"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаво написали... Але асоціація у Вас вийшла зовсім не кумедою, а, навпаки, досить грізною, холодною і неприємною.
    Думаю, така "корпорація" не є справжнім задумом люблячого Батька.
    Воно десь так може і з боку виглядає. Бо дійсно Христос "інвестував" усе Своє життя в людей, дав особливий наказ учням приносити прибуток для Нього у вигляді людських душ... Але є один дуже цікавий нюанс, через котрий Христос кардинально відрізняється від інвестора-це Його ЗАВІТ зі Своїм "товаром" (людьми). Жоден інвестор не складає завіт з тим в кого він вкладає гроші, а заключає угоду, котру при певних обставинах можна розірвати, а завіт, як відомо, розірвати неможливо.

Тому мені більше подобається така асоціація церковної ієрархії: церква як велика сім"я, в котрій є старші і молодші діти. Старші доглядають і вчать молодших, молодші слухаються старших, але усі разом коряться і слухаються Одного Батька (Христа).

Гал.3:26 Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!

2. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

РІСПЕКТ))))))))

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

В ідеалі треба було б саме так, але в реалі не всі молодші слухають старших, і дехто навіть намагається сподобатись Отцю, відштовхуючи інших. Забуваючи про те, що Бог заповів любити Його й один одного!

Якщо б Даяна та Нецікавий розкрили, до яких течій вони належать або симпатизують, можна було б показати, скільки скелетів в їхних шафах.

Щодо моєї Католицької Церкви. Вона живе і розвивається, інколи падає, але не западає, і кожного разу підводиться очищеною. Сьогодні вона цілком відповідає суті заповіданого Ісусом Христом і переданого апостолами.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ви шо, Нецікавий! Старші- то отці церкви!:haha:

Ото правда.Зручна позиція, бо завжди можна заперечити те, що говорив і стверджував, чим і користуються, а положення католицького вчення незмінні.

Останнє редагування модератором: 30 тра 2009
  5. Нецікавий

Та ви шо Миху))))))!!!! Старші то старці і Божі мужі (єпископи тоже) а У ВАС ТО ОТЦІ ЦЕРКВИ!!!!))))))ГИ

ой не магу!!!!)))))))))))))) лусну))))))))

от ви правильно сказали Миху :
    ПОЛОЖЕННЯ КАТОЛИЦЬКОГО ВЧЕННЯ НЕ ЗМІННІ

))))))))

А ще не може порушитись ПИСАННЯ! яке так "чудово" "узгоджується" с КАТОЛИЦЬКИМ ВЧЕННЯМ, яке не змінне.

О католицизм ти такий не змінний і доступний,
    сходив раз в тиждень в церкву
    і все гаразд в житті.

практикую "білі" вірші на релігійну тему.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha:
    У церкві старші = старійшини (пресвітери).Як.5:14 ;1Сол.5:12; Дії 20:17. Їх ще називали наглядачами (єпископи),(Тита 1:5-7) які, як підпастирі Ісуса ПАСЛИ ІСУСОВИХ ОВЕЦЬ Дії 20:28.Посилання (Дії 20:28) також стосується поданих вами католицьких вигадок, ніби "паси вівці" стосувалось лише Петра. ВІдкрийте Писанняі і читайте: "Пильнуйте себе та всієї отари, в якій Святий Дух (а не Петро) вас поставив єпископами, щоб пасти Церкву Божу, яку власною кров'ю набув Він." А Петро називав себе СПІВПРЕСВІТЕРОМ, а не папою, а слово "співпресвітер" (чи співпастир) вказує на рівність з іншими апостолами !!! (1Петра 5:1). І всі вони виконували пастирське служіння, де Архипастирем був лише Ісус. Ось це і були старійшини, яких апостоли рукоположили виконувати пастирське служіння.
    Отець - один (Мф. 23, 9), і посередник (Ісус) між Богом і людьми ОДИН (1Тим.2:5).
    Не полінуйтесь, і почитайте всі подані посилання, бо кожне твердження тут закріплюється посиланням на апостольське пояснення на відміну від вашого бла-бла-бла про новозавітніх священиків, отців церкви і посередників між Богом і людьми. :haha:
    Католицьке вчення ЗМІННЕ було завжди, бо те відступництво на місці не стоїть. Цікавий вам навів роки,- коли приймались і збільшувались католицькі небіблійні догмати. Там була подана лише маленька частинка перекручень і вигадок. Спочатку було лише пекло і рай, пізніше придумали чистилище, ще пізніше - лімбо, а завтра може придумають ще щось. Одне відкидається, інше вигадується... Про яку незмінність ви говорите? :)))
    Звичайно, що всі можуть помилятися. І я не претендую на абсолютну істину, але ж спираюся на апостольське вчення, а не на чиїсь людські вигадки. Спробуйте найдіть у Писанні про отців церкви, новозавітніх священиків, посередників між Богом і людьми, і тоді поговоримо по суті.
    (Це те, що стосується розглядуваного зараз питання. Бо заодно можете пошукати і про хресних батьків, хрищення немовлят, використання ікон, молитв до людей і ангелів, непомильність, чистилище і лімбо, освячення за гроші помешкань чи інші єресі). ;)

