"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та як? Миху! Ми ж це вже пройшли! І на цитату вашу ("охристились і увірували багато..." я відповідала, що ці слова ще не значать, що спочатку (за компанію) христились, а потім колись (через 10-15 років років) увірували. І не пише там "нема значення" .БО ТОМУ І ХРИСТИЛИСЬ, ЩО УВІРУВАЛИ! :) І Це доводиться БЕЗЛІЧЧЮ інших пояснень,- як апостольських( Хрищення - це обітниця (прохання) Богові доброго сумління" (яке немовля дати (просити) не може)., так і шанованих вами отців церкви: (повторюю для вас на біс)
    - Тертуллиан (кін. II і поч. III ст.): “Смотря по состоянию, расположению и возрасту каждого, полезно отлагать крещение, особенно же для детей. Ибо зачем без крайней нужды подвергать опасности и самих восприемников? Они могут умереть и не выполнить данного им обета, если же и живы будут, то дурные склонности детей могут воспрепятствовать их ожиданиям. Правда, Господь сказал: “Не возбраняйте им (детям) придти ко Мне”. Пусть же приходят, когда несколько возмужают. Зачем невинному возрасту спешить к отпущению грехов? Мы осторожно поступаем в мирских делах, — как же божественное вверять тому, кому не вверяем земного? Пусть они поучатся искать спасения, дабы видно было, что оно дается просящему”
    - Св. Іустин “Крещение предлагается только уверовавшим и давшим свое согласие, то есть исповедавшим свою веру”.
    - Св. Василій Великий (IV в.). “Как предшествует исповедание, вводящее во спасение, так последует крещение, запечатлевающее собою наше согласие на исповедание” (Твор. т. III, стр. 273).
    Якщо ви їх відкидаєте, то так і напишіть, що то блуд святих отців і наведіть приклади хрищення немовлят у Біблії. :)))
    Може досить товкти воду у ступі з тією єрессю про хрищення немовлят?
    Можете навести приклад, де би я писала, що ви таке писали? (вибачаюсь за тафтологію). Мова йшла про елементарну логіку: якщо Гузар має право "пасти" і має кого пасти (українських католиків), то чому ви твердите, ніби слова "паси вівці" стосувались лише Петра? ПОвторюю: Апостоли мали кого пасти? Вони мало право пасти? Вони пасли чи ні??? Чи ви хочете поставити Гузара вище апостолів?
    Апять двадцать пять. Ви хоч вдумуєтесь у те, що написано у Біблії пр єдине стадо,- КОГО це стосується? Та Ісуса, а не Петра.
    ЩЕ РАЗ:
    ""І знову промовив Ісус: Поправді, поправді кажу вам, що Я двері вівцям... Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде... Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці.Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають. Як Отець Мене знає, так і Я Отця знаю, і власне життя Я за вівці кладу.Також маю Я інших овець, які не з цієї кошари, Я повинен і їх припровадити. І Мій голос почують вони, і буде отара одна й Один Пастир!" (дві отари (юдеї і погани) увіллються в одну кошару під Ісусовим керівництвом).) І САМ ПЕТРО ВЖЕ ПІСЛЯ ВОЗНЕСІННЯ ІСУСА ПИСАВ ПРО НЬОГО: "Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися. Ви бо були як ті вівці заблукані, та ви повернулись до Пастиря й Опікуна ваших душ.(Ісуса)"
    ЩЕ РАЗ: Чому ви ігноруєте ставлення Ісуса до апостольської першості, описане ось тут: Марка 9:33-35 ???
    Я спиралася лиш на прочитане. Я не казала, що це обов'язок, який повинні усі виконувати і вірю, що до цього вас ніхто не примушував. Але я спиралася на католицьке пояснення 2004 року, при чому була шокована абсурдним поясненням цього. Хоча зрештою, у папи і без цього вдосталь почестей, які відкидали апостоли.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от Даяна коли їй тре приводить цитати отців церкви, а так... в основному теж проти захоплення.

чєво гета вдруг?

Не при тому, а при тому, що коли ви з Даяною програєте у суперечці, у вас завжди в рукаві є козирні карти: хрестові походи, інквізиція, лжепапи і т.д. і про що би мова не йшла і коли вже аргументів нема, витягуєте ці карти і "тема з"їхала".

Останнє редагування модератором: 29 тра 2009
  3. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha: Ги-ги... це той, що виграє... Це для вас гра ??? То де ж тоді ваші ваші "козирні карти" у питанні про хрищення немовлят, лімбо, чистилище, молитв до людей і ангелів, непомильність і іншої єресі? Про які "аргументи" тут ви можете вести мову? Та це для вас ця полеміка є суперечкою, у якій ви понавигадували всякого від себе про тимчасове пастирство Ісуса та інші нісенітниці, і заперечували шанованих вами "отців". Маєте отця (папу) і тіштеся собі. А Нецікавий вам пояснив, що інші мають іншого (ОДНОГО ОТЦЯ Матв. 23:9-10) . Маєте свого одного пастира (папу)-і тіштеся, а інші мають іншого ОДНОГО ПАСТИРА (ІВ.10: 11-16). Ігноруєте ставлення Ісуса до апостольської першості(Марка 9:33-35),- ігноруйте собі. А "в рукаві" у нас є не катехизм, (який вибірково спирається на одні пояснення "отців" і відкидає інші їхні пояснення), а Писання з апостольськими поясненнями, а не казочки про лімбо чи ще щось там...Так що не треба ля-ля про арґументи.;) Ну-ну... грайтесь-сперечайтесь. Витягніть з кишені там ще якісь карти, скажімо про хресних батьків, новозавітніх священиків і посередників між Богом і людьми, потасуйте їх і роздавайте.

4. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

ааааааа так для вас це суперечка, гра..... а ми витрачаємо час подаючи вам істину...
    а ви все думаєте що ми в опозицію бавимось))))))
    балатуйтесь.))))))

Складіть табличку.... для порівняння, "ваша єресь" і "наша єресь"

і в кого менше єресі той переміг))))))))))ГИ)))))) отака цікава гра.....
    як дивитесь на таку забавку???

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Пропоную скласти табличку відкритих вами істин і обговорити іх істинність.

Звісно ви і Даяна формально праві, так само як "правий" молодий асистент, який під час складної операції відмовляється асистувати досвідченому хірургу, тому що той проводить операцію за своєю методикою, а не методикою якій навчений асистент. Для таких формальних людей неважливо, що помирає пацієнт і що у хірурга десятки удачно проведених операцій. Їм головне відстояти правильність своїх знань.

6. Нецікавий

ви не плутайте Біблію З знаннями людськими і міркуваннями людськими, і не плутайте людські знання з мудрістю , яку дає Господь.
    якщо б Господу не було завгодно, то я б і не відписував вам.
    спілкування потрібне, але не таке спілкування....(1 Тим. 4:7 ).

1 Кор. 8:1
    ............................... Знання ж надимає, любов же будує!

ніхто не відстоює правильність своїх знань, одною з багатьох прямих задач християнина (я вірю) є----- не називати ОМАНУ ІСТИНОЮ, І ДОКОРЯТИ ЦІЙ ОМАНІ, по написаному у Біблії ( якщо хочете я вам наведу низку цитат в яких видно католицьке заблудження)
    І слово, вірю, повнинно бути приправленно сілью----є такі моменти....
    (Кол. 4:6)

ГОТУЮ ТАБЛИЧКУ СТОСОВНО ІСТИНОСТІ КАТОЛИЦЬКОГО ВЧЕННЯ І ВІРОСПОВІДАННЯ.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Проблема в тому що інфантильності властиво видавати свої міркування за Божі.
    Допоки не настане зрілість.
    Нормального спілкування усі давно чекають. Не виходить....
    Що є омана?
    Церковні догми, які базуються на Святому Письмі, чи невірне власне тлумачення?

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ото порівняння.:crazy:
    Тож виходить приблизно так: ап.Павло, кажучи "Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус 1 Тим.2:5" правий лише формально. Ісус, висловлюючи цю думку словами "До Отця ніхто не приходить інакше ніж ЧЕРЕЗ МЕНЕ",виходить теж правий лише формально, бо насправді ніби "молоді асистенти" , які керуються іншою методикою ("новозавітні священики - посередники між Богом і людьми") виходить теж праві.
    ПРАВДА - це не методика, і вона ОДНА !!!!
    Ваша правда. Для прикладу: Дехто видає за Божі свої міркування про те, ніби нехрищені діти були спочатку у пеклі, потім у лімбо, а потім потрапили у рай.

9. Зануда

Зануда така зануда

Освіжуючи свої знання і підчитуючи нову літературу, переглядаючи цитати з апостольських листів пригадала собі раптом одну річ.
    Апостоли, які особисто знали Ісуса, бачили його смерть і воскресіння, пережили його вознесіння, пережили страх за своє життя і заслання Святого Духа, а потім і гоніння, ті самі апостоли чекали, що Ісус повернеться ще до того, як їхнє земне життя закінчиться. У це ж вірили і християни перших віків, вони жили очікуванням того, що ось зараз настане друге пришестя і земне існування припиниться. (1 Сол.4:13-18) Але, як ми знаємо, цього не сталося. Ми досі живемо в очікуванні.

Життя змінилося, середовище, християнство стало масовим, почало розвиватись, на його базі почали розвиватись біблійні науки, пасторальні, історичні і багато іншого. Я не думаю, що це реально очікувати, щоб Церква не мінялась і залишалась без змін всі ті віка. Тим більше, що зміни є більше зовнішніми, тобто Христового вчення вони не стосуються і в справах, які є важливими для спасіння жодних змін за всі віки не сталось. Появилась апологетична надбудова, щоб захищати християнство від нападок, появилась догматична база, щоб досліджувати вчення християнської доктрини і визначитись з його важливими елементами.
    Біблійна екзегеза дає нам розуміння текстів, розшифровує символіку і робить Писання зрозумілим для всіх, хто готовий сприймати. Гординя промовляє через тих, які вважають, що самі є в стані все зрозуміти і зробити правильні висновки і вчителі чи посередники їм не потрібні. Ми всі потребуємо пастирів, духовних провідників, таких, які своєю особою і псевдохаризматичністю не заслонять Христа і його науки. Священство було придумане саме з такою метою, це Таїнство встановив Ісус, щоб його паства мала когось, хто не дасть збитись з курсу. І саме так я його і сприймаю.
    Мені чомусь насунулась така трошки дивна асоціація щодо ієрархії церковної, може трошки кумедна, та все ж: папа, то як голова правління великої корпорації, кардинали то його заступники, а єпископи – виконавчі директори. Ісус Христос головний інвестор компанії.

