"Апостольська церква і сучасне християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 20 кві 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Сі хоче...:mocking:
    І віра позволяє....:dntknw:
    А шо?:nea:

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Главне аби віра позволяла.:pardon:

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Педро завжди має рацію!:good: Але я не їм кровянки бо просто не люблю.
    Щодо приведеного вірша... Важко сказати, що автор мав на увазі в даному випадку.
    По-перше фраза стосується суто язичників. І в одному з англомовних перекладів (як і в інших) це звучить наступним чином -
    вони повинні утримуватися:
    - від їжі що була принесена в жертву ідолам
    - від крові
    - від мяса задушених тварин
    - від сексуальної неморальності.
    Тепер питання. Невже язичники тих часів вживали в їжу кров в таких кількостях, що треба було їх застерігати від цього? Я не думаю.
    Чи не більш логічно було б допустити, що автор застерігає від пролиття крові? Якби не було останнього пункту, можна було б з впевненістю сказати, що все стосується їжі.
    А так автор торкається всіх аспектів життя. Хоча це моя думка.

4. Romko

От горівки не п’ю...:nea:
    і пива теж...:dntknw:
    Віра не позволяє...:girl_angel:
    Вірю,що моя права нирка того не витримає...:nea:
    Та й так...:sorry:

5. ABDURAKHMAN

Тоже варіант.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Чи є їжа такою вже й важливою? Читаєм:
    1 Кор. 6:13. Їжа для черева, і черево для їжі, але Бог одне й друге понищить...
    1 Кор. 8:8. Їжа ж нас до Бога не зближує: бо коли не їмо, то нічого не тратимо, а коли ми їмо, то не набуваєм нічого.
    Я думаю, що хто не ість свинину, чи кров’янку, чи взагалі м’ясо, керуючись духом, то нехай не їсть, а хто усе це їсть, то нехай просто не робить з черева їдола.

• Подобається Подобається x 4
  7. ABDURAKHMAN

Робіть те, що ви вважаєте правильним.

Питання де ставити кому є досить важливим. Маємо два варіанти:
    Убить, нельзя помиловать!
    Убить нельзя, помиловать!
    От етого зависит жизнь человека!:pardon:

Останнє редагування модератором: 21 гру 2009
  8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Щось прибічники СЄ "не помітили" мого допису 7794, мо' через неспроможність відповісти?
    Цитата:
    Допис від аксакал

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

:good: Хороші цитати стосовно їжі і страв. ЇХ взагалі - багато більше у Писанні. Я теж викладала тут на форумі у темі про Адвентистів сьомого дня ці поясненння. Усі вони стосуються старозавітніх заборон, що стосувалися т.з. НЕЧИСТОЇ їжі. У Н.З. все це ОЧИЩЕНО. Крові же очищувати немає потреби, бо вона ніколи не відносилась до "нечистого", а навпаки - завжди була святою. Кров - це освячене Богом життя. Так каже Біблія. Пролиття крові тварин на жертівнику у Старому Завіті було прообразом пролиття крові Ісуса за наші гріхи, а пролита Ісусова кров - це вічне життя Тому усі цитати, що стосуються відмови від старозавітньої концепції про нечисту їжу не стосуються крові, бо вона (як вже було сказано) ніколи не була "нечистою" (Дії 10: 14,15). Після заклику Ісуса пити Його кров учні збентежились, подумавши, ніби мова йде про буквальна кров, на що Ісус пояснив, що під тілом і кров'ю Він мав на увазі дух і життя. Ів 6:63.
    Так. Фраза стосувалась язичників, ви правильно зауважили. Бо наверненим до християнства євреям не було потреби утримуватися від крові, вони про це з дитинства знали. А у язичників це дійсно було частою традицією. Воїни пили кров своїх ворогів як містичний релігійний ритуал з метою перебирання на себе хоробрості і перемоги над ворогами. Кров також вважалася лікувальною від деяких хворіб. Кровяна кишка у наших предків-язичників була жертовною стравою. М. П. Тупчієнко у праці "До питання про міфо-ритуальну символіку крові...." зокрема пише: "Символіка крові як атрибута жертвоприношення, їжі на мовному рівні розкривається через уже згадуване первісне слов. kry, що озимволіка крові як атрибута жертвоприношення, їжі на мовному рівні розкривається через уже згадуване первісне слов. kry, що означало кроваве, сире м‘ясо [9, т. 13, с. 68–69] як першо-матерію Всесвіту, що виник із жертви; укр. кров‘янка “ковбаса з крові ..." Такої ж думки притримується проф. Я.Ф. Головацький[ "Міфологія", укладена Я.Ф. Головацьким. – К.: Довіра, 1991. 93 с.16, с. 81], який зазначив, що "руський жрець “жрътвенныя крове вкушающе”, щоб надихнутися пророчою силою . Зазначена якість крові, неможливість її спожити відразу, намагання зберегти на довше, скоріше всього, породили експерименти з кулінарним кодом творення Всесвіту – приготування жертовної субстанції, в результаті якого з’явилася така страва, як кров’янка." Цікавим є той факт, що у Божого люду заборона вживати кров стосувалася не лише самої крові, але й м'яса, у якого кров не спущена :"Тільки м'яса з душею його, цебто з кров'ю його, не будете ви споживати." Буття 9:4. Саме тому не можна було їсти м'ясо задушених тварин. Новий Завіт відкинув вчення про нечисту їжу та величезну кількість різноманітних тимчасових заборон, окрім "стримуватися від ідольських жертов (страв, присвячених ідольським жертовним ритуалам)та крови (власне самої крові), і задушенини (м'яса задушених тварин, у якому залишилась кров), та від блуду (розпусти)." Останній пункт аж ніяк не заперечує момент вживання, як харчування, оскільки про це ясно свідчать такі поняття як ідольська жертовна страва чи задушенина (м'ясо задушених тварин). Саме у світлі цих біблійних понять будувалися рішення з цього питання церковних соборів і апостольське правило 63. І головне - не у факті споживання (коли людина цього не знає), а у її відношенні до цього.

