"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Я думаю що ви не читали....
    ДПОВНИТИ!!!!!!????????:))):))):))):))):))) Змінити?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    точно не читали!!!
    ви так і з Даяною, своїми словами полеміку вели , тепер зі мною так хочете своїми міркуваннями хочете поділитись)))), які не по писанню міркуються . Просто у вас спалахи памяті якісь , а не цитати з біблії.

Матф.5:17
    Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати.

Успіхів.

• Подобається Подобається x 1
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це стосується теми. Ми порівнюємо (у вченні і практиці) апостольську церкву із сучасною.
    ПОвернемося до цитати Пія 11: "кожне подружнє єднання, у якому статевий акт намірено позбавлений здатності продовження роду, порушує Божий та природній закон, і хто собі таке дозволяє, чинить тяжкий гріх!"
    1. Пій 11 не робив винятків. Подружжя шляхом методом планування свідомо і намірено позбавляє себе здатності продовження роду. Як узгодити ваші слова і його слова?
    2. Чи є на вашу думку гріхом метод т.з. перерваного акту.
    Чи спирається все вищезазначене на Святе Письмо (наведіть приклади)?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну якщо так, то хто Вам дав право викинути десять заповідей (закон не зруйнований!)?

4. Нецікавий

а я їх і не викидав, я просто кажу, якщо ми у Христі Ісусі, то вже не під законом , а під благодатью. Ви розумієте про що мова іде??

Ин. 1:16-17

16. А з Його повноти ми одержали всі, а то благодать на благодать.

17. Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з'явилися через Ісуса Христа.

Рим. 7:6
    А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв'язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви.

Отож не знаю як ви, але знаю, хто істинно во Христі Ісусі, той не під законом а під благодатью!!.

Останнє редагування модератором: 12 тра 2009
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

("Закон виховником був до Христа. Ви, що Законом виправдуєтесь, полишилися без Христа, відпали від благодаті!"..."Бо жадне тіло ділами Закону не виправдається перед Ним, Законом бо гріх пізнається". .... "Тепер, без Закону, правда Божа з'явилась, про яку свідчать Закон і Пророки".)
    Там мова йде не про руйнування. Під словами "знищивши рукописання... і прибивши їх до хреста" в контексті пояснень ап.Павла Ісус Закон не руйнував. Він його ЗАВЕРШИВ своєю смертю.ТОму відповідно до пояснень Павла найкращий переклад слів "Я не руйнувати прийшов, а доповнити" - буде ЗАВЕРШИТИ (сповнити), хоча часто зустрічається "виконати". Прочитайте послання ап.Пала до галатів і до римлян. Там все сказано.

:blush::give_rose::blush:

P.S. Якби вам прийшлося виконувати 10 заповідей у тому вигляді, якими вони були у Законі, то вам би прийшлося виконувати заповідь СУБОТИ. Новий Завіт взяв із Закону моральну частину, втіливши її в ОДНІЙ заповіді Рим.13:9 ; Ів.13:34 . Але це тягне за собою ще одне спірне питання у християнстві: Заповідь Суботнього дня, який християнами сьогодні розглядається у трьох варіантах: 1. Субота (адвентисти сьомого дня: суботники), 2. Неділя (традиційна церква). 3. У новому Завіті УСІ дні - для Господа (більшіість протестантських церков).

Останнє редагування модератором: 12 тра 2009
  6. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

це все гарно, але чи може людина осягнути ці слова? от Ви , що власне маєте на увазі, говорячи, що ті, хто у Христі пербуває - під благодаттю?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розумію, але думаю, що розумію не так, як ви.

Ісус Христос не відмінив Закон, про це він сам каже. Закон дав Бог, а Божий Закон - це не так, як у Верховній Раді, зранку прийняли, ввечері - відмінили.
    Тепер...невже ви думаєте, що Заповідь "Не вбий" відмінили? Чи "Не буде у тебе інших богів, крім Мене"? Скажіть, як можна такий Закон відмінити? Анекдот!!!

Закон залишився, а крім Закону є Благодать Господа.

8. Нецікавий

Добре, поясню детальніше:

Якщо я поступаю по духу, а не по плоті, тоді я звільнений від гріха, бо коли в мені живе Христос, там не повинно бути місцю гріху, бо з одного струмка, не може текти гірка і солодка вода.