Останнє редагування: 30 тра 2009
  7. Нецікавий

а на російській в синодальному перекладі СПЕШЕЛ ФОР МИХ:

1Петра 5:1-2
    1. Пастырей ваших умоляю я, СОПАСТИРЬ и свидетель страданий Христовых и соучастник в славе, которая должна открыться:

2. пасите Божие стадо, какое у вас, надзирая за ним не принужденно, но охотно и богоугодно, не для гнусной корысти, но из усердия,

може нарешті МИХ зрозуміє , що це САМ ПЕТРО КАЖЕ)))))

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Не думаю, у нього інше джерело віри. ВІн відкидатиме ставлення Ісуса до апостольської першості, - Марка 9:33-35.

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Отці церкви і є Божі мужі.
    Що ж залишається робити якщо хочеться очорнити церкву, а не можеться.
    Єпископ-це церковний термін. Наприклад наглядача у в’язниці єпископом не називають.
    Не потрібно так вперто відкидати слова Христа до Петра: Паси вівці мої, які Ісус тричі промовив до Петра Ів.21:15-17.
    Все інше, що ви написали-це схоластика-формальні знання, відірвані від життя й практики.

10. Нецікавий

мені це не потрібно, сама себе чорнить, чи може нагадати чим??

Отець ОДИН. може як я повторю раз етак 50, ви поясните чого ви їх "отцями" називаєте?

1Петра 5:1-2
    1. Пастырей ваших умоляю я, СОПАСТИРЬ и свидетель страданий Христовых и соучастник в славе, которая должна открыться:

2. пасите Божие стадо, какое у вас, надзирая за ним не принужденно, но охотно и богоугодно, не для гнусной корысти, но из усердия,

пропоную вам прочитати.

почитайте 1Петра 5-ий розділ.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Перекладіть слово "наглядач" на грецьку мову, якою писався оригінал Нового Завіту.
    2. Зважаючи на те, що УСІ апостоли пасли Ісусових овець (Дії 20:28),не потрібно так вперто відкидати ставлення Ісуса до апостольської першості - Марка 9:33-35 і пояснення свого місця самим Петром (1Петра 5:1).
    3. Все, що ви написали-це схоластика-формальні знання,приліплені до спотвореної практики, але відірвані від першоджерела.

12. Нецікавий

ви змучаєтесь католики всеодно знають своє. зараз знову буде цитата про овець...))))

давайте поміняємо тему, бо ця вже пережована, на далі просто як відповідь, давати посилання та й все..
    якщо давати ці посилання:
    1 Петра 5:1 ; 1 Петра 2:25 ; Дії 20:28 ; Ів. 10:14 ; 1Тим. 2:5 .

то скорше всього, мабуть у відповідь на це ми будемо чути :
    Ів. 21:15-17

тому пропоную закрити тему і перейти до наступної єресі. )))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороший висновок. Переходьте до наступної єресі.

• Подобається Подобається x 1
  14. Оленa

Оленa Well-Known Member

З розділу "хохмочки і жарти". Сподіваюсь Маюнка не образиться.:give_rose:

Колись йшли собі давньою Японією чи то Китаєм два буддийських монахи, котрим, як монахам, до жінок було, ясна справа, зась. І дійшли вони до якоїсь величезної калюжі чи то багнюки іншого походження. А на краю того багна стояла, не знаючи, як перейти, Дуже Красива Дівчина. Один з монахів бере цю дівчину, акуратно переносить через багнюку. Дівчини далі у сюжеті нема. Є два монахи. Ідуть вони далі. І один, той, що не переносив, дується, дується, та й каже нарешті щось типу того, що як це ти, монах, міг узяти на руки дівчину, це ж ніззя, це ж заборонено і таке інше. Другий спокійно відповідає: "Я залишив дівчину, коли переніс її через калюжу, а ти несеш дотепер".
    :beee:
    Слово "отець" Біблією заборонене? о_О

Я не бачу у цих посиланнях протиччя. А ви бачите?