Всі ті суперечки, пихтіння і бризкання слиною довкола примату Петра, апостольської сукцесії я вважаю недоцільними. Церква повинна бути єдина, мати свого провідника і спільну мету. Метою членів Церкви є вічне життя в Христі Ісусі.

• Подобається Подобається x 1
  10. Нецікавий

тут стоп ..., там не написано що воно друге, це я так трошки поправив...))

ви забуваєте, що ПАПА ( з грецької) ---це отець...
    а Отець Бог.

Підтримую.

11. Нецікавий

КАТОЛИКИ.

1. молитвы за мертвых и знаком креста. Оба они начали 300 лет после Христа .... 310

2. Восковые свечи представил в церкви около 320 ....

3. Почитание ангелов и святых, о мертвых .... 375

4. Месса, как в день праздника, которая была принята 394 ....

5. Поклонение Марии, матери Иисуса, и использование термина "Богородица", применительно к ней, возникла в Ефеском Совете ... 431

6. Священники начали одеваться в отличие от мирян ... 500

7. Доктрины чистилища были впервые созданы около .... 593 года

8. Латинский язык, как язык молитвы и богослужения в церкви, также введенные папой Григорием I, 600 лет после Христа .... 600

(I Кор. 14:9).

9. никогда не были направлены молитвы к Марии, или к мертвым святым. Эта практика началась в римской церкви около 600 ....

(Мт. 11:28; Лука 1:46; Деяния 10:25-26; 14:14-18)

10. поцелуй Папы в ноги начали ... 709

Это был языческий обычай целовать ноги императоров. Слово Божие запрещает такую практику.
    (Прочитайте Деяния 10:25-26; )

11. Культ креста, изображения и реликвии был уполномочен ... 788

Такая практика называется просто идолопоклонство в Библии, и это серьезно осудил.

12. Святая вода, смешаная со щепоткой соли и благословление священника, было санкционировано на ... 850

13. Почитание святого Иосифа начали ... 890

14. Крещение колоколов было учреждено папой Иоанном XIV ....... 965

15. Месса постепенно была разработана в качестве жертвы; участие в обязательном порядке в 11-м веке.

16. безбрачие в священстве было объявлено папой Бонифацыем VII, в 1079 году ....

( 1 Тим. 3:2,5 ).

17. Продажа індульгенцый, обычно рассматривается как покупка за прощение и разрешение на себе греха, началось в 1190 году ....

18. Исповедь грехов священнику, по крайней мере один раз в год была введена во времена папы Иннокентия III, в 1215 году ....

( Лука 7:48; 15:21; 1 Иоанна 1:8-9).

19. Доктрина про Чистилище была провозглашена в качестве догмата Советом Флоренции ... 1439

. Кровь Иисуса Христа очищает нас от всех грехов.
    ( 1 Иоанн 1:7-9; 2:1-2; Иоанн 5:24; Рим. 8: 1).

20. Доктрина 7 Таинств ... 1439

21. В 1870 году после Рождества Христова, Папа Пий IX провозгласил догмат о Папской непогрешимости .... 1870

Это кощунство, и свидетельствует о вероотступничестве.
    ( 2 Солун. 2:2-12; ).

22. В 1930 году Пий XI осудил государственные школы .... 1930

23. В 1950 году последнюю догму провозгласил Папа Пий XII, о Деве Марии .... 1950

Ну ось не табличка, Оленко, але можете перевірити за історичними довідками...
    Істиність якого питання почнемо обговорювати?

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це ще дуже маленька частинка того "завіту", який для себе написали католики.

13. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Подайте посилання щодо першого пункту? а саме про молитви за померлих?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можете навести ще приклади іншої церкви з такою довгою і непростою історією?

15. Levko

Levko Well-Known Member

інші церкви...???о_О Цікаво!
    Наскільки, я знаю, є одна церква: "вірую...в Єдину(!!!!) Святую Соборну і Апостольську Церкву, визнаю одне хрещення на відпущення гріхів...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

То у вас здивування, а от у товаришів зовсім інші поняття.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Миху, ви у питанні допустили помилку. Замість "непростою" (зважаючи на поданий текст: введено у такому-то році) слід читати "відступницькою". :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Забув.... то ж ви у нас суддя... хто кому і куди....

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ні, що ви.:) Хто кому і куди (в пекло,чистилище, лімбо чи рай) судить папа (створюючи для цього спеціальні місця і переводячи з одного місця до іншого), а я лише констатую факти розходжень з Писанням.;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ну що ви... скалку бачите, а свою колоду - ні?

Ну ось:

круто.

а де твій аватар? :)