"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

яка ж то вигода має бути, щоб католикурозповідати , як треба служити Богу. ???
    і казати правду кому він служить...

ви ж розумієте, що важкувато, буде проживши в омані все життя, а потім в кінці почути таку відповідь(Матв.7:22-23), тому ви дивитесь на діалог як на дескусію та суперечку, не задумуючись, що вам може подаватись істина, яка послужить вашому спасінню у Христі Ісусі.

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1 Див. мої конкретні дописи 713 і 725.

P.S. Про Папу ще не казав :tongue:

3. Нецікавий

дописи не дужи конкретні....)))) а про папу ще не казали... це точно

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а вам то нашо? ви ж не католик.

Ті ж самі слова можу адресувати і Вам і Даяні.

Останнє редагування модератором: 27 тра 2009
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це ж треба... :) Фантазуєте, а потім іншим фантазії приписуєте. Це ж легко перевіряється. От ваші цитати, які постійно змінювалися:
    2 пастирі: Ісус і Петро.«Один пастир на небі, другий пастир на землі»
    1 пастир:Петро: «На мою думку, Ісус Христос є Главою церкви, пастирем є той, до кого Ісус сказав: паси мої вівці.»
    Спочатку один Ісус (ДО ПЕВНОГО МОМЕНТУ), потім один Петро.«Якщо говорити так, як написано у Святому Письмі, то пастирем є Ісус Христос до того моменту, коли він пастирство не передає ап Петру. Надалі, Ісус є Глава Церкви, а ап. Петро пастирем.»
    Через Петра - багато. «Пастирство Ісус передав ап. Петрові, як голові Церкви. Апостол Петро через благословення цією функцією наділив учнів Церкви - єпископів та священиків.»
    2 пастирі: «На землі видимим пастиром є папа римський, як наслідник престолу апостола Петра. Загальни пастиром та главою Церкви є Ісус.»
    Тим, хто пас його вівці.
    Так мова не йде про те, чи знаєте ви цитату, а просять відповідь дати, бо "знати", і "вірити" Божому Слову - різні речі. (Ви і думку шанованих вами отців церкви про хрищення знаєте і практику та пояснення апостолів у цьому питанні, а толку....). Хоча,- чого тут за язика тягнути, коли і так все ясно.
    Католицька позиція: «Священики – посередники між Богом і людьми»
    Апостольська позиція: "Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус (1Тим.2:5)
    Ісусова позиція: "Бо до Отця ніхто не приходить інакше, як через Мене".
    а детальніше про заміну священицької функції і функції рукотворного храму- у посланнях до євреїв, галатів та інших місцях Нового Завіту.(У Новому Завіті священиків нема. Є лише наглядачі і старійшини, які не виконують священицької ролі посередників).

Останнє редагування: 26 тра 2009
  6. Нецікавий

я гадав ви як католицький християнин повинні просвітити мене, якщо я в омані , тож просвітіть ким є папа, якщо Ісус є єдиним посередником між Богом і людьми, а також Ісус є пастирем, а також Ісус являється главою церкви.

тож просвітіть нас усіх, хто можливо з вашого погляду є в омані, ким ж являється папа??

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

от серед тих цитат я не побачив де б я казав, що пастирів Церкви багато, як ви ото пишите.

і цитатку маєте на припасі?

даремно так гадали. Віра є від Бога, а не від людини. Якщо її (віру) зверху не дано, то ніяка людина нікого не просвітить.

наслідником апостола Петра, якому Ісус доручив пасти вівці - значить бути пастирем усіх, хто увірував.
    Моє пояснення грунтується на декількох цитатах у Біблії:

1. Звернення Ісуса до Петра пасти вівці (що Ви з Даяною усілєнно ігноруєте)
    2. Одне стадо і один пастир

Зрозуміло, що одне стадо не може мати дванадцять пастирів, а одного. Я не відкидаю, що Ісус передавши пастирство ап. Петру, перестав бути пастирем. Він це зробив, відійшовши до Отця. Якщо би то не потрібно було робити, то Ісус би ніколи не передавав функцію пастирства ап. Петру. І те, що зробив Ісус, він зробив не на 20 років після себе, а до наступного зішестя.

Ось я все пояснив, заперечте щось у тому, але згідно Біблії, а не просто там... знаєте... була інквізиція, хрестові походи.... бо то вже якась заїжджена пластинка виходить.... хотілось би цитати з Святого Письма, а не думки хто був поганим папою....

