"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Негр-богослов.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Те, що ви писали - добре, але краще б як би про це писало в Біблії.

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

хто вам про це сказав?

3. Levko

Levko Well-Known Member

В Біблії пише...
    І я також уже вам про це не раз писав, до речі...

Останнє редагування: 10 сер 2012
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мені про це сказав неземний розум.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Не правда, п.аксакал.
    Справа зовсім не у відмінюванні одного і того самого слова , як ви писали.
    Якщо глянути у словник грецької мови, то можна побачити, що"Петрос"(Камінь) і слово "Петра"(Скала), це два різні слова! Словник дає переклад кожного з них окремо.
    Більше того, якщо подивитися інші місця зі СП, де говориться про Ісуса, то можна побачити, що там в оригіналі вживається те саме слово "Петра"(Скала)
    От наприклад:
    1Петр.2:8 і камінь спотикання, і скеля(Петра) спокуси, і об нього вони
    спотикаються, не вірячи слову, на що й призначені були

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, Левку, наша глубока помилка - це та за що ми критикуємо єговістів. Тобто за те, що під керівництвом своїх вождів чіпляються до якогось слова не дивлячись в якому воно сказане контексті.
    Петро був скалою в той час, як Ісус промовив ці слова? Не смішіть мене.
    Він був, як і ми з вами, слабенькою людиною. Що видно вже кілька віршів нижче, коли Ісус назвав його сатаною (до речі, чому ніхто не звертає уваги на цю характеристику Петра дану Учителем?). Не краща його поведінка була під час суду над Ісусом. В цей час відносно каменем можна було назвати Івана, бо він один з апостолів супроводжував Христа до Його смерті.
    А чи не краще звернути увагу ЧОМУ Ісус назвав Петра каменем? Тому, що він назвав справжнього Каменя, на якому побудована церква - Ісуса Христа, сина Бога живого. І другий камінь - це віра Петра, Павла, Івана, Миха, Левка і тд в цю істину.
    А коли тої віри і справ віри нема, то:
    15. Знаю твої справи; ти не холодний, ані гарячий; о, якби ти був холодний, або гарячий!

16. Та оскільки ти теплий, а не гарячий і не холодний, то вивергну тебе з уст Моїх.

Відкриття Івана Богослова, 3

До речі, ніде в Євангелії нема навіть натяку, що Петро зіграв велику роль в формуванні церкві в Римі, радше така роль відведена ап Павлу.
    І, здається, десь в Павла написано, що як Петро був посланий проповідувати євреям, так Павло був посланий проповідувати язичникам.

• Подобається Подобається x 3
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Я в цьому ніскільки не сумніваюся, п.Педро. Направду, Ісус Христос є скалою, котра складається з багатьох каменів- людей котрі вірять в Нього.

Просто, мене дуже здивувало те, що сказав п.Аксакал на рахунок місця з Писання Матв.16:18. Тому і вирішив дослідити це.

Плюс до того, якщо би ап.Петро займав таке місце в Церкві, яке йому визначає Католицька Церква, то в Діях апостолів, чи Посланнях апостолів це би мало якось підтверджуватися, чи наголошуватися на цьому. Але ніде такого не знаходимо. Більше того, ап.Павло називає стовпами церкви трьох апостолів(Івана, Петра і Якова), а не тільки одного Петра:
    Гал.2:9 і, пізнавши ту благодать, що
    дана мені, Яків, і Кифа, і Іван, що
    стовпами вважаються,

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читаю я Вас Левку і Педро і диву даюся. Як можна так легко перекручувати Святе Письмо, "нє моргнув глазом"?

Як можна від слів Святого Письма де сказано Ісусом до Петра: на тобі збудую церкву - до умозаключення:
    То ж тре... Ісус сказав неправду... помилився, шкода, що не було там представників різних течій, вони б точно Ісуса виправили.

Послухайте, от прочитав два останні дописи і не зрозумів, ви що не бачите що там написано?
    На кому з апостолів збудована церква?
    Кому дано ключі від царства небесного? Івану? Якову? чи Петру?

Звідки у вас такі фантазії? Хто вам сказав, що віра тут є камінь? де таке сказано? Чому у Вас, протестантів
    до Мартіна Лютера не виникало питань що до римського глави церкви, а після Лютера у вас що? просвітлення найшло?

