"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Євреї такіж европеоїди як і ви-))))

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

З чийого наказу євреї приносили жертви? Що означали ці жертви? Який звязок між ними і жертвою Христа.

2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Мала на увазі ментальність. Дійсно, некоректно вжите слово.
    З якого б авторитетного джерела не надходив наказ людині зняти із себе почуття провини і компенсувати власну недосконалість (у порівнянні з Богом) і комплекси за допомогою ритуального вбивства ні в чому не повинної тварини (не для того щоб вижити, давши поживу тілу, не через необхідність а - ритуально) - це дикість, імхо. Спосіб примиритися з муками совісті і з неможливістю інакшим чином простити себе і ближнього - і то не найкращий, імхо.
    Звісно, майже всі давні релігії були жорстокими і примітивними, і прощення без помсти стало зрозумілим пізніше, і я розумію чому люди були такими немилосердними що не уявляли як то можна без крові простити когось.. але прийняти для себе такий підхід за взірець не можу.

3. Сергій аспірант

Це доречі не бло метою жертвоприношенння.
    Так з чийого наказу євреї приносили жертви?

---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Ну і про яке розуміння християнства може іти мова, якшо ви неможете або не хочете зрозуміти погляди євреїв?

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А не треба розуміти когось, треба вірити самому.
    Віра - це фундамент, а знання лише для його укріплення.

Євреї кажуть, що з наказу того Бога, у якого вони вірили.
    А як було насправді - я не знаю, і Ви не знаєте.
    Для мене Старий Заповіт не є фундаментом віри, я живу після воскресіння Христа, а значить Його оновлені заповіді для мене найперші і найважливіші:
    “І спитався один із них [із фарисеїв], учитель Закону, Його [Ісуса] випробовуючи й кажучи: «Учителю, котра заповідь найбільша в Законі?» Він же промовив йому:«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою». Це найбільша і найперша заповідь. А друга однакова з нею: «Люби свого ближнього, як самого себе». На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять...” (Мф. 22.35-46).

Не "знай" чи "пізнай і доведи", а "люби".
    Про всяк випадок любити можна все і всіх - і не помилишся, чи саме те ти любиш що розумієш, чи навіть те чого не розумієш бо не можеш знати на 100% як це було.

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Віра не можлива без знання-)))

І кардинально помиляєтесь - 2 Тим 3.16

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

Як можна любитиякщо не знати?

Колоссянам 1:9–10: ...Вот почему мы с того дня, как услышали об этом, не перестаём молиться за вас и просить, чтобы вы исполнились точным знанием его воли во всей мудрости и духовном понимании, 10*чтобы поступать достойно Иеговы, чтобы угождать ему во всём, принося плод во всяком добром деле и возрастая в точном знании Бога...

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

У того самого бога вірив Ісус, який до речі теж був євреєм? І як ви можете зрозуміти те що він навчав якщо еврейський світоглдя вас не цікавить?

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А що заважає прийняти, що ікони і статуї в Апостольських Церквах не є ідолами, бо завжди відношення до них "по своїй суті відрізнялось від язичницького"?
    Врешті решт Ісус Христос, що втілився заради нашого спасіння, з одного боку казав, що збережеться і виконається кожна риска зі Святого письма, а з іншого боку казав, що дещо Мойсей написав через жорстокосердя людей. Ба навіть залишив свій образ на мандиліоні, що йому подала Вероника.

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

Вірив Сам у Себе? Це не віра, а знання.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Його остання (а не попередня) воля була точно сказана вустами Його Сина - це в загальному.
    А в конкретиці кожного дня Його воля - це виконання даних нам заповідей.
    Апостоли не казали робити обрізання і ставати євреями всім, хто увірував у Ісуса Христа, чи глибоко розуміти єврейський світогляд.

8. Сергій аспірант

По своїй суті ікони цілком відповідали ідлам - оскільки зображення божества допомогало всатновити звязок з божеством. на це зображення могла сходити сила божества.

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

дещо стосоувалось розлучення-)))

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Загалом вони звертли увагу на писання-)))) маючи на увазі саме Танах..
    На початку апостоли справді вимагали обрізання

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

А Ісус себе називав Богом? Чи ви йому ці слова приписуєте?

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Ісус прийшов щоб не відмінити закон а виконати його. Те що говорив Ісус не суперечило принципам на яких був збудований закоон.

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

Як ви можете виконувати їх якщо їх суті не розумієте і не знаєте?

Притчи 2:1–5: ...Сын мой, если ты примешь мои слова и будешь хранить мои заповеди, 2*если твоё ухо будет внимательным к мудрости и ты расположишь своё сердце к проницательности, 3*если ты будешь взывать о понимании и просить о проницательности, 4*если будешь искать их, как серебро, и разыскивать, как спрятанное сокровище, 5*то постигнешь страх перед Иеговой и найдёшь знание о Боге...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви хто знавець?

