"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

На відміну від позацерковників, ми маємо у кого вчитися і нам непотрібні підказки блукаючих.

• Подобається Подобається x 1
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Поздоровляю католиків, особливо греко-католиків, з новим головою:
    http://portal.lviv.ua/news/2011/03/25/142215.html
    Ватикан підтвердив обрання главою УГКЦ владики Шевчука

• Подобається Подобається x 2
  4. Оленa

Оленa Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

скоро християнський світ буде мати ще одного новоспеченого святого в особі Кароля Войтили.

І тепер на законних підставах вже можна буде до него молитися.:girl_angel::girl_tender:

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

В тему сучасного християнства

я инвалид детства получаю 2 вида пенсии социальную и по смерти кормильца но если я зарегистрирую свой брак в загсе у меня одну пенсию заберут, скажите мошна ли венчаться без росписи в загсе в таких случаях ведь двум инвалидам жить на 2 пенсии трудно!?

Вiдповiдь:

Господи, благослови! В принципе, так поступить можна, поскольку Церковь отделена отгосударства и сама может принимать решение о Браке. Но Вам прежде надо обсудить этот вопрос со своим священником, поскольку некоторые батюшки привыкли с Советских времён не Венчать без справки из ЗАГСа.

игумен Алипий

http://webcache.googleusercontent.c....ua&cd=68&hl=ru&ct=clnk&source=www.google.com

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

Тобто для православних обійти закон. який є справді невигідним. є цілком нормальним. і можна навіть отримати з цього приводу констультацію духівника.
    Некажучи що таке ставлення демонструє неповагу до держави.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Наведу вам життєвий приклад. Моя колишня подруга стала свідком. Її трудова книжка знаходиться на роботі в її чоловіка, який є власником кількох магазинів. Вона числиться на якійсь посаді, отримує зарплату, але на роботі не з’являється. Тобто трудовий стаж набігає, пенсія в майбутньому буде, але весь свій час вона тратить лише на організацію ВВ і домогосподарство. Автомобіль, який їй купив чоловік, теж активно використовується на благо організації.
    Як бачите, усі ми люди!

8. Сергій аспірант

На офіційних сайтах Товариства чи в опублікованій ліітературі є вказівки до такої поведінки? Я ж навів те що опубліковано на офіційному сайті.
    Крім того пенсія залежить від відрахувань в пенсійний фонд, якщо власник їх робить усе законно іце лише стосується працедавця а не держави.

9. poetka

poetka Дуже важлива персона

Знаєте,оті всі суперечки,накшталт: моя церква єдиноправильна,доводять мене іноді до сміху,насправді кожен з нас ідеалізує те,до чого лежить його серце і прагне душа( я маю на увазі віру і тільки віру) і яка церква приводить людину до істинного Бога не є важливим,так само як і не є важливим в який спосіб,чи в спосіб омиротворення з собою,чи навпаки.....(не буду вдаватись в деталі) ми знаходимо правильні шляхи...
    знаю багато свідків толковий і хороших людей,так само як і грекокатоликів......відмінність між ними лише одна, і це не релігійне протистояння а здебільшого -людській фактор:)
    Погляньмо з гори на світ людей(не кажу очима Бога) а просто згори,особисто в мене вимальовується каша з каш -згусток релігій і сутичок,згусток ненависті і образ,це якщо вцілому обєднати всі релігії знані і не зовсім....
    Насправді імхо треба не вірити в те що говорять,чи далебі наказують, а в те чим тебе нагородив Отець Небесний...

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

А себто, у свій власний розсуд і розум....:)

• Подобається Подобається x 3
  10. Сергій аспірант

Мене вкрай здивувало що одна найбільших церков допускає обходження закону. так скоро і крадіжки бідним дозволять ( хоча в теології визволення це вже було).

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Погортала сторінки, але так і не знайшла подібного питання.. а питання якраз по темі: про зміни, які сталися з часів перших християн.
    В основі своїй багато церков і віруючих є спільними у основних двох заповідях, сказаних самим Христом, але різняться у таких речах як символи, порядок проведення служб і обрядів і т.і.

Цікаво, чи апостоли і перші християни хрестилися, було у них "хресне знамення" і яке саме? чи благословив, увів в ужиток його Петро, і якщо так, то чому про це не згадується у посланнях. Бо мені раніше здавалося що хрестилися знаменням (рукою) християни завжди. ..але чим більше стала дізнаватися про Старий Заповіт, тим більш стала сумніватися що хресне знамення могло піти від апостолів ще при їх житті... (а шкода).

12. Сергій аспірант

А також основні догмати.

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Жодної історичної згадки чи навітть натяку про це немає. Хоча у язичників подійнибний жест був

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так відрахування робляться. Але як щодо липового стажу, незаробленої зарплати і чистого сумління?
    100% що старійшина в курсі.
    Про яке обходження йдеться? Інвалід запитав чи дають церковний шлюб без державної реєстрації. Йому відповіли і сказали порадитись зі священником. Як правило церковний шлюб дають лише на підставі свідоцтва.

Останнє редагування: 29 бер 2011
  14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Стосовно жестів.
    Наскільки я знаю, один з найдавніших вигравіруваних візерунків на кістяному предметі, датований асом приблизно перед прийняттям християнства, знайдений на території України, показує як довкола вогнища "танцюють" "язичники" з піднятими вгору руками. Я цікавлюся етнографією, тому у дослідженні фольклору і будь-яких відомостей про свято Івана Купала знаходила і бачила той малюнок.
    "Язичники" - надто різні по всьому світу, і жести у них дуже різні, яких саме ви маєте на увазі?..

За часів Христа символа хреста бути і не могло, бо Його тоді ще не розіп'яли, він з'явився пізніше і на ньому зображений якраз Ісус Христос на розп'ятті.
    Взагалі хрест є центальним символом християнства, він скрізь.. тому хотілося б знати що він пішов саме від Петра, як засновника церкви.

15. Сергій аспірант

В УГКЦ так в РПЦ. невідомо як-))

так це справа чужого сумління. Але держава вимагає відрахувань а не стажу.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

Пізніше це в 4-7 ст.

Центральним? Форма знаряддя страти Христа невідома. Хрест шанували саме язичники - це символ бога сонця і відомий практично в усіх культурах.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ви ж цитували Новий Заповіт, значить довіряєте йому. Там написано про форму знаряддя страти.

17. Сергій аспірант

Жести подібні д хресного знамення у деяких культах символізували жертву богу частин тіла.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

У Нововому завіті вжито слово ставрос. що в перекладі з койне означало палю, ствоп тощо.

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це невідоме знаряддя було віднайдене царицею Оленою і гідно пошановане християнами.
    А також язичники-апостоли, які навчали про хрест як про силу Божу. Тільки не кажіть що ви цього не знали, бо не раз і не два тут наводились Біблійні цитати.
    А також хрест.

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

У культах, що існували на території давнього Риму?... Єгипту?.. Бо якщо на території Індії чи Китаю, наприклад, то це ніяк не могло вплинути на вибір жесту для символізування хреста у християнській же спільноті.

20. Сергій аспірант

Власне що на території Римської імперії.

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Власне хрест воно почало означати в пізніший період. Страта на хресті була звичною для Римлян, які викорисвовувал Т - пдібний хрест. самі римляни запозичили звичай прибивати людей зі сходу. і на території Ізраїлю звичай прибивати до ствопів існнував століттями.

---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Казки не пітвержені фактами, ал лише офіційною влладою мене цікавлять мало.

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

Наведіть ці цитати

а де твій аватар? :)