А я знаю чому, бо є така російська поговірка: мєсто сідєнія обясняєт точку зрєнія. Тому ви говоритимете про Івана, про те, що камінь - то віра і т.д. лиш не те, що сказано у Біблії.

Зрозумійте, у Святому Письмі є притчі і їх варто розуміти, як притчі, а є пряма мова і там нема що вигадувати.

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Кому дано ключі від царства небесного?

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

глава церкви і стовпи церкви - то є різні поняття, тому навіть не намагайтеся... змішувати рибу з мясом.

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Ай-Петрі в Криму

Пе́трос — гора в Українських Карпатах, у Рахівському районі Закарпатської області. Одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора.

10. Pedro

Мих, а як вони виглядають? Не догадуєтесь? В Євангелії вони детально описані. Подумайте... Якщо не догадаєтесь, я вам допоможу. Пізніше...

11. vov66

vov66 Well-Known Member

Однозначно Петру! Достатньо глянути на площу Петра у Ватікані, яка виконана у формі замочної щілини.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як вони виглядають, що вони означають - це вже інше питання.
    Факт є незаперечний - дано ап. Петру.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ----------

Дайте посилання на Біблію. Щось не можу того знайти...

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

Глянув значення імені Петро.
    Петро - скала, камяна брила.

Я не розумію, в чому проблема? В чому сумніви? Мені ця дискусія нагадує скакання вокруг да навколо.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

До того як переходити на особистості, чемна людина розповіла би про себе, яка вона як фахівець. Інакше виникає підозра, що маєш справу з тролєм. Повертаючися до суті: зробіть таке зусілля, подивиться на грецький текст хоча би ззовні, не вивчаючи койне.

14. vov66

vov66 Well-Known Member

Додам до попереднього допису:

Як бачимо, що Ай-Петрі, Петрос - це гора.
    Церква або собор святого Петра побудований на горі (гірці, горбі або пагорбі) Ватікан, а Рим розташований на семи пагорбах.

Симон - се мон - се гора (Петрос - гора)

Монбла́н (фр. Mont Blanc, итал. Monte Bianco, букв. «белая гора»)

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Без іроній і жартів: Мартин Лютер Кінг був і негром, і священиком, і видатним богословом, і талановитим проповідником.

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

Ось натяк: Павла було послано як апостола з благословіння безпосередніх учнів на чолі з Петром.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

Метода Задорнова годиться лише як жарт на естраді.

16. vov66

vov66 Well-Known Member

По суті нема що сказати?

17. Pedro

І вам, Мих, і вам. Після того, як ви вірою визнаєте, що Ісус є Христос (Месія), син Бога живого. Тоді і ви будете мати ключі від вічного життя і можете відчинити двері до вічного життя одиницям, десяткам, тисячам...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А джерело підтвердження де?

19. Pedro

Івана 3:16, наприклад, як і десятки місць в Євангелії. Бачите, Мих, щоб дотримуватися вашої доктрини, ви повинні мати тверду віру бодай в 2-х аспектах:
    1. Що Бог справді вирішив будувати спасіння людства і Царство Боже і церкву Христову не на Христі а на Петрові.
    2. Мати тверді докази (яких на жаль нема в Євангелії), що Петро чимось спричинився до будівництва християнства в Римі.
    Бо ні в Діях св Апостолів ні в листах ап Павла, НАВІТЬ(!) в листах самого ап Петра нема і натяку на це. Притому зауважте, що як ап Павло так і ап Петро писали свої листи (2 лист до Тимофія і 2 лист Петра) зовсім незадовго перед своєю мученицькою смертю.
    Зрозумійте мене правильно, Мих, нехай Бог мене боронить щоб я применшував заслуги Петра чи інших апостолів в євангелізації. Але не треба їм приписувати того про що не згадується. А вся слава нехай належить Ісусу Христу.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую за "комплімент". Прикро таке чути від вас...
    Насправді, я не мав на меті якось вас принизити, просто, направду, здивувала ваша відповідь.
    Я перед тим дивився на грецький переклад слів "Петрос" і "Петра" і побачив, що це два різні слова, навіть словник грецької мови дає переклад кожному з цих слів окремо. А ви сказали, що це одне слово, просто в різних відмінках. Тому і запитав вас, чи ви священник, чи богослов і може щось більше знаєте раз стверджуєте таке... Якщо вас це образило, то перепрошую дуже...

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

+100!
    Правда!

а де твій аватар? :)