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Як же воно (слово) може бут заборонене, коли Бог і є Отець, і Отець - один. Звичайно тілесні отці, чи то тілесні засновники народу (як то Авраам) можуть бути, але "отець" У ДУХОВНОМУ РОЗУМІННІ стосується Бога, і цим словом дійсно заборонено називати інших у якості духовного провідника. А ви хіба цього не знали? Ну то читайте:
    "Нікого на землі не називайте отцем, бо один у вас отець- той, що на небі" (Мф.23 :9)
    А... я ж забула... це ж для декторих невидиме "море"......
    Прошу.Наступна католицька єресь:"Новозавітні священики - посередники між Богом і людьми".
    «Однак покликання до священства потребує цього всього по-особливому, адже священик – це посередник між Богом і людиною.» (Католицький часопис «Пізнай правду».)
    http://magazine.lds.lviv.ua/articles/4_08/page7.html
    «Праця священика зєднана з самим Христом, коли священик при вівтарі, чи в сповідальні, або коли навчає Слова Божого з амвона, чи на науках релігії - кругом, священик є представником Ісуса. Є бо він посланцем і посередником між Богом і людьми, вставляється за людей перед Господом, а людям проголошує Слово Боже.»
    http://catholic.od.ua/index.php?id=69
    Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус (1Тим.2:5)
    “До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене. ” (Ів 14:6)

Отож, для бажаючих перечити словам Ісуса і апостолів,- шукаємо у Писанні касту новозавітніх священиків, шукаємо посередників і чекаємо на непідтверджену Біблією схоластику у стилі "бла-бла-бла".

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Юдеї говорили: Наш отець-Авраам. Християни ж говорять: Отче наш, Ти що єси на небесах...

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. У якості біологічного (тілесного) отця Авраама навіть Бог називав:
    " як написано: Отцем багатьох народів Я поставив тебе ... Він проти надії увірував у надії, що стане батьком багатьох народів, за сказаним: Таке численне буде насіння твоє" Рим.4:17. Я теж кажу "тато", що і означає "отець" до свого біологічного отця.
    Тому, якщо самоназвані католицькі (чи православні) священики вважають себе біологічними предками своєї пастви,а прихожан - своїм насінням, то нехай так і називають себе.
    А далі за вашим текстом:
    " Християни ж говорять: Отче наш, Ти що єси на небесах..." (бо ОДИН у них духовний отець) - (Мф.23 :9)

18. Нецікавий

ми вже бачу перейшли до наступної католицької єресі

а ви молитесь молитвою "Отче наш , Ти що є на небесах,нехай святиться ім'я Твоє; нехай прийде Царство Твоє...."??

подумайте перед тим як відповісти)) а я вам відкрию маленький секрет))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, запитайте у будь-якого католика, скільки є отців: один, два чи багато.
    А то ви тут розгорнули війну з вітряками, шаблею махаєте, а кругом нікого нема....:haha:

Звичайно, можна було б пояснити, що таке батьківство з християнської точки зору, але перед тим вам би трішки почитати серйозну літературу, яка пояснює відповідні моменти у Святому Письмі. Бо толку пояснювати людині про множення, коли вона не знає додавання (без образ). Тлумачення Біблії - це не просто почитав і знаю, тут, як і кожній науці, потрібне розуміння, пізнання, які даються за допомогою Святого Духу і на протязі багатьох поколінь. Знання накопичуються, з декількох цитат у Біблії робиться висновок, перевіряється, вивчається, а ви отак просто, відкрили книжку і легко так по-домашньому вирішили: Я - то знання, а католицька церква - неуки. Напевно то через те, що ви з нецікавим ще дуже молоді? То не страшно, воно пройде..........:)

ви підійшли до наступної своєї зарозумілості.

20. Нецікавий

наприклад: Дерек Принс
    , або Клайв Стейплз Льюіс. рекомендую.

а де твій аватар? :)