"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ой щось не видно що ви особисто поклоняєтесь Богу. Хіба що богу Василя...

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Певно свідки заряджають вартові башти як Чумак воду. Прочитав 2-3 башти і зразу гайда "проповідувати" як заряджений. :))) Нє, Абдурахмане?

• Подобається Подобається x 2
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ви певно з власного досвіду про це знаєте? А переконувати людей в чомусь, я дійсно не маю бажання. Лише висловлюю свої погляди і, байдуже що вони не збігаються думкою маси. Це моя думка.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та знаю, знаю.))) На днях дзвонили у двері, щось про колядки почали з журнальчиком на цю тему, та я слухати не стала, бо не маю наміру міняти духовне на їх субкультуру.

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вас неыхто ы не примушуэ-)))
    журнали були присвячені актуальный перед святами темі- зловживанню алкоголем

Нарахунок духовності. про яку духовність може йти мова коли половина прихожанок церкви обговорюватимуть скільки страв вони приготували-)))0
    До речі святкування нового року відбувається під час посту але це нікого не хвилює-)))
    І у скількох родинах буде три дні свят також цікавить мало.

Так що перед тим як називати щось субкульторю зверніть увагу на духовність закледену в сучасних звичаях-)))

Останнє редагування: 30 гру 2009
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

сучасне - то якраз СЄ, Вартова Башта... та багато іншого...

7. Сергій аспірант

якщо ви не слухали як можете робити висновки?

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От в нас усе путьом. Беріть приклад з нас. :girl_angel:

Думаю, помиляєтесь. Не кожний може витримати вкотре ті ж самі цитати, без власного глибокого розуміння говореного. :ireful1: Я - (поки що) можу витримати, і кожного разу впевняююсь у тому, що написав.

9. Сергій аспірант

ви ж розумієте що я мав наувазі_))

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ----------

у когось таке розуміння може бути у когось ні. Але важливо чого людина прагне- у всіх різні зідбності і досвід.
    Мене ж обурює інше - святкування Різдва для більшості це лише традиція уже навіть і не релігійна,

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ----------

Наш человек католического Рождества не признает, но с удовольствием наряжает елочку к 31 декабря, очень тепло встречает Новый год, а утром 1 января он ни за что не сможет вспомнить, что в этот день совершается память мученика Вонифатия, которому молятся от недуга пьянства, и вообще-то еще продолжается Рождественский пост. Скорее всего, до Сочельника он так об этом и не вспомнит, но Рождество отметит непременно, даже в церковь сходит, а еще через неделю исправно встретит Старый Новый год. Будет радоваться Святкам, а на Крещение его можно будет встретить стоящим в очереди за святой водой.

http://portal-credo.ru/site/?act=monitor&id=14626
    :):):haha::haha::haha:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якою ви собі уявляєте Христовою церкву? Поясніть, але як будете пояснювати, не забудьте одну загальновідому річ - всі люди грішні.

Зберіть отих грішників і створіть святу церкву.

Яку б конфесію ви сьогодні не створили - там є грішні люди. Корисливість, обман, напівобман, тілесні гріхи... ви нікуди від того не дінетеся. Хтось менше, хтось більше....

Та що там говорити про мораль. Візьміть часи, коли апостоли ходили з Ісусом.
    Юда - зрадив за гроші Господа, ап. Петро тричі відмовився від Ісуса, а Тома після стільки часу перебування з Ісусом, не міг повірити, що то є Він.
    То було тоді, за апостольських часів, то скажіть на милість, яка може бути Церква після 100 років, 500 років, 1000 років, 2000 років від тих подій?
    Тому то є в корінь не правильно говорити: от, мов там була інквізиція - вони погані. Або, знаєте, у тій церкві немає моралі, тому Я створю своє і то буде ліпше!!! А ми знаємо, що ніхто нічого ліпшого не створив. Тому, що мало того, що всі і всюди грішні, новостворені течії утворилися двома способами - відкол від апостольської церкви, або появлявся якийсь умнік з новими ідеями і якійсь фразі з Біблії збудував шось своє. А своє - то і є своє. Своє не буде Христове, бо то вже не Христос утворив, а хтось. Ісус ніколи не казав, що мов ви погані, я собі наберу інших учнів, апостолів. Він жив, вчив, терпів тих, з ким був. Уявіть собі, якщо кожного разу, в кожній течії знайдеться мораліст, який скаже: та ні, то не Божа течія, то не для мене.... і поїхало-пішло. Моралісти все будуть... шо тут дивуватися? І кожний наступний буде моральніший, від попереднього, бо Я - то все ліпше, ніж ВІН.
    Так було є і буде.

