"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

От тут прошу пояснити що то по- вашому значить звільнення від Закону і відповідно
    хто був звільнений від Закону?
    Адже як ми з вами знаємо Закон був даний тільки одному народу. І які от результати того звільнення?

2. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

І чого воно по "мому" має щось значити.....
    звичайно , ось відповідь.

ЧІТКО:
    Галатам 3:21-29

21. Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону!

22. Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.

23. Але поки прийшла віра, під Законом стережено нас, замкнених до приходу віри, що мала об'явитись.

24. Тому то Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою.

25. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником.

26.Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!

27. Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися!

28. Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі!

29. А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці.

а тепер алегорія , іносказання на рахунок ваших питань. звісно тоже по писанню, бо я щось не дуже люблю філософствувати...))))

22. Бо написано: Мав Авраам двох синів, одного від рабині, а другого від вільної.

23. Але той, хто був від рабині, народився за тілом, а хто був від вільної, за обітницею.

24. Розуміти це треба інакше, бо це два заповіти: один від гори Сінай, що в рабство народжує, а він то Аґар.

25. Бо Аґар то гора Сінай в Арабії, а відповідає сучасному Єрусалимові, який у рабстві з своїми дітьми.

26. А вишній Єрусалим вільний, він мати всім нам!

27. Бо написано: Звеселися, неплідна, ти, що не родиш! Гукай та викликуй ти, що в породі не мучилась, бо в полишеної значно більше дітей, ніж у тієї, що має вона чоловіка!

28. А ви, браття, діти обітниці за Ісаком!

29. Але як і тоді, хто родився за тілом, переслідував тих, хто родився за духом, так само й тепер.

30. Та що каже Писання? Прожени рабиню й сина її, бо не буде спадкувати син рабині разом із сином вільної.

31. Тому, браття, не сини ми рабині, але вільної!

ясно??

Останнє редагування модератором: 16 тра 2009
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ясно, що мова йде про старий та новий завіт, а ще ясно, що про 10 заповідей нічого не сказано.:)

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

«Чи Закон то гріх? Зовсім ні! Але я не пізнав гріха, як тільки через Закон, бо я не знав би пожадливости, коли б Закон не наказував: Не пожадай.» «Тому то Закон святий, і заповідь свята, і праведна, і добра.»
    «Що ж Закон? Він був даний з причини переступів, аж поки прийде Насіння, якому обітниця дана була» ««А коли ми дізнались, що людина не може бути виправдана ділами Закону, але тільки вірою в Христа Ісуса, то ми ввірували в Христа Ісуса, щоб нам виправдатися вірою в Христа, а не ділами Закону. Бо жадна людина ділами Закону не буде виправдана!» «Бо Закон, мавши тільки тінь майбутнього добра, а не самий образ речей, тими самими жертвами, що завжди щороку приносяться, не може ніколи вдосконалити тих, хто приступає.» «І кожен священик щоденно стоїть, служачи, і часто приносить жертви ті самі, що ніколи не можуть зняти гріхів. А Він за гріхи світу приніс жертву один раз, і назавжди по Божій правиці засів.» «Бо Законом я вмер для Закону, щоб жити для Бога. Я розп'ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені.» «Бо коли набувається правда Законом, то надармо Христос був умер!» «А всі ті, хто на діла Закону покладається, вони під прокляттям». «Христос відкупив нас від прокляття Закону, ставши прокляттям за нас.» «Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону! Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа.» «Бо хай гріх не панує над вами, ви бо не під Законом, а під благодаттю. Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під Законом, а під благодаттю? Зовсім ні!»
    «погани, які не шукали праведности, досягли праведности, тієї праведности, що від віри,а Ізраїль, що шукав Закона праведности, не досяг Закону праведности. Чому? Бо шукали не з віри, але якби з учинків Закону; вони бо спіткнулись об камінь спотикання» «Благословення в Ісусі Христі поширилося на поган, щоб обітницю Духа прийняти нам вірою.» «Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса! Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі! А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці.». «Бо кінець Закону Христос на праведність кожному, хто вірує.»
    «Як настало ж виповнення часу, Бог послав Свого Сина, що родився від жони, та став під Законом, щоб викупити підзаконних.» «…….щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.»
    «Бо хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: Не чини перелюбу, Не вбивай, Не кради, Не свідкуй неправдиво, Не пожадай й які інші, вони містяться всі в цьому слові: Люби свого ближнього, як самого себе! Любов не чинить зла ближньому, тож любов виконання Закону.»

5. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Та хоч пишіть що це Рим.10:4 (ну так прийнято подавати посилання)
    так отже тут йдеться про праведність,а протилежність праведності-беззаконня,то про яке знов таки ж "звільнення" йдеться?

Це не відповідь,а набір посилань на Святе Письмо.Зазвичай люди ще якісь власні слова додають(я не знаю,правда як це у СУЧАСНИХ) ви так боїтесь висловити власну думкущоб не впасти у філософію,так можна дійти до того що будемо на мигах спілкуватися.
    Так отже що то є "звільнення"?
    скажімо таке:
    Не будете їсти жодного падла, даси його приходькові, що в брамах твоїх, і він їстиме його, або продаси чужинцеві, бо ти народ святий для Господа, Бога свого. Не будеш варити ягняти в молоці матері його. Повторення14.21
    Це положення Закону вже можна не виконувати?
    А от це:
    Конче даси десятину з усього врожаю насіння твого, що рік-річно на полі зросте. Повторення14:22

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та у Новому Заповіті все ж пояснено. Мова йде НЕ про звільнення від моральних заповідей, що були частиною Законуа про звільнення від того Закону (Завіту), який не забезпечував спасіння. Мораль же того Завіту умістилась у новій заповіді (Рим.13:9). Ісус "Своєю наукою знищив Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка" (Еф.2:15), умістивши весь Закон у новій заповіді любові. Оскільки той Закон не забезпечував спасіння (не оживляв), то він таким чином у певній мірі був проти нас, хоча і відігравав дуже важливе значення у якості пізнання гріха. Закон виконав свою важливу роль, що вимагало від Ісуса зробити наступне: "Знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті".(Кол.2:14), "поскільки Він посередник і кращого заповіту, який на кращих обітницях був узаконений. Бо коли б отой перший був бездоганний, не шукалося б місця для другого".(Євр.8:6,7.)
    Отож мова іде про звільнення від Закону (Завіту), який не забезпечував спасіння.

Якщо ви, всупереч поясненням Ісуса і апостолів, вважатимете, що ви під Законом, то можете не лише цієї вимоги дотримуватись, але й інших: не їсти свинини, крілятини, зайчатини, верблюжатини і т.д. (Левит 1:3-8). Падла я звичайно не їстиму, але, втомившись від такої полеміки, піду поїм трохи сальця, бо я – не під Законом.:mocking:

«знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті,….. Тож, хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи, бо це тінь майбутнього,…. Отож, як ви вмерли з Христом для стихій світу, то чого ви, немов ті, хто в світі живе, пристаєте на постанови: не дотикайся, ані їж, ані рухай, бо то все знищиться, як уживати його, за приказами та наукою людською. Воно ж має вид мудрости в самовільній службі й покорі та в знесилюванні тіла, та не має якогось значення, хіба щодо насичення тіла.» Кол.2:14. «Їжте все, що на ятках м'ясних продається, за сумління зовсім не турбуючись» Кор..10:25
    «Бо зволилось Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас, окрім цього необхідного: стримуватися від ідольських жертов та крови, і задушенини, та від блуду. Оберегаючися від того, ви зробите добре.» Дії 15:29. „Говорю ж не про власне сумління, але іншого, чого б моя воля судилась сумлінням чужим? Коли я стаю спільником їжі з подякою, чому мене зневажають за те, за що дякую я? Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть!” (1 До коринтян 10:31)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

трішки переплутали: говорити і вести службу ніби то трохи інше....
    та буває... якщо треба... для дєла.....

А випадок дійсно легший... хто заважає говорити українською?
    Для прикладу, Святе Письмо, російською зовсім не сприймаю... щоб то російською, а то ще намаганням старовинку втягнути в цю мову...

