"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

про ключі. якщо апостоли всі рівні, чому церкву Ісус будує на Петрі і чому саме йому дає ключі від Царства Небесного?

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Добре, що хоч вже не пишете, що лиш Петро міг "розв'язувати".
    Чому ви вигадуєте ВІД СЕБЕ: "маєте таку владу ЧЕРЕЗ Петра?"
    Чому ви вигадуєте, що у Мт.18:18 слова "ВАМ" - це однина?
    Що таке ключі? Скільки їх? Хто ними користувався? Все це у пості 499 і 500.
    Причому тут "Кому говорив". З такою "логікою" можна вигадати, що сказавши учням "Кому розв'яжете...." учні цю владу передали Петру. Та якби то було ЧЕРЕЗ Петра, то би Ісус це сказав у присутності учнів, мовляв "Коріться йому". Влада в однаковій мірі належить усім апостолам.
    Де ви побачили, що Ісус МАВ ВЛАДУ НАД АПОСТОЛАМИ? Це всього лиш католицькі припущеня, як і з чистилищем і лімбою. Ви ще напишіть, що Ісус у тих словах мав на увазі непомильність Петра.:)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не вигадую, це написано у Матвія 16.

Неправда, то ви самі придумали.

Ісус, давши владу ап. Петру, про що свідчить Матвія 16, сказав до всіх апостолів, що вони тепер мають владу завязувати/розвязувати.

не втікайте від питання. Кому Він дав ключі - от що головне! Дав Павлу? - ні, Пилипу? - ні, Івану? - ні. Він нікому більше не давав ключів від Царства Небесного.

Як то при чому?

А звідки ви знаєте, що він говорив це не при всіх? Я навпаки думаю, що при всіх. Прочитайте ще раз:

18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    19 І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі!
    20 Тоді наказав Своїм учням, щоб нікому не казали, що Він Христос.

Тобто, не виключено, що учні всю цю розмову чули!!!!

:haha::haha::haha:

вчитель завжди більший за учнів, але ми привикли слово "влада" розуміти трохи по-іншому, ніж це має бути у середовищі любові.

а зі всім решту ви згідні?

Неправильне судження. Суперечить Біблії.
    Петро підтвердив, але то не Петра заслуга - так йдеться у Святому Письмі, а Отець Петру виявив! І тому "скеля" не має відношення що Петро САМ то підтвердив.

Останнє редагування модератором: 19 тра 2009
  4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де там пише ЧЕРЕЗ нього, а не на рівні з ним? Ок. Я зараз теж так пофантазую. Отож, у Мт.18:18 Ісус наділив апостолів владою "звя'язувати - розв'язувати". Там пише, що ця влада ЧЕРЕЗ апостолів перейшла і до Петра, тому Ісус сказав, що Пектро теж ЧЕРЕЗ апостолів наділений такою владою. Це є доказом тього, що Петро був підвладний апостолам. Тому вони його, як підвладного собі, посилали у Самарію проповідувати (Діяння 8: 14.).А ще у тій цитаті каже, що апостоли непомильні. Гарна казочка вийшла?
    Говорячи про цитати Мт. 16 і Мт. 18 ви писали:"Бачимо, що у першій цитаті Ісус в однині звертається до Петра. У другій цитаті в однині. "
    Ви примушуєте мене відповідати на те, що я вже відповідала. Повторююсь:
    У пості 499 я відповідала :"Католики спираються на те, що Ісус це казав саме до Петра, але якщо вважати, що слова Ісуса стосуються лише тих, до кого Він звертався, то можна дійти неправильного висновку, що значна частина вчення Ісуса стосується лише тих, до кого Він говорив.Перші т.з. отці церкви, яким католики більше вірять, ніж Писанню, не вчили про першенство римських єпископів, які пізніше проголосили себе непомильними папами.
    І тому більшість з них — таких, як Оріген, Кіпріан, Августин, Іларій — відносять ці слова: «І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, — і сили адові не переможуть її» не до особистості Петра. Іван Золотоустий, каже, що Христос засновує Свою Церкву не на людині на ім’я Петро, а на вірі Петра! В чому полягає його віра? В словах: «Ти — Христос, Син Бога Живого!» А Іларій каже: «Петрові Отець Небесний відкрив те, що він мусив був сказати: «Ти — Христос, Син Бога Живого!» Таким чином, Церква базується на цій скелі віросповідання. " ....а та скеля був Христос!» 1 Кор.10:4" Те, що опису немає, що Христос дав СИВОЛІЧНІ ключі і іншим, не значить, що їх мав лише Петро, бо Іван писав:"Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг!". Тому, ви так і не відповіли на питання:
    - Що це за ключі? Скільки було їх? Кому вони відкривали двері у Ц.Н.? Чи користувався ними ще хтось крім Петра?
    Ви ж часто питаєте: А де там таке пише? Так от, - де пише, що Петро мав владу над апостолами? Отож чекаю відповідей на питання про ключі. Тоді прийдемо висновку,- чи мали апостоли такі ключі.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скажіть, Ви у змозі пояснити те, що Ви пишите?
    То поясніть, я того просто не розумію!!!

