"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Впевнений, якщо Ви підете і спитаєте католицького священика, він Вам скаже так само, як і я сказав спочатку.

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цитата:Допис від Оленa
    пс. благi намiри Лютера дали сильний побiчний ефект.

Тут не згоден.
    Ви ж самі написали:

Цитата:Допис від Оленa
    Ну перш за все бiльше довiряти Боговi i прислухатись до Христа, який навчав: Отче наш, ... нехай буде воля Твоя як на небi так i на землi.

До того ж - Ви підтримуєте усе до чого була причетна Католицька церква? До Хрестових похоів теж? ...

Не знаю по яких книгах читала ісьорію церкви Олена. Лютер переконливо довів хибність позицції церкви щодо індульгенцій- і оскільки до нього не прислухались єдиним виходом було залишити церкву, хоч такої метиспочатку у Лютера не було.
    Небілійне богослівя, зловживання духовною і світською владою, любов до грошей привели до Реформації а вона дала поштвх подальшому розвитку цивілізації.
    Щоправде дехто з лідерів Реформації застосвували ті самі методи що й католики

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ага, iндульгенцiй уже немає, а розкол продовжується. Браво!
    Звiдки вам вiдомо, що було б якби не було Реформацi Лютера? Ну була, то й маємо те що маємо.

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Є три причини того, що в Христову церкву прийшли люті вовки й перетворили на те чи вона є тепер.
    Перша - це гроші.
    Друга - влада.
    Третя - слава й визнання.
    Через грошолюбство, марнославство й прагнення влади правдиві християни сходили з правдивого шляху й починали служити Мамоні й своему череву.
    Саме з цим причин міжконфесійне обeднання є неможливим.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу... а результат? результат чісто чєловєческій, як початок - чісто чєловєческій. В лютеранській церкві священники не лише жінки, а й трансвестити.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

• Подобається Подобається x 3
  9. Сергій аспірант

І нажаль буде продовжуватись

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Втручуся в тему.

Якщо в Римі (в Ватикані) є архіви історичних документів, що мають відношення до релігії - то вони відкриті, чи правда схована за семи замками, як в ФСБ?
    Невже правді може щось зашкодити?

11. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Брехня - найлютіший ворог правди.
    Правда може ще й нашкодити людям яких буде викрито все тою ж правдою.
    Але як кажуть: все таємне стає явним...

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я розумію ваш сарказм, де замість "браво" має бути "на жаль". Тут ви праві, лиш не треба забувати про те, - ЩО стало причиною розколу. Індульгенції - це не єдина причина Реформації. Це лише одна із складових процесу відступництва, що почалася ще з другої половини першого століття (Дії 20:29-30) і триває по цей день (2 Сол.2:3,4). Відмова КАРДИНАЛЬНО реформуватись і очищуватися зсередини призвела до Реформації ззовні, однак НА ЖАЛЬ цей процес пішов різними стежками. Причому і тут слово "ззовні" є відносним, оскільки реформаторами буди католики, які більше не хотіли поглиблювати відступництво. Однак, замість того, щоб цю реформацію використати всередині, їх було усунуто зсередини (2Сол.2:7) і запропоновано скуштувати вогню.

13. Сергій аспірант

згоден
    передвісниками реформації були Уїкліф, Гусс, Саванарола - але до них не прислухались.
    Нажаль будь які зміни в традиційних церквах загрожуюють розколом

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вам вже писали, що сьогодні лютеранська церква має таке ж відношення до Лютера, як католицька до апостольської церкви.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тільки от про Реформаторство, тим більше, як очищення з середини, у Біблії нічого не сказано, правда, сказано інше, що повстануть серед своїх, які говоритимуть єресь, правда... адові ворота її, Церкву не візьмуть...., про що теж сказано.

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

Хто то такий авторитетний, що мені такі пророчі слова сказав? Щось я непомітив.

Нуа приклад Лютера - це приклад того, як людина започаткувала нову "християнську" течію і до чого це довело.

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Вихід був. Правильним шляхом пішли, наприклад, св. Франциск Асізький, св. Домінік.

:tongue:

:crazy:

Гілка називається "Апостольська Церква і сучасне християнсьтво". Зараз люті вовки з овчарні вигнані. Протистоїмо наїздам гомо, лесбі і т.ін., кожне слово "екс катедра" ретельно звірене з Біблією та учителями Церкви.

Останнє редагування: 29 чер 2010
  17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви не праві. Без Лютера не було б лютеранської церкви, а католицька і православна церкви мають пряме відношення до апостолів. Хоча ви з тим не згідні, але це нічого не міняє.

18. majolika

majolika Well-Known Member

Буття 25:29-34
    "УПО: 29.І зварив був Ісак їжу, а з поля прибув Ісав, і змучений був. 30.І сказав Ісав до Якова: Нагодуй мене отим червоним, червоним отим, бо змучений я. Тому то назвали ймення йому: Едом. 31.А Яків сказав: Продай же нині мені своє перворідство. 32.І промовив Ісав: Ось я умираю, то нащо ж мені оте перворідство? 33.А Яків сказав: Присягни ж мені нині. І той присягнув йому, і продав перворідство своє Якову. 34.І Яків дав Ісавові хліба й сочевичного варива. А той з'їв, і випив, і встав та й пішов. І знехтував Ісав перворідство своє. "

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ага. Особливо РПЦ. Має пряме відношення до апостола Путіна.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Цікаво, чого Ісав знехтував своє перворідство?

Це ви до чого?
    Ну ви Pedro даєте! Ви ж розумна людина і маєте зрілу душу, а таке пишете. Спокушуватись Путіним - надто мілко для вас.

а де твій аватар? :)