"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Тут нема бьльш вагоме або менш вагоме!!!!!
    Все писання Богом натхнене!!!

якщо у Даяні живе Христос, а не Гріх , то вже не вона живе, а живе в ній Христос. і ви якщо не вдусі не зрозуміїте її.

1Коринф. 2:12-16
    12. Но мы приняли не духа мира сего, а Духа от Бога, дабы знать дарованное нам от Бога,
    13. что и возвещаем не от человеческой мудрости изученными словами, но изученными от Духа Святаго, соображая духовное с духовным.
    14. Душевный человек не принимает того, что от Духа Божия, потому что он почитает это безумием; и не может разуметь, потому что о сем [надобно] судить духовно.
    15. Но духовный судит о всем, а о нем судить никто не может.
    16. Ибо кто познал ум Господень, чтобы [мог] судить его? А мы имеем ум Христов.

Если же кто Духа Христова не имеет, тот и не Его" (Рим. 8,9).

Останнє редагування модератором: 7 тра 2009
  2. Зануда

Зануда така зануда

Свята правда. От ще б ніхто його не перекручував так, як подобається і як зручно...

Тут є слова Ісуса Христа Сина Божого і слова його послідовників. Такбимовити, градація згідно авторитету.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Не зовсым - слова апостолыв не суперечили словам Христа.
    Послання апостолыв писались пыд натхненням і фактично відображають погляд Бога

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Церква Христова триває безперервно від П’ятидесятниці-такий задум Божий.

• Подобається Подобається x 1
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Роздуми згідно з апостольським вченням:
    Жили-були апостоли. Берегли в чистоті Христове вчення і присікали спроби його перекручень (приміром як то ап.Павло до Коринтян про спаплюження спомину смерті Ісуса). Але вони під Духом Святим пророкували, що після їх смерті почнеться відступництво: "ДІЇ 20:29 Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть... Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою." Апостоли відійшли, і тут почалось ("поступове "вдосконалення" знарядь праці наших предків") : посередництво касти священиків, непомильність, освячення за гроші, індульгенції, хрестові походи, інквізиція, використання у поклонінні ікон, молитви до людей і ангелів, хрищення немовлят, платні релігійні послуги, бізнес на вірі і т.п.) І з кожним наступним їхнім поколінням додавалось нове перекручення і нова догматика, що суперечила апостольській вірі.
    Передбачивши це, апостоли застерегли: "Та якби навіть ми чи Ангел з неба почав проповідувати вам не те, що ми проповідували вам, то нехай буде анатема! Як ми раніше казали, так і зараз кажу: Хто проповідує вам не те, що ви прийняли, то нехай буде анатема."
    Якщо я знову повторюватиму те, що писала у пості 43, а потім ще додатково у полеміці з 11 по 13 стор., то ви мене забаните під приводом засмічення форуму.:))) Я знаю лиш одне: апостольське вчення про хрищеня - ЯК ОБІТНИЦЮ можливо лише відкинути, але не заперечити.
    Шкода ваших трудів повторення, бо для мене авторитетом є Слово Боже, а не слово людське. Коли найдете ту непомильність к Писанні, тоді і повторюйте.;)
    Така логіка - на вашу думку, а не мою. Бо на мою думку, християнство згідно з передбаченнями, відступило, і треба його очищувати. Христова церква (а не конфесія) жива і очищується. Одні церкви шукають шляхи очищення , а інші не хочуть це робити, бо як казав Гузар -"церква непомильна", отож і немає що очищувати.
    Нажаль у вас немає елементарного розуміння того, що являє собою напрям (течія) протестантизму, якщо ви зациклились на С.Є., до яких я не належу ;) , інакше не вживали б слова "ніхто крім".

6. Зануда

Зануда така зануда

http://www.piusx.org.pl/zawsze_wierni/artykul/693

Ви змішуєте поняття. Спочатку розберіться з тим, що означає непомильність і які є її підстави, а вже тоді повертайтесь до цієї дискусії.

Я і не казала, що ви до когось належите, просто констатувала факт. що просвітлення зійшло зі всього людства лише на обраних - членів організації СЄ і ще на вас. (це жарт звісно, я б навіть сказала - іронія і саме так слід це розуміти). А щодо протестантів - то повірте, вони ближчі до католицизму ніж вам би здавалось чи хотілось.
    Ви мені нагадуєте сподвижників революції 1917 р. "Весь мир насилия мы разрушим до основанья, а затем мы свой, мы новый мир построим..." (с)

Стосовно цього. Ніде немає заперечення тому, що хрестити немовлят неможна чи неправильно. Та традиція сягає корінням ще в Апостольські часи, коли хрестили цілими "домами", що не виключає хрещення також і немовлят.