то чого ви про те пишите? Знаєте історію?

а до кого?

не викручуйтеся, використовуючи Святе Письмо.

а про вівці?

Даяно, спеціально для Вас...
    перегляньте сюжет і скажіть, той чоловік вірить в існування Бога, чи ні.

http://www.youtube.com/watch?v=9iEamVcit9g&feature=related

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм.... я чекала, доки ви зберетеся з думками, щоб подивитись на ваші уламки фраз вкупі.
    Для прикладу: Свідки Єгови кажуть, що приймати причастя повинні лише вибрані, бо лише вибраним (апостолам) Він говорив "Споживайте". От так і ви кажете: раз лише Петру сказав пасти овець, значить лише його і стосується, і виходить, ніби інші апостоли не пасли Ісусових овець.
    А ви почитайте, що про це пише Августин, Іларій, Іван Золотоустий... Ви ж їх визнаєте більше ніж Письмо. Я ж писала не про себе, а про них. А вони казали, що Ісус звертався до Петра, але слова Його стосувалися не особистості Петра, а сказаних Петром слів.
    А про вівці ви свою, непідтверджену Писанням, думку вже сказали, тому я і не питаю більше. (Що "паси вівці" - це рівнозначно "паси апостолів") А оскільки апостоли теж пасли Ісусових овець, то виходить, що вони ще й пасли самі себе. :mocking: Ось такі вигадки-припущення виходять. Тому про овець вас не питаю. А от відповіді на питання про ключі чекаю.
    Мені вже хоч трохи легше, що ви припинили писати вигадку, ніби крім Петра ніхто не міг "розв'язувати". Натомість ви придумали слово "через".
    Для прикладу: Якби влада "розв'язувати" ішла до апостолів ЧЕРЕЗ Петра,то у такому випадку Петро, а не Ісус казав би: ""Що розв'яжете на землі....". Але Ісус Сам особисто наділив апостолів цією владою, то нащо вигадувати, що вона прийшла до них через Петра? Лише тому, що Ісус сказав йому те ж саме, що і іншим?:mocking:
    Почитайте тут, як Ісус ставився до апостольської першості:
    Луки 22: 24-26.
    Марка 9: 33-35.
    Розкажіть но про ключі, аби я подивилась, чи не мали таких ключів інші апостоли.
    А в питанні про владу над апостолами я думаю, що ви зрозуміли, що то була описка.. Звичайно, що я мала на увазі Петра:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як відносити слова Ісуса сказані Юді? Теж до всіх????
    А свідки читали, але недочитали, бо сказано: "пийте з неї всі...........".
    або "хто їстиме цей хліб і питиме Мою кров матиме вічне життя" Ну поскільки СЄ не вірять у життя після смерті, то вони і не споживають.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вони вірять у воскресіння.
    до речі, щодо причастя - в катлицькій церкві віряни вживають лише хліб, а не вино.
    Останнє вживається лише духовенством.
    Обряди теофагії можна знайти у багатьох релігіях .

