"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

то ви про 12 пастирів?

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ів.10:11-16 1Тим.2(1):5

3. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

якщо ви зауважили я більше Святе Письмо просто цитую.... а трактувати часто не берус...

і не говоріть так..... бо я відповім цим місцем з писання , а ви вже собі думайте. бо мені це все нагадує таку цікаву відповідність, ух подаю жостку цитату....

Ів. 8:39-41

39. Сказали вони Йому в відповідь: Наш отець Авраам. Відказав їм Ісус: Коли б ви Авраамові діти були, то чинили б діла Авраамові.

40. А тепер ось ви хочете вбити Мене, Чоловіка, що вам казав правду, яку чув Я від Бога. Цього Авраам не робив.

41. Ви робите діла батька свого. Вони ж відказали Йому: Не родилися ми від перелюбу, одного ми маєм Отця то Бога.

Ин. 8: 44
    44. Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді.

тут ми здогадуємось, хто батько інквізиції..., і лжепап???

Останнє редагування: 22 тра 2009
  4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

згоден, але на мій погляд трохи різкувато:)
    Але з іншого боку різкувато чи ні думати над цим дехто не буде:)

5. Нецікавий

а чому ви вирішили що я суджу, якщо я Словом Божим
    викриваю і докоряю темряві, у якої не може бути нічого спільного з світлом

Я ДОКОРЯЮ. почитайте)))))

Еф. 5:8-14

8. Ви бо були колись темрявою, тепер же ви світло в Господі, поводьтеся, як діти світла,

9. : бо плід світла знаходиться в кожній добрості, і праведності, і правді.

10. Допевняйтеся, що приємне для Господа,

11. і не беріть участи в неплідних ділах темряви, а краще й докоряйте.

12. Бо соромно навіть казати про те, що роблять вони потаємно!

13. Усе ж те, що світлом докоряється, стає явне, бо все, що явне стає, то світло.

14. Через це то й говорить: Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!

"бачимо" ----змінив на "здогадуємось" так мягше....))))

Останнє редагування модератором: 23 тра 2009
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

супер!!! як ми вміємо підтасовувати факти. Те, що Ісус говорив юдеям, книжникам, ми гарно повішали ярлик на тих, хто жив у середні віки. Лиш би свою гіпотезу підтвердити, будь-якою ціною.

Ви вже судите, бо називаєте темрявою те, в очах Божих, МОЖЛИВО не є власне темрявою.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

НЕ має значення, чи мягше, бо декотрі католики не знають, чи була страта інквізицією людей порушенням заповіді "Не вбий" або "Любіть ворогів своїх". Вони припускають, що МОЖЛИВО в очах Божих це було СВІТЛО!

Заповідь "НЕ ВБИЙ !" (ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ)

http://forum.lvivport.com/attachment.php?attachmentid=1451&stc=1&d=1243020357

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

не проконсультувавшись у Даяни, можливо і так.
    Даяно, а те, що первинець фараона зазнав смерті, було що? світло, чи темрява?
    чи ваша мораль вища? чи може ваші дороги - Його дороги?

не проконсультувавшись у Даяни, можливо і так.
    Даяно, а те, що первинець фараона зазнав смерті, було що? світло, чи темрява?
    чи ваша мораль вища? чи може ваші дороги - Його дороги?

На відміну від Вас, Авраам не ставив Богові тести власної моралі, а повів сина для приношення жертви. БЕЗУМОВНА віра в Бога, а не то Бог міг, а те не міг. Шо Ви можете знати?:)

9. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я ніяк не захищаю того, що показано на картинці, але Даяно,там замість мішеней хтось живий?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як же ваші 12 пастирів?

То не важливо, головне виваляти у болоті, а там доводь, що ти не кінь.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ні. Це просто навички оволодіння зброєю (заняття).НАпевно освоєння нового релігійного ритуалу з допомогою знаряддя убивства.
    Я не писала про дванадцять пастирів. Я писала, що пастир один (Ісус), а апостоли - підпастушки. Якщо ви заперечуєте, то вкажіть номер мого посту. Ви ж писали, що ніби у Біблії пише, що пастирів два : "один на небі, інший на землі), маючи на увазі очевидно Ісуса і папу. Коли я попросила подати цитату, ви визнали свою помилку. Так от, повторюсь (стосовно "намісника Бога на землі" чи вигаданих новозавітніх священиків як "посередників") : "Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус".

12. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

А що, коли мене вчили в дитинстві користуватись ножем, то я конче маю ним когось вбити??? Чи якщо я вчилась стріляти в тирі, то я конче маю стріляти в когось???