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

відступництво є і було і буде і щоразу зло і добро все більше поляризується. Питання загострюється.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Скільки можна повторюватись? Ви вже це питання в іншій темі задавали а я відповідала.
    От власне, що є несумісним з непомильністю конфесії у справах віри і моралі (тип паче католицької....)
    Я згідна. Лукавий над усіма попрацював, особливо над католицькою.
    Сто відсотків. Відступництво - непорівняне.
    Та ні, не від апостольської, а католицької. Якби вона залишалась у слові Ісуса (Івана 8:31), а не зайнялась відступництвом, то не було би причин для реформації, яку не хотіли проводити всередині церкви,.тієї церкви, яка людей, що виступили проти індульгенцій чи інших гріхів церкви, називала єретиками і віддавала на страту.
    Стопудово. Таких умніків у Римі з'явилось багато, і пішло-поїхало (не біблійне, а своє.. в тому числі і розглядуване питання, в тому числі.... самі знаєте....)
    Стопудово. Не Христос створював вигадки, які становлять більшу частину католицького вчення. А сьогодні людина шукає спасіння власне у конфесії, оскільки верхівки усіх конфесій навіюють, що саме та чи інша конфесія - не лише єдиноправдива, але й лише у ній можливо отримати усю повноту спасіння. Це перетворює людей у фанатиків, готових сліпо відстоювати будь-які злочини, гріхи чи помилки конфесії. В кожній конфесії усі переконані, що Христос не може мати всесвітню християнську спільноту, що визнає Його своїм спасителем, а має вибрати одну з конфесій, а всі інші відкинути. Тобто переконані в тому, що Христова церква - це лише певна конфесія (кожен думає, що власне його конфесія).
    Гм... я бачу, що вже почала відповідати на ваше питання. Висловлю зараз думку, яка в силу зрозумілих причин буде відкинута усіма конфесіями, де кожна вірить у свою богообраність. Миху, я дотримуюсь думки, що Христова церква - це світова християнська спільнота включно з католицькою церквою. Це всі ті, які визнали Ісуса своїм спасителем. І спасіння буде не лише в рамках якоїсь конфесії. Лукавий зацікавлений у відступленні. Спочатку він намагався працювати над апостольською церквою, потім над розколотими гілками християнства, потім і над меншими його гілками. Усюди - з різною кількістю успіхів. Найбільше успіхів нмд їм досягнуто у католицькій конфесії, що простежується у найбільшій відмінності її з апостольським християнством. Але замість очиститись, провести внутрішню реформацію, спостерігалось подальше відходження від віри. Реформаторів, яких боліло серце за таке становище у церкві (для прикладу єпископ Штросмаєр) називали єретиками і розкольниками. І от результат впертості: пройшло два тисячоліття, а далі ідуть експерименти: перевід душ з пекло до лімбо, з лімбо - до раю. Забагато ініціативи у справах, що є прерогативою Бога. От і починається: до кого хочемо- до того і молимось, біблійна молитовна практика - не хвилює. І таких прикладів - СОТНІ. То як у таких обставинах не буде розколів, як не буде тих хто хоче орієнтуватися не на людську науку, а на Божу? А чи ті шукачі чистоти віри убезпечені від відступництва? Також ні! Але, по при все, Євангелія Царства поширилась "на свідчення усім народам", що доводить факт - "сили адові її не переможуть". Але попри все це залишаться конфесії, КОЖНА з яких буде щиро радіти від щастя, що є єдиною Христовою церквою, розглядаючи усі інші як продукт сатани.

