"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

тут лишеється побажати тільки....

1 Cолун. 5:21

Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Прально. Нехрищених дітей у пекло - значить "адабрямс", у Лімбо, - тоже адабрямс, у рай - ще ліпше ! шо скажут - в то і павєрім.Куда партія пашльот - туда і пайдьом, хоть у хрестовий паход, хоть у інквізітари.

1. ("Ти - скеля"). Скільки є скель: одна чи дві?
    2. ("І ключі тобі дам...") Що ви розумієте під "ключами"?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ключ
    Осевой символ, включающий в себя власть и возможность все открывать и закрывать, связывать и освобождать. Ключ также означает освобождение, знание, тайны, инициацию. (Словник символів)

• Подобається Подобається x 1
  4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ок. Нарешті на це питання отримала відповідь. Хоч і кожен словник (у т.ч. Вікіпедія) по-своєму тлумачить це, але, як я зрозуміла,- з тим визначенням ви згідні. Символіка слова "ключ" у словниках різноманітна і обширна. Хотілось би своїми словами. Ви згідні з тим, що у біблійному контексті ключі - це інструмент, який відкриває Царство Небесне, а відкриття дверей до Ц.Н. здійснювалось шляхом передачі знань про Христа, проповідування, а отже знання і проповідування і є тим ключем. Але не сказано "ключ", а ключі. Чому? Значить їх було більше. Але менше з тим,.. мене цікавить ваша думка: Якщо ви згідні з тим, що ключами були Христова наука і проповідування, то чи володіли цим інші апостоли?

"Ти - скеля". Скільки було скель: одна чи дві?

А тепер відповім на ваші питання.
    Я висловлю думку, з якою напевно ніхто не буде згідний. Це моя особиста думка, яку я не збираюся відстоювати і доводити і вважати істинною, тому прошу доведень зворотнього не робити. Я думаю, що усе християнство - це "отара", яка шанує над собою спільного Пастира - Ісуса. Спочатку стадо трималося купи. Але у стадо проникли "вовки люті", зробили відступництво і повели стадо так далеко, що воно і не чуло голосу пастира. Деякі вівці по групах почали повертатись на голос пастира, і ніби пішли в одному напрямку, але різними дорогами, спотикаючись при цьому. Цей шлях і досі не подолали, але і "вовки люті" (сили адові) їх не перемогли. Прийде час (можливо у Ц.Н.) - і буде одне стадо і один пастир. Чітких ознак "правдивого" стада у розумінні конфесії (особливо у католиків, зважаючи на їхню історію і метаморфози віровчення) я не бачу.
    А це, неначе батько, який ПРИ НАГОДІ (а така нагода була дуже важлива з огляду слів Петра: "Ти - христос, Син Бога живого) пояснює сину якийсь виховний момент, який потім закріплює з усіма дітьми.
    І накінець питання: Як ви ставитесь до "отців церкви", які відкидали першинство Петра?
    (точка зору православних:
    http://www.christian-spirit.ru/v50/50.(11).htm
    http://www.christian-spirit.ru/v51/51.(13).htm )

Останнє редагування: 20 тра 2009
  5. Нецікавий

хороша думка. все нібито логічно.

про ключі---цікаво.

а от ким являється Папа, ви вже розібрались Миху?

глава християнської церкви чи пастор християнської церкви чи ще хтось?

Останнє редагування модератором: 21 тра 2009
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні не згоден.
    Ви вислухали те, що я написав, ніби погодились і тут же дали своє визначення.

Ключ
    Осевой символ, включающий в себя власть и возможность все открывать и закрывать, связывать и освобождать. Ключ также означает освобождение, знание, тайны, инициацию. (Словник символів)

перше
    Ключ не є проповідування, то ви придумали і придумали для того, щоб задовільнити своє бачення, свою теорію. В жодному словнику ви не знайдете, що ключ - це є проповідування. Не сприймаю.
    друге
    Ключі - це не наука. Наука - це ще не знання, це процес. А знання - це ключ. Знову я з вами не згоден.

Що далі?

головним Єпископом, наслідником апостола Петра - скелі, на якій збудована церква.

7. Нецікавий

Шось не вяжиться......

Євр. 6:20
    куди, як предтеча, за нас увійшов був Ісус, ставши навіки Первосвящеником за чином Мелхиседековим.

Петр. 2:25
    Ви бо були як ті вівці заблукані, та ви повернулись до Пастиря й Опікуна ваших душ.

А ЩОДО ПАПИ. (для католиків )

Папа римский (римский понтифик (лат. Pontifex Romanus), или верховный суверенный понтифик (Pontifex Maximus)) — в международном праве — суверенная персона исключительного свойства (persona sui generis), поскольку одновременно владеет тремя нераздельными функциями власти:
    1.Монарх и Суверен Святого Престола,
    как преемник Святого Петра (первого римского епископа) —2. глава Римско-католической Церкви и её верховный иерарх,
    3. суверен города-государства Ватикан. Полный суверенитет Папы Римского, как монарха Святого Престола, сохраняется за ним вне зависимости от наличия территориальных владений.

