"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Люди,от читаю оте все мудрування і щиро дивуюсь... Та люба релігія - це інструмент впливу на свідомість людей,що тепер називають елєкторатом,та й більш нічого. До Віри в Бога це не має анінаймемшого стосунку - оте биття в груди п'ятками апологетів будь-якої релігії,конфесії,секти і гучномовні заяви в те,що от:" Ми пізнали світло істини,а ви всі єретики і язичники,богохульники і вубше барани!"... Офіційна церква - це та ж секта,котра розрослася до ґіґантських розмірів і панує над умами людей. Секти поменші і троха молодші зі всіх сил туцкаються,намагаючись зайняти більше місця і урвати більше влади... Забуваючи про те,що місще зустрічі людини з Богом - у серці...в душі... І що Він там присутній в кожного з нас,будь-якого віросповідання,атеїста,грішника...у всіх,хоч не всі це усвідомлюють...

• Подобається Подобається x 3
  2. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Чиста правда!!

А ті хто не може жити в гармонії з Богом в серці, біжать в релігію намагаючись заповнити внутрішню пустоту та зменшити срах смерті.

3. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

не всі до Нього навертаються...

у атеїста в душі Бог??? цікаво , а можна подетальніше))

4. Romko

Ви маєте повноваження стверджувати,що до Нього можна навернутися,перебуваючи в спеціяльній позі? Чи в спеціяльному приміщенні? Чи,маючи на собі спеціяльний лах? А по іншому Він не вчує?
    Бог в кожному з нас...
    Ми Його частка,як і все Ним створене...

Останнє редагування: 13 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кожна людина має Бога, бо саме Бог вдихнув їй життя. Отже кожна людина носить Бога у собі. Інша справа - ПОДОБА. Подоба - це те, що людина мусить розвивати у собі і вона залежить від віри, способу життя.

Зі всім решту, що написав Ромко - не згоден. Ісус Христос створив Церкву. У Ромковому розумінні, її немає, всі - секти. Чи можна у Бога вірити, а ділам Його - ні? Хай сам Ромко і відповість.

Що до серця і душі.
    Так, Бог живе там, у серці і душі, але.... Не треба забувати, що це місце - є місце боротьби добра і зла, правди і брехні. Скажіть, хто дасть гарантію, що те, що є у вас у серці є правда/брехня? Ви самі? А хто сказав, що ваше рішення є ваше? Адже йде боротьба впливу за ваше серце, за душу, на розум. З"їхати з прадивої дороги - раз плюнути, гляньте, скільки розвилось різних "правдивих" напрямків. Зараз налічується понад 250 т.з. християнських рухів, напрямків і всі "прадиві" і таке враження складається, що вчора ніхто біблії не читав, що читати почали саме сьогодні зранку і тому створюється ще один напрямок... І то йде не лише нашіптування, чи вплив там через підсвідомість, це може йти звичайним наявним способом.

От пан Бронислав пише: я з АСД. Нема проблем, навіть не хочу вдаватися до їх віровчення, але простий факт, який наводить пан Бронислав: АСД створилися 1840 року. Як воно клеїться з словами Ісуса, що збудує церкву на Петрі - невідомо. І справа навіть не у Петрі, а постає просте питання: Невже, після того, як Ісус сказав, що створить Церкву, повинно було пройти 1800 років?????

Отже, прадива Церква повинна просвічувати шлях до спасіння, щоб людина не заблукала, це її покликання. Саме для цього вона і була створена Ісусом, щоб проповідувати правду. А тому сказати, що всі церкви - секти.... просто не розумно і необачно.

6. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

ви хочете сказаьти, що поклонятися Богу варто одному? без співвіруючих??

7. Romko

Ділам Його?
    А хто ж уповноважений трактувати ЙОГО діла?
    Бюрократи від релігійних угрупувань всіх спрямувань?
    не забуваючи старанно обгадити коллег по цеху іншого віросповідання,конфесії і т.д...
    А про церкву...
    Миху,ти давно був в церкві? Коли я бачу біля кожної церкви безліч кіосків з образками,молитвенниками,вервицями,хрестиками,свічками,дисками,вишивками,скобяними виробами і прочім і прочім,згадую єдно місце з СП

І ще,щодо церкви...
    Біблія. Від Івана, глава 2

Зараз,дивлячих на оцих запишаних служителів культу іншого слова не можу підібрати...як фарисеї...
    Ті ж що в свій час і розіп’яли Ісуса...
    І вони б розп’яли Його ще раз..ще раз і ще раз...