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

P.S. " Їжа ж нас до Бога не зближує : бо коли не їмо, то нічого не тратимо, а коли ми їмо, то не набуваєм нічого" (1Кор. 8:8,) бо "Царство Боже - не пожива і питво, а праведність..." (Рим.14:17)
    о_О Розкажіть трохи детальніше, як то можна вести службу, НЕ ГОВОРЯЧИ, і яка мета такої служби для людей, які не розуміють слів тієї служби?
    "«А тепер, як прийду я до вас, браття, і до вас говорити буду чужою мовою, то який вам пожиток зроблю…Так і ви, коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що кажете? Ви говоритимете на вітер! Як багато, наприклад, різних мов є на світі, і жадна з них не без значення! І коли я не знатиму значення слів, то я буду чужинцем промовцеві, і промовець чужинцем мені. Але в Церкві волію п'ять слів зрозумілих сказати, щоб і інших навчити, аніж десять тисяч слів чужою мовою!»
    Ви трішки не зрозуміли... але то таке... буває..... Добре хоч католицька церква це зрозуміла АЖ У 60-Х рр. МИНУЛОГО СТОЛІТТЯ.:)

Останнє редагування: 16 тра 2009
  9. Нецікавий

ви так добре знаєте послання Римлянам, отож тоді прошу йдеться про
    "звільнення від закону" а щоб не було сумнівів, надаю наступні цитати ,тільки уважно прочитайте, щоб не було знову дивних питань:

Римлянам 7:4-6

4. Так, мої браття, і ви вмерли для Закону через тіло Христове, щоб належати вам іншому, Воскреслому з мертвих, щоб приносити плід Богові.

5. Бо коли ми жили за тілом, то пристрасті гріховні, що походять від Закону, діяли в наших членах, щоб приносити плід смерти.

6. А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв'язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви.

то що ви під законом, чи оправдуєтесь законом?

я чекаю відповіді Франце .якщо ваша ласка...
    Божого вам благословіння!

Останнє редагування: 16 тра 2009
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

співаючи....

11. Нецікавий

а може ще будуть часи коли вернеться латина? )))))
    :crazy:

співати службу? я правильно зрозумів?

я знаю що псалми співають, прославляють Господа співом, що і входить до служіння, но щобо службу вели співом ???......аднака...

а як ставитесь до хорошої живої проповіді в Дусі Святому ???

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та всеодно знову прийдеться відповідати на традиційне питання:

:)

Егеж... все можливо.:) Особливо, коли люди думають, що служба божа складається лише із співу, і де зайвими є слова ап.Павла (коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що кажете? Ви говоритимете на вітер!). Може помилкою була відмова від латинської мови богослужінь? :)

13. Нецікавий

я теж так гадаю, напевно це буде питання типу:
    " О не вже закон знищений ?"
    я думаю наші любі форумчани з Божою поміччю розберуться.

жарти жартами....., а католицькій церкві дуже потрібне пробуждіння і підкріплення усіх вруючих планети земля ..

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. цікаво.... а ви чули, що у церкві є хор, який співає всю службу.
    2. а хіба жива проповідь велася латиною???

ага... і пробудником будете ви, нє?

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Папа Григорій VII урочисто оголосив латинську мову мовою церковною, а всі народні мови, як для відправи служби Божої, так і для читання Святого Письма, суворо заборонив.З цього часу папи повели шалену боротьбу проти вживання народних мов у католицькій церкві. Наймогутніший папа, Інокентій ІІ, оголосив єретиком, підлеглим інквізиції, всякого, хто читає слово Боже не латинською мовою, і підняв хрестовий похід проти французів-вальденців за те, що вони не задовольнялись латинською Євангелією, а самі читали слово Боже на рідній французькій мові, й наказав усі священні книги, перекладені на французьку мову, відбирати й палити, а тих, у кого вони знайдені, віддавати на суд інквізиції.

16. Нецікавий

чому ж можемо обьєднатись...)))))

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

Проти кого?

джерело можна?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

"У липні Бенедикт XVI видав ухвалу, котра дозволяє ширше використання латинської мови."
    http://www.newsru.ua/world/13jan2008/rituals.html
    http://www.hram.kiev.ua/print.php?id=3304

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

дууууже авторитетне посилання, спеціалізується на традиціях католицької церкви.

нема такого, закрито.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм.... а я і зараз відкриваю без проблем:
    http://www.hram.kiev.ua/print.php?id=3304

а де твій аватар? :)