• Подобається Подобається x 1
  13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ніж використовується у різних цілях, тому ви праві, що його використання дійсно не говорить про те, що ви написали. Пневматична гвинтівка у тирі також розрахована на інше. І навіть мисливська рушниця (здатна убити людину) розрахована на інше. Але бойовий пістолет, розрахований на ураження людей, - це вже інша справа, і нмд це не забавка для т.з. священослужителя.
    У людей різне поняття заповіді "Любіть ворогів своїх", тому священики це можуть трактувати по-різному: один казатиме, що це просто спорт (не дивлячись, що зброя бойова), інший казатиме, що себе не захищатиме зброєю, але стрілятиме у кривдників інших, а ще хтось казатиме інше ...
    http://www.ren-tv.com/news/society/3234-2009-05-04-07-01-40
    Якщо для вас священик з бойовим пістолетом у руці - звична справа, то ви теж маєте право на такий погляд.

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Християнство - не рожева водичка, і не мікросуспільство, чи комуна, де всі члени тільки те й роблять, що намагаються ощасливити свого члена, в такому разі воно було б непривабливе, просте, нудне, раціональне, зрозуміле, та і мало кому потрібне... Ми є всілякі - від миролюбивих монахів, відлюдників, молільників філософів і Богословів, і до хрестоносців, скаутів та інквізиторів, подобається це комусь чи ні...:pardon:І Церква називається воюючою, церковнословянською точніше - воинствующей...:)
    А щодо Церкви з точки зору православної людини мені, наприклад, подобається Соловйов, і його бачення http://www.vehi.net/soloviev/vselcerk/index.html ,там в другій книзі і про камені Церкви, і про папство, хоча в православ"ї існують і автори антикатолицьких катехизисів, і "дерева церков"...:)
    Для цитування Біблії є гілка, де ви зможете викласти улюблені рядки, а підшукувати рядки, виділяти їх іншим кольором з метою співвідносити деякі рядки з вченням Церкви - справа невдячна, і на мій погляд, непотрібна... Сьогодні ви думаєте так, а згодом ваша думка зміниться...

Останнє редагування: 23 тра 2009
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

"підпастушок" - такого навіть слова нема в українській мові, я вже не говорю про те, що у Біблії такого теж нема. Це є звичайна ваша чергова видумка, не підтверджена Святим Письмом.
    На мою думку, Ісус Христос є Главою церкви, постирем є той, до кого Ісус сказав: паси мої вівці.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну як же?
    Не ви писали, всім дванадцятьом Ісус казав пасти вівці?

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви недавно казали, що Біблія пише, неначе є два пастира:один на небі а один на землі. Не заспокоїлись зі своїми непідтвердженими Святим Письмом черговими видгадками? Я кажу, що є одни пастир. На ваше питання відповім після того, як ви чітко скажете: скільки пастирів (один, два, три,... багато).

Останнє редагування: 23 тра 2009
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо говорити так, як написано у Святому Письмі, то пастирем є Ісус Христос до того моменту, коли він пастирство не передає ап Петру. Надалі, Ісус є Глава Церкви, а ап. Петро пастирем. (все згідно писання)

19. Нецікавий

мало того :
    це стосується і теперішніх католиків і всіх хто вірить, але ділами відрікається. (тут в Ів. 8:39-44 акцент робиться на "діла",
    а ви сразу про бірки і ярлики))

46. Що звете ви Мене: Господи, Господи, та не робите того, що Я говорю?

47. Скажу вам, до кого подібний усякий, хто до Мене приходить та слів Моїх слухає, і виконує їх:

48. Той подібний тому чоловікові, що, будуючи дім, він глибоко викопав, і основу на камінь поклав. Коли ж злива настала, вода кинулася на той дім, та однак не змогла захитати його, бо збудований добре він був!

49. А хто слухає та не виконує, той подібний тому чоловікові, що свій дім збудував на землі без основи. І наперла на нього ріка, і зараз упав він, і велика була того дому руїна!

я виділяю, кольором ці рядки, які конкретно стосуються теми, думка може і зміниться, але писання не може бути порушеним. ))))))

20. Нецікавий

Ів. 21:16
    І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш Мене? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси вівці Мої!

Слава Господу, який у мить допоміг відповісти на це:
    "(все згідно писання)" Ох!!!!))) і цікаво виходить по вашому, а ле ще цікавіше виходить по писанню:
    дивітся 1-е послання апостола Петра, було написане після євангелії від Івана. після того як був розпятий Христос:
    І що ми читаємо у 1-шому ПОСЛАННІ СВЯТОГО АПОСТОЛА ПЕТРА

1 Петр. 2:23-25
    23. Коли був лихословлений, Він не лихословив взаємно, а коли Він страждав, не погрожував, але передав Тому, Хто судить справедливо.

24. Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися.

25.: Ви бо були як ті вівці заблукані, та ви повернулись до Пастиря й Опікуна ваших душ.

це послання АПОСТОЛА ПЕТРА.

то скільки є пастирів Миху ??? і про кого тут каже апостол Петро ?

а де твій аватар? :)