"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

В Новому Завіті заборона що до крові повтор'юється:
    Бо зволилося Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас окрім цього необхідного: стримуватися від ідольських жертов та крови і задушени, та від блуду. Оберігаючись від того, ви зробите добро. Бувайте здорові!.. (Дії 15:28-29)
    А про цих поган, що ввірували, ми писали, розсудивши, щоб вони береглися від ідольських жертов та крови й задушени, та від блуду. (Дії 21:25)
    Доречі, знайшов особисто для вас:

Усе Писання Богом натхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова. (2Тимофія 3:16-17)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую.

Хороше місце. Розмовляв з священиком і він теж вказав на це місце.
    Так от ніякого тягару крім чого?
    1. ідольських жертов та крови.
    2. задушини.
    3. блуду.

У кашанці нема крові ідольських заклять, чи якигось ритуалів.

3. ABDURAKHMAN

А якщо це питання розглянути в контексті Старого Завіту, оскільки, 'старозавітна заборона' дається і християнам, то буде зрозуміло що будь-яке використання крови для вживання в їду, мягко кажучи, - ЗАБОРОНЕНЕ.

Якраз задушини не можна вживати в їжу тому що кров не вийшла з тіла, а якраз добре просочила мнясо. Тому і не можна...

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачу йде черговий день суперечок. Я вирішив звернутися до одної дуже мудрої людини. Ось що він мені повів

1. Слабкого в вірі приймайте, не вступаючи з ним у суперечки.

2. Один вірить, що можна все їсти, а слабкий (у вірі) їсть городину.

3. Хто їсть, хай тим, що не їсть, не гордує; а хто не їсть, хай того, що їсть, не судить, бо Бог його прийняв.

4. Ти хто такий, що чужого слугу судиш? Своєму господареві стоїть він або падає; а стоятиме, бо Господь має силу втримати його.

5. Один відрізняє день від дня, для іншого ж — кожний день однаковий. Кожний нехай виробить собі певність думки.

6. Хто вважає на дні, ради Господа на них вважає; і хто їсть, ради Господа їсть, бож дякує Богові; і хто не їсть, ради Господа не їсть і дякує Богові.

10. Ти ж чого судиш брата твого? Чого погорджуєш твоїм братом? Усі ми станемо перед судилищем Божим,

11. бо написано: “Як живу я, — каже Господь, — кожне коліно схилиться передо мною, і кожний язик визнає Бога”.

12. Так ото, кожний з нас сам за себе дасть відповідь Богові.

14. Я знаю, я переконаний в Господі Ісусі, що нема нічого нечистого в самому собі; тільки коли хто думає, що щось нечисте, тому воно нечисте.

15. Коли твій брат сумує з-за їжі, то ти поводишся не за любов’ю. Не губи твоєю їжею того, за якого вмер Христос.

17. Бо царство Боже не їжа і не пиття, а праведність, мир і радість у Святому Дусі.

18. Хто так служить Христові, той Богові вгодний і людям довподоби.

19. Дбаймо, отже, запопадливо про те, що веде до миру та до взаємного збудування.

20. Не руйнуй ради їжі Божого діла. Все чисте, та лихо чоловікові, що їсть, учиняючи спокусу.

21. Добре не їсти м’яса і вина не пити, ані того, через що твій брат спотикнувся б.

22. Ту віру, що ти маєш, тримай її про себе перед Богом. Щасливий той, хто не має викидів сумління в тому, що задумує робити.

23. А хто вагається, той, коли їсть, уже засуджений, бо не робить в добрій вірі; все бо, що не з віри, — гріх.

Лист ап Павла до Римлян,14

Я вже писав, що ми маємо добрих знайомих - одну сімю поляків. Вони суботники і чомусь рахують каву чи чай як одні з найбільших гріхів.
    Коли вони приходять, ми не сперечаємось. Просто ховаємо чай і каву і пємо кафеїн фрі гербату.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

я згоден, якщо б у Новому Завіті про це не писалось. Всі ці заборони у старому завіті писались для євреїв, прочитайте Левітів, звідки ви брали цитату. Там є заборона на те, чого у християн явно нема. Там ще про парно/непарнокопитні....

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

Та ні, Педро, ми тут нікого не судимо. Ми просто обговорюємо певні моменти у Біблії. Про те хто і як то розуміє. Доречі, без образ один до одного.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав?(с)

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не кожен має дар Святого Духу пояснювати Святе Письмо, але багато хто береться то робити на свій розсуд. Сатана теж трактує його по - своєму.
    Матв.4:5. Тоді забирає диявол Його в святе місто, і ставить Його на наріжника храму,
    6. та й каже Йому: Коли Ти Син Божий, то кинься додолу, бож написано: Він накаже про Тебе Своїм Анголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти Своєї ноги.
    7. Ісус відказав йому: Ще написано: Не спокушуй Господа Бога свого!

• Подобається Подобається x 1
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Наскільки я знаю, в Писанні говориться про 9 дарів Духа Святого:
    Одному бо Духом дається (1)слово мудрости, а другому (2)слово знання тим же Духом, а іншому (3)віра тим же Духом, а іншому (4)дари вздоровлення тим же Духом, а іншому (5)роблення чуд, а іншому (6)пророкування, а іншому (7)розпізнавання духів, а тому (8)різні мови, а іншому (9)вияснення мов. 1Кор.12:8-10

А про "дар Святого Духу пояснювати Святе Письмо" ніби нічого не сказано...:dntknw:

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Бо Господь дає мудрість, з Його уст знання й розум!(Прип.2:6).