Останнє редагування: 4 лют 2010
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ЩО "власне"?

Є церква і є людина.

що й не дивно, бо Диявол бореться з Христовою церквою насамперед.

я не знаю як для вас. Але я думаю, що продати Господа за 30 срібняків... може ще щось бути гірше?

І що? Ті реформації призвели до святих течій? Назвіть хоть одну течію, що є супер моральною. Ще раз... відступництво переслідувало церкву завжди. Раніше, зараз і буде далі і шо з того? Ті, хто згрішив - Божий суд. А Церква ж нікуди не ділася.
    Що б ми тут не говорили, ніде у Біблії не сказано, що церква роздробиться, що будуть інші течії і вони будуть Христовою Церквою. Нема такого!!! А є лише одне: "Ворота аду її не візьмуть". Все!!!! Ви вірите у Писання, чи ні? Ми можемо говорити про різні складні часи у Церкві, про відступництво, про інквізицію, АЛЕ "Ворота адові її не візьмуть". Ну нема іншого у Писанні. Подобається вам особисто традиційна церква, чи ні. Є Писання і на тому крапка. І йому довіряю.

Моя особиста думка:

Чому я католик? (Доречі, для мене що римокатолицька, що грекокатолицька - без проблем.)

1. Тому що вона є з апостольських часів. Католицька церква має історію від апостольських часів (назва тут ні до чого). Історія Христової Церкви починається не з часів кінця 19 століття, чи середини 18 століття, чи з 15 століття, чи навіть з 10 століття, а з апостольських часів. З часу, коли Ісус сказав ап. Петру: "На тобі збудую Церкву". Я не вірю у те, що Ісус сказав ті слова і забув про це на 1500 років, чи 1800 років, а потім згадав і створив Церкву, бо тут нема жодної логіки.

Дехто любить використовувати цитату з Біблії, де Ісус каже: "Де зберуться двоє, або троє у моє Імя - там Я серед вас" у тому смислі, що можна створювати нову церкву. То є дивно, бо тут про церкву і словом не згадується. Про Церкву у Святому Писанні сказано чітко і однозначно. Також сказано, що в лоні церкви буде відступництво і єресі. Все це говориться про Церкву, що створив Ісус. Але при тому сказано, що Христову Церкву не здолають адові ворота. Тобто зло не переможе.

2. А що з тими, що поза апостольською церквою? А я не знаю і мене менше всього цікавить по великому рахунку. Не виключаю, що й вони мають шанс на спасіння. То сам Бог хіба знає.

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

хороші ознаки, а в Біблії є підтвердження хоча б одному вашому пункту, що до істинності Христової Церкви?

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:01 ----------

мені ще "імпонують" течії, які говорять: у нас немає алкоголіків. А чому нема? Бо копнули їх під зад, мов недостойні. І ми білі-пухнасті. А Церква повинна лікувати хворих, а не відмовлятися від них.

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

Ага, а то вже визначається тут, на землі, не чекаючи Божого суду.

А як же слова: Хто їстиме Моє Тіло матиме життя вічне?
    Інші не хочуть вічного життя, чи як?

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

а ІНТЕРНЕТ юзати була можливість?

13. ABDURAKHMAN

То є добре! А от козаки вели священну війну із ляхами проливаючи свою кров і нещадно випускаючи кишки своєму брату - християнину заради чого?
    Заради "Веры Православной"
    І воювали в основному не через землю, не через гроші, а через релігію.
    Що таке греко-католицька церква? Уніати? Симбіоз православ'я і католицизму?

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ----------

назвіть ті що перечать Святому Письму.

