"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Левко сказав Істину, яку пізнавши людина стає вільною , Ісус Христо--є Істина, шлях і життя вічне.

Ин. 14:16
    Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня.

Лук. 6:46
    46. Что вы зовете Меня: Господи! Господи! -- и не делаете того, что Я говорю?

(Лук. 6:46-49) почитайте будь-ласка .

Матв. 7:20-23
    20. Итак по плодам их узнаете их.

21. Не всякий, говорящий Мне: `Господи! Господи!', войдет в Царство Небесное, но исполняющий волю Отца Моего Небесного.

22. Многие скажут Мне в тот день: Господи! Господи! не от Твоего ли имени мы пророчествовали? и не Твоим ли именем бесов изгоняли? и не Твоим ли именем многие чудеса творили?

23. И тогда объявлю им: Я никогда не знал вас; отойдите от Меня, делающие беззаконие.

ви можете не сумніватись, ви можете вірити, Бог може бути для вас всім, ви можете гадати що маєте в собі його частку, і можете говорити "кожному своє" , а ділами в свою чергу відрікатись і не мати безумовної Божої любові..

Иак. 2:26
    Ибо, как тело без духа мертво, так и вера без дел мертва.

1 Кор. 13:1-2

1. Если я говорю языками человеческими и ангельскими, а любви не имею, то я -- медь звенящая или кимвал звучащий.

2. Если имею [дар] пророчества, и знаю все тайны, и имею всякое познание и всю веру, так что [могу] и горы переставлять, а не имею любви, -- то я ничто.

і будь-ласка не треба філософськи оправдань: "кожному своє" , моляться можливо по різному, але Богу моляться, а не Алаху, не Будді, не Ангелам, а Богу!!!. і поклоняються всі в Дусі Істини ( якщо християни звичайно).

Нехай Бог допоможе вам зрозуміти і пізнати істину, яка робить людину вільною, від усякого гріха .

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

може й священик........

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А сенс?
    Він буде мені розказувати.як я маю вірити і в якій позі молитись?
    Може ще й де молитись?

4. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

підкажу. звісно ви правий усвідомлення - то ще не істина.

наприклад: " він освідомлює, що його віра в реєнкарнацію є істинною"

а я освідомлюю, що: "Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."

Істина ( я вірю) це віра у відповідності з ділами, і діла у відповідсті з вірою( звичайно що мова іде тільки про християнство)

може ще й коли ходити в церкву....)))))

Останнє редагування модератором: 13 чер 2009
  5. Romko

Умгу...
    Всьо ясно...
    Дискусію припиняю.
    Я свою думку висловив.

6. Зануда

Зануда така зануда

Крайнощі якісь...Або ходиш до церкви і молишся там, або не ходиш і молишся поза храмом. А такого варіанту, що людина може свою віру проявляти по різному, немає? Бути порядним на роботі, відданим другом, вірним у подружжі, чесним з людьми, в неділю і на свята ходити до церкви і молитись вдома, взагалі молитись при потребі, тобто практикувати свою дружбу з Богом як публічно так і приватно неможна?
    Хто хоче бачити негатив - той побачить. Священики не такі і люди сплошні показушники і ...скільки ще таких "і" має в запасі кожен з тих, хто шукає причину, чому він не ходить до церкви.
    Бог - так, Христос - може бути, а Церква - ні, ні і ще раз НІ! А чому? До чого такого поганого для духовного і соціального життя людини призводить регулярне відвідування храму, молитва у спільноті, регулярне Святе Причастя та активне (а не підпільне чи анонімне )буття християнином?

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

Імхо,я люблю зайти до храму.помолитись.бо відчуваю потребу.
    Тому що спільна молитва..егрегор людей таки має велику силу..
    І я зовсім не суперечу собі...
    І храмі люди моляться..моляться щиро...звертаються до Бога..а значить там є БОГ.
    Але.коли починають доводити,що ВІН є лиш там і ніде більше,що молитви поза храмом не мають сили,що мільярди людей іншого віросповідання не звертаються до Бога...абсурд..абсурд..і ще раз абсурд...
    В кожного СВОЯ дорога до Бога...

8. Зануда

Зануда така зануда

Я не буду говорити за всіх, бо не є знавцем того "як там інші", але за Католицьку Церкву сказати можу, бо то є моє і я знаю, що кажу: всяка щира молитва незалежно від місця є добра і Богом почута, Бог є не лише у храмах, то лиш місце де можна відгородитись від шуму, знайти добру атмосферу і зібратись в ім"я Боже з однодумцями і одновірцями, в інших людях також є Бог, серед дерев і серед гір також можна відчути його присутність, бо то є його творіння. КЦ відрізняється від багатьох інших власне тим, що не стверджує, що тільки в ній одній є правда, і не применшує значення інших конфесій, не вважає їх єретиками і такими, що горітимуть у пеклі, шукає екуменічного діялогу з іншими конфесіями, але наголошує, що дорога до спасіння пролягає також і через Святі Тайни, які встановив особисто Христос, а їхньою присутністю можуть похвалитись не багато "новомодних" церков.