а тепер трошки з біблії по темі:

Колос. 2:18-21
    18. Нехай вас не зводить ніхто удаваною покорою та службою Анголам, вдаючися до того, чого не бачив, нерозважно надимаючись своїм тілесним розумом,

19. а не тримачись Голови, від Якої все тіло, суглобами й зв'язями з'єднане й зміцнене, росте зростом Божим.

20. Отож, як ви вмерли з Христом для стихій світу, то чого ви, немов ті, хто в світі живе, пристаєте на постанови:

21. не дотикайся, ані їж, ані рухай,

і нарешті подумайте над цим, я вже писав десь ці місця з Нового Завіту , але на російскій, тепер пишу на українській:

Рим. 8:1-10
    1. Тож немає тепер жодного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом,

2. бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти.

3. Бо що було неможливе для Закону, у чому був він безсилий тілом, Бог послав Сина Свого в подобі гріховного тіла, і за гріх осудив гріх у тілі,

4. щоб виконалось виправдання Закону на нас, що ходимо не за тілом, а за духом.

5. Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом про духовне.

6. Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир,

7. думка бо тілесна ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може.

8. І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові.

9. А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його.

10. А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.

і досить вигадувати, що хтось відміняє закон, ЗАКОН НІХТО НЕ ВІДМІНЯЄ,
    та ті хто у Христі Ісусі ходять і подуху поступають є звільненими від закону. давайте, щоб я до 1Иоана не переходив))))))))))

9. Зануда

Зануда така зануда

Я вже перечислила документи на цю тему, з якими варто ознайомитись.

Так. І не тільки на мою. :) Правильніше було б зазначити, що мою думку у цій сфері сформулювало вчення Католицької Церкви. І в мене немає і ніколи не було підстав у ньому сумніватись, як у такому, що "перебріхує" Божу волю на свій лад.

Ось кілька цитат:
    Турбота Бога про подружжя Втр. 24,5
    Святість подружнього акту Євр.13,4
    Подружній акт має бути повний і згідний з природою людини Буття 38,9-10 - ця ж цитата є відповіддю на ваше питання про перерваний акт.

Вони перебувають (його і мої слова) у цілковитій згоді. Розумне природнє планування сім"ї, без штучних запобіжників небажаним вагітностям, не суперечить Божій волі. Мета подружжя це духовне та фізичне єднання, а також народження дітей. Подружжя може не планувати діток на даний момент, але не виключати їхнє народження в ближчому чи дальшому майбутньому. Якщо пара використовує ПМП щоб взагалі не народжувати, то це є гріх пари, а не методу.

10. Нецікавий

я маю наувазі, те що має на увазі Слово Боже.

РИМЛЯНАМ 6 РОЗДІЛ ( прочитайте будьласка повністю, бо я вже вище писав)

нехай Господь допомагає.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Можливо ви неуважно читали послання ап.Павла до галатів і римлян. Ніхто мову не вів про відміну. Ісус не відміняв Закон, а завершив його. Якщо вважаєте, що не завершив, то прийдеться святкувати суботу, адже це одна з 10-ти заповідей. Стосовно вашого питання: ("Заповідь "Не вбий" відмінили?") - та не відмінили, а усі моральні заповіді закону умістили в одній:Рим.13:9 ; Ів.13:34 , бо хто любить ближнього, той його не уб'є, не вкраде у нього і т.д. Читайте Писання і там у посланнях до галатів і римлян все пояснено.;)

12. Зануда

Зануда така зануда

А ми і святкуємо - тільки не суботу(шабат), а неділю-перший день тижня, у котрому Ісус Христос Воскрес, як згадку цієї події. Ісус не прийшов відміти Закон, але, щоб звершилось Писання. Він не замінив 10 Заповідей на одну Заповідь Любові, а пропустив їх через її призму. Всі 10 заповідей розглядаються, завдяки науці Ісуса, через заповідь Любові.
    Мт 5,17-37

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Стосовно зазначених цитат пооджуюсь. Подібних багато є у Біблії. Щодо останньої цитати, то це приклад церковного перекручення. Тоді замислом Божим було виконання обітниці Авраамову "батьком багатьох народів тебе вчиню". Випадок з Онаном церква розглядає як мастурбацію, де завдяки такому перекрученню мастурбація отримала назву "онанізм". Онан був покараний за те, що відмовився продовжувати рід свого загинувшого брата, і ніде не вказано, що він займався мастурбацією. Там дійсно був перерваний акт, але там чітко видно,- по якій причині він це робив (щоб не продовжити рід свому брату),тому це і "було зле в очах Господа". Решта - це перекручення про мастурбацію і припущення про заборону перерваного акту. Причому такий погляд притаманний як традиційній церкві, так і протестантським громадам.
    Я не дарма виділила певну фразу.Пій 11 сказав, що "намірене позбавлення здатності продовження роду це тяжкий гріх". Так от, повторюсь. Якщо скажімо подружжя не хоче мати більше двох дітей,то, спеціально, свідомо чинячи для цього перепону у вигляді календарного методу планування,- чи не роблять вони собі "намірене позбавлення здатності продовження роду". Звичайно, що вони це роблять намірено, тому і є протиріччя. Щодо перерваного акту: а результат то - один і той же (що при календарному методі, що при перерваному акті). Тому питання : штучне-природнє - надумане, яке зовсім не грає ролі у плані результату адже "кесарєві роди - теж неприродні, але чи грішні?)Це ж саме стосується і контрацепції: різні шляхи (способи), а мета, процес і результат той же, тому не може бути один спосіб гріхом, а інший - ні. (аборт, який можна розцінити як убивство життя - це інша тема). Тому перерваний акт чи контрацептиви можна розглядати наряду з біологічним календарним методом і їх заборона не має біблійних підстав.
    Саме про це я іншими словами писала. А слова "замінив" на одну чи "пропустив через призму однієї" - це суть одного явища, бо казав :"НОВУ заповідь даю", тому одне одному не суперечить. Стосовно: субота-неділя пізніше відпишусь, бо зараз нема часу.

Останнє редагування: 12 тра 2009
  14. Нецікавий

чотири поняття в грецькій мові:
    storge - любов батьків до дитини й любов дитини до батьків, яка є унікальною в родині;
    eros- еротична, сексуальна, подружня любов, з якої кожен із нас народився. Вона має в собі чуттєвий і тілесний вияв та є благословенною Богом у подружжі;
    filia - любов до друзів, приятелів, рідних, що відрізняється щирістю, відданістю, безкорисливістю;
    аgаре - жертовна любов, яка віддається беззастережно і підкреслює невичерпну добродійність та невтомну добру волю. Цю любов показав до всього людства розп'ятий Ісус Христос.

agape- це те що треба...

бо деякі, думають, що рідних люби...., дівчину люби..... і хватає))))))
    важкувато перебувати у agape, але необхідно.

15. Зануда

Зануда така зануда

Не варто плутати "календарик" і природні методи планування. То є різні речі.
    До чого ви це?
    Тобто знову ж - всі помиляються і лише ви бачите суть написаного? Я б сказала, що це перетягування змісту на власну користь - ніяких сексуальних обмежень - ніякої відповідальності, ніяких проблем? Хіба те, що пропонує в рамках сексуальної етики Церква є чимось поганим чи протиприродним? Я вашу позицію у цьому питанні не розумію.
    Ні не роблять, тому що всеодно відкриті на потомство і я вже це пояснила.

Поцікавтесь прошу тим, що собою представляють засоби контрацепції, яку вони мають дію, які побічні ефекти і на чому полягає ПМП, а тоді ми будемо продовжувати дискусію.
    Запиталась би скільки вам років, але мабуть не пасує :mocking:

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якщо метою є запобігання вагітності, то вони тим способом відкриваються чи закриваються від потомства? Тому і протирічить поясненням Пія 11.
    Я не висловлювалась проти біблійних обмежень.
    Мова йде про біблійні підстави. До цього також відноситься і целібат, як небіблійне обмеження і порушення пояснень ап.Павла.
    Це нагадує мені С.Є., які, забороняючи переливання крові і ще й при тому намагаючись спиратись на Писання, кажуть: "почитайте про побічні ефекти переливання крові". Це питання медицини, а не релігії. Тож не треба радити мені читати що собою являють ті методи, бо я все те читала і можу й вам порекомендувати почитати: http://www.womenhealth.dsmu.edu.ua/infoline/kontra1.htm

17. Зануда

Зануда така зануда

Але очевидно, що висновків не зробили. Абортивна контрацепція на вашу думку ніяк не в"яжеться із заповіддю "Не вбий"?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тут я з вами погоджуюсь. Усе, що стосується порушення заповіді "Не вбий" не може бути схваленим. Я навіть проти того, щоб називати це контрацепцією. Бо контрацепція - це запобігання вагітності, а до цього почали долучати і абортивність на ранніх стадіях вагітності, а це вже не запобігання, а переривання.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отож і я про це.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви такий молодий а уже такий релігійний :girl_angel:

а де твій аватар? :)