"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Зануда

Зануда така зануда

Ну звісно, наука, що розвивалась 2000 років підстав немає, а наука течій з 18...якогось року, авторства вельми сумнівних особистостей - достовірна. А на основі чого? На основі приватного трактування Писання?
    Краще, Сергію, не ставайте на цю слизьку стежку.

• Подобається Подобається x 2
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Наука 2000 років не просто розвивалась. Вона швидше обростала відступницькими вигадками на кшталт... (самі знаєте), за якими інколи стояли і важкі злочини. Наука течій з 18... року - це спроба скинути з апостольського вчення усі відступницькі нашарування. Але ви праві, що і ці спроби, як і практика відступництва традиційної церкви, не позбавлені приватного трактування Писання. Однак стежка 2000-річного відступництва більш слизька, оскільки передбачала не очищення, а "розвиток" нововведень, і за такий час увібрала у себе більше приватних думок і гіпотез. Тим більше, що намагання таким чином "розвивати" Ісусове вчення було навіть метою церкви. Відмова визнати злочини конфесії, трактування (прикриваючись вигаданою непомильністю) їх як міфу (не зважаючи на вибачення одного з пап), є слизькою стежкою. "Краще не ставайте на цю слизьку стежку".

• Подобається Подобається x 1
  3. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Людмиле Янукович вручили Орден великомученицы Екатерины"
    http://www.ostro.org/news/article-103907/

А чо так скромно? Можна було б авансом і до лику святих зачислити, або пару плачущих ікон Людмили Олександрівни виготовити..

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А тепер буде на кшалт "Я знаю"...:)

Ісус казав, що адові ворота не візьмуть, а я таки "відправлю" Церкву в ад....:)))

От МОЄ трактування бездоганне, бо це ж Я.:girl_spruce_up:

от МОЇ думки гіпотези - то зовсім інша річ...:girl_spruce_up:

От так, як думаю і кажу Я, то є єдино вірний шлях.:girl_spruce_up:

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

То ви відправляєте щось там у ад? Воно не дивно, бо католики приміром душі нехрищених людей вже два рази перекидали з одного місця до іншого. А Ісус казав про церкву чи конфесію? Церкву авжеж, не здолають. Лиш під тією церквою кожен хоче бати свою "непомильну" конфесію.
    Ви про себе? Критерій - Слово Боже. Якщо воно пише приміром про чистилище, лімбо, целібат, інквізиційні суди, непомильність, індульгенції і т.п., то трактування таких речей - вершина бездоганності!
    Ви так вважаєте? Слово Боже - критерій вигадок і гіпотез. Перевірити наявність чи відсутність ваших гіпотез неважко.
    Я про якийсь ЄДИНО вірний шлях ніколи не писала, а кілька чужих слів опонентів вжила в лапках як цитату. То виходить це ви про себе? Маєте на то право. Нехай щастить.;)

Останнє редагування: 26 тра 2010
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, та ви хоть на смайлики гляньте... я не можу бути з косичками, а ви можете...:haha: чи вам все одно?:)))

авжеж... наплодилося багато і кожен з своїми непомильними поглядами, а декому і кофесії не тре... отсєбятіну валить, як святу істину.:)

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Біблія - КРИТЕРІЙ. Або наведіть біблійні приклади скажімо пречеснєйших-вседостойніших-всесвятєйших руко-ногоцілованих; приклади чистилища, лімбо, целібату, інквізиційних судів, хрищення немовлят, хрещених батьків, хрищення шляхом поливання з кувшину, непомильності, індульгенцій, освячення помешкань, ........ , або не валіть чужі отсєбятіни як святу істину.

8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А для них Біблія не є авторитетним джерелом, так другорядне, додаток до передань "святих" світу сего.
    І беззаперечним, і мабуть єдиним доказом своєї правильності і богообраності, вони вважають історичний аспект.
    Бо знайти щось спільне між вченням церкви (традиційної) і Біблією є дуже важко, практично неможливо.

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Чия б корова мичала. Я так зрозумів, що ви визнаєте, що історично, ваша секта нічого спільного із першохристиянською церквою не має. А на рахунок спільного вчення із Біблією, то у вас тут теж проблеми. Ви вже переконались, що Біблія ніде не каже, що Ісус архангел Михаїл? Також у вас є багато інших вчень, які нічого із Біблією спільного не мають. І ви ще маєте сміливість в своїх гріхах звинувачувати церкви Христову? Краще вивчайте Біблію без башти, яка вам все перекручує. Пора може вже мислити самостійно і мати свою голову на плечах. Хоча для трупа, мої слова марні.
    ЗІ: Ваша нова аватарка демонструє ваш духовний стан?

10. Peri

Peri Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

о звісно римські Папи булти дуже надійними людьми, а їх розпусту і богословську необізнансть можна проігнорувати чи не так?

12. Зануда

Зануда така зануда

:) Зауважте, що жодний з "таких" пап нічого не змінив у вченні Церкви, жодного абзацу з Біблії не викинув і нічого не змінив на власну користь.
    Папи в першу чергу - люди, а ваш Рассел певно напівбог...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Заборона хрещений дітей, плавання у питаннях Трійці, і багато іншого, ще не виявленого.....

14. Сергій аспірант

думав що ви більш обізнані - ні хто і ніколи не ставивився до Рассела таким чиномі і не ставиться зараз. Рассел був щирою людиною і хотів розібратись в тихвченнях які були поширені в той час

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви хочете науку християнства за 2000 років пізнати одним прикладом чи реченням? Чи ви не чули, що Дух Святий веде Церкву Христову?

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Щирим масоном, і так, як всі заробляв собі на хліб... як міг.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. А який дух веде авторів хрестових походів, індульгенцій і інквізиції неважко здогадатися. Правда дехто, на відіміну від критеріїв пізнання учнів Ісуса, даних самим Ісусом, подібне виставляє як ознаку Його церкви. І таке буває...

17. Сергій аспірант

жодного документа яке це пітвержувало ніхо навести неспромігся

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

а навщо щось міняти в Біблії якщо її можна взагалі приховати?
    Та й не всім папам було діло до чогось іншого крім власного задоволення та збереження дорогоцінного блюзнірського життя

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

У кожному випадку є людський фактор, є вплив злого на церкву. Проте, у Біблії сказано, що веде і що адові ворота її не візьмуть.
    А є течії, які ведуть так, що злий їх не чіпає, а для чого, коли ітак відомо що відбувається, коли веде сліпий сліпого.

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Де не навів? В організації СЄ? А там і не наведуть.
    Гляньте лише на могилу Рассела і документів не треба - масонська піраміда.

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Загалом Христову церкву не візьмуть. Окремі конфесії очевидно частково. Проте критерії пізнання учнів Ісуса дав Сам Ісус. При порівнянні цих критеріїв з історією деяких конфесій волосся дибки встає, а якщо ще й звернути увагу на те, що дехто злочини проти людства і Божих заповідей вважає критерієм правдивості (мовляв то проти правдивої церкви так діяв сатана), то виходить, - чим більше відступництва, злочинів, розпусти і позабаблійних вигадок - тим правдивіша конфесія ?о_О Гм... Добре, що Ісус дав інші критерії розпізнання на відміну від зухвалих і пихатих "прєсвятєйших" руко-ногоцілованих, що під церквою розуміють конфесію, та й ще придумали собі інші критерії правдивості тієї конфесії.

Бажаючим розглянути питання С.Є. у порівнянні з масонством сюди:
    http://disclub2007.narod.ru/apol_jw_history.htm .... .... а також у відповідну тему ... :)

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

Папи не були засновниками церкви як Рассел організації свідків.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)