Виявляється, що пересічні віряни не зважають на розборки, хто володіє найближчим до дому храмом. Жителям Донецка все равно в храмах какого патриархата молиться? http://novosti.dn.ua/details/207826/
А значить це хороший знак для створення помісної автокефальної церкви. Значить люди у нас є, лишилося поміняти владу
Кураєв, як і решта православних богословів, каже про те, на чому не розуміється повністю. Ось як насправді: 1. Непогрешимість папи, умовно кажучи, має статус судді під час футбольного матчу. Було проголошено заради збереження єдності Церкви. 2. НЕ ВСЕ вчення Православної Церкви "хаваємо", фільтруємо помилки і необережні постулати.
Ну це кажете ви, а не він ---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:32 ---------- Дивіться відео уважно з другої хвилини.
аксакал, зі всієї поваги, ви католицький богослов? ---------- Додано в 09:47 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ---------- Якщо так, то наведіть приклад догматів (не історичних подій на зразок сходження благодатного вогню), моральних принципів яких не "хаваєте".
1. Регулярно вивчаю Біблію і богословські питання, бо є свідомим католиком. Ступеню не маю - екзамени не здавав. 2. Перше, що на ум прийшло: канонізація Миколи ІІ.
І тут криється ще одна біда у православній церкві. Справа в тому, що православних церков є багато. Кожна з яких вариться у власному соку, кожна з яких може спокійно ввести якусь на перший погляд безвинну догму, а все це триває сотнями років - така ізоляція. Тому, я думаю, у православних церквах з часом утворюється різниця у вченні. Скажімо, далеко не все сприймає грузинська православна церква з того, що твориться у московському патріархаті. Нема у православних єдиної думки у всіх питаннях по відношенню до канонізації, вченні і т.д. Кожен патріарх керує як хоче і приймає як хоче. Ну а Кураєв, ясне діло буде захищати МП. Інакше і бути не може. Хоча я його поважаю, як богослова.
догмат -ні, віронавчання - ні. Що ще на думку спадає ---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ---------- не може, бо тоді автоматично вона перестає бути православною у традиціях, що є дуже добре там жодних догмотворчих дій не відбувається, а те що відбувається не сприймається і об'єктивно ---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ---------- Ще один факт. Після 1054 року православна церква не прибавила жодної догми. Можете сказати це про католицьку.
вселенський собор. Адже там не один вирішує долю церкви, і навіть більше ніж двоє чи троє, то чому ви думаєте що нема Христа серед них ---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ---------- Вже давно прийшов час скликати новий вселенський собор, але це страшно тормозить Росія, бо на ньому вона може багато втратити, в тому числі і УПЦ МП
Я не вивчав дуже прискіпливо ці питання. Але не вважаю, що відсутність всяких змін є найкраще, що може бути. Церкву провадить Святий Дух. Невже роль Святого Духа полягає в тому, щоб нічого не впроваджувати взагалі? Це є питання спірне, звичайно, але... ---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ---------- Та чому нема? Я не вважаю православну церкву неапостольською.
МП хоче влади. А обєднатися - означає втратити владу. Багато хто при слові православна церква уявляє МП, а це дуже неправильно.
Давайте поговоримо про інше - глобалізація в світському житті: інтернет, телебачення, інтернаціоналізм, і глобалізація в церкві. ---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ---------- Хтось тут на форумі приводив статистику що навіть на сході належачи до МП парафіяни вважають що вони належать до КП,