"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Стоп-стоп!!! Якого міра? Кіріл свої заяви робить для русскіх гібєрній, а це, повірте, не весь мір.

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А я такі наведу новини Апостольської Церкви.
    (Ватикан :good::good::good:)
    "«Міжнародна спільнота і окремі країни володіють добрими правовими інструментами, які мають запобігати рабству. Однак, вони не застосовуються належним чином. Через це процвітає торгівля невільниками, - розвивається, не дивлячись на економічну кризу і користується плодами глобалізації», - сказав представник Ватикану в ООН...
    Архиєпископ Томаші підкреслив, що невільництво настільки прибутковий бізнес, що люди, які отримують з нього прибутки можуть купити які завгодно державні установи, завданням котрих є боротьба з цим явищем. Через це головним засобом боротьби з невільництвом має бути суворе застосування вже існуючих законів, переслідування і покарання торговців та власників невільників. "
    http://www.credo-ua.org/2011/09/50889

(Блаженіший Любомир :good::good::good:):
    "Багатство не гріх, але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися.
    Не дати спокусі здолати себе може тільки людина, котра вміє бути багатою — тобто здатна стати над грішми, не даючи їм над собою запанувати…
    Тож щиро побажаймо собі, щоби не лише за рік, а й за двадцять ми змогли глянути одне одному у вічі! "
    і багато просто мудрих висловів, наприклад:
    "І ще про Божий Дар. Два десятиліття тому наш український народ отримав такий вимріяний, але неочікуваний дар — зажив у рідній державі."
    "Будьмо щирі (я кажу вже як стара людина): ми залишаємо нашим молодим співбратам поганий світ. Ми ще не впорядкували його так, як мусили б... Ми, старі, ще трошки маємо сили, і тому повинні старатися, щоби помогти нашим молодшим співбратам. Але вони мусять самі працювати, мусять учитися. Нині дуже критична зміна поколінь."
    http://www.credo-ua.org/2012/04/62039

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тема "Апостольська церква і сучасне християнство" передбачає порівняння апостольської церкви (церкви, якою керували апостоли Ісуса) з сучасним християнством, яке сповідує і практикує придуману в позаапостольські часи вірування і практику ("освячення" за гроші помешкань і всього, що підпаде під руку (торгівля благодаттю), целібат як незмінне правило, молитви ДО померлих і т.д. і т.п.

http://img-fotki.yandex.ru/get/6114/138238612.dc/0_7b9e6_2eeec5aa_orig
    http://finance.bigmir.net/budget/10782-V-Kieve-rezko-vzleteli-ceny-na-uslugi-cerkvi
    http://supercook.ru/decoration/images-obzor/osvashau-avto.jpg
    http://www.religio.ru/arch/22Apr2007/news/14683.html
    Недарма дружини священиків (т.з. "матушки") як правило ніде не працюють.

А ось це - пороівняння з АПОСТОЛЬСЬКОЮ церквою: Дії 20: 33-35. Матв. 10: 8-10.

Останнє редагування: 1 сер 2012
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Апостольськими Церквами називають ті, що були ЗАСНОВАНІ апостолами: Католицька, більшисть Православних, Вірменська, Коптська. Якщо Ви бажаєте порівнювати те, про що пишете, треба було назвати тему "Християнсьтво апостольських часів vs. сучасне". А ще можна було би додати тему: "Боротьба сект апостольских часів з апостольським вченням". ;)

Останнє редагування: 2 сер 2012
    • Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А жіноча логіка де?

Була собі апостольська церква, а потім перестала бути, а от недавно знову появилася...

недарма дружини священників ніде не працюють, нє?

6. Levko

Levko Well-Known Member

І ті які утворилися, чи вийшли з тих Апостольських церков, котрі ви перерахували.
    Протестанську церкву, скажімо, також можна назвати Апостольською.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, що не можна.

• Подобається Подобається x 1
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Поясніть чому?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Була собі Апостольська церква. І тут група людей по своїм переконанням вирішила покинути (вийти) з апостольської церкви і заснувати своє, то на підставі чого вона буде апостольська? Це вже інше утворення, інша дата заснування, інші керівники, інша наука.

10. Levko

Levko Well-Known Member

п. Мих, ви добре знаєте, що влада в церкві передається через рукопокладання, і бере початок від апостолів.
    Мартін Лютер, котрий вважається засновником протестанської церкви, також свого часу був рукопокладений на служителя, тобто прийняв апостольську владу і в свою чергу міг потім також рукопокладати служителів на служіння.
    Ланцюжок передання духовної влади через рукопокладання, котрий тягнеться ще від апостолів не був перерваний.
    Тому на якій підставі не можна називати протестанську церкву Апостольською?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мартін Лютер Кінг був відлучений від церкви, наскільки мені відомо і цілком справедливо.
    Мартін Лютер Кінг постійно писав доноси на священників папі римському, які йому не подобалися, призивав катувати священників, які з ним не згідні. А йоли листи, де він запрошує своїх учнів до сексуальних збочень... мов тоді ви ще більше прийдете до Христа по потребі.
    Доречі, пошукайте книгу Івана Габре "Лютер" з циклу "ЖЗЛ" - французького письменника, там про це написано. Є всі підставі думати, що сам Лютер Кінг покінчив життя самогубцем, від відчаю.