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви читайте "Дії святих апостолів" і бачитимете. Ви спрощено все сприймаєте, звертаючи увагу лише на те,- кому казав (а не на те,- чи робили інші те ж саме). Змоделюємо ситуацію:
    Корнилій припадає до ніг Петра, Петро його піднімає і каже: "Устань, бо я теж людина". Приміром, я подам цю цитату, як доказ, що Петро, на відміну від папи, відкидає почесті, а ви можете сказати: "Та це ж він Корнилію казав", тому папи це не стосується, і перед папою можна ставати на коліна, цілувати йому руки і цілувати ноги, як це католики і роблять".
    Якщо Гузар має що пасти (українських католиків), виконуючи цим самим пастирське служіння (як виконує,- питання інше, але виконує), то невже він знаходиться у кращому становищі, ніж апостоли, які нібито не могли пасти Ісусових овець? Почитайте,- як вони посилали Петра проповідувати, як Духом Святим христили увірувавших, як керували першими християнськими общинами. Петро думаєте усіх пас? Та багато християнських общин (особливо серед поган, де проповідував Павло), Петра і не бачили і не чули! А ви тут намагаєтесь когось переконувати, ніби вони не мали кого "пасти".... У Писанні шукайте відповіді, а не у вирваній з нього цитаті. :)
    Ви знову вириваєте з контексту цитату. Пастир дійсно один, але не папа, а Ісус (інші можуть бути підпастирями, пасучи Ісусових овець під Його керівництвом) Ісус тут, як про Пастира,у словах, які ви навели (один пастир) казав про себе, а не про Петра:
    "І знову промовив Ісус: Поправді, поправді кажу вам, що Я двері вівцям... Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде... Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці.Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають. Як Отець Мене знає, так і Я Отця знаю, і власне життя Я за вівці кладу.Також маю Я інших овець, які не з цієї кошари, Я повинен і їх припровадити. І Мій голос почують вони, і буде отара одна й Один Пастир!" (дві отари (юдеї і погани) увіллються в одну кошару) під Ісусовим керівництвом). І САМ ПЕТРО ВЖЕ ПІСЛЯ ВОЗНЕСІННЯ ІСУСА ПИСАВ ПРО НЬОГО: "Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися. Ви бо були як ті вівці заблукані, та ви повернулись до Пастиря й Опікуна ваших душ."

Останнє редагування: 26 тра 2009
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну шо я можу сказати.... понесло вас...... без коментарів. Нема змісту коментувати вигадки.

А цитатки не знайшлося... абідна... стільки слів, страстей, а підтверження у Святому Письмі нема....

Що до Петра і хто кого послав....
    Хіба це є важливе? Хіба Петро усвідомлював те, що йому говорив Ісус? Та Петро навіть чути не хотів, що Ісуса буде страчено!!!! Ісус бачив те, чого Петро не бачив.
    Що тут дивного?
    Томуще раз:
    не відкидайте з Біблії слова, адресовані ап. Петру: паси мої вівці!

Уявлення про події, про віру повинні бути такими, щоб ніде не суперечили у Святому Письмі - такий у мене принцип.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ну хто би казав....:))) Пошукайте цитати про: лімбо, чистилище, целібат, хрищення немовлят, використання ікон, священиків у Новому Завіті, молитв до людей і ангелів і т.д і т.п. і прийдеться відкинути 70 % вчення католицизму. ТОму я питаю:
    Апстоли не мали що пасти? Гузар має, а вони не мали? о_О
    А пр вигадки щодо цілування ніг папі читайте тут більшими буквами (бо ви лише свої повідомлення УВАЖНО читаєте):

"Чолобитню складається Папі, цілуючи йому ноги, бо, як сказав Св. Павло: "Які гарні ноги тих, що благовістять добро!" (Рим. 10, 15). :crazy:
    http://www.promin-lubovi.narod.ru/public/7/pub7st1.htm
    :haha: Все. З мене досить. Пішла я спати.;)

11. Зануда

Зануда така зануда

Ця традиця залишилась у середньовіччі. Часи тоді інші були і форми спілкування, почитання і поваги також. Раніще і жінки чоловікам руки цілували, а тепер вже ні. Все тече, все міняється, але повага і авторитет залишається.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

І панєсло.... в стору... куди очі глядят, лиш би драпу дати від питання... :haha::haha::haha:

ви про хрестові походи забули....:crazy:

13. Нецікавий

чого ,ще це даремно гадав, якщо Святий Дух живе в вас, то чого б я даремно так гадав. о тож ви би в Дусі і просвіщали...

та ну)))) , чого ж нам ігнорувати, я приймаю ці слова , та Ісус єдиний пастир, а пап 200 мінімум, а в посланні апостола Петра, що я вам вже говорив і Даяна нещодавно написала( 1-е Петра 2:25) Петро не про себе пише ,якщо ви зауважили а про Ісуса.
    Чи може в Біблії десь є слова що Петро передає своє пастирство папі???
    чи може в Біблії є такий титул ,як "Папа -Римський " якщо є то підкажіть?
    ну попас Петро вівці, а далі що?? покажіть слова де він передав пастирство Папі-Римському. де у писанні є ці слова?

де написано, що він це зробив до наступного зішестя?
    подавайте циттати...

що ви постійно свою мівіну вішаєте?))))) ой не магу))))))):))):haha::haha::haha:

ви ж точно цього не знаєте, то нащо ж ви таку відповідальність на себе берете????

14. Нецікавий

Уявлення.......:crazy:

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви ж знаєте про різні дари Святого Духа?
    Найкраще просвіщатися читаючи Біблію, святих отців і історію становлення Церкви.

Дійсно, що далі?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви неправильно ставите питання, вкорінь!

Ісус проповідував, всі увірували?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а про Трійцю є таке слово? Покажіть.

18. Нецікавий

я вам задав вище низку питань , відповісте на них , тоді і я на ваші відповім))

19. Нецікавий

Ів. 14:26

Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім'я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я вам говорив.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

як пафосно... як вміло.... А Церкву Ісус створив до якого часу? поки жив ап. Петро (ну раз "на тобі збудую", а Петро помер у 67 році). Знайдете цитати?

От до чого призводить самоучительство....

Нема змісту далі вести дискусію, вам важливо скласти враження до себе, що ви праві, а не пізнати істину....

а де твій аватар? :)