"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б не ставив то питання так категорично. Все повязано.

2. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Як повязано, обгрунтуйте будь-ласка ?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як?

Візьміть будь-яку заповідь і спробуйте її просто скасувати. Не вийде. Заповіді є моральною нормою нашого життя як не крути.

Так, правда, що ми є під благодаттю Ісуса Христа, що захищає нас від дії Закону.
    Але той захист благодаттю не дає нам право вбивати, чи служити іншим богам. Так що Закон є і порушувати його - гріх.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Про що мова йде? Вам устами Ісуса і Павла кажуть, що нема вже Моїсеєвого Закону, що ми не під Законом, а ви і далі - "закон є". Вам сотні цитат на заперечення вашої думки,,а ви - жодної цитати на її доведення. Ця мораль ("не вбивай", "не кради" і т.п.) міститься у новій заповіді "Люби ближнього", бо коли людина любитиме ближнього, то вона його не уб'є, не вкраде і т.п. Закон Моїсея - це не лише 10 заповідей, бо це Закон багатьох заповідей, обрядів, символів і формальностей. Тому і пояснення Павла і Ісуса, що звідти взято моральну частину (любов до Бога і ближнього). Саме це і перейшло у Новий Завіт, а все решта, що називається Моїсеєвим Законом , Ісус знищив (Еф 2:15), символічно прибивши до хреста ( Кол.2:14). Тобто, "не вбиваючи", "не крадучи", людина тепер робить не тому, що виконує Моїсеїв Закон, який надто ширший від заповідей моралі. Це не моя вигадка. Про це говориться у кожній поданій цитаті (яких, як ви висловились, так багато).

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що до мене особисто, то я мушу то питання вивчити більш детально.
    Скажімо, (лінь шукати) коли чоловік запитує що робити, щоб потрапити у Царство Небесне, Ісус, по суті перераховує йому Заповіді...

Я думаю, що людська психологія така... або шось оцінити "так", або "ні", забуваючи, що в кожному "так" є "ні" і навпаки........

6. Нецікавий

я не змучуюсь, бо якщо хтось цих цитат не читає, то вірю найдеться хоч одна людина, яка прочитає і візьме щось корисне, або почитає ціле послання. Господь благословить.

Євр. 8:9-11

8. Но [пророк], укоряя их, говорит: вот, наступают дни, говорит Господь, когда Я заключу с домом Израиля и с домом Иуды новый завет,

9. не такой завет, какой Я заключил с отцами их в то время, когда взял их за руку, чтобы вывести их из земли Египетской, потому что они не пребыли в том завете Моем, и Я пренебрег их, говорит Господь.

10. Вот завет, который завещаю дому Израилеву после тех дней, говорит Господь: вложу законы Мои в мысли их, и напишу их на сердцах их; и буду их Богом, а они будут Моим народом.

11. И не будет учить каждый ближнего своего и каждый брата своего, говоря: познай Господа; потому что все, от малого до большого, будут знать Меня,

ніхто не відміняє закону.)))))))

Останнє редагування: 14 тра 2009
  7. Нецікавий

аа ну все ясно людська психологія.........ви не ображайтесь... але мудрість в Дусі, яку нам дає Бог і психологія людська разом аж ніяк не дружать.

а я бачу що ви більше по душевному міркуєте ? чи може я помиляюсь??

8. Нецікавий

простіть милі форумчани але я завалю ще пару цитат))))))))))))
    для МИХ.))))))

Рим 5:17-19

17. Ибо если преступлением одного смерть царствовала посредством одного, то тем более приемлющие обилие благодати и дар праведности будут царствовать в жизни посредством единого Иисуса Христа.

18. Посему, как преступлением одного всем человекам осуждение, так правдою одного всем человекам оправдание к жизни.

19. Ибо, как непослушанием одного человека сделались многие грешными, так и послушанием одного сделаются праведными многие.

Рим. 3:20
    ибо делами закона не оправдывается никакая плоть

Звернить увагу на слово "оправдываеться" і "оправдание" ви знаєте що означають ці слова, зауважили звязок між ними....?

