"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

[COLOR=ніпаложена]а СПЕРМА( НАСІННЯ) ПО ТВОЄМУ ЗВІДКИ БЕРЕТЬСЯ??????????[/COLOR]

«як написано: Отцем багатьох народів Я поставив тебе, перед Богом. Він проти надії увірував у надії, що стане батьком багатьох народів, за сказаним: Таке численне буде [COLOR=ніпаложена]НАСІННЯ[/COLOR] твоє!»

Пора проснутись------- там замість слова НАСІННЯ В ГРЕЦЬКОМУ ОРИГІНАЛІ СТОЇТЬ СЛОВО- SPERMATOS([COLOR=ніпаложена Red]НАСІННЯ[/COLOR])

пора на БІОЛОГІЮ!!!!!:):):)

Останнє редагування модератором: 31 тра 2009
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не Бог!
    Бог не казав біологічного, чи тілесного і я сміюся з вашого пояснення, не рівняйте себе з Богом.:)

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Все вірно у визначенні терміну "єресь", та от тільки про догмати віри, ви їх знаєте? По пунктах? інакше у вашому списку єресей (допис 795) не було б таких смішних пунктів як воскові свічки, поцілунок в ноги папи чи латинська мова, які догмати християнської віри це порушує? Чи молитви за усопших? :dntknw:А хустки для жінок у храмі - єресь чи не єресь?:)
    А "Подорож пілігрима" хороша книжка, мені сподобалась, як і твори Льюїса...:good:

4. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Нащо ж ведете дискусію, якщо вважаєте що нема з ким говорити? Навіщо така зверхність? Фе... нікрасіво...

• Подобається Подобається x 1
  5. Нецікавий

:good::good::good: Господнього благословіння.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. До якого процесу (хімічного, біологічного, духовного чи іншого) належить людське розмноження з допомогою "насіння"?
    2. У якому значенні Авраам названий Богом майбутнім батьком багатьох народів?
    3. [COLOR=R ed]Чим відрізняються поняття "тілесний батько" і "біологічний батько" [/COLOR]? ("і не всі діти Авраамові, хто від насіння його, але: в Ісаку буде насіння тобі. Цебто, не тілесні діти то діти Божі, але діти обітниці признаються за насіння")

А ви почитайте, що у католицьких "отців" підпадає під поняття "єресь", коли вони у статтях критикують інші конфесії. Все, що виходить за рамки катехизму. А тут - що виходить за рамки Біблії і апостольського вчення та практики.

7. Нецікавий

Я на длительное время выхожу из полемики не выдержывая позиций етих гигантов мысли,

може тема зміниться тоді поговоримо...

Всіх благ вам друзі. Господь з вами.

Я вас всіх люблю. па-па

Вірю, що істина відкриється.

Слава Богу!!!!!!!!

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тему поки що важко поміняти, бо люди, які думають, що є різниця між наведеним мною поняттям "біологічний" і наведеним ап.Павлом поняттям "тілесний" , мають велику трудність знайти у Писанні запропоновану зміну питання - новозавітніх священиків-посередників між Богом і людьми, от і обмежуються поки що сумнівами щодо біологічного способу людського розмноження :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага!

От цікаво, і чим дальше - тим цікавіше. Справа у тому, що одну неправду неможна покрити іншою неправдою, це тільки примножить неправду.

Ітак, маємо Авраама, який біологічно (тілесно) ходив поміж людей і займав жінок. Я правильно зрозумів?

ну то єдиний спосіб втікти від наговореної власної єресі, більше способів нема.

10. Зануда

Зануда така зануда

Якщо раніше я терпимо відносилась до всього, що тут пишеться, то бачу, що цей етап поволі завершується. Вже стільки разів усе було сказано і пояснено і розжовано, що просто стає очевидним ваше відверте небажання сприймати точку зору, яка відрізняється від вашої.
    Звісно, що немає ані про що, ані з ким розмовляти. Може варто повернути русло бесіди у іншу сторону? Наприклад змінити тон дискусії, яка виглядає приблизно так: Даяна, Нецікавий та Сергій аспірант нападають на Церкву, кожен зі своєї дзвінниці, а всі інші учасники захищаються і щось комусь доводять. Бо оце троє просвітлених і натхнених прийшли, щоб внести ясність і показати істинну апостольську науку тим, хто перебуває у темряві.
    Прошу викласти своє бачення того, як має виглядати сучасна Церква, які обряди є важливими, які повинні бути в ній порядки - отоді буде цікавіша дискусія. Бо мені вже набридли всі ті "танці"довкола індульгецій, лімбо і цілування ніг. Все. Починаємо новий виток у дискусії. А якщо немає що сказати, то прошу і справді перестати дописувати - раз на вашу думку немає з ким розмовляти.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, оскільки ваш брат по вірі - Нецікавий, не витримав і втік з поля бою, прийдеться мені з вами вияснити, чи правда, що Авраам був біологічним (тілесним батьком), чи духовним батьком, скажімо для юдеїв.