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вони вірять у життя після воскресіння під час судного дня, а не після смерті. І вони не споживають зовсім не тому. Там споживають "вибрані". Слова "пийте всі" відносять до "усіх апостолів" і інших вибраних, що будуть в числі 144 тис. духовного уряду Ісуса на небі, а для інших вірять у рай на Землі... але то вже для них є окрема тема, і я там про їх причастя писала.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, а вас не смущає наступне: що якщо апостоли не є вівці, то відповідно не належать ні великій кошарі, ні малій? Звідси висновок - погани!:)
    І друге, скажіть, скільки має бути пастирів? один? два? дванадцять? Що говорить Біблія? А Біблія каже: один пастир, одне стадо. Чи я щось наплутав? Виправіть.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Апостоли були на особливому становищі. І число їх було 12 - як символ влади і досконалості. Тому ніяких висновків на зразок наведених вами бути не може. Вони, як і Петро, як і кожен з них пасли овець Ісуса. І слово "пасти" ототожнювалось з "проповідувати", "виховувати". Хіба вони це не робили? Звичайно що пасли "овець". Але згідно з вашою логікою,- якщо Петро - теж символічна "вівця", то це ж не виходить, що вони і його пасли. Так само і навпаки,- коли учні посилали Петра проповідувати, то це не значить, що він проповідував їм.
    Стосовно того, що "один пастор" ви нічого не наплутали. Так воно і є, і так каже писання. Залишається лиш подивитись,- хто у Писанні цей пастор - Ів. 10:11. Всі решта: єпископи (наглядачі) і пресвітери (старійшини) були підпастушками.:)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто не вірить у воскресіння?

то неправда

і то неправда.

та послухати можна, а підтверджень ясно, що не буде..... а заява доволі серйозна.

Згоден, є така цитата, але то не єдина цитата про єдиного пастора. (я трохи слабенький у пошуку.... знаю, бачив... але от де....)

13. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

терпіти своє заблуждіння???

ви до цих пір не хочете ніяк освідомити что є тільки одна основа---- Христос і він камінь---- камінь спотикання.....

а у католиків основа Христос а на Христі ще одна основа----Петро, а на Петрі і ще одна основа------Папа.

і в результаті основою католицької церкви є не Христос а непомильний Папа. чи не так??

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква - є Тіло Христове, яке терпіло не за Себе, а за гріхи людей заради спасіння людини.

15. Нецікавий

а чому ж Ісус говорить "ЩО ТІЛКИ ЗВЯЖИТЕ....."???? Я ЦЕ РОЗУМІЮ---- ЩОБ НЕ БУЛО ЗВЯЗАНО НА ЗЕМЛІ, ЗВЯЗАНЕ БУДЕ НА НЕБІ, А ВИ ЯК РОЗУМІЄТЕ?

все добре, АЛЕ випрочитайте далі
    Матв. 18:19 і 18:20 і зрозумієте, що він не тільки до апостолів (учнів) звертався.. бо вхопились за один вірш далі не дочитавши і все йде на УРА)))))

18. Поправді кажу вам: Що тільки зв'яжете на землі, зв'язане буде на небі, і що тільки розв'яжете на землі, розв'язане буде на небі.

19. Ще поправді кажу вам, що коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі!

20. Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них.
    як ви думаєте ці останні два вірші стосуються в НАШ ТЕПЕРІШНІЙ ЧАС тільки тих учнів?????

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

та звертався - то звертався, але кожен по ключику не отримав, нє?

17. Нецікавий

Тоді хто є главою католицької церкви? :)

18. Полковник

Полковник миється в бані

Папа.
    Но ведь ОН не ключник!
    Не?

• Подобається Подобається x 1
  19. Нецікавий

правильно викручуватись треба використовуючи власні мудрування, єресі і фантазії:mocking::crazy:

20. Нецікавий

Можна питання будь-ласочка , то який народ пас Петро, яких овець?

а де твій аватар? :)