"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А це чиї слова:

Ви себе вважаєте тим, хто закриває, чи відкриває двері у Царство Небесне?
    Ну-ну...

2. Levko

Levko Well-Known Member

Чому вас спокушають ці слова?!
    Якщо я розкажу людині про Ісуса, то людина зможе прийняти Його як свого Господа і Спасителя і таким чином спастися. Цим самим я відкрию людині двері в Царство Небесне.
    Відповідно, якщо я не розповім їй про Ісуса, то вона не зможе прийняти Ісуса, і таким чином я не відкрию їй двері в Царство Небесне.

Що тут незрозумілого? По-моєму, все просто.

3. Zuzulka

Zuzulka Member

не відкрию і закрию це не синоніми...
    якщо ви розкажете це не означає що ваші слова приймуть у серце... а як людина не прийме це ще не означає що вона не спасеться...

Ви обоє ігноруєте те у що вам не хочеться чи не подобається вірити... На перше місце Бог і ваші дискусію здадуться вам невартими тих емоцій)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що спасіння приходить згори і незалежить від чийогось Я з ключами. Від вас, Левко, залежить ваше спасіння.

---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

про які емоції йдеться? Ви про що?

5. Zuzulka

Zuzulka Member

може я помиляюсь але по-моєму ваша дискусія це вже просто справа принципу "довести своє" а не дійти істини.. В таких випадках людиною керують саме емоції, такі, які будуються на гордині і ведуть до зневаги іншої особи
    але можливо я собі додумала, прошу не ображатись)

6. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюсь! Спасіння приходить згори і воно від Бога.
    Наша проповідь невіруючій людині і є тими ключами від яких залежить спасіння невіруючого.

Моє спасіння залежало від багатьох людей, котрі мені розповідали про Бога перед тим як я увірував в Нього... Можу сказати, що ці люди відкрили переді мною Царство Небесне.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не ображаюсь. Ми з Левком форумні друзі, тому ніяких образ не може бути. Хоча я не згідний в деяких питаннях з Левком, але я вірю, що він щиро шукає Бога.

• Подобається Подобається x 5
  8. Levko

Levko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Поки я був на морі, тут трохи заспокоїлось :) Перемогла любов, хоча кожний залишився зі своїм.

• Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так ви й не зрозуміли. Був в католицькій, побачив і пішов в іншу - я так це зрозумів.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Народився духовно в Католицькій церкві, але зростати там духовно не міг...
    Зрештою я уже писав про це:
    Просто коли людина народжується духовно, то вона вкрай потребує спілкування з такими ж як вона, з людьми, котрі є також народжені від Бога. Такій людині також дуже потрібна духовна підтримка, наставництво, багато Слова Божого, щоб вона могла зростати духовно... На жаль, таких народжених згори людей дуже мало я зустрічаю по католицьких чи православних церквах. Навіть священники, котрі є народженими згори- рідкість в таких церквах, як не прикро.

• Подобається Подобається x 2
  13. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не зрозуміло - тобто охрещені православні і католики - то по-вашому не народжені згори?:scratch_one-s_head:

14. Levko

Levko Well-Known Member

Можуть бути народженими згори, а можуть і не бути такими.
    Я, до прикладу, також був хрещений в дитинстві, але не був народженим згори аж до 22років, поки свідомо не прийняв Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя і не почав реально Ним жити.

Просто на мою думку в Церкві Католицькій як і в Православній все якось поставлено з ніг на голову- спочатку хрестять, а потім можливо колись людина прийде до Бога і народиться духовно. Хоча мало би бути згідно з Писанням все навпаки- людина приймає Ісуса, тобто народжується духовно, а потім приймає хрещення як підтвердження, чи печатку свого вибору іти за Господом...
    Але то я уже трохи відхилився від теми...

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Те охрещення не має нічого спільного з народженням згори. Про народження згори рекомендую почитати Єв. Івана 3-й розділ.
    Бо і православний Й. Джугашвілі був охрещений і католик А. Гітлер теж був охрещений...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знаю хто є народжений згори, а хто ні.
    Може помиляюся. Вискажу свою думку.

Думаю, хрещення, не є народження згори. Хрещення відкриває двері до можливості народитися згори.
    Є купа хрещених людей, які так і не народилися згори.

Що до спілкування, духовного спілкування, то я думаю, що Ви, Левко, просто мало шукали в лоні католицької церкви. Що до священників, то не варто їх ідеалізувати. Священник - поштар в першу чергу.
    Правда, є різні, в тому числі розумні і народжені згори. А є ще одна небезпека: є люди, які думають, що вони народжені згори.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На мою думку, хрещення немовлят є обряд який замінює жидівське обрізання. І як в випадку з євреями цей обряд був символічний вступ в іудейство так і пізніше в християн це стало символічним обрядом по прийому в християнську сімю. І тут нічого поганого нема, бо мати і батько мали дитину навчити християнським істинам і врешті привести дитину до Христа. В випадку смерті батька чи матері дитиною мали духовно заопіковуватись хрещені мати і батько.
    Щось лишилось з цих традицій зараз? Памятаєте пісню - завтра в кума на хрестинах напюся як свиня? Бо так і є. Не так давно був на хрестинах. Грекокатолицький священник поганою українською мовою прочитав з книжки обряд хрещення і вилив жменю води на голову дитини. Ні усмішки ні гарного звертання. Казьонщина. Зате коли прийшли додому, там було справжнє "хрещення". Батько з собутильниками постійно "молились" до келішка поки язики повідмовляли в здатності говорити.
    Мих, чи має таке хрещення щось спільного з християнством?

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

На катехізації мене вчили, що Тайна Хрещення є народженням до нового життя в Христі...
    :pardon:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, обряд хрещення незалежить від якісних показників священника.

Я не вірю у всякі бабські розмови, типу у того священника краще хрестити, а у того гірше.

Є обряд хрещення, а священник - поштальон, який повинен дбати, щоб донести конверт з листом, не розгубивши того, що є в середині.
    Хто там на хрестинах пив, не пив, думав про нечисте - його власне, за яке він сам відповість, а зовнішня міна людей тим більше не грає ролі: чи буде один одному усміхатися, чи буде хто співати - немає значення.

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Я не сперечаюся. Просто висказав свою думку.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Це ваша думка, маєте право на неї, але, на щастя, в Писанні все навпаки сказано- людина народжується згори, а потім приймає хрещення...

а де твій аватар? :)