---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

1.Ті люди в яких діє Святий Дух мають право їсти символи причастя, а той недостойний хто з'їсть не маючи Дух Святого буде покараний.
    2. Матиме вічне життя на небі. Я не відношу себе до таких. Сподіваюся лише на можливість стати угодним в очах Божих і отримати вічне життя в раю на землі, ну а якщо ні - то цілковите знищення і небуття...

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

Вони не достойні зватися християнами, якщо не змінять своїх повадок.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людьми (масами) завжди керують. Як налаштувати один проти одного? Найлегше, на грунті релігії. Той такий, а той інший. Історія народів. Що тут сказати?

То є навернення до Христової церкви і не більше.

---------- Додано в 22:50 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

навіть ті. Кожна людина є цінна і церква повинна дбати навіть про грішників.

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

А хто то визначає?

15. ABDURAKHMAN

А правдива то яка? Католицька?
    Якщо так, то чому новонавернені виконують ритуали невірних [православні обряди і святкування]?
    Чи справа тут лише у ВЕРХОВНІЙ владі Папи?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Тому що вона є з апостольських часів. Католицька церква має історію від апостольських часів (назва тут ні до чого). Історія Христової Церкви починається не з часів кінця 19 століття, чи середини 18 століття, чи з 15 століття, чи навіть з 10 століття, а з апостольських часів. З часу, коли Ісус сказав ап. Петру: "На тобі збудую Церкву". Я не вірю у те, що Ісус сказав ті слова і забув про це на 1500 років, чи 1800 років, а потім згадав і створив Церкву, бо тут нема жодної логіки.

Дехто любить використовувати цитату з Біблії, де Ісус каже: "Де зберуться двоє, або троє у моє Імя - там Я серед вас" у тому смислі, що можна створювати нову церкву. То є дивно, бо тут про церкву і словом не згадується. Про Церкву у Святому Писанні сказано чітко і однозначно. Також сказано, що в лоні церкви буде відступництво і єресі. Все це говориться про Церкву, що створив Ісус. Але при тому сказано, що Христову Церкву не здолають адові ворота. Тобто зло не переможе.

2. А що з тими, що поза апостольською церквою? А я не знаю і мене менше всього цікавить по великому рахунку. Не виключаю, що й вони мають шанс на спасіння. То сам Бог хіба знає.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У католицькій церкві обряд не має значення. То не головне. Але, якщо ви при обряді прославляєте Бога, то прошу дуже.

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

Ні, просто у способі прославляння Бога тут повна демократія. Головне, що в душі і серці. Ясно, що є такі, яким би забалятися і святкувати, але то неправильно, Церква того не вчить.

18. ABDURAKHMAN

Скажіть то ревним католикам, Олені чи Аксакалу. Сумніваюся що вони з вами погодяться.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не можу їх звинувачувати у тому, що вони прославляють Бога, використовуючи обряди, чи традиції. Якщо їм то так пасує, то хіба то зле? Я думаю, що то не головне.

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дерево познається по плодах його. Є такі, що вважають себе Наполеоном. А є такі, що вважають себе більш розумними, ніж сотні латинських богословів разом узятих

Якраз моя "інтерпретація" є спрощенним поясненням суті, але Вам подобається інше, зовсім не католицьке розуміння наших католицьких порядків. Кажуть, з боку відніше, але не завжди.

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:44 ----------

:give_rose: Ще б додати: які намагаються воз'єднати розділене хоча б через співпрацю, які не пнуться на перші сідалища у зібранні (тобто не вважають себе настільки непомильними, що мають виключне право на проголошення істини), без щонайменшого сумніву поставив би Вам +1.

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:51 ----------

Увесь сенс молитви до Архангела Михаїла: ти добряче напіддіав сатані на небі, напіддай-но ще на землі, зроби таку ласку на догоду Богові та на радість нам! Адже в такий спосіб можна звернутись і до людини. Ось я попрошу Кличка: ти напіддав Валуєву та ін., роби так далі на честь Україні і на радість нам! (Якщо ж в Вас принципово інше бачення того, що ми вкладаємо у наші молитви і т.д. - Бог Вам суддя.)

а де твій аватар? :)