Нехай буде благословенне Боже Ім'я від віку й аж до віку, бо Його мудрість та сила. І Він зміняє часи та пори року, скидає царів і настановляє царів, дає мудрість мудрим, і пізнання розумним. Він відкриває глибоке та сховане, знає те, що в темряві, а світло спочиває з Ним. (Дан.2:20-22).

Справжні знання від Бога і не в наших силах пізнати їх без дару Святого Духа через читання, слухання, дослідження, навчання. Щоб навчитися самим і навчати інших для слави Божої і спасіння душ дар знання нам дуже потрібен.

10. ABDURAKHMAN

Далі читаємо наступне:
    Знову диявол бере Його на височенну гору, і показує Йому всі царства на світі та їхнюю славу, та й каже до Нього: Це все Тобі дам, якщо впадеш і мені Ти поклонишся! Тоді каже до нього Ісус: Відійди сатано! Бож написано: Господеві Богові своєму вклоняйся і служи Одному Йому!
    (Матвія 4:8-10)
    Хіба міг би сатана пропонувати Христу те, що йому не належить? Ввесь світ лежить у владі лукавого:
    Тепер суд цьому світові. Князь світу цього буде вигнаний звідси тепер. (Івана 12:31)
    Коли ж наша Євангелія й закрита, то закрита для тих, хто гине, для невіруючих, яким бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелії слави Христа, а Він образ Божий. (2 Коринтян 4:3-4)

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Подивіться по Лопухіну:
    http://lopbible.narod.ru/joh/_joh051.htm
    http://lopbible.narod.ru/2co/_2co007.htm

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

:haha: Порівняйте:
    http://timeua.info/221209/12820.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
    "В Одессе мошенник продал женщине павильон на рынке. Чужой. За 15 тыс. долларов"
    :haha:

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Миху, ви пропонуєте вести дискусію на рівні "я думаю" чи "мені здається"?:) Якщо ми це розглядаємо у світлі релігійного вчення, то мусимо на нього і спиратись, чи не так?
    "Кожна душа з вас не буде їсти крови, і приходько, що мешкає серед вас, не буде їсти крови. А кожен чоловік із Ізраїлевих синів та з приходька, що мешкає серед них, що вполює здобич звірини або птаства, що їджене, то він виллє кров того й закриє її піском. Бо душа кожного тіла кров його, у душі його вона. І сказав Я Ізраїлевим синам: Крови кожного тіла ви не будете їсти, бо душа кожного тіла кров його вона. Усі, що їдять її, будуть понищені." (Левит 17:14). "Кожна душа, що їстиме будь-яку кров, то буде винищена душа та з-посеред народу свого." Левит 7:27.
    Якщо ви на відміну від наведеної Богом причини пропонуєте інші причини заборони, або намагаєтесь довести, що смажена кров - це не кров, чи смажене м'ясо - це не м'ясо, чи кип'ячене молоко - це не молоко, то вочевидь ця тема не дуже підходяща для подібних "наукових відкриттів".:)
    Оскільки ніхто з опонентів не хоче коментувати апостольське правило 63, рішення церковних соборів з цього питання і новозавітню заборону споживати м'ясо задушених тварин (вказівка наверненим язичникам, оскільки навернені до християнства євреї цього дотримувался змалку), то і фантазування також тут зайве.

Останнє редагування: 23 гру 2009
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, а гі.но, то вже не їжа.

Ви уважно прочитали що тре зробити з кровю? прочитайте ще раз - "вилити". А варена субстанція, яка була кровю не ллється. От біда, нє? Напевно автор мав наувазі сиру кров, нє?

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

"я думаю", бо який толк з дискусії, коли я не думаю, нє?

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

ви що практикуєтесь в середньовічній схоластиці?

Якщо кров виливали що небудь робити з нею вже немогли

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

логічно, а якщо зварили, то не могли вже вилити.
    Я згоден. У старому Завіті то була заборона для євреїв.

17. ABDURAKHMAN

А в Новому Завіті заборона повторена для християн.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де то сказано?

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Напевно... можливо.... може....
    "Кожна душа, що їстиме будь-яку кров, то буде винищена душа та з-посеред народу свого." Левит 7:27.
    Авжеж, якби те "я думаю" не виступало у значенні "мені здається". Бо в інакшому випадку вас би цікавили біблійні і історичні аргументи, а не уявлення і припущення.
    Авжеж, сказано "вилити і закрити піском", а не зібрати у посудину, зварити і з'їсти.
    Спеціально для вас (вчетверте чи п'яте)....
    (аби не повторюватись - читайте ТУТ
    Будете далі фантазувати, уявляти, припускати?
    Мені ваша історія із смаженою кров'ю (якщо смажена - значить вже не кров)нагадує одну розповідь, де якийсь чоловік вмів тримати слово. Він багато випивав, і якось рідні спонукали його дати слово - не пити горілку. З того часу він їв вимочений в горілці хліб.
    А мені би цікаво було послухати ваші уявлення-припущення стосовно наведених мною раніше: апостольського правила 63, рішення зазначених церковних соборів з цього питання і новозавітню заборону вживати м'ясо задушених тварин, у яких не спущена кров.

20. ABDURAKHMAN

В Новому Завіті заборона що до крові повтор'юється:
    Бо зволилося Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас окрім цього необхідного: стримуватися від ідольських жертов та крови і задушени, та від блуду. Оберігаючись від того, ви зробите добро. Бувайте здорові!.. (Дії 15:28-29)
    А про цих поган, що ввірували, ми писали, розсудивши, щоб вони береглися від ідольських жертов та крови й задушени, та від блуду. (Дії 21:25)

а де твій аватар? :)