"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Різниця в тому, що для апостолів хрищення було обітницею Богові, а для вас - таїнство.
    А я ніколи не заперечувала, що обітниця Богові пов'язана з покаянням. Ви праві. Немовля не може ні каятись (та й нема за що йому каятись) ні давати обітницю.
    Це обряд, і церква його теж так називає, додаючи ще вигадку - "таїнство" обряду. Я ніде не писала, що водне хрищення - це хрищення з неба. Хрищеня з неба - це хрищення Духом Святим тих, які дали обітницю і прийняли в серце Ісуса. Якщо водне хрищення може здійснити будь-хто, то хрищення Духом Святим - не кожен. Так що ви трохи про інші речі почали говорити. Стосовно того, що охристили дітей, то звичайно, що ви це робили з любов'ї і не зробили їм цим ніякого зла. Цей акт для них буде просто формальністю, за якою нічого нема, бо хрищення - це обітниця, якої вони не давали.

Я дякую Олені і МИХу за дискусію. Вона допомогла мені ще глибше розглянути те, за які небіблійні вигадки хапаються ті, хто заперечує слова ап.Петра, що хрищення - це обітниця Богові.

На цю тему я дискусію припиняю і пропоную Вам придумати щось небіблійне на захист догмату про непомильність папи римського. Мені буде цікаво.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Па-па :shutup:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

сучасні християни - це є новий Ізраїль.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Про непомильність папи.Суть цього католицького догмату полягає в тому, ніби Христос уділив католицькій церкві участь у своїй власній непомильності. Ніби церковні пастирі, виконуючи учительське служіння, користується цим даром непомильности. Тому папа силою свого служіння як Верховний пастир у певних випадках і ситуаціях (в офіційних і урочистих рішеннях у справі віри та моралі) особисто користується Божим даром непомильности. Греко католицький кардинал Гузар сказав, що папа є непомильним, бо церква непомильна.
    Що про це каже: Біблія, докази непомильності з історії церкви і апостольська практика ???

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як ви відноситесь до такої фрази:
    "що завяжете на землі - буде завязано на небі"....?

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Даяно, привіт!
    Я з вами уже попрощалася. :pardon:
    МЕНІ це не цікаво!

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Питанням на питання? Давайте розглянемо непомильність папи в контексті католицького визначення і перейдемо до вашої цитати.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чим то недозволено?
    Якщо ви не знаєте як відповісти, то кажете: Хіба ви сумніваєтесь, що Бог знає як то робити? В принципі слушно, але таким чином можна на любе тупікове питання відповісти.

У даному випадку ви ж знаєте, що Ісус сказав.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

НЕ зрозуміла що ви хотіли сказати.
    Повторюю питання:
    Непомильність католицького папи, - Що про це каже Біблія і апостольська практика, а також докази непомильності з історії церкви.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів, повторіть питання ше раз.

Та все одно не зрозумієте, чого час тратити?

Останнє редагування модератором: 7 тра 2009
  11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ясссно:haha: Та ви не для мене, для інших наведіть джерело, аби люди посміялися з моїх дурних питань і збагнули усю мудрість католицького вчення.
    Я так і думала, що відповіді на подібне питання (як і на багато інших) не існує ні в історії, ні у Писанні. Воно є лишень у головах релігійних фантастів-ортодоксів.
    Правільнай (широкай) дарогай ідьотє, таваріщі.:)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус створив церкву. Ви ж поза всяких християн. Поза церквою. Так що подумайте, якою дорогою ви йдете.

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

(Поза конфесією а не поза християн) . В житті всяке буває (Марка 9: 38-40). Багато хто з перших стануть останніми, а останні стануть першими (Матв.19:30).
    Спєшка важна при ловле блох.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто вам сказав, що ви перші, чи останні? Ви ПОЗА!

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

він також був ПОЗА. Марка 9: 38-40
    Я ж посилання даю не просто так, для форми повідомлення. І зрештою, я тут себе у приклад ніде не ставила, бо не заслуговую на це. Я ставила у приклад апостолів і порівнювала з "пресвятєйшими" "непомильними" владиками, тому і зацікавилась: Звідки взялось, що католицькі папи (ті, що чинили інквізицію, організовували продаж індульгенцій і займалися розпустою) непомильні у справах віри і моралі.

16. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

вибачте що втручаюсь в діалог, але читаю і трошки дивуюсь.
    Ви в той момент у свідомлюєте що ви приймаєте хрещення??, ви помятаєте священника, який це зробив?? ви його потім бачили колись??? він вас памятає??
    Так от, якщо ви про БІДУ питаєте, то я ЗНАЮЧИ ,що хоч БЛАГОДАТЬ БОЖА даеться не для матеріального прибутку, і хрещення також, всеодно спитаю вас МИХ , а яка користь, чи радість хрещення, коли ти є немовлям???

скорше є ДОКАЗИ ПОМИЛЬНОСТІ:))) Папа, як і усі є людиною. А всі люди багато согрішають. ВСІ. а Гріхи приводять до помилок.

