"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Цікаво. А дайте цитату, будь ласка.

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже багато цитувати прийдеться... Є в Діях апостолів, в посланнях апостолів, навіть в книзі Об'явлення є на початку...

3. Un.Known

Та я не прошу всі. Як натрапите - згадайте про моє прохання.

4. yasam

yasam Well-Known Member

є такі місця, але всі вільнодумства присікались апостолами, а по їх смерті рукоположеними ними єпископами (читайте постанови вселенських соборів)

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    Перші відхилення і домішки були пов'язані з Законом. Люди увірували в Христа, але ще часами верталися до Закону. От, наприклад, ап.Павло написав дуже різке послання до галат, де називає їх нерозумними, бо вони вважали, що замало увірувати, що треба ще й обрізуватися і т.п.:
    Гал.3:1
    О, ви нерозумні галати! Хто вас звів не коритися правді,
    ...і далі по тексту

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Самі апостоли часом лицемірили і не "йшли рівно за євангельською правдою":
    Гал.2:13
    А з ним(з Петром) лицемірили й інші юдеї, так що навіть Варнава пристав був до
    їхнього лицемірства...
    Гал.2:14
    А коли я побачив, що не йдуть вони рівно за євангельською правдою,

Але слава Богу, Дух Святий викривав ці лицемірства і неправди, люди були чутливі До Духа Святого, каялися у цих неправдах і йшли далі, служачи Богу...

6. Un.Known

Дякую.

Які домішки є у Вашій деномінації?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Миха спитайте, він вам розкаже про все "подробно".:) Жартую...
    Можу сказати тільки що бувають і домішки по церквах...

8. Un.Known

Ні-ні, те що католицька церква з ґанджем - мені зрозуміло.

Мені цікаві ті, з Вашої...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не є відхилення церкви. То є відхилення Галатів. І церква через ап. Павла все поставила на місце.

Можливо Галати не покорилися і створили нову, як викажете, деномінацію - я не в курсі.

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Почитайте хоча би оце:
    "Что такое индульгенция"
    http://procatholic.ru/index.php?opt...52-43&catid=110:2008-02-18-12-56-16&Itemid=71

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:13 ----------

Дійсно! Як виявилося, навіть так звані гностики ще є на цьому світі. Майже 2000 років! Так що не дивно щодо тих, хто заявляє "solo scriptura", в упор не розуміючи, що Писання є записаною частиною Традиції :)))

11. yasam

yasam Well-Known Member

що з таких взяти - молока з козла не видоїш

12. Forpost

Forpost Стоїк

окрім аналізу(с)

13. Levko

Levko Well-Known Member

Я і не мав на увазі по католицьких церквах, а по протестанських церквах...:)

14. Un.Known

То я тільки рада.

Але хотілось би почути приклади протестантських "домішок".

15. Levko

Levko Well-Known Member

І як ви собі це уявляєте?:)
    Як каже овод, треба спочатку обрати точку відліку, чи точку від якої відштовхуватися...
    Якщо за точку відліку брати вчення КЦ, то протестанти суцільна "домішка" і суцільна єресь , навіть їх поява- це уже помилка..:mocking:

Останнє редагування: 2 сер 2013
  16. yasam

yasam Well-Known Member

на цьому і зупинимось

17. Un.Known

Я ніяк собі не уявляю. Я питаю.

ВИ погодились з Діаною, що домішки є. ВИ сказали, що є в протестантських церквах. Значить, є щось конкретне, про що знаєте? (Ви навіть приводили приклад).

А якщо знаєте, то чому б не написати?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дозвольте я вам дещо розповім. Домішки є абсолютно такі самі як і в католиків.
    Тобто, "людський фактор", про який казав Павло:

6 Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію,
    7 що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію.

Гал, 1

Як і атєц Пафнутій, так і брат Васілій, так і єґомосць Мацєй мають ту слабинку, що хочеться щось до Біблії додати.
    Тут і сонм "святих" до яких треба молитися і "непогрішимість" папи і згадувані індульгенції і "спалювання грішників".
    Є повно і в протестантів. До речі, різні протестантські церкви дуже різняться між собою і, наприклад, лютерани стоять набагато ближче до католиків ніж до російських протестантів.
    Іноді ті видумки просто принижують людину. В Україні в мене був гарний приятель Славко, який ходив до одної з протестантських церков. Женився, взяв чудову жінку, народилася дитина. На нещастя не дотягнула до 9-місячного терміну. Який то був скандал! "Братья" з калькуляторами в руках відчитували бідних Люду і Славка. Хто дав право???
    Ось Оля і Левко не перстають сперечатися про заборону вина. Де написано? Адже в ізраїльтян вино було продуктом номер два після хліба. Тай якщо мені не зраджує память, фарисеї Христа звинувачували, що їсть і пє вино з грішниками.
    Так само придумали десятки заборон, "гріхів", про які Біблія і не згадує.
    На цю тему можна говорити цілий день.
    Тому чи не краще дотримуватись слів Біблії? Не було б ніяких суперечок, ніяких розколів.

19. yasam

yasam Well-Known Member

Вас ніхто не заставляє. Наприклад я більше поважаю Василія Великого за "Шестоднев", аніж вас, Левка чи Олю за пости на форумі. Який протестантський автор може з ним зрівнятися?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)