Для цього звернемося до цитат з Біблії:

Івана 8:
    39 Сказали вони Йому в відповідь: Наш отець Авраам. Відказав їм Ісус: Коли б ви Авраамові діти були, то чинили б діла Авраамові.
    40 А тепер ось ви хочете вбити Мене, Чоловіка, що вам казав правду, яку чув Я від Бога. Цього Авраам не робив.

Як бачимо, юдеї своїм отцем вважали Авраама. Авраам жив ого як давно перед тою подією. Як він міг бути біологічним (тілесним) батьком (за вашим твердженням) тих фарисеїв, що розмовляли з Ісусом?

Може вам тре віддихнути, як от Нецікавому, то кажіть, не соромтеся, ми з розумінням поствимося до цього, нє?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Наймудріше рішення!!!!:good:...трохи шкода, що після такої купи дров...!!!

Думаю, що кожен із сперечальників чув голос з середини, що не варто сперечатися, але тільки Нецікавий послухався цього Голосу Божого!!!

Вітаю Вас, Нецікавий!!!:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, то трохи не той випадок. Нецікавий стверджував, що Авраам є тілесним, біологічним батьком багатьох народів, але потім, видно зрозумів, що то єресь і от, щоб зберегти лице, накивав п"ятами.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якщо ви не читаєте Біблії, чи чогось не розумієте, то не глуміться над словами Господа чи апостолів, а спитайте нормально і не задавайте дурних питань про Авраама, який ходив і займав жінок.
    Буття 17 розділ. Господь, обіцяючи примножити Авраамове насіння, ставить вимогу: «І сказав Авраамові Бог: А ти заповіта Мого стерегтимеш, ти й потомство твої по тобі в їхніх поколіннях.». Але потомство Авраама, кажучи до Ісуса «Наш отець Авраам», не дотримувались Божих вимог, тому Ісус сказав: «А тепер ось ви хочете вбити Мене, Чоловіка, що вам казав правду, яку чув Я від Бога. Цього Авраам не робив.». Що тут неясно?
    Тепер відкрийте Біблію і читайте Буття 16 і 17. Мав Авраам дружину Сару, яка не могла мати дітей. Сара для продовження роду привела Авраамові Агар.Бог помножив Авраамове насіння через Агар: "І Ангол Господній промовив до неї: Сильно розмножу потомство твоє, і через безліч буде воно незліченне". Тоді Господь промовив до Авраама: "І дам Я Свого заповіта поміж Мною та поміж тобою, і дуже-дуже розмножу тебе.І вчиню Я тебе дуже-дуже плідним, і вчиню, щоб вийшли з тебе народи, Я, ось Мій заповіт із тобою, і станеш ти БАТЬКОМ БАГАТЬОХ НАРОДІВ. " Буття 17:2 ,4" Потім Бог поблагословив і Сару, через яку теж почалось множитись Авраамове насіння: " І поблагословлю Я її, і теж з неї дам сина тобі. І поблагословлю Я її, і стануться з неї народи,". Таким чином насіння Авраамове було розмножене через дітей-внуків-правнуків і пра-пра-пра..., і Авраам став тілесним (біологічним) родоначальником і батьком багатьох народів. Авраам жив ще до встановлення касти священиків. Саме у такому тілесному (біологічному) значенні його називали отцем.
    Крім поняття буквального (тілесного) насіння (потомків) Авраама, у Писанні є алегоричне поняття духовних спадкоємців Авраама: «Бо не всі ті ізраїльтяни, хто від Ізраїля, і не всі діти Авраамові, хто від насіння його, але: в Ісаку буде насіння тобі. Цебто, не тілесні діти то діти Божі, але діти обітниці признаються за насіння.» Рим. 9:6-8. «А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці.» Гал. 3:29.
    Якщо ви так і не осилили це, то прошу дати відповідь на питання, від яких ухилились:
    1. До якого процесу (хімічного, біологічного, духовного чи іншого) належить людське розмноження з допомогою "насіння"?
    3. Чим відрізняються наведене мною поняття «біологічний» від наведеного ап.Павлом поняття «тілесний» по відношенню до поняття «батько» і «спадкоємці» у світлі Божих обіцянок «Батьком багатьох народів Я тебе вчиню» ???

