"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

У різні часи були люди, які будучи у церкві, критикували її, вказували на помилки, але вони не покидали церкву. Святий Дух, що провадить діє на церкву, на голову церкви, на її членів. Інколи ті, що наверху не почуюють, а ті, що нижче почують. І правда може не зразу сприйнятися у церкві. Все це можливе, але це є життя церкви, разом з людьми, які мають свої недоліки, свої гріхи, свої проблеми.

Що доброго зробив Лютер з точки зору сьогодення? Апостольська церква, як була, так і залишилася, а наслідки діяльності Лютера - це утворення десятків християнських течій, які суттєво відрізняються за наукою один від одного, а десять правд не буває. Створення церкви - це справа Господа, а якщо смертний, який би він добрим не був, робить якусь отсєбятіну, вона обовязково призведе до біди.

Останнє редагування: 4 сер 2012
    • Подобається Подобається x 2
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не буває, але всі вчення і релігії однакові принципи радять - не судити нікого, любити всіх, власне цього і достатньо. А зліва направо хреститися чи зправа наліво - це несерйозні розмови.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Та ну... Так не цікаво...
    Не послідовні ви п.Миху.
    Спочатку казали, що немає в Біблії такого, щоб хтось критикував церкву:
    а коли я вам навів приклад того, що такий випадок яскраво є описаний в Біблії в посланні до Галат, то ви тепер уже кажете, що є таке, і що були такі люди:
    Важко вас зрозуміти ...:scratch_one-s_head:

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Він покинув Апостольську Церкву, тому Лютеранська Церква не є Апостольськой. Можливо, через те в ній жінки-священики шлюбують гомиків. І це - незважаючи на принцип Solo Scriptura :sad: (тобто, Апостольське Передання вони відкинули повністю.)

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Церковнослов'янською "не судити" означає "не засуджувати". Католицька Церква якраз так і вчить: не засуджувати, любити, шукати точки дотику для співпраці, що називаєть коротко "екуменізм". Але відверто сказати братові про його хиби - так Сам Ісус Христос вчив!

Так! Різніця в обряді не повинна заважати єднанню у вірі.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У вас настільки все спрощено, що напрошується висновок: і церкви непотрібно:не судити нікого, любити всіх, власне цього і достатньо.

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

бо ви намагаєтесь мене злапати на слові, не вникаючи в суть. Є критика церкви, а є - вийшов з церкви і повів в дебрі. Якщо церква утворена з ініціативи людини - лжецерква. От уявіть собі ситуацію, що у вашій церкві хтось з прихожан замість критики, почав говорити про відділення від громади. Як би ви це оцінили?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Я не вважаю, що Мартін Лютер повів церкву в дебрі, як ви кажете. Навпаки, церква зайшла ще задовго до нього в ці дебрі, йому навпаки вдалося вивести її з цих дебрів гріха і неправди. Для багатьох людей нарешті змогло засяяти світло живого Божого Слова в той час. Адже саме за Лютера було перекладено і видано Біблію на простій народні мові. Найвищий авторитет Божого Слова (Solo Scriptura) і досі зберігається в протестантизмі.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

(У 2004 році єпископом лютеранської церкви у Швеції стала жінка-лезбіянка.)

Кожен в праві сам вірити, або не вірити, бо у кожного є вільний вибір, гарантований Богом.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Не йде мова лише про Лютеранську церкву, я кажу за протестантизм загалом, котрий бере початок від Реформації.
    Не будемо зараз перераховувати збочення окремих людей в церквах, котрих є багато в кожній конфесії без виключення, в католицизмі чи в православ"ї їх не менше, до речі... До того ж та жінка-лесбіянка не є уособленням усієї протестантської церкви.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я й не переаховую. І я з вами цілком згоден. А про лютеранську церкву і про єпископа-лезбіянку я б не навіть не згадував, але тут питання не в тому, що жінка-єпископ стала лесбіянкою. Мова йде про те, що лютеранська церква, будучи в повному здравії, узаконює жінку-лезбіянку на посаді єпископа. А це не вам не випадок, а сама церква дає добро - ось в чому проблема!

---------- Додано в 16:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

Так, пішло багато різних протестантських течій. А ви поцікавтесь чим вони відрізняються одна від одної і ви побачите, що різниці там кардинальні. Одна вірить отак, інша по-іншому(не про обряди мова). Дуже різні правди там є.
    Апостольська церква залишилась з наукою, яка була завжди, а відкол від церкви приніс такий букет наук, що однна наука іншій суперечить.

