"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

напевно таким самим чином як дізнались думку Павла( ви ж писали)

ви як цитуєте то хоч посилання давайте будьласка( Як. 3:11-12)

обгрунтуйте, що ви мали на увазі

"З одного джерела не може текти водночас солодка і гірка вода"
    на данний момент , як це стосується теми.....??

не покидайте...:cry: :give_rose:

Останнє редагування модератором: 24 тра 2009
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо, критикуючи конфесію, "свого ближнього", ми не вказуємо де ж насправді є правда, то наша критика буде марною, пустою...
    -Чи можна сказати, що католики є неправі, дивлячися на життя Івна Павла ІІ...?
    -Чи можна сказати, що православні неправі, тримаючи в руках Біблію, яку переклав православний отець І.Огієнко....???
    -Чи можна сказати, що пртестанти неправі, коли Слово Боже, через Мартіна Лютера у свій час стало доступним багатьом простим людям...????

Я думаю, що не варто шукати правди в якійсь конфесії, бо правда є тільки в Ісусі Христі!!! Я раніше не розумів, що означає "правда в Христі". А тепер з власного досвіду можу сказати, що це щоденне життя з Ним, спілкування з Ним через молитву і читання Слова.
    Це живе спілкування з Ісусом Христом може мати як католик, так і православний, так і протестант..., а може і не мати ніхто з них, а лише називатися таким... і вести постійні війни доводячи, що "його віра" є найправильнішою...:)

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

... після того, як почне вірити Йому, а не конфесії.

4. Нецікавий

можна , бо мала закваска заквашуэ все тісто.....

а ще: Откр. З:14-16 також дає нам розуміння, якими можуть бути церкви.

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дотеп, даруйте, недотепний. Думаю, пані ще впевніться на власному досвіді, що є різниця бути на другому чи восьмому місяці. А ще відкрию таку для пані новину, що блаженнейший Любомир Гузар керує Католицькою конфесією в Україні. Думайте, робіть висновки. Інакше мені теж буде нецікаво.

Нічого, життя ще навчить. А мені це точно вже нецікаво, розповідати де море.

P.S. Панове форумляни, може обговоримо щось більш гідне того? Наприклад, знову, як і в апостольські часи, Церква мусить тримати удари від атеїстов і недовірків. Чи витримаємо зараз?

Останнє редагування: 25 тра 2009
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ну і який місяць відповідає "наполовину вагітна" ? 4,5 ?:))) Мова йде про ФАКТ, а не терміни!
    А чого ж ви самі так утікаєте від тих висновків, не кажучи: пастир він чи не пастир?;) Ви ж не кажете, що римський єпископ з одного боку ніби папа, а з іншого боку ніби й не папа. Може хочете сказати, що Гузар трохи пастир, а трохи ні? Чи може то залежить від терміну правління (як факт чи не факт вагітності). Якщо має кого пасти, то так і скажіть,- ПАСТИР!
    Ну то розповідайте про лімбо або чистилище.
    Таке враження, що ви цю гілку не читали, а зазирнули. Тому наведу вам один з прикладів "моря". Воно багато разів показано і пояснено у Новому Завіті і дуже коротенько викладено наприклад на стор.3 у пості 43.
    Потім "де море" пояснили отці церкви на стор.34 у пості 675.
    Думаєте короткозорим це помогло? :)
    Це важливе питання. Треба обговорити. Особливо про недовірків, які відкидають як Письмо, так і пояснення нібито шанованих ними отців церкви (коли ці пояснення не співпадають з конфесійними вигадками), і бояться як заперечити, так і визнати їх пояснення :)

Останнє редагування: 25 тра 2009
  7. Нецікавий

атеїсти напевно швидше покаються і недовірки, бо вони не "теплі"

Матв. 21:31
    31. ..................... Поправді кажу вам, що митники та блудодійки випереджують вас у Боже Царство.

такщо важливо би було поговорити про тих хто думають , що вони вірять.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Або ми потерпимо, або прийдеться терпіти іншому форуму.:haha:
    То вже на розгляд модератора.
    :banned:

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо за словами Даяни і Нецікавого, Церква - це ВСІ християни (конфесійні і позаконфесійні), то чого вони критикують і нелюблять католиків??? Це виглядає, як мозахізм, нє?:haha:

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви про Аксакала?
    :) То була адекватна відповідь на допис Аксакала. А про любов-нелюбов до католиків тут ніхто не розповсюджувався. Розглядається їхнє вчення у світлі Писання.
    Доречі, Миху, Аксакал вам знайшов ще одного пастира,- Гузара. Таких кардиналів-пастирів у світі багато. Ми потроху наближаємось до відповіді на питання про підпастирів, після того, як ви остаточно визначитесь з кількістю пастирів.;)

11. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Вашої особистої інтерпретації Писання:pardon: Блаженний ото тут всіх називав лицемірами, хто незгоден був з його інтерпретацією.:haha:

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

:mocking: "Бла-бла-бла".... а відповідей уникаємо, нє?:)
    Вкотре повторю (тепер для вас):
    На стор.3 у пості 43. наведена інтерпретація апостолів.
    На стор.34 у пості 675 цю інтерпретацію підтверджують отці церкви.
    Питання: ви згідні з поясненнями шанованих вами отців церкви, чи у вас ваша особиста інтерпретація?

Яка у вас буде інтерпретація стосовно того, - скільки є пасторів і чи виконували апостоли пастирське служіння.

Яка у вас буде інтерпретація стосовно того, - скільки є посередників між Богом і людьми і чи являються священики тими посередниками.;)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм.......... Даяно, Гузар - пастир всієї Церкви? (про що ми доречі і говоримо від початку) Чи у вас є непереборне бажання всім голови баламутити?

14. Нецікавий

судите по собі???? міряєте когось з собою??))))))))

ми християни, якже ми можемо не любити католиків, ми всіх людей повинні любити.)))))))))

так ви повинні відчувати дію Святого Духа в католицькій церкві( ну і в собі звичайно) і порівняти наприклад з євангелізаційним проповідницьким служінням, якщо ви в Дусі і при світлому розумі, то ви мали би розрізняти де правда а де ні.

а також ви мали би бачити результат вашого служіння Богу, чи приносите дійсно ви ті плоди Господу, які б мали приносити по тому що написано.....

тільки до свідків не ходіть бо там нема Святого Духа, там діюча сила)))

Останнє редагування: 26 тра 2009
  15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та вже всі були свідками, як ви баламутили про пастирів:то один, то два, то багато, то знову два,а тепер вчепились: то всієї церкви, то частини..... А Писання говорить про одного пастира - Ісуса (10 розділ Івана.) Про інших пастирів Писання не згадує. Це не значить, що крім Ісуса ніхто не виконував пастирської роботи і не пас Його овець. Але при Одному пастирі інші можуть бути лише підпастирями. Отож апостоли, як підпастирі Ісуса, пасли його вівці, організовуючи у різних містах християнські громади, на чолі яких були наглядачі (єпископи) і старійшини (пресвітери). І, посилаючи Петра з Іваном проповідувати у Самарію (Дії 8:14), апостоли тим самим також виконували своє пастирське служіння. Організовані ними общини інколи ототожнювали себе з котримось з цих апостолів. (община Павла, община Петра (Кифи) і т.д., на що Павло говорив: "А кажу я про те, що з вас кожен говорить: я ж Павлів, а я Аполлосів, а я Кифин, а я Христів. Чи ж Христос поділився?"
    Чогось протилежного чи інакшого від цього у діяннях св. апостолів нема.

Хто є посередниками між Богом і людьми?

16. Нецікавий

і я би хотів почути цю відповідь МИХУ:
    хто є посередником між Богом і людьми?
    дайте відповідь будь-ласка..

і скажіть вже нарешті скільки було пастирів ???

а то вже зачикались вашої відповіді.

це ж не складні питання.

чи ви може не знаєте, то можна вам підказати.... якщо вам звісно буде цікаво.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

який передав ту функцію кому?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

то всьо ваші фантазії.... вам так зручно казати, тому і кажете. А що до кількості пасторів, я вже писав, і думаю, що як я напишу ше раз, то ви все одно запитаєте ще раз.

Даяно, без паніки!
    Повторю, ми говоримо про Пастиря всієї Церкви. Ми завжди говорили про пастиря всієї Церкви.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

свербить Вам навести цитату про те, що є один посередник між людьми і Богом - Ісус Христос?
    Я її знаю.:tongue:

20. Нецікавий

о це чудово, що ви раніше почухали, а то би далі свербіло...)))))
    а папа тоді хто?

а де твій аватар? :)