Погоджуюсь змінити тон дискусії, не вживаючи виразів, подібних до Миха і Олени на кшталт «кури сміються», «макарони», «затикачки» і «підтирачки».
    Викладаю своє бачення церкви: За основу береться апостольська церква і Слово Боже (відповідно до слів Ісуса «Як у слові моєму позостанетеся, то тоді справді учнями моїми будете»), апостольські практика і вчення, викладені у Новому Завіті, відсутність упередженості, при якій відкидаються шановані церквою одні пояснення «отців» і беруться до уваги інші пояснення тих же самих отців. Все повинно відповідати Писанню і йому не протирічити.
    ...А хто сказав, що буде легко? А те, що вам набридли розмови стосовно вигадок про лімбо чи ще чогось, то вибачайте, бо не я то придумувала, і раз це стосується обговорюваної церкви, то прийдеться або терпіти, або показати то у Писанні, або банити тих хто подібне пише, і тоді буде легше.
    Нове питання я вже неодноразово пропонувала. Розглянути у світлі Нового Завіту новозавітніх священиків-посередників між Богом і людьми. Я таких не побачила, тому і запропонувала тему для обговорення.
    Хто є новозавітніми посередниками між Богом і людьми? З наведених у пості 839 католицьких цитат бачимо, що - священики. Залишилось це перевірити у світлі Ісусового вчення і апостольських пояснень.

Якщо полеміка не буде спиратися на Боже Слово, а лише на схоластичні суперечки, припущення і вигадки, то лишаю за собою право покинути дискусію.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Стоп-стоп!!!!! Те, що написано у святому Писанні - зрозуміло. Мова у нас йде про біологічного (тілесного батька). Чесно кажучи, я смутно уявляю собі поняття: родоначальник і біологічний(тілесний) батько водночас. Родоначальник означає не начальник роду, а від слова "начало". Так от. У святому письмі йдеться не про біологічного(тілесного) батька(як ви тут нам змальовуєте) і, як тут Нецікавий пробував нам про сперматизоїди писати, а Авраам був началом роду у багатьох народів.

Ви з"їхали з теми.

Даяно, про сперматизоїди писав ваш брат по вірі - Нецікавий, а не я. У вас все переплуталось.:haha:

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Repetition:
    Якщо ви так і не осилили це, то прошу дати відповідь на питання, від яких ухилились:
    3. Чим відрізняються наведене мною поняття «біологічний» від наведеного ап.Павлом поняття «тілесний» по відношенню до поняття «батько» і «спадкоємці» у світлі Божих обіцянок «Батьком багатьох народів Я тебе вчиню» ???
    (Перед цим ще кілька разів почитати пост 878 з біблійними цитатами про розмноження Авраамового насіння).

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

запитання задане не коректно.

розмноження є процес біологічний, але мова йде про інше, Ви стверджуєте, Авраам є біологічним батьком багатьох народів, а Нецікавий підтакнув про сперматизоїди.
    Біологічним батьком Авраам для скількох дітей? 10? 40? 80? чи цілих народів?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я ж не прошу вас відповідати скажімо за Олену, але нехай буде... Впевнена, що Нецікавий мав на увазі те, що і я,- що мова у цитаті йшла не про духовне спадкоємництво, а біологічне (статеве), де через дітей-онуків правнуків, які вже самі продовжували рід Авраама .... Авраам став батьком багатьох народів. Тому Нецікавий і наголосив на перекладі біблійного слова "насіння", написавши потім, що на відміну від цього "у Гал. 3:29 -мова іде вже про духовне насіння".Це вже ваша, м'яко кажучи, дивна уява сприйняла слова Нецікавого, ніби Авраам бігав по всіх народах і займав їхніх жінок. Це моя думка. Гадаю Нецікавий її підтвердить, що я правильно зрозуміла його слова, на відміну від вас. Питання закрите?
    Якщо ні,- відповідайте на поставлені питання. Нічого некоректного у них немає. При продовженні схластичних змагань... самі знаєте.

Останнє редагування: 31 тра 2009
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от, накінець...............

Тілесне - то я розумію - тілесне. Мій дід не є мій біологічно-тілесний батько, а тому
    сперматозоїди тут нідочого.

То ж тепер можна вернутися до питання "Батька".

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

(Якщо ви знаєте інакший спосіб помноження "насіння", то нідочого). Чудово. То у якому ж розумінні Бог назвав Авраама "Батьком багатьох народів" і чим цей процес відрізняється від описаної вами ситуації з вашим дідом?

Останнє редагування: 31 тра 2009
а де твій аватар? :)