"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ні, не "над самим собою", бо католики далекі від апостольського християнства, вони на основі його створили своє. Коли я пишу про апостольське християнство. то маю на увазі лише апостольське вчення, а не відступництво у вигляді індульгенцій, інквізиції чи масового прощення папою гріхів по інтернету "тим людям, які слідкують за його новинами по Твіттеру та інших соціальних мережах, також читають всі газети та дивляться телепередачі про релігію". Католикам просто знову захотілось чергових вигадок.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок.
    Але ви напевно погодитесь, що апостольське вченя не пропало і не вивітрилося.

Тоді запитання: де воно є? В якій церкві є апостольське вчення?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Після цього та газета вже не є "Авторитетне італійське видання Corriere della Sera". Пожовтіла :ireful1: :bad:
    Самі ж вони написали:
    "Правда, голова Ватикану додав, що людина має не просто підписатися на сторінку Папи у Твіттері, а зробити це з чистим серцем та добрими намірами."
    Але мізки не увімкнули, і катехизацію прогуляли, якщо не розуміють:
    "Як Франциск визначатиме чисте серце та добрі наміри через інтернет та вирішуватиме, хто вартий відпущення гріхів, а хто ні - невідомо." (Плюс молитва у намірах, що оприлюднив Папа, сповідь і Причастя. Тобто "бути у стані освячюючеї благодаті".)
    Бо Богові то добре відомо. А від Папи залежить лише пастирське благословіння і заступницька молитва.

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:12 ----------

Пані, обережніше з осудом, у небесній книзі ВСЕ ЗАПИСУЄТЬСЯ. Ви підхопили ту недолугу жовту статтю, не перевіривши, як тільки побачили щось негативне у Католицькій Церкві, адже так?

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно не пропало. Воно є у кожній християнській конфесії З РІЗНИМ ДОМІШКОМ ВИГАДОК І ВІДСТУПЛЕНЬ.

Ага, і відпущення гріхів заочно по інтернету :)
    Ви гарантуєте, що заочного відпущення гріхів по інтернету католики НЕ РОБИТИМУТЬ? Я правильно зрозуміла?

Авжеж, записується, - і інквізиційні злочини, і вигадки на зразок лімбо, і бізнес на зразок продажу індульгенцій чи освячення помешкань, і ось такі, приміром, речі: http://uagolos.com/spovid-svjaschennyka-haj-boh-myluje/
    (Перед тим як захищати всілякі нісенітниці, помоліться за заступництво Ісидора, - йому католики (не спитавши) доручили опікування інтернетом . Може поможе... принаймні ви у це маєте вірити :) )

Останнє редагування: 1 сер 2013
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Сайтик перекручує і бреше, а Даяна, як завжди, охоче підтримує.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не гарантую, що у зазначеній статті чиста правда. Я повірила, знаючи - які католики охочі до вигадок і перекручень у теорії і практиці християнства (наприклад заочне призначення Ісидора без його відома покровителем інтернету - один з багатьох католицьких приколів). Поживемо-побачимо. А ви також гарантуєте, що ніякого заочного відпущення гріхів через інтернет католики не робитимуть? Я правильно зрозуміла?

7. Un.Known

А навіщо тоді розповсюджуєте брехню?

Зрештою, питання риторичне.

Пошукайте джерело.

• Подобається Подобається x 2
  8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якби я знала, що це дійсно брехня, то не наводила б цей приклад. А чому навела - я пояснила: бо для католиків притаманно щось вигадувати у теорії і практиці християнства. Отож, як я зрозуміла, ви гарантуєте, що католики не відпускатимуть гріхів по інтернету. Ок. Я рада, якщо так дійсно буде. Хоч на одне відступлення буде менше.

9. Un.Known

Так, Ви не знаєте, але подаєте це як факт.

Почитайте таки джерело. Почитайте, що таке індульгенція. Подумайте.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не хвилюйтеся, інквізиційні злочини вам не запишуться. Аксакал просив вас слідкувати за власною чистотою.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я надзвичайно рада.
    Це правильно. Взаємно, - і вам, і йому.

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

Я прекрасно знаю, що це таке. Це католицька відступницька вигадка про повне або часкове відпущення тимчасової кари за гріхи завдяки накопиченню католицькою церквою і їхніми святими заслуг, і що таке відпущення можна брати як за себе, так і за померлих. Оформлялось це у вигляді документу, який часто продавався за гроші.
    (Є десь помилка?)

12. Un.Known

Є доповнення.

Відпущення кари за прощені гріхи. А гроші йшли на храми. Що досить змінює суть того, що Ви виклали (знаєте).

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Доповнення приймається, хоча суть цієї католицької вигадки (ніби гріх, хоча і прощений, повинен тим не менш мати кару, яку, однак, церква може відмінити) від цього не змінюється.

14. Un.Known

О, дякую. Ви великодушні.

(Справді вважаєте, що від Вашого "прийому" би щось змінилось?)

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви неправильно зрозуміли. Тими словами я не затверджувала сказане вами, а просто погодилася з тим, що моя відповідь доповнена вами ("приймаєься" -тобто "приймаю, це дійсно доповнення", яке, однак, не міняє суті католицької вигадки про те, ніби гріх, хоча і прощений, повинен тим не менш мати кару, яку, однак, церква може відмінити)
    =====================================
    (Отож, чекаємо - чи дійсно через інтернет відпускатимуться гріхи : http://www.omn.ru/?p=19472 )

16. Un.Known

Ви текст оригіналу так і не читали, очевидно. :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Смію заперечити. І ось чому.

У Святому Письмі немало сказано про церкву, а от про такий сценарій, як ви пишите, нема ніде.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я би так не сказав.
    Навіть у самому Письмі описані перші т.зв. домішки і вигадки серед перших християн. А що уже казати про пізніший час...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, домішки є завжди. І що з того? Домішки довго не живуть.

20. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    Та чого не живуть? Живуть, на жаль і то дуже довго, часом століттями і тисячоліттями...
    Я, в принципі, з Даяною згідний на рахунок апостольського вчення, що:

а де твій аватар? :)