашими вірами - вони вірять у свою вічну смерть, я вірю у своє вічне життя ???

Останнє редагування модератором: 14 чер 2009
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні,ми є і залишаємся творіннями Божими,як і все,що Ним створено і гріх наш лише в тому,що принижуєм Його суть Бог це ВСЕ.Світло -частина Його...і ТЕМРЯВА - теж частина Його. А оте сліпе повторення вичитаних і втовкмачених істин...ну що ж...в кожного свій шлях... І в сектантів теж він свій...зрештою поведінка і аргументи прихильників традиційної церкви нічим не відрізняються від поведінки сектантів. Схожого - більше...

• Подобається Подобається x 1
  3. Зануда

Зануда така зануда

Може ви б для початку взнали, що таке катехизм, про що у ньому йдеться і все таке? А то тицяєте ним, ніби то є щось ганебне і аморальне. Священики не є посередниками, вони радше поводирі і пастирі, про істину чи удавану святість звідки вам знати (і нам звідки?) чи ви всіх людей бачите наскрізь? Непомильність папи, то вже заїжджена платівка - це стосується справ віри і моралі. А за багатовікову історію Церкви у цих питаннях нічого не змінилось і все, що є необхідним людині для спасіння, все на чому наголошував особисто Христос Церквою підтримується. А що стосується спадкоємства, то в Новому Завіті чітко сказано, що на Петрі збудує Христос свою Церкву, а всі незгідні з тим, мають право на власну думку, але власна не завжди означає вірна.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Це Ваша думка... Нажаль...:sad:

А це думка Того про Кого Ви так думаєте:

"... звістка, що ми її чули від Нього і звіщаємо вам: Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви! "1Iван.1:5

Нехай Господь благословить Вас Своїм пізнанням і відкриттям Свого Слова!

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Там багато непідтверджених Біблією вигадок. Цього достатньо.
    Про священиків як посередників між Богом і людьми говорить католицька церква і я вже наводила цитати (тут одна з багатьох: http://magazine.lds.lviv.ua/articles/4_08/page17.html ). Якщо ви хочете заперечити ці католицькі твердження, то так і скажіть, що це католицькі вигадки.
    З історії церкви всім відома "непомильність" пап у проголошених ними офіційних тлумаченнях з питань віри (чистилища, лімбо і т.п.) і питань, пов'язаних як з вірою, так і з мораллю (інквізиція, індульгенції і т.п.) Від цього нікуди не дінешся, і "заїжджена пластинка" мусить включатись тоді, коли говорять про "святість" такої історії чи "прєсвятєйших", які її чинили.
    Це питання вже обговорено. Про СПАДКОЄМНІСТЬ І СТАРШИНСТВО НАД ІНШИМИ АПОСТОЛАМИ НЕПОМИЛЬНОГО ПАПИ там не йдеться. А всі незгідні із ставленням Ісуса до апостольської першості (Марка 9:33-35), "мають право на власну думку, але власна не завжди означає вірна".

6. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

Припустим, Що Бог містить у собі все, в т.ч. зло, тьму...
    А ми є Його маленькими копіями...
    То чому люди проявляють то зло, а Бог ні? де наша досконалість????

7. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

можна .... і ділами відрікатись....

8. Romko

Це серйозне звинувачення.
    Відповідаєте за свої слова щодо мене?
    Прошу відкрито,на форумі сказати,яким чином і якими ділами я відрікаюся від Бога.
    І які підстави у вас це стверджувати.

Нецікавий,мені цікаво почути ваші аргументи.
    хм...от натура...
    пукнув,як в бочку і змився...
    мдя...в развєдку я б з таким не пішов...:nea:

Останнє редагування модератором: 16 чер 2009
  9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та багато чого "можна", але до чого ви то Ромкові написали?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не думаю, що то він вам особисто написав.

11. Romko

Миху,не будь адвокатом.
    Написано було у відповідь на мій допис.
    нехай аргументує...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нехай, хіба я проти?

13. Нецікавий

ну давайте проаргументую...)))

і тут я ПИШУ : "можна .... і ділами відрікатись.... "

цікаво, що я НЕ КАЗАВ : " Ви вірите але ділами відрікаєтесь" і НЕ КАЗАВ: "Чому ж ти віриш а ділами відрікаэшся?"
    це було б абсурдно бо я незнаю ні ВАС ні ВАШИХ діл.,
    тому я написав в загальному(Мих це помітив): "можна .... і ділами відрікатись.... --тобто можна вірити а ділами відрікатись. але якщо ви і сприняли це конкретно в свою адресу, тоді поясніть будь-ласка таке:

увага питання:

....... що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?
    яка частка вірного з невірним?

і якщо ТЕМРЯВА частина Бога і СВІТЛО Його частина, як ви говорите, то тоді Бог це СУМЕРКИ.
    а живучи у СУМЕРКАХ "людина буде спотикатись і буде погано розглядати навіть прості за формою предмети,які у світлі побачила б набагато краще"

а я знаю в кого я увірував і вірю, що Бог це СВІТЛО і нема в Ньому ніякої темряви. і світло його робить всі діла темряви явними.

Божого Благословіння

Останнє редагування: 15 чер 2009
  14. Romko

Ок,ясно.Хоча закид був у мою сторону. Значицця по-вашому вірити в Бога потрібно,лише в певних умовах,виконуючи певні дії,звичайно ж жити,нести свій хрест,надіючись лише на Його допомогу,означає...в кращому випадку недостаток віри. А в яких одиницях вимірюється віра і скільки одиниць потрібно набрати,щоб,скажімо нєкій Нецікавий впевнився,що це справді віра?

15. Нецікавий

якщо ви почнете некоєго Нецікавого впевнювати у своїй вірі, то ви "ходите перед людьми" але ж кров Ісуса Христа проливалась за вас, не для того щоб ви мені доказували свою віру, а для того того щоб ви покаялись, увіровали в євангеліє і приносили плоди Богу.

Ин.15:1-2
    1. Я есмь истинная виноградная лоза, а Отец Мой -- виноградарь.
    2. Всякую у Меня ветвь, не приносящую плода, Он отсекает; и всякую, приносящую плод, очищает, чтобы более принесла плода.

і

Старайтесь иметь мир со всеми и святость, без которой никто не увидит Господа" (Евр. 12, 14).

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Бога нема Темряви то ви добре написали.
    Але Бог є Творець усього!

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Здається у Нецікавого непогано з теорією, а от з практикою....
    Як відомо, по підручнику з літакобудування літак не збудуєш.

18. Нецікавий

і у практиці Госодь допомагає і підкріпляє.

ну це дивлячись, с ким будуєш і чи є всі матеріали, щоб збудувати... і ще важливо хто інженер-конструктор.....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:crazy::crazy::crazy:

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Звиняйте, мої 5 коп. Як ми тут вже давно бачимо, пан Нецікавий активно "ходить перед людями", хизуючись свєю "некофесійною" конфесією. ;)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)