"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви продовжуєте писати неправду і підозрюю, що навіть не червонієте.
    Звісно, а що ви думали, що папа -це якийсь підмітайло. Якщо ви так думали, то краще припиніть.
    Розумним і неупередженим людям.
    З розмірковувань над Святим Письмом. Крім того ви ще не довели, що католики в цьому питанні помиляються.
    Тобто їх це питання не цікавить?
    Пальма першості щодо "пагаварітє" поки у вас.:)

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Отож виходить, що те, що робили апостоли,- тим католики тимчасово зловживали? :))) Зловживання - це переборщення, вихід за певні межі нормальних речей (наприклад зловживання алкоголю), а продаж церквою за гроші гріхів - це відступництво від Ісусового вчення, яке ніяк під визначення "зловживання" не підходить. Схоластика це все.
    Католики пишуть, що і папа, і церква є непомильними. Нерозуміння цього, невідповідність явищ церковної історії і відстутність подібного у Писанні для католиків і є тим "морем".
    Висновок-нісенітниця.
    Це я не про церкву писала, а про відносне поняття релігійного практикування.
    Я спочатку здивувалась, а потім сміх мене взяв, що ви так перекручено сприйняли написане мною. Мені інколи розказували такі речі: хтось для прикладу знайде якусь коштовність, а хтось украде, і потім ставить у кошик з ковбасою то "святити", мовляв посвячене - вже не грішне. Знову ж таки,- я розповідала про відносне релігійне практикування. Формально 90% українців вважає себе християнами. Саме по таких формальних ознаках будується статистика чисельності двох найбільших християнських конфесій. І не про свята йшла мова, а про "розуміння" багатьма релігійного "практикування" [/QUOTE]

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Егеж. Правда за вами, - що доля нехрищених дітей залежить від того, у яке місце їх помістить папа,- так?
    Я так не думала, бо не знаю, що означає "підмітайло" - той що підмітає? Я за папою такого не спостерігала.
    Стосовно лімбо? А я і не думала доводити те, про що Писання не пише. Якщо ви вважаєте,що довели, ніби воно спочатку було створено папою, а потім відмінено, то пагавірітє-пагаварітє...
    Тобто їх це питання цікавить, але вони за Бога це не вирішують. Не знають, і все на тому. Лиш надіються, не вигадуючи ніяких місць і не "переводячи" з одного місця в інше, "заспокоюючи" тим матерів, бо розуміють, що від їхніх фантазій нічого не зміниться.

4. Зануда

Зануда така зануда

Якщо ви вже вирішили мене цитувати, то хоч в лапки беріть ;)

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ок. Візьму до уваги. :)

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ні не так. Не треба робити з папи неука, якого вам належить чогось там повчити. Самі спочатку повчіться, наберіться досвіду, а тоді може щось мудре і скажете.
    Ви самі робите з Папи якогось чарівника, який щось створює і когось туди поміщає. Насправді все простіше і реальніше. Просто вам хочеться "а пагаваріть".
    Матері самі розберуться без вашої допомоги. Вони не глупіші за вас.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не я роблю чарівників. Це не я придумала, що нехрищені діти були у пеклі, потім для них придумали лімбо, а потім "перевели" у рай. Не матері, і не папа, а Бог Сам розбереться,- де вони були , є, чи будуть. Без папської допомоги і вашої підтримки.. ;) Напишіть краще ви щось мудріше.:)))
    Слухайте, а може досить вже про то лімбо, га? Я краще вам про нього нагадаю іншим разом, коли буде для того нагода з ваших дописів.;)

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Саме ви це все і придумуєте! А церква чітко висловлюється:
    І віруючі самі без вашого безцеремонного втручання розберуться приймати їм таку тимчасову позицію чи ні.
    Якщо ви хочете припинити повторювати свої вигадки то я тільки ЗА. :good:

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Все більша виникає в мені підозра, що Ви вчитесь на адвоката, а тут просто тренуєтесь у вживанні софизмів. Ось Ви самі написали: "Бог Сам розбереться,- де вони були , є, чи будуть", але ніяк цей стан не назвали - невзмозі сформулювати. А коли для цього стану ми використали латинське слово limbo, що власне означає пограничний, невизначений стан. Вам нібито аж смішно - від суцільної необізнаності. Як казала одна бабуся з нашого двору. "смешно ... , что ухо на боку".

10. budiak

budiak Well-Known Member

Тільки у справах віри.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви таки хочете продовжувати? Отож те, що я пишу - вигадки, а лімбо - ні, бо так сказали папа, нє? Ок. Починаємо спочатку.
    Отож, згідно з тими фантазіями, вважалось, що нехрищені діти знаходяться у пеклі.
    1. Питання: ЗВІДКИ ЦЕ ВІДОМО???

Потім "вияснилось", що нехрищені діти потрапляють у спеціальне місце у пеклі, що називається "лімбо".
    2. Питання: ЗВІДКИ ЦЕ ВІДОМО, і як бути з попереднім твердженням непомильного папи "непомильної" церкви ???

Нещодавно "виснилось", що ні у якому пеклі вони не були, і що у лімбо не були (а може були? Як на вашу думку, Олено ???), а що нехрищені діти відразу потрапляють до раю.
    3. Питання: ЗВІДКИ ЦЕ ВІДОМО, і яек бути з попередніми двома твердженнями непомильної церкви на чолі з непомильним папою?