• Подобається Подобається x 3
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Мені здається ви перебільшуєте.
    Немає ніяких там "кардинальних різниць" ні між протестантськими течіями, ні навіть між католиками, православним і протестантами!
    Усі сповідують спасіння по благодаті через віру в Ісуса Христа і усі визнають триєдиність Бога. Це головне, що об"єднує усі християнські церкви.

Нам треба більше звертати увагу на те що нас об"єднує, ніж на те що розділяє- ваші слова, до-речі;)

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви не з того боку заходите. Треба шукати загальний принцип світотворення для всіх людей, а не порпатися в побутових конфесійних розборках. У йогів немає церкви - це що, перешкоджає їм жити в гармонії з собою, людьми і оточуючим світом? Люди в різних кутках планети додумалися до однакових принципів, назвали просто по-різному.

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Так, всі християни вірують в Ісуса Христа, а от в установлену Ним єдину, святу соборну і апостольську Церкву - далеко не всі...
    Левко, для вас офіційна точка зору Католицької Церкви з декларації Dominus Iesus, переклад російською
    Тобто - так, єдина, установлена Христом Церква присутня і діє і в протестантських общинах, хоч і в неповний спосіб...
    Правда, я не знаю, чи є церковними общинами ті, що допускають одностатеві шлюби, бо то повністю суперечить, протилежне Біблії, дотепер таке допускали хіба що сатаністи...
    От і відкривайте тему про загальні принципи світотворення:)

• Подобається Подобається x 3
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А що таке по-вашому "сучасне християнство"? Христянство нічого нового для себе вже не відкриє? Нагадую:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Християниство і є загальний принцип, а всі люди хай шукають, якщо хочуть вічне життя.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Для вас? Сподіваюся ви проти хрестових походів? Вічне життя гарантоване всім, просто є шанс жити нормально, а є шанс жити в муках.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

для всіх.

я й проти мусульманських походів, які, якби не хрестові походи, заполонили всю Європу.

Тут ви праві.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю як хто, але я, наприклад, вірю "в установлену Ним єдину, святу соборну і апостольську Церкву".
    Ви самі кажете, що вірять в "єдину".
    Слово "єдина" означає також і єдність, цілісність, тісну зближеність, згуртованість багатьох(тлум.словник), а не одну якусь Церкву(конфесію), котра має якісь переваги над іншими.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, пане Левко, тут питання, а що є церква? Будинки? Храми? Клір (незалежно від форми шапок чи хусток на голові)?
    Коли я в неділю відвідую церкву, мене в останню чергу цікавить її деномінація, а головне, чи там проповідується Євангеліє і Ісус Христос.
    І мене навіть не цікавить, чи єпископ тої церкви минулої ночі спав з коханкою чи коханцем (звичайно, в такому випадку я б двічі подумав чи відвідувати таку церкву). І мене тим більше не цікавить хто там на кого руки клав.
    Я, Левку, вивчаю (завжди щось вивчаю) історію середньовічної Франції. Зрозумійте, що клір в ті часи на чолі з папою нічого спільного з християнством не мали. Звичайно єпископом ставав наймолодший син якогось аристократа і питання чи він вірив в Бога взагалі було абсолютно неважливим. Цей клір займався в основному політикою і дрібними аферами. Про Візантію мовчу. Там навіть не було того толку що в Римі. Про церкву в Євангелії сказано, що це група людей, які покаялися, були омиті кровю Христа, отримали прощення гріхів і життя вічне через віру в Христа.
    Все інше, як от правильна чи неправильна церква, певні обряди в церкві, молитви до померлих і таке інше не мають ніякого значення.
    Бо це не від Бога а від людей.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як там СЄ, Біле Братство і т.д.?

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:49 ----------

Гм... то вже якось і не пляше з Біблією.

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

Вичерпно про Христову церкву ви сказали. Просто нема питань.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому тільки вони, Мих? Є ще суботники, мормони, РПЦ і нєсть їм числа...
    І кожна група (точніше її лідери) вважають себе єдино правильними. І знайдуть (а як же, якщо не знайдуть то перекрутять, перепишуть) докази в Біблії.
    Я ж рахую, що останнє слово як хто вірив скаже Бог. І в цьому я Йому довіряю на 200%! А клір, основною ознакою якого є в основному головні убори, животи і часом червоні носи повинен сам покаятися і вірити в Спасителя.

а де твій аватар? :)