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ще, вважаю, що саме у католицькій церкві людина може найбільш повно відкритися перед Богом, але спасіння у інших напевно можливе. Та й навіщо гадати - спасуться ті, а не спасутья інші. То є Божа справа.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Стосовно молитви - правда. Стосовно слів "КЦ відрізняється від багатьох інших власне тим, що не стверджує, що тільки в ній одній є правда, і не применшує значення інших конфесій, не вважає їх єретиками і такими, що горітимуть у пеклі, шукає екуменічного діялогу з іншими конфесіями" - неправда. Саме це трохи м'якшими виразами і проголошує католицька церква:
    http://postup.brama.com/000907/148_6_3.html
    Очевидно вона вже ніколи не повернеться до апостольського віровчення, бо в інакшому випадку прийдеться закреслити 80% придуманого катехизму і практики, і відмовитись від того, на чому вона тримає свою паству: посередників-отців-священиків, удавану святість і непомильність всупереч історичним фактам, посилання на історико-механічне спадкоємництво і єдиноправдиву Христову КОНФЕСІЮ і т.п.

Останнє редагування: 14 чер 2009
  11. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Один в полі воїн !!

Поки Ви мислите інакше, то будете залежні від релігії, грошей, людей і т.д.
    Один в полі не воїн - це великій обман, який робить з вільної людини раба.

• Подобається Подобається x 1
  12. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

я маю на увазі, що коли овечка відійде від отари, вона загубится

13. Romko

Християнська релігія тому й проіснувала стільки років,бо вона ,в першу чергу вигідна сильним світу цього...
    тому що закликає до покори...вся влада від Бога і т.д.
    Раб..раб...
    Але ж основне - РАБ БОЖИЙ..а не церкви..влади..і тепе...
    Людина створена по образу Божому,в ній є все...СВІТЛО...ТЬМА...ЗЛО..ДОБРО...ми є теж маленькими абсолютами...
    І ще раз кажу в кожній людині є Бог..і кожна людина має свій шлях до Його пізнання в собі..

14. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

це не релігія закликає до покори, а Біблія..
    а те,що тим зложиває певний естеблішмент не означає, що Біблія не права

і варто пам'ятати, що Божому обазу створена була перша сімейна пара, а не усі люди. після їхнього гріхопадіння досконалість зникла..лишились деякі добрі риси, що дійсно відповідають Божим рисам....
    але з чого ви взяли, що Бог є носієм тьми і зла??

15. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, у Вас до мене якесь упереджене ставлення - оправдовуєтеся у тому, що "вірите в Бога, що не сумніваєтеся ні на хвилину у Його присутності" так ніби я щось говорив проти Вас і Вашої віри в Нього.
    А ще звинувачуєте мене у приниженні міліардів людей... лише через те, що я сказав, (вірніше не я, а Господь, я лише повторив,) що тільки ІСУС ХРИСТОС є дорогою правдою і життям і нема ні в кім іншім спасіння на цій землі, як тільки у Христі...!
    Виходить, і Господь принизив міліарди...:)

16. Romko

Упереджене ставлення в мене до фанатиків будь-якої релігії..
    Ви особисто чули,як Господь це сказав?
    Чи це написано в одному з перекладів СП?

17. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Давайте пригадаємо тему
    Апостольська церква, в якій апостоли палили свічки, кадили ладан, малювали ікони, носили хрести та історію розвитку цього процесу. Така релігійна діяльність була настільки цікавою, що поширилась по всьому Євросоюзі, а кому було нецікаво або він сумнівався в доцільності такої поведінки, того "просили бути тихенько".
    Через 18століть зявився Мартіні Лютер який створив опозицію тому всьому дійству, після нього поширились опозиціонери, які самі захотіли керувати кадінням, малюванням, навчанням і т.д
    А тим часом на сході медитували...

До чого привело це все або не привело а просто так сталось, що на ЛФ присутні такі релігійні думки:
    • Поклонятись необхідно під керівництвом однієї релігії
    • Поклонятись можна частково в межах релігії і мати власну думку
    • Можна не поклонятись
    • Відносини людини з Богом суверенні та незалежі

ІМХО:
    Люди стають більш розвинені і вже мають можливість звільняютися з під влади релігії та вести відносини з Богом самостійно без допомоги, без страху що він не те щось робить.
    Такий проце набирає обертів і співіснує з "пережитками прошлого"

18. Romko

Читайте уважніше...
    Як кажуть воньмім
    Бог є Все...Альфа і Омега,початок і кінець..а не лише голе світло,як це намагаються подати християни,заперечуючи саму суть Божу...

19. Levko

Levko Well-Known Member

- це Ваші слова!

Якщо Ви в Нього вірите, то Його слова: " ...Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене" з Iван.14:6 не повинні викликати у Вас ніякого заперечення, напевне...

Вірити Христу- це вірити кожному Його слову і виконувати!!!!
    Не ображайтеся, але у Вас виходить: "Я вірю в Тебе, Ісусе, але з цими Твоїми словами про те що тільки Ти є "...дорога, правда і життя..." категорично не згідний(!), на це у мене є своя особиста думка..."

20. Romko

Вам ніяк не вкладеться в голові,що можна просто вірити в Бога...

а де твій аватар? :)