А Ви хочете висловити сумнів в Його здатності почути звернене до Нього слово наодинці?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Трактувати... просто Його діла ми бачимо і я думаю, що сертифікату для цього не потрібно.
    А бюрократія всюди є. Скажіть, де її нема?

9. Romko

Правильно.
    А,скажи-но мені,який стосунок має сеся бюрократія до Храму,який створив Ісус і до Віри в Бога воґулє?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, я сам проти торгівлі у храмах і коло них. Проти. Проти там деяких священиків, але що це міняє? Хіба я прийшов їх судити? прийшов до церкви чисто за своїм і не більше.

бюрократія - то гріх, як і інші гріхи, всі, що прийшли і є в церкві - теж грішні, а церква - лікарня. Невже я маю всіх вИгнати, бо я прийшов?

Останнє редагування модератором: 13 чер 2009
  11. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

І кожен правий.
    Romko пише про самодостатність відносин людини з Богом
    Мих пише про середовище де людина може духовно зростати, використовуючи духовний спадок.

І кожен під сумнівом.
    Людина може слухати не Бога в собі а з зовні навязані думки.
    Духовне середовище, може маніпулювати людиною, зомбуючи її, посадивши на крючок Біблії.

Гроші все псують.
    Зупинити в релігії оборот готівки і духовні люди навчать олин одного і людина не буде отримувати, з користю, навязаних думок а буде слухати Бога в собі.

12. Romko

Так і є...
    В кожного в душі є Бог..але,щоб відчути Його.потрібно знайти дорогу..І кожен цю дорогу знаходить свою...з Його волі...

Хм...
    Тєжко...:sad:
    Служителі церкви теж повинні їсти хліб,мастити його маслом...можна й зверху кобаску...там салямі..або ше яку...
    Вони повинні заправити авто бензиною...
    Вони теж живуть в хатах і платять комунальні послуги...
    Мают родину,яку повинні забезпечувати...
    А,як то без грошей?
    ну ніяк...:dntknw:

13. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

як це по душевному і життєвому---- в кожного своя дорога))))))))) , " не мы такие жизнь такая"))))))) Глупасть)))
    тільки до Бога вона одна.!!!

1 Кор. 3 :11-15

Ин. 14:16-17

14. Levko

Levko Well-Known Member

Наскільки я знаю є тільки одна дорога до Бога... - ІСУС ХРИСТОС !
    Чи Ви мали на увазі, що дорогу до Христа кожен має свою??? Якщо це - погоджуюся...

15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Апостол Павло подав приклад, він приацював і повністю забеспечував себе, навчав церкву, був міссіонером
    Цитату з Бібліі не пригадаю, в якомусь з послань він казав наслідувати його в цьому.

Так само і сьогодня, люди працюють 40год/тиждень а решта часу можуть займатись вланим розвитком та духовністю (обмінюючись досвідом один з одним та знаннями)

16. Мертвий

Ясно, що люди можуть самі вивчати Біблію і бути почутим Богом (Дії 17:11).
    Але важко буде самому без сторонньої допомоги осягнутути усієї глибини Божого Слова. У Біблії є історія про чоловіка, який визнава, що потребує допомоги у трактуваннія Святого Письма (Дії 8:26-38)
    І у тій же Біблії говориться про необхівдність принадлежності до організованої релігії:)

17. Romko

Слухайте,Левко...
    я вірю в Бога...
    я ні хвилини не сумніваюсь в Його присутності...
    Я Вірю в Ісуса,Сина Божого...
    А Бог це ВСЕ для мене...
    Кожен з Божих створінь має в собі Його частку...
    Мільярди людей йдуть до Бога кожен своїм шляхом...хто яким,хто молиться в храмах,хто просто сприймає Його,як частину себе...
    Кожному своє...
    Вам не здається.що своїми словами Ви принизили мільярди людей,теж Його створінь.які моляться Богу не так,як Ви?

Кагебісти,які мордували наших священників знали СП краще за самих священників...
    Але без Віри...чи багато це їм дало?

Для чого?
    Це конче необхідно для усвідомлення себе віруючим?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

усвідомлення - то ще не істина, а що коли те усвідомлення є невірне, хто підкаже?

19. Мертвий

може і знали, але таки не осягнули..

а для чого? один в полі не воїн.це раз
    а два - Євреїв 10:25: "Не кидаймо збору свого,як то звичай у деяких, але заохочуймося.."
    чи 1 Петра 2:17: "Братство любіть"

Останнє редагування: 13 чер 2009
  20. Romko

Може священник?

а де твій аватар? :)