Ну звісно, наука, що розвивалась 2000 років підстав немає, а наука течій з 18...якогось року, авторства вельми сумнівних особистостей - достовірна. А на основі чого? На основі приватного трактування Писання? Краще, Сергію, не ставайте на цю слизьку стежку.
Наука 2000 років не просто розвивалась. Вона швидше обростала відступницькими вигадками на кшталт... (самі знаєте), за якими інколи стояли і важкі злочини. Наука течій з 18... року - це спроба скинути з апостольського вчення усі відступницькі нашарування. Але ви праві, що і ці спроби, як і практика відступництва традиційної церкви, не позбавлені приватного трактування Писання. Однак стежка 2000-річного відступництва більш слизька, оскільки передбачала не очищення, а "розвиток" нововведень, і за такий час увібрала у себе більше приватних думок і гіпотез. Тим більше, що намагання таким чином "розвивати" Ісусове вчення було навіть метою церкви. Відмова визнати злочини конфесії, трактування (прикриваючись вигаданою непомильністю) їх як міфу (не зважаючи на вибачення одного з пап), є слизькою стежкою. "Краще не ставайте на цю слизьку стежку".
"Людмиле Янукович вручили Орден великомученицы Екатерины" http://www.ostro.org/news/article-103907/ А чо так скромно? Можна було б авансом і до лику святих зачислити, або пару плачущих ікон Людмили Олександрівни виготовити..
А тепер буде на кшалт "Я знаю"... Ісус казав, що адові ворота не візьмуть, а я таки "відправлю" Церкву в ад.... От МОЄ трактування бездоганне, бо це ж Я.:girl_spruce_up: от МОЇ думки гіпотези - то зовсім інша річ...:girl_spruce_up: От так, як думаю і кажу Я, то є єдино вірний шлях.:girl_spruce_up:
То ви відправляєте щось там у ад? Воно не дивно, бо католики приміром душі нехрищених людей вже два рази перекидали з одного місця до іншого. А Ісус казав про церкву чи конфесію? Церкву авжеж, не здолають. Лиш під тією церквою кожен хоче бати свою "непомильну" конфесію. Ви про себе? Критерій - Слово Боже. Якщо воно пише приміром про чистилище, лімбо, целібат, інквізиційні суди, непомильність, індульгенції і т.п., то трактування таких речей - вершина бездоганності! Ви так вважаєте? Слово Боже - критерій вигадок і гіпотез. Перевірити наявність чи відсутність ваших гіпотез неважко. Я про якийсь ЄДИНО вірний шлях ніколи не писала, а кілька чужих слів опонентів вжила в лапках як цитату. То виходить це ви про себе? Маєте на то право. Нехай щастить.
Даяно, та ви хоть на смайлики гляньте... я не можу бути з косичками, а ви можете... чи вам все одно? авжеж... наплодилося багато і кожен з своїми непомильними поглядами, а декому і кофесії не тре... отсєбятіну валить, як святу істину.
Біблія - КРИТЕРІЙ. Або наведіть біблійні приклади скажімо пречеснєйших-вседостойніших-всесвятєйших руко-ногоцілованих; приклади чистилища, лімбо, целібату, інквізиційних судів, хрищення немовлят, хрещених батьків, хрищення шляхом поливання з кувшину, непомильності, індульгенцій, освячення помешкань, ........ , або не валіть чужі отсєбятіни як святу істину.
А для них Біблія не є авторитетним джерелом, так другорядне, додаток до передань "святих" світу сего. І беззаперечним, і мабуть єдиним доказом своєї правильності і богообраності, вони вважають історичний аспект. Бо знайти щось спільне між вченням церкви (традиційної) і Біблією є дуже важко, практично неможливо.
Чия б корова мичала. Я так зрозумів, що ви визнаєте, що історично, ваша секта нічого спільного із першохристиянською церквою не має. А на рахунок спільного вчення із Біблією, то у вас тут теж проблеми. Ви вже переконались, що Біблія ніде не каже, що Ісус архангел Михаїл? Також у вас є багато інших вчень, які нічого із Біблією спільного не мають. І ви ще маєте сміливість в своїх гріхах звинувачувати церкви Христову? Краще вивчайте Біблію без башти, яка вам все перекручує. Пора може вже мислити самостійно і мати свою голову на плечах. Хоча для трупа, мої слова марні. ЗІ: Ваша нова аватарка демонструє ваш духовний стан?
о звісно римські Папи булти дуже надійними людьми, а їх розпусту і богословську необізнансть можна проігнорувати чи не так?
Зауважте, що жодний з "таких" пап нічого не змінив у вченні Церкви, жодного абзацу з Біблії не викинув і нічого не змінив на власну користь. Папи в першу чергу - люди, а ваш Рассел певно напівбог...
думав що ви більш обізнані - ні хто і ніколи не ставивився до Рассела таким чиномі і не ставиться зараз. Рассел був щирою людиною і хотів розібратись в тихвченнях які були поширені в той час
ви хочете науку християнства за 2000 років пізнати одним прикладом чи реченням? Чи ви не чули, що Дух Святий веде Церкву Христову? ---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ---------- Щирим масоном, і так, як всі заробляв собі на хліб... як міг.
Авжеж. А який дух веде авторів хрестових походів, індульгенцій і інквізиції неважко здогадатися. Правда дехто, на відіміну від критеріїв пізнання учнів Ісуса, даних самим Ісусом, подібне виставляє як ознаку Його церкви. І таке буває...
жодного документа яке це пітвержувало ніхо навести неспромігся ---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ---------- а навщо щось міняти в Біблії якщо її можна взагалі приховати? Та й не всім папам було діло до чогось іншого крім власного задоволення та збереження дорогоцінного блюзнірського життя
У кожному випадку є людський фактор, є вплив злого на церкву. Проте, у Біблії сказано, що веде і що адові ворота її не візьмуть. А є течії, які ведуть так, що злий їх не чіпає, а для чого, коли ітак відомо що відбувається, коли веде сліпий сліпого. ---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ---------- Де не навів? В організації СЄ? А там і не наведуть. Гляньте лише на могилу Рассела і документів не треба - масонська піраміда.
Авжеж. Загалом Христову церкву не візьмуть. Окремі конфесії очевидно частково. Проте критерії пізнання учнів Ісуса дав Сам Ісус. При порівнянні цих критеріїв з історією деяких конфесій волосся дибки встає, а якщо ще й звернути увагу на те, що дехто злочини проти людства і Божих заповідей вважає критерієм правдивості (мовляв то проти правдивої церкви так діяв сатана), то виходить, - чим більше відступництва, злочинів, розпусти і позабаблійних вигадок - тим правдивіша конфесія ? Гм... Добре, що Ісус дав інші критерії розпізнання на відміну від зухвалих і пихатих "прєсвятєйших" руко-ногоцілованих, що під церквою розуміють конфесію, та й ще придумали собі інші критерії правдивості тієї конфесії. Бажаючим розглянути питання С.Є. у порівнянні з масонством сюди: http://disclub2007.narod.ru/apol_jw_history.htm .... .... а також у відповідну тему ...