• Подобається Подобається x 1
  10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Моїсеїв закон забороняв будь яке вживання крові, окрім жертвопринесень в храмі.
    Християнам першого століття пітвержено цю заборону, але конкретно невказано яка саме форма застосування крові забороненана з цього можна зробити висновок що заборонялось будяь яке вживанння крові. Справа тут не в уількості а в самомку факті вживання язичники могли вживати мясо з кровю, пити кров як ліки , використовувати кров у власних куляьтах тошо

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

застосування і вживання - то дві великі різниці.
    Переливання крові - то не вживання.

12. ABDURAKHMAN

А кишка з смаженою кров'ю то не вживання? Цікава у вас логіка. Якщо не можна вживати сиру кров, то давайте її підсмажемо і заборона зникне.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви то вже про інше...

просто, я сумніваюся, що субстанція, що пройшла термічну обробку, є кров.
    Ця субстанція немає жодних властивостей, ознак (хімічних, фізичних), з чого можна зробити висновок, що це є кров. І то не викрутаси, викрутаси скоріше те, що ви пропонуєте повірити, що це є кров.

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

мясо свині не має ознак свині алеж вживати його євреям було заборонено.
    Апостольські отці розуміли вказівку стримуватись від крові доволі широко і вона поширювалась на лікування кровю

15. ABDURAKHMAN

Тобто ви вважаєте що підсмажена кров змінюючи свої фізико-хімічні властивості втрачає свою духовну суть. Добре, а чому категорично заборонене вживання в їжу м'ясо задушених тварин, як сирому так і смаженому вигляді? Тому що в такому мнясі міститься кров. Кров завжди була святою, а вживання її в їжу опоганює її святість і немає значення в якому вона вигляді її споживати.
    І жодної крові птаства та худоби не будете їсти по всіх ваших оселях. Кожна душа що їстиме якубудь кров то буде винищена душа та з посеред народу свого. (Левит 7:26-27)
    Бо душа кожного тіла кров його вона. І сказав Я Ізраїлевим синам: Крови кожного тіла ви не будете їсти, бо душа кожного тіла кров його вона. Усі що їдять її, будуть понищені. (Левит 17:14)
    Чи ви думаєте що Мойсей, чи судді ізраїлеві взнавши що хтось порушив Закон і споживав кров, стали б питати його чи він їв смажену чи то сиру кров. Чи просто вони б виконали Закон... і все...

Останнє редагування: 22 гру 2009
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

у тварин кров свята? Гм... шось новеньке.
    Я думаю, що кров не можна вживати не тому, а тому, що кров тварини може впливати на психіку людини. Кров несе у собі інформацію. Тому-то не можна.

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

Є таке, хоча й вирвано з контесту, там не лише про кров йдеться.

17. Romko

То є вельми смачно...:good:

• Подобається Подобається x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читаємо Новий Завіт для Нового Ізраїлю.

19. ABDURAKHMAN

Тобто ви цілком і повністю відкидаєте Старий Заповіт?:scratch_one-s_head:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона