"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно, що не пляше, п.Педро так і написав, що двічі би подумав чи відвідувати таку церкву:

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:00 ----------

Ви про церкви говорите, чи про секти і організації різні?
    Думаю, не варто все змішувати в одну купу.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чому останнє лише? Бог - початок і кінець, тому скаже перше і скаже останнє.

Кожен за себе... кожен за себе...
    І від того, що у когось з кліру буде червоний ніс - нам і нікому легше не буде. Сам клірник - почтальйон. Його завдання - доставити конверт по адресату і не зіпсувати вміст конверту, а сам стан душі клірника - його проблеми.

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

От, що сказав Педро, пане Левко!

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

А що таке церква?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Лютеранську пан перший за зразок пригадав. Можна пройтись з братською любов'ю і сумом про хиби по іншим протестанським Церквам, але не це головне. Головне - особисте спасіння! Є католики Берлусконі, Шаркозі, а є протестанти, що їхні книги рекомендуть і в нас для духовного зростання.

Не таке вже страшне було явище - хрестові походи! Відійдіть від ярликів РПЦ і КПРС, подивиться хоча б оце:
    http://www.youtube.com/watch?v=W5V4G5QPczM
    http://www.youtube.com/watch?v=PxKpn8xQnO4
    і на додаток:
    http://www.youtube.com/watch?v=WcMVpRENH5k

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозуміло, незрозуміло інше: чому ви йдете в будь-яку церкву? Як це вяжеться з вашим дописом?

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хрестові походи - це війна, звичайна і банальна. І насаджування своїх цінностей чужим людям.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Я згадував про Реформацію і про Мартіна Лютера. Про Лютеранську церкву не згадував, бо взагалі знаю мало про неї... То пан Мих більше в курсі про цю церкву;)
    Таких протестантів і мав на увазі.
    Приємно бачити як зараз відбувається духовне пожвавлення в католицькій церкві. Маємо з дружиною багато друзів католиків, котрі горять по-справжньому Богом. Так що дійсно книги йдуть на розхват.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

:music: як в танку...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

По-моєму єдиний прогрес в християнстві за останній час - це американський госпел, який деколи навіть з блюзом сплітається.
    Ну і "Ісус Христос - суперзірка".

9. Oxid

Oxid Well-Known Member

Вона є, існує, триває, постійно присутня, історично безперервна, одна-єдина, що почалась з ісповідання Петра, називається Католицька Церква. Можна сказати, ми єдині, хоч і різні обряди:) А конфесії - щось як політичні партії, одна наголошує на чомусь одному, інша - на іншому, щось відкидають, але те, на чому вони наголошують, вже є в Церкві, а відкидають разом із тим, що таки потрібно відкинути, і частку істини. Можливо, рукоположене Священство і Святі Тайни не треба було відкидати?
    Ви християнин, католик, православний?

10. Levko

Levko Well-Known Member

100%.
    Я уже писав п.Миху, що з Католицької церкви вийшло багато церков і напрямків, котрі визнає сама Католицька Церква. От до прикладу, Православна, Греко-католицька, Вірменська, протестанська... Усі ці церкви вийшли з лона КЦ. Правда? Чому єдинство цих церков не може бути єдиною святою і апостольською церквою? Адже головне -віра в спасіння по благодаті через Ісуса Христа і віра в триєдинство Бога визнає кожна з цих церков, що я навів вище.

11. аксакал

Пан ролики подивився? Хто перший насадив своє через військове втручання?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Було б що дивитись. Московський піп і карта Туреччини (Османська імперія до речі в п'ятеро більшою була).

Всілякі земні переділи повноважень, розкроювання земель, дріб'язкове порпання в біблійних текстах - це все банальна суєта і не має нічого спільного ні з духовним розвитком, ні з Богом. Це просто дешеві повсякденні проблеми маленьких людей.
    Всі конфесії зявилися по чисто політичним причинам - Римська імперія розкололась на Західну і Східну, тому в Східній з'явилась своя церква - православна. Англіканська церква з'явилась в наслідок того, що англійський король Генрих VIII просто розсварився з Папою і вирішив що він сам може бути собі і господарем і ієрархом і т.д.
    Те саме в ісламі - сунніти і шиїти. А от для Бога чи Всесвіту ці розчленування яке мають значення? Чим би дитя не бавилось - лиш би не плакало.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю наразі такої християнської конфесії, котра би відкинула це.

14. vov66

vov66 Well-Known Member

Причина банальна - був спір за південні парафії Італії, які належали до Константинополя. Основний конфлікт - це гроші!

