"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А на чолі стояв представник церки.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

О... багато. І благословляли на війну з фразою "Ідііть, воюйте, бо з вами Бог" солдатів ворогуючих сторін т.з. священики. І ті, хто організовував хрестові походи і інквізицію, теж думали, що вони християни.

4. Зануда

Зануда така зануда

Питання не у кількості жертв, хоча це також важливо принаймні заради справедливості, а у меті, історичному контексті і засобах. Перебріхувати історію заради гостроти сюжету художнього фільму чи роману то є одне, а використовувати це як аргумент і оперувати, як достовірним фактом, то є зовсім інше.

Уявіть собі. Саме так і вважають.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм.. . Мета виправдовує засоби? Десь це я вже у совітів (і нацистів) чула. Ну що ж... кожному своє...

6. Зануда

Зануда така зануда

Бруно не спалили. Жаль вас розчаровувати, але він не горів на вогні інквізиції. Це черговий міф.

Це ви у мене таке вичитали?

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ні, висновок робила. Вважатимемо його неправильним. ("Питання не у кількості жертв, хоча це також важливо принаймні заради справедливості а у меті, історичному контексті і засобах.)
    Десь чула таке:
    - нацисти боролись можливими для цього засобами у тому історичному контексті за "новий порядок" у світі, де не мало бути місця для ганебного більшовизму.
    - більшовики більше знищили людей ніж нацисти.
    (Не зрозуміла слів "жаль вас розчаровувати"). Хоча кількість спалених (при умові доведення зворотнього) зменшиться на одного чоловіка, все ж таки,- не могли би ви дати посилання на ту католицьку статтю, де ви це прочитали?

Останнє редагування: 21 тра 2009
  8. Сергій аспірант

ы як же його стратили?

9. Зануда

Зануда така зануда

Немає жодного документу, ніякого свідчення, опису і спогаду сучасників (як прихильників, так і противників), що страта відбулась. Правдоподібно він був ув"язнений у монастирі свого ордену до кінція життя.
    Коли стратили Ваніні (ще один філософ безбожник )в Тулузі в 1619 році, про це писали всі, різні видавництва описували цю подію, а про Бруно ніхто нічого не написав, притому, що у багатьох енциклопедіях говориться, що страта була публічною і навіть вказується місце. Чому ж тоді ніхто нічого не писав, не публікував і не згадував?
    Інквізиція передала Бруно губернаторові Риму з проханням, щоби кара не означала ані скалічення, ані смерті. Подальша доля Бруно в принципі не є очевидною, але опираючись на ті дані, які вдалось знайти, виникла гіпотеза, що Бруно не спалили на вогнищі.

Останнє редагування: 21 тра 2009
  10. Сергій аспірант

Про Гуса доказів більше. Чому ж стратили його та його прихильників?
    Яку бути із знищенням євреїв під час Хрестових походів?

Ви можете дати зсилку звідки взяли дані про смерть Бруно

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Занудо, ну як так? Ви спалили стару добру пластинку Даяни, вона ж була фоновою музикою до виступів про інквізицію!
    Доречі, як там Заповіді? Не свідч лживо на ближнього свого? Знову осічка, забув катехизм Даяни: Десять Заповідей вже нема, старозавітній Закон не діє.... значить можна свідчити.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Як же ви тішитеся, що є НЕДОВЕДЕНА КАТОЛИЦЬКА ГІПОТЕЗА, за якою численні кількості жертв інквізиції вашої церкви можуть бути меншими на одну людину. Як мені вас шкода....:sad:

13. Сергій аспірант

Паны зануда не привела зсилок на жодне шановане історичне джерело, сподіваюсь що це тим часово. Насправді немає доказів за що його засудили. В будь якому випадку силові методи боротьби з інакодумцями не є приянятними для християн.
    і діяльність Інквізиції аргумент не на користь церкви. згоден що не все що пишуть
    про Інквізицію є правдою, але факт її існування і діяльності залишається фактом.
    Ніхто чомусь не задумувався чому Бруно і Ваніні виступили проти церкви.
    Виникає ще одне запитання - чи було Апостолам дано право карати відступників? застосовувати до них силу? Чи є хоч одне біблійне обгрунтування інквізиції.

Дивно шо церква не вчиться на своїй історії- Ватиканський архів досі залишається закритим - що станеться коли він стане доступним науковцям?

14. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

глуха відмазка)))) зато по написаному.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чекайте... ви тут про Бруно оди співали....

16. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

любі друзі)))))
    у мене думка, я думаю , вона вже у когось виникала....

Є такий собі "католицький ланцюг"---Ісус---Петро---Папа1---Папа2---Папа3---.....Папа50----.....Папа1(Інквізиція)--- Папа2(Інквізиція)--......Папа 100-------Папа101........ ----Теперішній Папа

Тепер питання до Миха і католиків.

Нехай була собі та інквізиція.., вже нічого не зміниш , АЛЕ яким чином РУКОПОЛОЖЕННЯ інших пап, " проканало" через інквізицію , яка дійсно була в заблуждінні, вбивала, катувала і карала....

І ми знаємо що по писанню
    2 Кор. 6:14-15
    14. До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?

15. Яка згода в Христа з белійяаром? Або яка частка вірного з невірним?

То поясніть мені як "ТЕМРЯВА" могла РУКОПОЛОЖИТИ "CВІТЛО" ???

чекаю коментів усіх)))))

тепер Ода про то як "зло" породило "добро"........))))))))

оооо і ще по темі місце з писання нам думаю усім знайоме:

Матв.7:15-18

15. Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас у одежі овечій, а всередині хижі вовки.

16. По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків?

17. Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі.

18. Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити.

а тут факти мало помагають , тут простою логікою і простотою писання можна щось пояснити, а так самі бачите як важко))))))

Останнє редагування модератором: 23 тра 2009
  17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тут і ще одне питання,- як пояснити спадкоємність рукоположення: папа1---папа2 ---папа20---папа30.., коли у цьому "ланцюжку" були лжепапи?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну а як Юда міг поцілувати Ісуса? Як Сатана через ап. Петра говорив до Ісуса?
    Наприкінці віків сатана зайде у Церкву. Бо зараз понад 200 течій, які називають себе правильні, і від того, що стане 201, нічого не зміниться.
    Диявол постійно діє проти церкви.

Як могло статися, що у спільноті Ісуса, який все знав наперед виявилися зрадники?

• Подобається Подобається x 1
  19. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Ну це ж не я вигадала про безперервну спадкоємність рукоположення пап, плюнувши на факт періодів лжепап.
    2. сатана не наприкінці віків зайде. Спочатку було відступлення, де він зайшов через "лютих вовків"(Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть... Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою...Дії 20:29) після того, як відійшли апостоли, а наприкінці, згідно з пророцтвом, засяде у храмі Божому "Бо той день не настане, аж перше прийде відступлення, і виявиться беззаконник, призначений на погибіль, що противиться та несеться над усе, зване Богом чи святощами, так що в Божому храмі він сяде, як Бог, і за Бога себе видаватиме.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно, не Ви.
    Я підозрюю, що це є у Святому Письмі, Наприклад у Старому Завіті. Там теж були священики і теж була процедура вибору головного равина. Почитайте і розкажіть нам, а ми послухаємо, почитаємо.

а де твій аватар? :)