Титули Папы Римского:

Епископ Рима, викарий Христа, преемник князя апостолов, верховный первосвященник Вселенской Церкви, Великий понтифик, [Патриарх Запада], Примас Италии, архиепископ и митрополит Римской провинции, суверен государства-города Ватикан, раб рабов Божьих.

викарий--заместитель

цікаво, а чи було у Ісуса стільки цікавих титулів.......:)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що не вяжеться і де?

ваше питання від заздрощів;)

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви посилаєтесь на тлумачення поняття "ключ" одного з багатьох словників. У юдеїв (якими були апостоли) ключ символізував народження, у інших народів - інше. Тому цікаво, як ви це переводите у релігійну площину на практиці. "Знание" и "тайны" не підходять до вчення Ісуса і таємниць Ц.Н.? Тоді поясніть:
    1. що ви під цим розумієте, і опишіть,- як на практиці відкривались тими ключами двері у Ц.Н.
    2. чи мали такі ключі інші апостоли і чи відкривали вони ними людям двері у Ц.Н.?
    3. Як ви ставитесь до тих "отців церкви", які відкидали першинство Петра?
    4. "Ти - скеля". Скільки було "скель"?

А чому ви подумали, що Нецікавий заздрить тим, які на прикладі декотрих (Мт.23:4-12) люблять почесті у вигляді не лише титулів, але й епітетів (преподобний, пресвятєйший, всечеснійший і т.п.) ???

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не вважаю, що тут йдеться про металеву заготовку заточену під певні зубці.

тут мається наувазі символічне значення і про символіку я вам написав. Ви ж намагаєтесь до символіки ключів придумати свої значення для того, щоб виправдати свою теорію, а воно ніяк не вяжеться. Проповідування - не може бути ключем, то чисто ваша видумка, як і наука.

Даяно, та Бог з цією правдою, придумайте щось таке, щоб не соромно було повірити.:haha:

Даяно, ну ви мене просто смішите тим питанням. Я не хочу нічого видумувати і складати теорії, я просто відкриваю Біблію і бачу, що ключі від Небесного Царства Ісус дав апостолу Петру і тільки. Я бачу у Святому Письмі Ісус будує Церкву і тільки на Петрі і більше ні на кому і то не залежить, чи я знаю як на практиці воно, чи не знаю. Я просто довіряю Божому Слову.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

- Символіка сама по собі - мертва, якщо не відображається діями (обрядами, вчинками і т.п.) Адже "пасти вівців" - це теж символіка, але за нею щось стоїть, нє?
    - Як ви ставитесь до тих "отців церкви", які відкидали першинство Петра?
    - "Ти - скеля". Скільки було "скель"?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

такого у Біблії нема ніде, якщо ви мені то знайдете - повірю.

ніяк.......................

я знаю про одну, та якщо знайдете у Святому Письмі, що дві - повірю.

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ніяк неможливо. Це уникнення відповіді. Або підтримуєте, або заперечуєте написане ними.
    Гарно написано. Напишіть великими буквами ще таке: "Я не хочу нічого видумувати і складати теорії, я просто відкриваю Біблію і бачу, що нехрищені діти спочатку були у пеклі, потім - у лімбо, а потім - у раю. А ще бачу про чистилище, непомильність церкви і папи, хрищення немовлят, молитви до людей і ангелів, бачу освячення помешкань і целібат. Я просто довіряю Божому Слову "
    :)))

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та Бог їм суддя.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та вас ніхто не змушує судити. Згідні з їхніми запереченнями чи ні? (бо від цього залежить ставлення до СП у порівнянні зі Святим ПИсьмом).

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, Даяно, мені просто вже нецікаво. Ви вже тричі виводите свою власну теорію і тричі я переконуюсь, що вона немає жодного підгрунтя і в дискусії приходить до краху.....

ви ж знаєте мою позицію.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не моя власна теорія, а позиція УСЬОГО християнського світу (крім католиків) і шанованих вами "отців церкви" . Різницю відчуваєте? :mocking: І підгрунтя для неї - біблійні підстави. От лише питання це у Писанні спірне, тому я схиляюсь до одних аргументів, а ви - до інших (які на думку решти християнського світу приводять до краху). Ваша позиція мені зрозуміла. Це нормальне явище. Але я про отців церкви питала тому, що католики прирівнюють т.з. СП до Біблії. От і виходить, що вони вибирають з тих праць лише те, що "на руку" їхній конфесії. ТО як у такому випадку можна прирівнювати СП до богонадхненого Слова Божого, у якому немає єресі на кшталт целібату, чистилища, лімбо і інших вигадок, у які так свято вірять католицькі миряни, сліпо довіряючись не Слову Божому, а догматикам конфесії, яка своєю історією зганьбила Ісусове вчення і християнську мораль.:sad:

Останнє редагування: 21 тра 2009
  18. Зануда

Зануда така зануда

Пршу про поганьблену католиками християнську мораль розповісти детальніше. Надзвичайно цікаво. Наперед вдячна.

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

думаю ви знаэте про що йдеться.
    Згадайте завдяки кому Ватикан отримав статус міста-держави

20. Зануда

Зануда така зануда

а де твій аватар? :)