Такса чітка справді перетворює обряди на послуги, але коли людина добровільно і відповідно з власними можливостями матеріально підтоимує свою церкву - у цьому немає нічого поганого. Священик мусить їсти, платити комунальні посуги за обігрів та освітлення храму etc.
    І не починайте про дорогі авто і все інше, бо то заїжджена пластинка.

Останнє редагування: 7 тра 2009
  7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я просила надати цитату Біблії, де би йшлось про непомильність будь-кого. А ви надали мені катехичне оповіданнячко, у якому є цитати про проповідування, хрищення, Дух правди, Христову церкву, накази апостолам, накази Петру і т.д. Там також є гарні повчальні посилання на цитати: "Хто УВІРУЄ й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде", або "Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий!"
    Я прекрасно знаю що означає непомильність у контексті католицизму. Я давала у цій темі пояснення і ніколи не плутала зі словом "непогрішимість". Коли матимете цитату про НЕПОМИЛЬНІСТЬ, то свисніть мені.
    Вам повірити? Я вірю фактам. До протестантів сьогодні відносять усі християнські церкви (баптисти, суботники, пятидесятники, харизмати, С.Є, євангелісти та інші), які відкинули неапостольську практику і догмати т.з. традиційної (католицької і православної) церкви, описані мною у пості 266. Це можливо лише для вас С.Є. є єдиними протестантами в той час, ніби всі інші "ближчі до католицизму". Наступного разу вигадки старайтесь аргументувати.
    Так для католиків вже небагато залишилось розрушати. Досить крові, прекручень і руйнувань. Треба латати, ремонтувати, а не розрушати.
    На ваші питання про хрищення - відповідь у пості 43 і полеміці з 11 по 13 стор. "Хрищення - це обітниця Богові" (ап.Петро). Якщо ті немовлята давали обіцянку Богові, то питань нема і досить товкти воду у ступі.
    Вам не обов'язково було це писати. Я подібного не заперечувала.
    Згода. Це заїжджена (на авто, віллах і т.п. за людські гроші ) священиками пластинка і не розумію, до чого раптом ви це написали. Я якщо десь і згадувала про це, то на цьому не зациклювалася. Тому ви недоречно про це нагадали.;)

8. Зануда

Зануда така зануда

З чого ви взяли, що я прошу вірити особисто мені? :pardon:

СЄ ніяк до протестантизму не стосуються, а вже те, що вони не християни, то є загальновідомий факт. Я сподіваюсь ви знаєте чому?

Я не нагадувала - я намагалась випередити розвиток нової серії оффтопів. :)

За немовлят обітницю дають батьки та хресні батьки. Вони беруть на себе відповідальність за дотримання тих обітниць і християнське виховання.
    А якщо чесно, то я не розумію чому саме вам так заважає хрещення немовлят? Чи у цьому є щось погане. щось суперечливе з Божим планом спасіння?
    А щодо товчення води у ступі. то це надзвичайно доречна пропозиція. Почніть із себе.:good:;)

Господь з вами! Я хіба казала. що суперечать? Читайте уважніше. :)

9. Сергій аспірант

справді? доведіть?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запитайте у БТ.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ніяким фактом це не є. У богословів нема одностайності у цьому. Одні (невігласи) говорять те, що і ви, інші - заперечують. С.Є. Христа вважають Сином Божим, Який прийшов у цей світ, щоб своєю викупною жертвою спасти людей від гріха смерті. С.Є. вірять у друге пришестя Ісуса, який судитиме світ. С.Є. вважають авторитетом апостольське вчення і практику і все, сказане Ісусом. Вони видали кгнижку про Ісуса "НАйбільша людина, яка будь-коли жила", закінчивши її словми: "Ісус відігравав і відіграватиме першорядну роль у завершенні Божого славетного наміру. ...ЯКщо приймемо Його жертву й викуп, то будемо очищені від тягаря життя і смерті, успадкованого від Адама..Усі, хто хоче жити вічно, мусять набувати знання не тільки про Бога,але також про Його Сина, Ісуса Христа".
    То хто вони після цього, - буддисти? Треба ж аргументувати, а не повторювати дурниць за іншими. Про їхню відмінність у поглядах з іншими стосовно єства Ісуса можна дискутувати,але в жодному разі це не дає підстав заперечувати їхню християнську сутність.
    Та невже? Вкажіть прізвище того, хто це придумав, бо апостоли такого не вчили. Вони казали: "Хто увірує й охриститься-буде спасенний, а хто не увірує - загине" (і поможе тому, хто не увірує те хрищення - як мертвому припарка).
    Мені заважає? о_О Та ну, що ви... Воно нікому не заважає і не помагає.:)))

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ше й як заважає... бо ж не перший то пост на дану тему.
    а хто увірує, шо тоді?

