"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Тим не менш, католицька Церква не перейняла вуду для себе і це не стало її звичаєвою частиною.
    Те що якісь речі використовуються не за призначенням ще не означає помилковості цих речей самих по собі.

А щодо "навернення" як такого.. якщо навіть для ізраїльського народу християнство було не дуже етнічно-прийнятним - і Талмуд "переважив", зараз ізраїльтяни є іудеями а не християнами переважно, то що вже казати про інші народи і національності.. треба стати космополітом, або "радянською людиною" - стерильною від впливу материнської етнічної культури свого роду-племені, щоб бути 100% християнином "без домішок язичництва" - та й те не певна що можливо перейняти ментальність людей, які виросли до високої віри зі свого первісного примітивнішого і кривавішого культу, і жили 2000-3000 років тому по перекладеним книгам, оригінали яких відсутні. ІМХО.
    Чи були результати їх проповідей по кількості новонавернених такими ж, як результати охрещення імператора якоїсь держави (який вже з висоти влади і засобів тиску/агресії насаджував нову релігію по території всієї держави)?

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, злапали в лісі і охрестили... гарна казочка для діток...
    А СЄ пробували злапати якого язичника і охрестити, чи лише переманюють з інших християнських течій? От злапайте і охрестіть, а я подивлюся....

• Подобається Подобається x 3
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Коли гуляла з возиком як молода мама - в той час коли більшість людей на роботах, до мене інколи підходили люди, пропонували спастися, давали журнали..
    Я пояснювала, що в Києві є 40 християнських організацій. І бігати від однієї до іншої я не буду. Що я вірю, маю вдома біблію, не є пропащою геть і не потребую такої допомоги, як алкоголіки, наркомани, ті хто впали на дно суспільства чи жорстокосердні люди які геть не вірять ні у що.. що до них треба йти.
    От кого варто було б спасати... але ж до них ще спробуй підійди і знайти "ключ". Простіше працювати з тими хто вже і так вірить..

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

типу вламування в квартиру?

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Помилковим був сам підхід - охрестити , але не навити.

А саме це і вимагалось від язичників, які ставали християнами, вони цілковито відмоаялись від офіційних реліігй РИму і відмовлялись приймати цчасть у будь яких реліігйних звичаях того часу. що і викликало спротив Риму.

Не зрозумів вас. Юдейська релігія не була кривавю і не вимагала людських жертвоприношень, які були у Ханані. Карфагені. не допускала храмової проституції і виховувала повгу до життя людини і тварин.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Християн 1 ст не цікавила кількість нвернених, а їх якість. Християнином( як доречі і єврейським прозелітом) лююдина мгла стати ьільки після навчання і зміни спсобу свого життя відповідно до норм етики християн.
    Апостоли неіколи не думали що їх віра стане державною в Римі. навпаки вони були цілком аполтичними

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:19 ----------

Євреї себе теж пропащими не вважали і ставили себе вище за язичників і зневажали тих то спілкувався з ними і чим це закінчилось для них?

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

Таким людм теж прповідують. але допомогти можна тим хто усвідомлює потребу в допомозі і змінах.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

Я знаю свідків Єгови тривалий час і особисто перевіряв огрунтованість скарг. Кожного разу відмови спілкуватись було цілком достатньо.

6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А якби від новонавернених християн-євреїв вимагалося відмовитися від Закону і їх національно-релігійних звичаїв у будь-яких святах, які вони раніше святкували.. і мати винятково віру у Христа, позбавлену різних колишніх традицій, пов'язаних з історією їх племені, роду, народу - пішли б вони на таке?
    У моїх предків - дулібів - теж не було ні храмів, ні тим більш храмової проституції, ба навіть кров'ю тварин не користувалися для своїх культів, і одвірків нею не мастили.
    У Старому Заповіті безліч прикладів жорстокосердя - бо це примітивний рівень "око за око" (або і два ока за одне око..), наступний став досконалішим: "любіть ворогів ваших, нікого не проклинайте". То як людям, що виховані на досконаліших засадах, збагнути (і наслідувати на практиці) ментальність тих, давніх попередників - та ще й якщо вони з чужого роду-племені, з чужими традиціями землеробства, одягу, їжі і т.і.
    Я саме це мала на увазі.
    Так до них приходив сам Христос - і вони його не послухали, не повірили що він Месія. А я чому повинна слухати кожного проповідника із численних існуючих конфесій і течій християнства і іти то за тим то за іншим - кожний з яких каже ті ж самі слова що і Ви от зараз?
    Тоді це визначення стосується тих, хто не може визначитися зі своєю вірою і сам шукає, читає, звертається до різних напрямків і релігій в пошуках того що шукає, допомоги... і до таких людей якраз не треба йти з проповідуванням - вони фактично самі приходять, просто зустріти треба, допомогти і все.

7. Сергій аспірант

Так євреї християни з часом відмовились від звичаїв які вимагав закон, ни не святкували єврейські свята

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ----------

Це закон власне і передбачавсправедливе покарання людини і рівноцінне відгшкодування завданої шкоди

---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:53 ----------

А як зустріти таких людей, якщо до них не йти?

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

Новий Завіт збудований на ти х самих принципах. що й Мойсеїв закон. Викупна жертва Ісуса стоссувалась усх людей а не лише євреїв, томуто Ісус готував їх до того що їх братами по вірі з часом стануть язичники. Закон не виховував ненависті до людей з інших народів. навпаки д приходьків ставились приязно, якщо вони не порушували Закону.

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

У вас дуже примітивне уявлення про Старий Завіт. через відсутність знань єєврейської культури.