Що мене вразило, що при купівлі індульгенції в той час, можна було, як казали продавці, спасти навіть своїх рідних які вже померли і находились по їх словам в чистилищі, а люди купивши цей документ, нібито спасали своїх близьких від пекла))))))
    Ох тоді ЗВЯЗУВАЛИ на Землі.... Тільки не по писанню звязували....

Останнє редагування модератором: 7 тра 2009
  17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це є частковою відповіддю на питання МИХа. Ісус казав: "Що зв'яжете на землі - те буде зв'язане на небі.... кому відпустите гріхи..."
    Сьогодні "пресвятєйші" прирівнюють себе до апостолів, (які не були священиками), і придумали, ніби така довіра Ісуса до апостолів передавалася механічно вигаданим у Новому Завіті священикам. Павло казав, що і ангелів апостоли судитимуть, і на небі вони ЦАРЮВАТИМУТЬ у небесному уряді Ісуса (144 тис.чол.) ("мала черідка, якій дане буде ЦАРСТВО (царювання)("вони викуплені від землі, від людей... і суд був їм даний...") і судитимуть великий натовп "усіх народів і племен і язиків".
    Так от, ті мужі, про які говорив Павло ("із вас самих мужі постануть...") вирішили, що УСІ придумані священики автоматично по спадкоємності користуються даром Ісусової довіри. :mocking:
    Отож виходить, що коли вони торгували індульгенціями, то "розв'язуючи" (відпускаючи) таким чином гріхи, - ці гріхи автоматично мали би бути розв'язані на небі. Прикольно, нє? Ото самозванці... :)))

18. Зануда

Зануда така зануда

Роздуми на хлопський розум:
    жили собі наші предки - ткали полотно, самі шили одяг, не вміли читати і писати, готували їжу на вогні і вели, як вміли господарство, народжували дітей, які в свою чергу робили все те саме, що і батьки, але поволі вдосконалюючи знаряддя праці, почали вчитися читати, писати, розширяли господарство і так з кожним наступним поколінням приходило щось нове, до глибоких родинних традицій приєднувалось щоразу щось нове, нове досягнення сучасності. Виходячи з позиції Даяни всі наступні покоління роду, то є відступники від того, чого навчили їх предки. Вони забули своє коріння і занурились у прогрес. Звичайно на життєвому шляху кожної людини є помилки, вона переживає важкі часи, падає і знову встає, щоб рухатись далі.
    Що є Церква? Це всі ми, а головою нашою є Христос. Чому ж ви так вчіпились у індульгенції та інквізицію? Це робили люди, яким властиво помилятись. Чому ніхто не вчіпиться з такою ж маніакальною завзятістю за добрі справи Церкви? Чому ніхто не бачить скільки всього відбувається за її посередництвом позитивного? Чому праведних і вірних членів Церкви не помічають, а хапаються за тих, хто тільки формально є християнином і навіть незнає, до чого це його зобов"язує?
    Тепер щодо хрещення немовлят. Назвіть причину через яку Церква повинна відмовити дитині в Божій благодаті. яка сходить на дитину підчас хрещення?
    Про непомильність папи. Я вже писала про це раніше, але повторюсь навмисне для Даяни. За всі віки існування Церкви, за всю її історію, попри інквізицію, індульгенції, попри хрестові походи, лжепап, аморальних князів Церкви etc. - ніхто не змінив у Писанні жодної літери, не відмінив жодної заовіді, не підстосували під себе мораль (вони відступили від тої, яку Христос дав за зразок, але не міняли її для всіх, щоб виправдати себе), догми Католицької Церкви не змінив жодний папа, який би він там не був.
    Непомильність у справах віри і моралі не означає, що сам папа є святий і не грішить. але означає, що все, що стосується Об"явлення і має до нього безпосереднє відношення папа виголошує не від себе особисто, як приватну думку, але згідно з вченням, яке залишив Христос. Все, що не стосується релігі та спасіння душ не є предметом непомильності Церкви і папи, бо цьому Христос не вчив.
    Недаремно Христос сказав, що все, що буде проголошено незгідно з Євангелієм Сина Божого, то хоч би й ангел з неба - буде проклятий. (Гал. 1,8)
    Лк 10, 16 Хто вас слухає - мене слухає, хто вами гордує - мною гордує.

І на останок - якщо йти за вашою логікою, то Церква мала б припинити своє існування із смертю останнього з Апостолів. Бо все, що відбувалось після того - одне велике відступництво від того, що заповідав Христос. Нажаль, ніхто крім вас, Даяно, та Свідків Єгови цього не розуміє.
    :pardon:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороше порівняння. Він - то не ви, нє?

20. Зануда

Зануда така зануда

Я звернула увагу. як часто ви, Даяно, використовуєте слова апостолів і керуєтесь виключно ними, аргументуючи свою позицію. Це звісно авторитетні особи, але на мою думку Христос має першість і Його слова таки мають більш вагоме значення у формуванні вчення Церкви.

а де твій аватар? :)