Коли завтра папа приміром скаже, що, оскільки вони нехрищені, то потрапляють не до раю, а до спеціального місця між пеклом і раєм (що іде слідом за "чистилищем") , яке називається наприклад "румба-бумба" , і коли я критикуватиму подібне, то ви, Олено, пишіть більшими буквами:

ВИ, ДАЯНО, ЦЕ ВСЕ ПРИДУМУЄТЕ, НІБИ ТАКОГО НЕМА !!!!
    НЕ ПОВТОРЮЙТЕ СВОЇХ ВИГАДОК, НІБИ НЕМАЄ ЧИСТИЛИЩА, ЛІМБО І РУМБА-БУМБИ !!!!
    А Миху раджу у такому випадку поставити за ваш мудрий допис пальчика догори.
    Здровенькі були, пане Аксакале! Дивуюся просто, як то католики усе знають: і куди нехрищені діти мотаються туди-сюди, і на кого вчаться форумляни...
    От дивлюся я на ВАШІ софізми, і думаю: а чому б не спиратися на Боже Слово, замість софістичних вправлянь у доведенні вигадок і припущень?

Тому ВКОТРЕ пропоную змінити тему і без софізмів показати мені у Писанні джерело своєї віри: НОВОЗАВІТНІХ СВЯЩЕНИКІВ - ПОСЕРЕДНИКІВ МІЖ БОГОМ І ЛЮДЬМИ.;)

12. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

... і моралі (стосовно офіційних виступів папи), а конфесія вважається просто непомильною (без уточнень).

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Греко-католики - дуже добра конфесія. Молитви, на котрі Ви навели посилання, - не обов'язкові. Їх можна (за наявності відповідного бажання) викоритовивати для щоденної молитви або "як є", або взявши за зразок. Молитва - це за суттю своєю дружня розмова з Небесним Татусем. Безпосередньо чи за допомогою святих (особливо якщо почуваєшся негідним розмовляти сам на сам).

Якби Ви читали до Вас написане, не писали б так. Невже не зрозуміло - я показав, що Ви написали про теж саме, лише слово limbo Вас дратує - напевне тому що від католиків почуте. Щодо Вашого навчання, повірте, найкраще що можна припустити.

Пропоную взяти в руки Святе Письмо. Що левити і т.ін. у Старому Завіті, що священики (під ріними назвами, але суть одна), згадувані в Діях і листах апостолів. Без них цілісна релігійна организація неможлива. У Вашій конфесії - яка б вона не була - теж напевне є релігійні провідники під якоюсь назвою. ;) Навіть виховування в атеїстичному дусі у свій час йшло під проводом відповідних фахівців.:girl_devil:

Останнє редагування: 2 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  15. Нецікавий

а є обовязкові молитви? прошу наведіть приклад .
    і вкажіть будьласка де написано, що вони обовязкові?

і де написано, що ми звертаємся до Бога з допомогою святих, якщо відчуваєм себе недостойними.... ?
    і коли ми відчуваємо що ми достойні молитись беспосередньо до Бога?

одну "обовязкову" молитву (подайте в приклад.)

буду вдячний за відповіді.

• Подобається Подобається x 1
  16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та причому тут - від кого почуте? Ви напевно неуважно читали написане мною.
    Ви не пригадуєте,- хто тут про софізми розповсюджувався? Отож "пропоную взяти в руки Святе Письмо" , почитати наступні розділи послання ап.Павла до євреїв : 5,7,8,9,10., і після цього подивитися висновок: 1 Тим. 2:5.
    Тому повторюю питання: ПРОШУ ПОКАЗАТИ МЕНІ НОВОЗАВІТНІХ СВЯЩЕНИКІВ-ПОСЕРЕДНИКІВ МІЖ БОГОМ І ЛЮДЬМИ (без софізмів).

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ну як завжди:cry:Я написала що я тільки ЗА припинення, а ви витлумачили навпаки. Цікава у вас логіка. Говорили-балакали, сіли й заплакали :dance2:

Оскільки ці твердження з катехизму Даяни пропоную не звертати на них увагу.
    А це що за такого звіра ви ще вигадали, якогось румба-бумбу. Це теж з вашого катехизму?о_О
    Хороша порада:good:

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви моє питання називаєте катехизмом? Це було питання: Звідки папі ті всі місця відомі? А от відповідь на це питання можливо і буде чиїмось катехизмом.А може ви моїм катехизмом назвали слова про непомильну церкву і непомильного папу? Бо іншого у моїй цитаті немає. Так це теж - не мій катехизм, а католицьких "отців".
    Читайте уважніше. Я змоделювала ситуацію і вашу предбачувану можливу реакцію на неї. Я там виділила слово "приміром", тобто "наприклад", бо не знаю наперед, які місця для нехрищених дітей ще може придумати папа, як їх назве і куди буде "переводити".
    А ви шукаєте новозавітніх посередників між Богом і людьми, чи про лімбо далі будемо говорити?

19. Нецікавий

"грунтовні" відповіді у Оленки....)))))) :crazy:

20. Зануда

Зануда така зануда

Ну що ви! Ваші дописи по змістовності поза конкуренцією.

"Отче наш" Лк 11, 1-4

а де твій аватар? :)