13. Сергій аспірант

та не заважає, простовам хотять показати що цей звичай немає основи в Біблії

14. Нецікавий

це по писанню???...))))))))) а якщо батьки не віруючі???, а христити то треба)) то ж всі так роблять...(ирония)))))
    і чому більшість після христин впиваються горілягою, так написано???

що тоді робити, тільки будьласка по біблії відповідайте...

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я пишу не тому, що заважає, а тому, щоб показати відсутність біблійних підстав для подібних вигадок.
    Читайте писання і знатимете:"Хто увірує й охриститься - спасенний буде"
    Отож, коли увірує - нехай і охриститься (дасть обітницю Богові).

16. Нецікавий

тут важливий момент

После же того, как предан был Иоанн, пришел Иисус в Галилею, проповедуя Евангелие Царства и говоря, что исполнилось время и приблизилось Царствие Божие: покайтесь и веруйте в Евангелие.
    (От Марка 1:14-15)

Покаяння обовязкове. це повна зміна.
    Ин. 8:31-44
    31. Тогда сказал Иисус к уверовавшим в Него Иудеям: если пребудете в слове Моем, то вы истинно Мои ученики,
    32. и познаете истину, и истина сделает вас свободными.
    33. Ему отвечали: мы семя Авраамово и не были рабами никому никогда; как же Ты говоришь: сделаетесь свободными?
    34. Иисус отвечал им: истинно, истинно говорю вам: всякий, делающий грех, есть раб греха.
    35. Но раб не пребывает в доме вечно; сын пребывает вечно.
    36. Итак, если Сын освободит вас, то истинно свободны будете.
    37. Знаю, что вы семя Авраамово; однако ищете убить Меня, потому что слово Мое не вмещается в вас.
    38. Я говорю то, что видел у Отца Моего; а вы делаете то, что видели у отца вашего.
    39. Сказали Ему в ответ: отец наш есть Авраам. Иисус сказал им: если бы вы были дети Авраама, то дела Авраамовы делали бы.
    40. А теперь ищете убить Меня, Человека, сказавшего вам истину, которую слышал от Бога: Авраам этого не делал.
    41. Вы делаете дела отца вашего. На это сказали Ему: мы не от любодеяния рождены; одного Отца имеем, Бога.
    42. Иисус сказал им: если бы Бог был Отец ваш, то вы любили бы Меня, потому что Я от Бога исшел и пришел; ибо Я не Сам от Себя пришел, но Он послал Меня.
    43. Почему вы не понимаете речи Моей? Потому что не можете слышать слова Моего.
    44. Ваш отец диавол; и вы хотите исполнять похоти отца вашего. Он был человекоубийца от начала и не устоял в истине, ибо нет в нем истины. Когда говорит он ложь, говорит свое, ибо он лжец и отец лжи.

Верующий в Сына имеет жизнь вечную" (Иоанна 3:36).

Ин. 3:5-7
    5.Иисус отвечал: истинно, истинно говорю тебе, если кто не родится от воды и Духа, не может войти в Царствие Божие.
    6. Рожденное от плоти есть плоть, а рожденное от Духа есть дух.
    7. Не удивляйся тому, что Я сказал тебе: должно вам родиться свыше.

ГРУНТОВНО ТАК))))) Щоб питань не виникало))))

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мені цікаво: слово "хамство" біблійного походження ?:aggressive:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну якщо 100 раз про себе повторювати одне й теж, то можна й повірити.

ми вже про це говорили, відсутність - не підстава для заборони, головне, щоб не було категоричних заперечень.

Останнє редагування модератором: 7 тра 2009
  19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так. http://evartist.narod.ru/text15/025.htm

Ну то похристіть своїх домашніх тварин, яких любите, мотивуючи тим, що хочете з ними бути у Царстві Божому. Адже у Біблії немає категоричних заперечень цьому.
    Справа не лише у відсутності. Це один з багатьох, допоміжних аргументів (на відміну від заперечень, висмоктаних з пальця). СУКУПНІСТЬ апостольських пояснень і пряме твердження ап.Петра, що хрищення - ЦЕ ОБІТНИЦЯ, дає підстави христити тих, хто обіцяє ("Хто увірує й охриститься - спасенний буде, а хто не увірує...." )
    Я фігею...:sad:

20. Нецікавий

я підтримую в офігіванні:sorry:

а де твій аватар? :)