також звернить увагу на виділенні слова "всем" і "никакая" думаю ви вже дорослий щоб помітити про що йде мова? чи все важко??????)))))))))

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та все Мих знає, тільки не все говорить.

Ви його явно недооцінюєте. ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже Святе Письмо не удостоїне того, щоб писати його українською, га?

11. Нецікавий

вам мова важлива??? я вам задав зверху серйозні питання, хіба мова впливає на суть?? ви не розумієте російської????
    і дайте будьласка відповідь на мої питання що були вище, стосовно людської психології і т.д.

відтепер вам буду цитувати на українській.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Слушна думка :good:
    Хоча в самому Христі є тільки "так" і немає "ні".

13. Нецікавий

Думка не слушна, тому що Людська психологія---це душевне, земне. Вона чітко повязана з людською мудрістю .

ну ось :

1 Коринф. 2:12-16

12. А ми прийняли духа не світу, але Духа, що з Бога, щоб знати про речі, від Бога даровані нам,

13. що й говоримо не вивченими словами людської мудрости, але вивченими від Духа Святого, порівнюючи духовне до духовного.

14. А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.

15. Духовна ж людина судить усе, а її судити не може ніхто.

16. Бо хто розум Господній пізнав, який би його міг навчати? А ми маємо розум Христів!

А те , що в Христі є тільки "ТАК" - то це звісно слушно.

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Чому? Якщо в заповіді про суботу говорилось "нічого не робити", то фарисеї цього чітко дотримувались і це було для них "так". Але Христос показав, що для праведних діл заборона відсутня, хоча Сам й дотримувався суботи. Отже в "так" допускається "ні".

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви нмд частково праві. Католицька церква до 60-х років минулого століття вела богослужіння латинською мовою всупереч вказівкам Павла "В церкві говоріть зрозумілою мовою". А тут випадок легший. Думаю, що усі розуміють цитати Нецікавого.

16. Нецікавий

я теж так думаю... просто краплі шовінізму полетіли в мій бік, та не захляпали:pardon::))):pardon:

17. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Це щось схоже на Булгакова-"Маестро урежьте марш..."
    Таке панібратське обходження з цитатами,це ж вам не "газета по-українськи" і навіть не конституція,так що краще не "завалюйте,а подавайте вже будьте добрі.

Шановний Сучасний Віруючий(так ви себе називаєте) ваші сентеції-ні що інше як повторення сентецій Маркіона (ІІстор.) це стосовно Старого Завіту,перегляньте при нагоді історію Церкви.Та і Нагорну Проповідь якщо уважно прочитати,стане зрозуміло про взаємозв"язок двох Завітів.Успіхів.

18. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

YES!!! Вас не догонят.

19. Нецікавий

добре буду подавати у великому обсязі, а не "завалювати цитатами"

а ви мабуть є Тогдішнім віруючим чи може Минулим віруючим, чи майбутнім ?
    ви католик?
    ви ж знаєте, що все писання Богом натхнене, і ніхто не запиречує старий завіт, або заповіді вньому , а говориться про звільнення від закону, просто ви почитайте уважніше про що йшла мова в нашому діалозі з МИХ.

Звісно старий і новий завіт тісно повязані. багото пророчеств з старого завіту збулося,які описуються в новому завіті, також є декілька месіанських псалмів, взагалі звязок логічний, та правдивий, бо Біблія не може перечити сама собі. бо якщо б вона розділилась, то не "встояла" б мабуть до цього часу.

ви розберітся..., а про сентенції Маркіона, я чесно скажу навіть не чув. от тільки недавно в неті заглянув і то по вашим рекомендаціям.... . а до чого тут послання апостола Павла ( який кокретно в посланні Римлянам, Галатам , Эвреям , говорить, про владу закону над тими хто у Христі) до єресей Маркіона, поясніть будь-ласка ?

20. Нецікавий

доречі є хороша книга у двох томах
    Андре Миллер "История Христианской Церкви"

а де твій аватар? :)