---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

намагатись зрозуміти християнство ооминаюючи Старий Завіт. це все дно що почаи вивчення алгебри з інтегралів а не з елементарної математики.

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну, Львівський форум же до мене не йшов - сама якось знайшла. :) Або тому що шукала, або, вірніше, шукала людей для спілкування українською.. але нічого для цього не робила - "випадкове" знайомство привело. (Напевне багато випадкового - невипадкове?.. :) )
    До чого тут ненависть до інших людей?.. Я про звірства, для яких немає місця в сучасних релігіях (фактично в жодній), і для яких не було місця в багатьох язических народах - яких всіх причесали під одну гребінку з людожерами (бо були і такі, різні були).
    Я про оці речі:
    "И пошел он оттуда в Вефиль. Когда он шел дорогою, малые дети
    вышли из города и насмехались над ним и говорили ему: иди,
    плешивый! иди, плешивый!
    Он оглянулся и увидел их и проклял их именем Господним. И вышли две медведицы из леса и растерзали из них сорок два ребенка."
    "15 и сказал им Моисей: [для чего] вы оставили в живых всех женщин?
    17 итак убейте всех детей мужеского пола, и всех женщин, познавших мужа на мужеском ложе, убейте; 18 а всех детей женского пола, которые не познали мужеского ложа, оставьте в живых для себя;"
    – Кто будет злословить отца своего или мать свою, тот да будет предан смерти;
    – Если кто будет прелюбодействовать с женой замужнею, … – да будут преданы смерти и прелюбодей и прелюбодейка.
    – Кто ляжет с женою отца своего, тот открыл наготу отца своего: оба они да будут преданы смерти.
    – Если кто ляжет с невесткою своею, то оба они да будут преданы смерти.
    Так саме примітивним є судження про "язичників" інших народів світу - через відсутність знань про їх культуру.
    Релігія - це не арифметична наука.
    Порівнюйте тоді вже з вуду чи культом змії яким.. якщо культ тварини - найпримітивніша форма віри і релігії, то треба починати з вивчення цього культу: обряди, жертвоприношення і т.і. А тоді поступово переходити до більш вищих форм..

9. Сергій аспірант

А я хіба говрив про примітивність їхньої культури?

---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ----------

Так Закон допускав смертну кару, так евреї мусили винищити народу Ханаану, але чи ці народи немали вибору?

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

У євреїв теж був вибір: вбивати, винищувати чи діяти інакше.

11. Сергій аспірант

Євреї діяли на власний розсуд чи діяли з наказу Бога?

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Бог не міг наказати розтерзати дітей за те що вони дражнилися "плешивий", а також не міг наказати вбивати - будь-кого.
    Або це якийсь інший Бог. Жорстокіший ніж Новозавітний - про що я і казала.. релігії всього світу стають дедалі милосерднішими, і немає потреби повертатися до витоків з яких усе починалося буквально - вони себе віджили в буквальному сенсі. Філософськи, вибірково - можна щось повчальне брати.. але не слідувати буквально. ІМХО.

Або зараз теж кожний може вбити, якщо йому буде здаватися що це йому "бог дав наказ".. - що би Ви про таку людину сказали?

13. Сергій аспірант

А ви не читали. що в Новому Завіті. що Бог завжди той самий?
    Як поясните 2 Тимофія 3.16

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Протирічністю Біблії і необхідністю плавно перевести євреїв на більш вищий щабель людяності і милосердності, аніж той на якому вони знаходилися -але без підривання основ їхньої старої віри.

15. Сергій аспірант

Якщо Біблія така суперечлива. то а чому ви грунтуєте свою віру?

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Винятково на любові і милосерді, вірі в людей і у те, що в кожному є зерно любові, доброти, хіба що людина геть "одержима" і фактично вже мало схожа на людину..
    Що людей, які б вони розпусні не були за статевою поведінкою, не потрібно вбивати для того щоб покарати, бо їх не карати потрібно, а душу їхню лікувати.. на прощенні винуватців і знаходженню не кривавих способів вирішення конфліктів, в тому числі і через помсту і покарання винних переді мною - ось ці речі я беру для свого життя з Біблії, це там є, весь Новий Заповіт на цьому побудований. А інше не беру, хоча визнаю що воно було.
    Ось як бути з тими хто скривдив когось - я не знаю.. це потрібно спиняти, звичайно. Але не вбивствами (хіба з метою самозахисту при нападінні..).
    Може, моя віра не є вповні християнська, я і не претендую на це звання.

Останнє редагування: 8 кві 2011
  17. Сергій аспірант

Покорання засосовувалось до людей які свідомо порушували закон.

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ваші звинувачення доводять, що на відміну від бруклінських "непомильників" Ви не вважаєте Старий Завіт богонатхненим. :ireful1:

19. Сергій аспірант

З чого ви це взяли?
    З мого боку ніяких звинувачень не було, а от з боку Фрезії їх було достатньо.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

Тому що від Месії вони очікувалли кадинально іншого. І доречі фарисеї розуміли, що на Ісусі сповнились пророцтва. хоча відкрито цього не визнали.

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну, "звинувачувати" я не мала наміру - але довелося обґрунтовувати своє несприйняття Старого Заповіту (з точки зору любові і людяності, наприклад).

Але по суті дійсно виходить, що і Сергій аспірант, і інші християни його визнають, і визнають богонатхненним, тільки от тлумачать його розуміння і необхідність дотримання Закону після воскресіння Христа (і саму символічність і значимість Ісуса Христа) - по-різному. Якщо я правильно розумію розбіжності..

а де твій аватар? :)