15. аксакал

Як це по радянськи - не читав, але засуджую.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та не смішіть людей. Апостоли ніколи не засновувували католицьку церкву, як і православну, як і протестантську. Церква, яка заснована апостолами була єдина - Христова. Її і можна назвати апостольською. Потім у церкві згідно з пророцтвом ап.Павла (Дії 20:29,30) почалася боротьба з апостольським вченням, внаслідок чого утворились католицька і православні церкви. Ці церкви (найбільше католицька) посилили свою боротьбу з апостольським вченням особливо у середні віки, вигадуючи позаапостольські вірування і практику (лімбо, інквізиція, індульгенції, хрестові походи, освячення помешкань і т.д.). Тому цю тему можна було назвати: "Боротьба сучасного християнства з апостольським вченням", куди, звичайно, можна внести вчення і практику не лише так званих "традиційних" церков. А для порівняння можна наводити біблійні приклади з сучасною релігійною практикою. У минулому повідомленні я зробила такий приклад. Наведу ще таке порівняння боротьби з апостольським вченням:
    У католицькій церкві існувала (аж до часів Іоана Павла II) практика цілувати папі римському пантофлю, а усім (блаженнішим, преподобним, святєйшим і т.п.) священикам і сьогодні в знак особливої шани - руку (придумали, що нібито вони чашу тримали, і за те треба цілувати). http://forum.autoua.net/files/4145025-Vl.jpg А тепер порівнюємо це з апостольським вченням (Дії 10:25,26)
    А про це вже навіть і говорити смішно:
    http://www.youtube.com/watch?v=JsOAKwCzE4U

Останнє редагування: 7 сер 2012
  17. Levko

Levko Well-Known Member

А чому ви пропонуєте наводити саме негативні, ганебні приклади, котрі суперечать біблійному апостольському вченню? Може краще говорити про позитивні речі, про речі, котрі збереглися в церквах і котрі відповідають повністю апостольському вченню?

Звичайно, що сатана не спить і він плутає "прості Господні стежки". Але якщо ми будемо говорити про ці негативні речі, то це слави Богові не робить, навпаки прославляється диявол. А Господь каже, щоб ми прославляли Його Ім"я, а не чиєсь інше ім"я.

Але попри те все Церква Христова є, люди народжуються згори, спасаються, зростають духовно... Все як написано в Новому завіті. Тобто ОСНОВНЕ я вважаю збереглося в християнських церквах.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ап.Павло вчив виявляти негативні речі, щоб берегти чистоту віри. Галат.1:6-9. Якби релігійні адепти подібної практики визнали це все , покаялись і не намагались відбілювати ганебну практику, то можна було б перегорнути сторінку. А то ж продовжують боротися з апостольським вченням. Не так як в середньовіччя, але все ж ...

Відділяючи сатанинське від Божого (полову від зерен), ми власне і прославляємо Господа.

Погоджуюсь.

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Майже згідний з вами, Даяна. Бо для мене апостольська церква - це "де двоє чи троє зберуться в імя моє, там і я між вами".
    Але, чомусь в вас католицька церква є найбільшим грішником. Знаю, що творилось в середні віки, раніше і пізніше. Знаю, що це були за єпископи, архієпіскопи, кардинали і папи. Але, по-перше, Бог чомусь допустив це і слово Боже як не проповідувалось але проповідувалось і Європа все ж будувалась на християнських принципах. По-друге, прочитайте про Візантію і православя. На фоні його Рим виглядав ще благополучно.
    І навіть зараз... Я живу на Заході, світ захлинається від неморальності, атак гомосексуалістів, легалізації проституції, наркотиків, абортів, евтаназії і тд і тп.
    Чий голос чути? Католиків. Інших церков, можливо за винятком баптистів, деяких пятидесятників і інших євангельських церков, це не стосується.
    А коли сіль перестане бути солоною... Так що не можна всього ділити просто на чорне і біле...

• Подобається Подобається x 3
  20. аксакал

Не смішить Ви людей. Де ап. Петро осівся? В Римі, там і досі його гріб. І Ви нібито не знаєте, що саме означає слово "католицька". Вселенська! Краще єдину Церкву не можна назвати. :)

Єресі почалися - на могилах апостолів не встигла земля осісти. Не вдавайте, що про це Ви не знаєте. І саме названі Вами Католицька і Православна - серед тих Церков, що тримають оборону.

Чи - стараннями однієї пані - "Боротьба з християнами, що тримаються Апостольського вчення".

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Спростуйте, шановна пані Даяно, мою підозру, що оце і є головним для Вас.

Отож. Хоче Католицьку Церкву лукавий подолати, бо тоді шлях до повного маразму буде відкритий. Я впевнений, що зусілля сатани марні, бо на Камні (Петрі, Кифі) Ісус Христос її побудував.

а де твій аватар? :)