Сьогодні лютеранська церква - це священники-жінки і трасвестити, також не так давно лезбіянка стала єпископом у Швеції. І це вам не випадок якигось грішників, їх церква все це ВИЗНАЄ!
    Як кажуть: надлєжит сєму бить.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Здається ви щось наплутали,п.Мих?
    Мартін Лютер Кінг і Мартін Лютер- це дві різні людини...;)
    Ви про якого говорите?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наплутав, я маю наувазі того, від кого пішло протестанство.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ми говоримо про передачу влади, а не про те яким "негідником" був Мартін Лютер.
    Я думаю ви не будете заперечувати те, що Мартін Лютер прийняв цю духовну владу через рукопокладання.
    Цю владу він передав своїм послідовникам, котрі в свою чергу передавали її своїм наступникам.
    Отже, Апостольська передача влади, котра бере початок від апостолів збереглася.
    Тому Протестанську Церкву також можна назвати Апостольською на рівні з Католицькою, Православною...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думав, що ми говоримо про Апостольську церкву.
    Чи може протестантська церква бути апостольською?
    Я кажу, що ні, бо якщо хто вийшов (зрікся) з Апостоської церкви, то він не може одночасно там залишатися.

Тоді виникає запитання: чи можна бути позацерквою і одночасно мати силу рукопокладання.

Я це питання вивчу, але думаю, що відповідь буде наступна: добровільне зрікання апостольської церкви веде до автоматичного зрікання рукопокладання, що йде від апостолів, це ж очевидно, бо як можна зректися церкви Апостолів, але їх силу мати і надалі? Це нон-сенс, як на мене.

---------- Додано в 15:08 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

влади церковної, з якої зреклися... подумайте!

ну і про негідника... а Юда? а якщо б від нього йшло рукопокладання? воно б рахувалося як? справжнім?

дивуюся, як ніхто не додув обявитися рукоположеним від Юди до сих пір? Ото пропіаритися можна було б... готова нова течія!

-----------------------------------------------------------------------------------

Згадалося. Якщо людина написала заяву про звільнення з роботи, а була начальником, то позароботою ця посада вже ніякого значення немає. Разом з виходом з роботи - втрачена і влада, яка була на роботі. Чим не аналогія?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Вивчіть, а потім кажіть, а не навпаки.

Останнє редагування: 3 сер 2012
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нікого просто так з церкви не відлучають. Людина своєми діями сама зрікається як церкви, так і Бога, не говорячи про це прямо. Ну а коли вже відлучають, то це вже наслідок самозречення. Так що такі речі є повязані.

Та я вже вивчив.
    В апостольські часи не рукопокладали тих, хто не хотів бути в апостольській церкві, так є і зараз.
    Є випадки, коли отримав рукопокладання, а потім вийшов з церкви. А вихід з церкви - втрата рукопокладання.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я вас прошу, п.Миху... Давайте про вчинки не будемо говорити зараз. Самі добре знаєте що творилося в ті часи з Церквою, в якому багні гріха, неправди і збочень вона перебувала... Христос заповів коритися владі, але не гріху. Коли влада перебуває в гріху, то ми маємо повне право вказати їй на цей гріх.
    Пам"ятаєте як ап.Павло відкрито виступив проти ап.Петра, бо той не йшов "рівно за євангельською правдою" і "заслуговував на осуд":

Чому ап.Павла тоді не відлучили від церкви? Він же ж виступав проти Церкви, проти влади апостолів?
    Просто тодішня церква побачила справедливий докір у свою сторону і зуміла виправитися, очиститися.

За часів Лютера керівництво Церкви уже настільки глибоко було загрузло в гріху і неправді, що уже не змогло покаятися у своїх ганебних вчинках, більше того ще й вигнали геть того, хто їм вказував на гріх.

Слава Богу за Реформацію, котра дала змогу Церкві вирватися з того болота, в котрому вона перебувала і очиститися. Протестантизм, котрий зародився під час Реформації не став чимось новим, не став новою церквою, як ви пишете, - це було відродженням того, що було з самого початку.

Так швидко?!
    І де приклади з Писання?

Останнє редагування: 3 сер 2012
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто вказував? Лютер? Ой не смішіть.
    І звідки він то вказував? З свого туалету? Гарне місце для початку реформ. А результат діяльності лютеранської церкви відомий. Моя племінниця вийшла заміж за шведа, брали довідку у лютеранській церкві про хрещення, так той пастор... ні то був хлопом, а став бабою, ні то навпаки. От вам і "відродження апостольської церкви".

---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Приклади?
    Які приклади? Що рукопокладали навіть тих, хто позацерквою?

---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ----------

угу і закликав сексуальних потіх.

Левко, є церква, а в церкві є люди. Церква є свята, а люди в ній - грішні. Немає жодної спільноти, де б були безгрішні - жодної. Ісус сказав, що церкву адові ворота не поглинуть, а священники, пастері - поштарі. Їх завдання донести пошту, хоча самі вони можуть бути різні і є різні.

Але коли знаходиться чоловік і каже: церква не туди йде, йдіть туди, де я кажу, то це не серйозно, бо ніхто його цьому не уповноважував і в Біблії про це нема.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Є про це в Біблії, я вам дописом вище наводив такий випадок з послання до Галат:

а де твій аватар? :)