10. Сергій аспірант

3 Сия же есть жизнь вечная, да знают Тебя, единого истинного Бога, и посланного Тобою Иисуса Христа.
    (Иоан.17:3)
    Иоанна 17:3: ...Чтобы иметь вечную жизнь, необходимо приобретать знания о тебе, единственном истинном Боге, и посланном тобой Иисусе Христе...

---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Не знавець, але мені цікаво це знати. а несприймаи усе на віру

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сміхотство читати цитати, які не мають відношення до даного питання. Хіба що бажання показати себе знавцем Біблії.

---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

Вам віра непотрібна, я це зрозумів.

12. Сергій аспірант

Мені не смішно коли вірою люди виправдовують своє невігластво.

---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

Ісус не вимагав сліпої віри.яка б не грунтувалась на доказах.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Око за око, зуб за зуб? Принесення в жертву ягнят (після воскресіння)?..
    "Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,щоб вам бути синами Отця вашого, що на небі, що наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних."

Де було у Законі написано що найбільша заповідь - возлюбити ближнього свого як самого себе?..
    Не перечило, але так доповнювало - що змінювало акценти.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тобто не розумієте :sad:

Не лише. Про зцілення у суботу бруклінські знавці не писали?

Хоча б оце: Ів 20:28-29
    "А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували!"

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

віра з доказами - то не віра, а факт.

Якби ви, СЄ, дійсно читали Святе Письмо, то б знали що Ісус сказав Томі, він повірив, побачивши, то скільки дасться тОму, хто повірив, не бачивши.

16. Сергій аспірант

Саме згідно цього принципу була птрібна жертва Ісуса

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Ісус підкреслив приципи на якому був збудований Закон і процитував слова з закону

Левит 19:18: 18*Не мсти и не затаивай злобы на сыновей твоего народа. Люби своего ближнего, как самого себя. Я Иегова.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Зцілення в суботу заборонялось усним законм-))))))

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

"Прославляю Тебе, Отче, Господи неба й землі, що втаїв Ти оце від премудрих і розумних, та його немовлятам відкрив." (11:25 Матв.)
    Євреям - так. Це їх жертовники були, їх віра, для їх народу ізраїлевого.

Але після смерті Христа відкрилися двері і для нас з вами - через Ісуса Христа і Його вчення. А не через принципи, криваві помащення, обряди і жертовники ізраїлевого народу, Мойсея і т.і., імхо.
    Бо коли Христос послав апостолів проповідувати - то не Закон дому ізраїлевого у всіх подробицях жертвоприношень як такий, а
    «Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангелію всім народам, хрестячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Хто увірує й охреститься, той буде спасенний; а хто не увірує, той буде осуджений» (Матей 28, 19; Марко 16, 15-16).

Останнє редагування: 31 бер 2011
  18. Сергій аспірант

Але їх віра відображала закони справедливості.
    закон нагадував євреям що їм потрібно було відкуплення і Ісус забезпечив цей викуп

---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

На що спирався Ісус коли проповідував?
    Чи він не говорив дослідити Закон і Пророків?

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:02 ----------

Перед тим авпостоли мали навчити-)))
    Доречі а у ому полягала Євангелія яку вни повинні були нести?

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Це скидається на екзамен. :) Ви зловживаєте запитаннями, як на мене.
    Якщо маєте цитати Ісуса про настанову досліджувати Закон всім новонаверненим іновірцям, то напишіть що знаєте, а не примушуйте іншим Вам пояснювати те що ви знаєте.
    Те саме і щодо Євангелії, що, наскільки мені відомо, означало буквально "благу, добру вість", звістку про спасіння людей через Ісуса Христа, яке відкрилося після його воскресіння.
    От якраз все те що написано в Новому Заповіті зараз і зветься "євангелієм".

20. Сергій аспірант

Не лише закон а усі Писання, тобто усі книги старого завіту.
    Матфея 24:14: ...Эта благая весть о царстве будет проповедана по всей обитаемой земле для свидетельства всем народам, и тогда придёт конец.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

Нагадаю також що хистиянами часто ставали прозеліти які і так Танах зннали

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Деяния 17:10–11: ...Той же ночью без промедления братья отправили Павла и Си́лу в Ве́рию. Прибыв туда, они вошли в иудейскую синагогу. 11*У здешних были более благородные взгляды, чем у тех, что в Фессало́нике, и они приняли слово с необычайным рвением, тщательно исследуя Писания каждый день, чтобы проверить, так ли это на самом деле...

а де твій аватар? :)